Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Ne geregi var hem kendini hem cocuklari bu kadar rezil edilip ev almanin geregi?Ablam da bu kafada ustelik benden kirparak yapmak istiyor ayni( evde yasiyoruz)

O zaman oturduğumuz ev rutubetli idi, hasta olmuştuk hepimiz, ama bu kadar rezillik çekeceğimize daha uygun bir yer bulabilirdik en azından babam emekli olana kadar...Babamda da suç var cebinde 5 tl varsa 5 tl yi de kendi zevki için harcamak isteyen bir tip, çocukları için kendini parçalayan kendinden önce çocuklarını düşünen babaları görünce imreniyorum, hele ki onların çocukları kıymet bilmeyip sömürüyor ya ailelerini sinir oluyorum resmen. Benim babam ne altılı ganyan, ne at yarışı, ne borsa hiçbirinden vazgeçmedi hep kendi zevki için yaşadı, bizim önümüze bir tabak yemek koyup eve hapsetmekle çocuk büyüttüm sandı,Allah affetsin..

Şef aşçıyım. Firma soylemem dogru olmaz ama herkesin bildigi bir zincir.
Gecici birim degil, 12 yildir burda kurulu restoran. Ben geleli 1 ayi biraz gecti, onceden baska subedeydim.

Ise alinirken yaptigimiz sozlesmede gecen haklarim bunlar.
Elimden hakkimi nasil alabilirler ki? Direkt basarim sikayeti.
Sizde alamazlar ama sozlesmelerde oyle komik ucuz seyler varki inanamazsiniz.
Mesela asciya sodexo vermek baya ince bir davranis yada yol masrafi olmayana yol odemek.

Bu aynen “elalemin derdi seni mi gerdi” denilecek konu olmus. Ayrintisiyla baskasinin her gelir ve harcamasini bilmek anormal bi durum. Para biriktiremiyorsaniz, harcamalarizi gozden gdcirin. Baskasinin parasinin hesabini yapip, sonra nerden geliyor bu degirmenin suyu gibi cok kotu iftiralara yol acacak dusuncelerle insanlari doldurmayin

Ya ben?
iki yıl önce part-time haftanın üç günü çalışır 1 milyar gibi bir para alırdım. Her ay mutlaka iki tiyatroya (bazen opera vs) gider her iki haftada bir gece çıkar sarhoş olana kadar içer, bütün etkinlikleri kovalar, havalar güzelse piknik yapar, sene içinde 2 kere Akdeniz'e Ege'ye , çokça kere de memlekete ve yakın arkadaşımın şehrine gittiğim yetmezmiş gibi bir kere de bir aylığına Avrupa'ya gitmiştim!
Ve -cok samimiyim- ailemden bir kuruş para bile almadan( Eve katkım da yoktu , kira alışveriş vs bir kuruş odemezdim)

Beni gören herkes bana hayret eder (hala da öyle) çünkü millet benim iki katım parayı kazanıp yaşadığım hayatın 3te 1ini yasayamiyor.
Bence bunun sebebi biraz asiri tutumlu olmam, bir şeyi almadan önce kendime 'bu parayi buraya vermezsem nereye harcayabilirim?' diye sormam
lux düşkünü olmamam, güzel otellerde değil çadırda kalmam, otele gitmişsem kahvaltı dahil olmayan paketi alıp sabahları Bim'den aldığım kahvaltılıkla güne başlamam.
Para harcamaktan kaçınmaya çalışmam, Fransa'da eiffelin altında 50cent'e aldığım ekmeğin içine koyduğum bim tonbaliği yemem :)
Tiyatroya gideceksem 9 liraya devlet tiyatrosuna gitmem,operaya gideceksem 18 liraya üst katta-balkon locasından izlemem
Öğrenci birinin akbilini kullanıp şehiriçi ulaşım paramı yarı yariya indirmem
Kampanyaları takip etmem. Yirmi liraya uçak bileti bulduğum da oldu 300 liraya bir senelik çok kaliteli bir dil kursuna gittiğim de
İçmeye gideceksem guzel mekana gitmeden önce zaten en ucuz barda azıcık çakırkeyif olmam (böylece guzel mekanda daha az para harcamam)
Arkadaşlarımla dışarıda gezmektense ev gezmesi yapmam
Sevgiliyle yapılacak ucuz ve eğlenceli şeyler bulmam. Evdeki malzemelerle Çamlıca tepesine çıkıp piknik yapmak gibi.
Parayi kuruş kuruş kazandığım için harcamaktan cekinmem
paramin cidden çok bereketli olmasi:)
Ve en en önemlisiiiiii
Kredi karti- asgari ödeme secenegi:)
Bir ayda iki milyar da harcasam asgarisini odedigim için 500-600 birşey çıkıyor aylık cepten.
Bazen o asgariyi bile odeyemedigim zamanlarım olurdu . O zaman da alışverişe çıkan arkadaşıma eşlik Edip aldığı mantoyu kredi kartimdan altı taksit çektirip kızın nakit parasını aldığım da çok oldu. Ya da hesap ödenirken herkesin hesap kutusuna attığı parayı çaktırmadan alıp tüm hesabı karttan odedigim :)))

