Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Yine şoklardayım

Bizde haftada en 20 makina camasir yikanir.

Havlular her gun degisir.
Bornozlar haftada 1.
Sirf 3 makina bu zaten...

Carsaf takimlari haftada 2 kere.

Ayni pijama 2 gun maximum 3 gun giyilir.

Sokakta giydigim kiyafetle evdeki koltuga oturmam. Evde oturdugum kiyafetle yataga girmem. Gunde en az 3 giyim kiyafet oluyor.

Kiyafet her gun degisir. Hele ki ic camasiri...
Oglumun kiyafetleri hergun yikanir cunku makinayi dolduracak kadar doker sacar ustune

Ic camasiri da bizde herkesin ayri yikaniyor.

Coraplar sadece corap olarak yikaniyor.

Temizlik hastasiymisim simdi farkettim. Halbuki pasakli sanirdim kendimi.

Ek geliri vardir onların. Ve istanbulda kıyafet konusunda cok ucuz yerler var arkadsimdan biliyorum. Onun dışında tatil ve diger konularda ek gelir ile para biriktirip yaptığını düşündüm ben acikcasi.

Hayat kısa boşverin bu kadar takılmaya ne gerek ?

Herkesin şu dünyada kısmeti başkadır.

Maneviyatlı bir insandır, belki Evi bereketlidir, belki ek iş yapıyorlardır nereden bileceksiniz ?

Yine şoklardayım

Bornozlar haftada 1.

Sokakta giydigim kiyafetle evdeki koltuga oturmam. Evde oturdugum kiyafetle yataga girmem. Gunde en az 3 giyim kiyafet oluyor.

Oglumun kiyafetleri hergun yikanir cunku makinayi dolduracak kadar doker sacar ustune

Elektrik faturanız ne kadar geliyor hafta da 20 makine çamaşır yıkanıyorsa yüksek mi geliyor.

Yine şoklardayım

Bornozlar haftada 1.

Böyle birsey görmedim.
Dısari kiyafetle içerde oturunca ne olur ki oturun birsey olmaz.ayni pijamayi da 1 hafta boyunca giyebilirsiniz.Hayatinizi özetleyin deseler "çamaşır"derdiniz kesin.Kendinizi bu kadar yormayin :)

Elektrik faturanız ne kadar geliyor hafta da 20 makine çamaşır yıkanıyorsa yüksek mi geliyor.

Makina extra tasarruf siniflarindan. Elektrik su cok degil de deterjan ciddi tutuyor.

Böyle birsey görmedim.
Dısari kiyafetle içerde oturunca ne olur ki oturun birsey olmaz.ayni pijamayi da 1 hafta boyunca giyebilirsiniz.Hayatinizi özetleyin deseler "çamaşır"derdiniz kesin.Kendinizi bu kadar yormayin :)

Disarida ne yaptigima bagli bir sey olup olmayacagi. Markete gidip geldiysem bir sey olmaz elbet. Ama toplu tasima kullaniyorum. Bankada isim olabiliyor sira beklerken oturuyorum. Hastane oluyor... kahve icmeye gidip oturuyorum. Oglum parkta oynarken banka oturuyorum. Okulda derste oturuyorum.
Nerelere nerelere degiyorum, kalkip evde koltuga oturamam bu kiyafetlerle.

Yani oyle cok ugrastigim yok sadece uzerimi degistiririm sık sık. Sabah kalkip siz de pijamayi cikartiyorsunuzdur ise gitmeden sanirim. Onu 2 3 gunde bir sepete atiyorum. Bazen acelem varsa yere atiyorum kadin gelince topluyor atiyor. Hayatımın özeti olabilecek kadar vakit almiyor. Maksimum gunde 10 dakika heralde?? Daha fazla surmez.

Görümcenin eşi yani sizin eniştenin ailesi yardım ediyor olabilir Ek bir yerlerden gelirleri olabilir siz bilmiyorsunuz belki

Yine şoklardayım

Bornozlar haftada 1.

O taşı kuyuya ben attım

Ben de 10 makinaya yakın yıkarım ama bu kadar ayırmam

Oğlumun beyazları oğlumun koyu renklileri açık renklileri hassasları vs ve aynı şekilde bizim de

Ama dışarıdan geldiğimiz kıyafetle evde otururuz fakat günde üç kat kıyafet giyeriz de dışarı kıyafetleri her gün kirliye girse de ev kıyafetlerini her gün yıkamam

Haftada iki çarşaf vs benim standardımda çok keza bornozu da yıkamam öyle her hafta

Buna rağmen o ölçeklerin ucuyla deterjan koyarım makinayı az doldurur az deterjan İle yıkarım

Hatta bitince tekrar bile duruluyorum zira yıkanma durulama aşamasında bariz köpükler görünüyor oysa makinam görünmemeli diyor kılavuzunda

Kendi deterjanını kendi karar verip istediği kadar alan makinadan almadığıma pişmanım

Yine şoklardayım

Bornozlar haftada 1.

Aynen allah korusun bi doktorla görüşseniz umarım düzelir...

Duzelmesini istedigim, sorun olarak gordugum bir durum yok
Sizin duzeniniz pek tabii farkli olabilir ama size uymuyor diye tedavi gerektiren bir durum olmuyor.

"Temizlik hastasiymisim simdi fark ettim"

Böyle yazdınız diye dedim.

Yoksa sizin hayatınız sizin camasirlariniz beni ilgilendiren bi şey yok..

Temizlik hastasiymisim simdi fark ettim

Böyle yazdınız diye dedim.

Yoksa sizin hayatınız sizin camasirlariniz beni ilgilendiren bi şey yok..