Ben böyleyim, üniversitede de böyleydim, şimdi de böyleyim, evlenip çoluk çocuğa karışınca da böyle olurum herhalde :))

Yazdıklarınız kendi seçiminiz de, öğrenci birinin akbilini kullanmakla, yani öğrenci olmadığınız halde kullanmakla nasıl övünebiliyorsunuz cidden aklım almıyor...

Sizde alamazlar ama sozlesmelerde oyle komik ucuz seyler varki inanamazsiniz.
Mesela asciya sodexo vermek baya ince bir davranis yada yol masrafi olmayana yol odemek.

Yok aslinda bunlar ince davranislar degil ama bizi o kadar alistirmislar ki berbat kosullara, normal olan seyler bize abarti gozukuyor.
Asciyim diye neden sodexom olmasin ki? Ac mi kalalim?
Veya yola zaman harcamamak icin isime yakin ev aldim. Bu semtin evleri de ciddi para. Bu benim kendi kendime sagladigim bir imkanken kalkip benden hakkimi kesmemesi aslinda incelik degil cok cok normal. Ha bana isin yani basinda konaklama verir de yolumu keser o ayri mevzu.
Tabi ki her kademeye yol parasi olarak yakit ve park odenmiyor. Bir coguna sadece akbil ucreti var. Ama icten yukselmeye cok acik. Ben de 2 sene evvel tam aylik akbil parasi aliyordum sadece. Yonetici kadrosunda bu sekilde.
Hep derim kurumsal olmayan yerli sirkette yonetici olacagina yabanci sirkette garson ol diye. Kizarlar bana. Mesela biz ayakta calisma sicakta calisma ve gece calisma tazminati da aliyoruz. Yine cok ince davranis gibi... ama colugumdan cocugumdan uzak kalip geceyi iste geciriyorsam bunun bir bedeli olmali. Bu cok normal.

Yok aslinda bunlar ince davranislar degil ama bizi o kadar alistirmislar ki berbat kosullara, normal olan seyler bize abarti gozukuyor.
Veya yola zaman harcamamak icin isime yakin ev aldim. Bu semtin evleri de ciddi para. Bu benim kendi kendime sagladigim bir imkanken kalkip benden hakkimi kesmemesi aslinda incelik degil cok cok normal. Ha bana isin yani basinda konaklama verir de yolumu keser o ayri mevzu.
Tabi ki her kademeye yol parasi olarak yakit ve park odenmiyor. Bir coguna sadece akbil ucreti var. Ama icten yukselmeye cok acik. Ben de 2 sene evvel tam aylik akbil parasi aliyordum sadece. Yonetici kadrosunda bu sekilde.
Hep derim kurumsal olmayan yerli sirkette yonetici olacagina yabanci sirkette garson ol diye. Kizarlar bana. Mesela biz ayakta calisma sicakta calisma ve gece calisma tazminati da aliyoruz. Yine cok ince davranis gibi... ama colugumdan cocugumdan uzak kalip geceyi iste geciriyorsam bunun bir bedeli olmali. Bu cok normal.
Haklisin yabanci sirketlerin haklari bize luks geliyor aslinda insana deger veren firmalar olmasi gerekende bu.