Ha ben onu saka yollu yazdim.
Temizlik hastasi degilim hatta omrumde bir kere bile temizlik yapmisligim yok :)
Haftada 5 gun kadin gelir yapar. Bazen gelemez hastalik olur izin ister tatile cikar cocugu hastalanir kendi evinde detayli isi vardir kislik hazirlamak icin izin alir vesaire... hic biseye elimi surmem

Ben kendi gelir giderimi bu kadar hesaplamam
İyi muhasebeci olurmuş sizden
Ayrıca ben bu mevzuyu eşimle konuşmaya utanırım oda benimle milletin gelirini giderini konuşmaz zaten
Tuhafsınız

Yine şoklardayım

Bornozlar haftada 1.

Devamli camasirmi yıkıyorsunuz? Ne gerek var. Gunde 3 kez camasir degistirip bunları yıkamak ilginçmiş. Aşçı oldugunuz icin kokuyor diyemi dusunuyorsunuz?

Son düzenleme:
yahu eskiden renkli beyaz ayrı deterjan mı vardı. demin bir konuda da gördüm dikkatimi çekti:olamaz:
herkes renkliye ayrı beyaza ayrı mı kullanıyor? ( bu soru tüm okuyanlara)
ben ikisinede aynı koyuyorum:))

Renkli için de, beyazda da, koyu renk/siyahlarda, çocuk çamaşırları için de ayrı ayrı deterjan kullanıyorum ben. :/
Ama aynı koyulsa da oluyor dediğiniz gibi, bazen biri bitiyor, basıyorum düz deterjan yıkanıyor, ama renk koruma şeysi vırtı zırtı var ya, psikolojik olarak hepsine uygun deterjanı kullanınca rahatlıyorum :KK70:
(Okudum cevapladım)

İşe aynı zamanda başladığım arkadaşım 30.000 lira para biriktirdi benim bir kuruşum yok.

Ama benim kendime göre kriterlerim var. Yememden, içkimden,sigaramdan, gezme tozma sinema tiyatrodan kısamam.

Boğazdan kısıyordur, soğuk evde oturuyordur, gezmiyordur, çocukların ihtiyaçlarından kısıyordur, geçiniyordur fazlasıyla kenara bile atıyordur.

İstanbul gibi bir yerde 550 TL kira ile benim gözümde iç açıcı bir ev de canlanmadı açıkçası.

Yani öncelik meselesi. O böyle mutlu yaşıyor ve kenara atmayı tercih ediyor olabilir. Ama bu size göre mi o önemli. Bana göre değil mesela.

Devamli camasirmi yıkıyorsunuz? Ne gerek var. Gunde 3 kez camasir degistirip bunları yıkamak ilginçmiş.

Simdi mesela bugun ise gittim. 2 saat kadar durup dolmusa bindim. Hastaneye kan vermeye gittim. Ordan bankaya gittim. Sonra tekrar dolmusa bindim. Ise gectim. Esim geldi cikisima. Kahve icmeye gittik.

Simdi 2 kere toplu tasima, bir cafe bir hastane bir banka ve hatta tabi ki is yeri goren pantalonla ben evimdeki koltuga oturmam.
Yarin ise gitmeyecegim. Yagmur olmazsa kopegimle sahile gideriz. Oynariz cimende yatar yuvarlaniriz. O kiyafetle de evde koltuga oturmam.
Ha disari cikip sut ekmek yumurta alip geri gelsem kiyafetler bana kirli gelmez. O zaman otururum tabi ki.

Simdi mesela bugun ise gittim. 2 saat kadar durup dolmusa bindim. Hastaneye kan vermeye gittim. Ordan bankaya gittim. Sonra tekrar dolmusa bindim. Ise gectim. Esim geldi cikisima. Kahve icmeye gittik.

Simdi 2 kere toplu tasima, bir cafe bir hastane bir banka ve hatta tabi ki is yeri goren pantalonla ben evimdeki koltuga oturmam.
Yarin ise gitmeyecegim. Yagmur olmazsa kopegimle sahile gideriz. Oynariz cimende yatar yuvarlaniriz. O kiyafetle de evde koltuga oturmam.
Ha disari cikip sut ekmek yumurta alip geri gelsem kiyafetler bana kirli gelmez. O zaman otururum tabi ki.

Ya 2009'dan beri bu forumu takip ediyorum. Yemin ederim hayatımda gördüğüm en kibirli üye sizsiniz. O kadar bıkkınlık geldi ki yorumlarınızı okumaktan.

Çok güzelim, boyum şu kadar, kilom şu kadar, şunu yerim, bunu içerim, şu kadar maaş alıyoruz ama yine de yetmiyor :KK43: Çok erken yaşta evlendim ama kariyerimin zirvesindeyim, ev işi yapmam, hizmetçim var, çok elitim, evim şöyle, kocam şöyle bla bla bla.

Şu forumda eğitim seviyesi üst düzeyde, çok iyi kariyerlere sahip, çok harika hayatlar yaşayan bir sürü insan var. Hiçbiri ama hiçbiri bu kadar kendini beğenmiş değil. Yazdığınız her şeyin satır aralarında kibir var, azıcık dışarıdan bakabilseniz kendinize cidden siz de rahatsız olurdunuz.

Konu sahibi de en son oğlunu dövüp kocasından dayak yemişti, şimdi kız çocuğu sahibi olmuş. Hayırlısı artık.

Sevgili Mune Mune sırf bunu yazmak için üye oldum. Aylardır üyeliğim kapalı, dışarıdan takip ediyorum, ban yerine direkt iptal yapabilirsiniz. Teşekkür ederim.

X