İyi günler herkese . Bayadır kafama takılan, akşam eşim ile konuştuktan sonra daha çok taktıgım bir mevzuyu paylaşmak istiyorum. Biz diğer şehirlere göre uygun denilebilecek küçük bir ilçede yaşıyoruz.
Eşimin ailesi de bizimle aynı şehirde..
Eşimin ablası, eşi ve çocukları ist. yaşıyorlar yaz tatilinde buraya geliyorlar..
Bizim aylık gelirimiz ( 2800tl ) ev kiram ise 500 tl . bir kızımız var 2 yaşında.. çok şükür evimin ihtiyaçlarını karşılayabilyorum, cocugumuzun masraflarına yetiyoruz uygun şekilde sosyal hayatımız da vardır.. ( yanlış anlaşılmasın öyle dışarıda yeme içme vs değil.. eşimin tatil günlernde avm gideriz gezeriz kızımızı oyun parkına götürürüz dışarıda birşeyler yemek istersekde uygun şeyler yeriz.) alışverişimi pazardan, bimden a 101 den felan yaparım
giyim kuşam dikkat ederim ama öyle pahalı şeyler almam çok çeşit almam, çeşit çeşit giyinemedim hiç bir zaman mesela, bu aralar üst üste cıkan angaryalar yüzünden kredi kartına borçlandık biraz.. herneyse kendi yagımızda kavrulup gidiyoruz..
Yazın bütün kışlıklarımı hazırlarım ,evi idare etmesini cok iyi bilirim , zamanında cok maddi sıkıntı çektik allaha şükür iyiyiz..
Gelelim eşimin ablasına ; aylık gelirleri 2750. tl nerden biliyorsun derseniz.. buraya geldiği zaman yazın maaşlarını çekememişlerdi, eşim bir akşam atm giderek çekti ordan biliyoruz.
Görümcem gayet alımlı, güzel çeşit çeşit giyiyenen çeşit çeşit ayakkabı canta pantolon eşarp vs , cocuklarını giydiren bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir insan. İnanın ben bile o kadar çok çeşit giyenemiyorum bazen imreniyorum ona bakarken.. çogu zaman kendime birşey almaya para kalmıyor , sıra gelmiyor vs. Görümcemin ;
İst kirası 550 tl ( akraba oldukları için uygun oturuyorlarmış)
eşinin yol parası var 150 tl
ve bireysel emeklilik ödüyormuş 300 tl..
Kışın sosyal hayatları yok hep evdeler biryere gitmezler.. merkeze uzaklar.. yazında buraya geliyor zaten sigara vs felanda yok onlarda.
gelelim benim kafama takılan mevzuya, bu kadın ist. gibi bir yerde bu maaşla, hem birikim yapıyor , hem kredi kartı kullanmıyor, hemde yazın tatiline felan çok rahat gidiyor..
Örnegin bu sene yazın buraya geldiklerinde , eşinin kardeşinin düğününe 1 tane bilezik takmışlardı fiyatını bilemem artık + tatilde yaptı eşi ve cocukları ile.. uygun biryerde ama yaptı, kredi kartı kullanmazlar,
Çocukları okuyor ilk okula gidiyorlar.. gecen senede kendine telefon almıştı direk nakit para vererek.
Yazın burada, salçasını kaynatır kıslıgını hazırlar recellerini felan hazırlar ist. giderken 3 , 4 cuval felan erzak götürür..
Bende boş durmam tabiki hazırlarım..
salçamı kaynatırım, dolabımı doldururum recellerimi yaparım kurularımı kuruturum peynir yogurt hazırlatırız vs..
size örnek vereyim biz zaten birikim yapamıyoruz, aldıgımız ancak yetiyor, bizde yazın eşimin kuzenine bilezik takmıştık direk nakit veremedik mesela, taksitle alabildik, tatile gitmiştik , nakit para + kredi kartından kullandık
bu ay mesela telefonum bozuldu , henüz alamadık ama taksitle alınacak mecbur.. ha deyince telefon parasını veremeyiz..
Dün eşim ile konuşurken , eşim bana nerde yanlış yaptıgımızı sordu, görümcemi örnek gösterdi. onlar nasıl başarıyor acaba diyerek.. biraz tartıştık bu konulardan dolayı bu aralar maddi anlamda herşey üst üste geldi..
Şimdi sormak istiyorum size ist. gibi biryerde 2750 tl maaş ile. birikim + kredi kartı kullanmamak yazın rahatca tatile gidebilmek + ekstra ihtiyaçlarını ( telefon gibi mesela ) borçlanmadan almak nasıl mümkün hanımlar ?
biz nerde yanlış yapıyoruz ? bana yanlışımı gösterebilirmisiniz ben bulamıyorum.. anlam veremiyorum anlayamıyorum..
Başkasının gelir gideri birikimi beni ilgilendirmez ama eşim hep onları örnek gösteriyor.. ablama helal olsun vs diyor.. biz neden böyleyiz vs diyor bu yüzden kafama taktım hanımlar eşimin tutumundan dolayı öyle bir konuşuyor ki sanki ablası mükemmeli başarıyor ben ise parayı çar çur ediyorum gibi..
Ekleme ; tekrar belirtmek istedim görümcemin geliri, gideri birikimi beni ilgilendirmez tabiki herkesin kendi hayatı , lakin eşim her fırsatta dile getiriyor onları örnek gösteriyor , kendimize bakalım demiyor son zamanlar da sürekli böyle yapınca bende düşünmeye başladım acıkcası ist. yaşayanlara sormak istiyorum özelikle gerçekten mümkün mü öyle bir şehirde ? eşim o kadar dile getirdi k.. cidden kendimi sanki parayı çöpe atıyormuşum gibi hissettim.

ben olsam görümceme açık açık sorardım nasıl bu kadar yetişebildiğini, bence parayı çarçur etmiyorsunuz aksine çok ta güzel idare ediyorsunuz takdir ettim sizi..

Morportakal,konuyla ilgili değil ama,ortaokula giden kızım aşçı olmayı düşündüğünü söyledi bir kaç kez.Bunun kadınlar için ne derece önü açık bir meslek olduğunu bilmediğim için ciddiye almıyorum açıkçası.Ama siz böyle söyleyince ilginç geldi.Elbette ki kararı daha kaç kere değişecektir,ama içerden birini bulmuşken sorayım,kadınlar için yükselme şansı olan bir meslek mi gerçekten?

İyi günler herkese . Bayadır kafama takılan, akşam eşim ile konuştuktan sonra daha çok taktıgım bir mevzuyu paylaşmak istiyorum. Biz diğer şehirlere göre uygun denilebilecek küçük bir ilçede yaşıyoruz.
Eşimin ailesi de bizimle aynı şehirde..
Eşimin ablası, eşi ve çocukları ist. yaşıyorlar yaz tatilinde buraya geliyorlar..
Bizim aylık gelirimiz ( 2800tl ) ev kiram ise 500 tl . bir kızımız var 2 yaşında.. çok şükür evimin ihtiyaçlarını karşılayabilyorum, cocugumuzun masraflarına yetiyoruz uygun şekilde sosyal hayatımız da vardır.. ( yanlış anlaşılmasın öyle dışarıda yeme içme vs değil.. eşimin tatil günlernde avm gideriz gezeriz kızımızı oyun parkına götürürüz dışarıda birşeyler yemek istersekde uygun şeyler yeriz.) alışverişimi pazardan, bimden a 101 den felan yaparım
giyim kuşam dikkat ederim ama öyle pahalı şeyler almam çok çeşit almam, çeşit çeşit giyinemedim hiç bir zaman mesela, bu aralar üst üste cıkan angaryalar yüzünden kredi kartına borçlandık biraz.. herneyse kendi yagımızda kavrulup gidiyoruz..
Yazın bütün kışlıklarımı hazırlarım ,evi idare etmesini cok iyi bilirim , zamanında cok maddi sıkıntı çektik allaha şükür iyiyiz..
Gelelim eşimin ablasına ; aylık gelirleri 2750. tl nerden biliyorsun derseniz.. buraya geldiği zaman yazın maaşlarını çekememişlerdi, eşim bir akşam atm giderek çekti ordan biliyoruz.
Görümcem gayet alımlı, güzel çeşit çeşit giyiyenen çeşit çeşit ayakkabı canta pantolon eşarp vs , cocuklarını giydiren bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir insan. İnanın ben bile o kadar çok çeşit giyenemiyorum bazen imreniyorum ona bakarken.. çogu zaman kendime birşey almaya para kalmıyor , sıra gelmiyor vs. Görümcemin ;
İst kirası 550 tl ( akraba oldukları için uygun oturuyorlarmış)
eşinin yol parası var 150 tl
ve bireysel emeklilik ödüyormuş 300 tl..
Kışın sosyal hayatları yok hep evdeler biryere gitmezler.. merkeze uzaklar.. yazında buraya geliyor zaten sigara vs felanda yok onlarda.
gelelim benim kafama takılan mevzuya, bu kadın ist. gibi bir yerde bu maaşla, hem birikim yapıyor , hem kredi kartı kullanmıyor, hemde yazın tatiline felan çok rahat gidiyor..
Örnegin bu sene yazın buraya geldiklerinde , eşinin kardeşinin düğününe 1 tane bilezik takmışlardı fiyatını bilemem artık + tatilde yaptı eşi ve cocukları ile.. uygun biryerde ama yaptı, kredi kartı kullanmazlar,
Çocukları okuyor ilk okula gidiyorlar.. gecen senede kendine telefon almıştı direk nakit para vererek.
Yazın burada, salçasını kaynatır kıslıgını hazırlar recellerini felan hazırlar ist. giderken 3 , 4 cuval felan erzak götürür..
Bende boş durmam tabiki hazırlarım..
salçamı kaynatırım, dolabımı doldururum recellerimi yaparım kurularımı kuruturum peynir yogurt hazırlatırız vs..
size örnek vereyim biz zaten birikim yapamıyoruz, aldıgımız ancak yetiyor, bizde yazın eşimin kuzenine bilezik takmıştık direk nakit veremedik mesela, taksitle alabildik, tatile gitmiştik , nakit para + kredi kartından kullandık
bu ay mesela telefonum bozuldu , henüz alamadık ama taksitle alınacak mecbur.. ha deyince telefon parasını veremeyiz..
Dün eşim ile konuşurken , eşim bana nerde yanlış yaptıgımızı sordu, görümcemi örnek gösterdi. onlar nasıl başarıyor acaba diyerek.. biraz tartıştık bu konulardan dolayı bu aralar maddi anlamda herşey üst üste geldi..
Şimdi sormak istiyorum size ist. gibi biryerde 2750 tl maaş ile. birikim + kredi kartı kullanmamak yazın rahatca tatile gidebilmek + ekstra ihtiyaçlarını ( telefon gibi mesela ) borçlanmadan almak nasıl mümkün hanımlar ?
biz nerde yanlış yapıyoruz ? bana yanlışımı gösterebilirmisiniz ben bulamıyorum.. anlam veremiyorum anlayamıyorum..
Başkasının gelir gideri birikimi beni ilgilendirmez ama eşim hep onları örnek gösteriyor.. ablama helal olsun vs diyor.. biz neden böyleyiz vs diyor bu yüzden kafama taktım hanımlar eşimin tutumundan dolayı öyle bir konuşuyor ki sanki ablası mükemmeli başarıyor ben ise parayı çar çur ediyorum gibi..
Ekleme ; tekrar belirtmek istedim görümcemin geliri, gideri birikimi beni ilgilendirmez tabiki herkesin kendi hayatı , lakin eşim her fırsatta dile getiriyor onları örnek gösteriyor , kendimize bakalım demiyor son zamanlar da sürekli böyle yapınca bende düşünmeye başladım acıkcası ist. yaşayanlara sormak istiyorum özelikle gerçekten mümkün mü öyle bir şehirde ? eşim o kadar dile getirdi k.. cidden kendimi sanki parayı çöpe atıyormuşum gibi hissettim.

Merhabalar,

Yanlış anlamayın ama bunu görümcenize sorsanız kafanızda bu kadar kurmak yerine daha iyi olmaz mı sizce de?
Hem art niyetiniz olmadığını düşündüğünde o da size nasıl idare edebildiğini söylecektir.
Geçim zor bu zamanda, Allah a şükredelim. Bazen birikim yapabilir insan, bazen de yapamaz. Biz de İstanbul da yaşıyoruz, minik bir bebeğimiz var, şu an çalışmıyorum. Ev kirası deseniz asgari ücret kadar. Yine de şükür diyorum.

Bakmayın başkalarına, sağlık huzur sıhhatiniz eksik olmasın yeter, geri kalan her şey hallolur.

Morportakal,konuyla ilgili değil ama,ortaokula giden kızım aşçı olmayı düşündüğünü söyledi bir kaç kez.Bunun kadınlar için ne derece önü açık bir meslek olduğunu bilmediğim için ciddiye almıyorum açıkçası.Ama siz böyle söyleyince ilginç geldi.Elbette ki kararı daha kaç kere değişecektir,ama içerden birini bulmuşken sorayım,kadınlar için yükselme şansı olan bir meslek mi gerçekten?

Mutfak maskulen bir ortamdir
Surekli kufur edilir
Okulunda bile bu anlatilir ogretilir
Cok sıkı disiplin vardir. Ise 1 dakika gec kalmak utusuz kiyafetle gelmek vesaire... tutanak yeme sebebidir.
Yap denenin disinda tek adim atmak yine disiplin sucudur. Askeriye gibi.

Baya da kuvvet gerektirir.
Bos agirligi 80 kg olan küveti doluyken iki kisi kaldirip indirebilmeli mesela.

Ama onu cok acik.
Ben aslinda diyetisyenim. Diyetisyen maasina tenezzul etmem.
Ayrica meslek dunyanin her yerinde gecerli. Yurtdisi imkani cok fazla.

Dayanabilirse sartlara...

Mutfak maskulen bir ortamdir
Surekli kufur edilir
Okulunda bile bu anlatilir ogretilir
Cok sıkı disiplin vardir. Ise 1 dakika gec kalmak utusuz kiyafetle gelmek vesaire... tutanak yeme sebebidir.
Yap denenin disinda tek adim atmak yine disiplin sucudur. Askeriye gibi.

Baya da kuvvet gerektirir.
Bos agirligi 80 kg olan küveti doluyken iki kisi kaldirip indirebilmeli mesela.

Ama onu cok acik.
Ben aslinda diyetisyenim. Diyetisyen maasina tenezzul etmem.
Ayrica meslek dunyanin her yerinde gecerli. Yurtdisi imkani cok fazla.

Dayanabilirse sartlara...
Teşekkür ederim GeyikliGece GeyikliGece ,kızım naif bir kız,bu şartları da bilmiyor tabii ki,o kendi icadı olan şeyleri pişirip para kazanacak,herkeste yaptıklarına bayılacak sanıyor:KK66:
Dilim döndüğünce zorluklarını anlatsam da,bu kadarını ben de bilmiyordum elbette.
Mesleği tanıyarak bir yola girmek çok önemli.
Maden mühendislerinin,yerin kaç km derinliğinde ki kömür ocaklarını görünce mesleklerinden vazgeçtiklerini okumuştum gazetede.
Geçerli meslekmiş evet aşçılık, fakat dediğiniz gibi dayanabilene...

Büyük boy yani 7 kg deterjan bir yıl gider çok olur nemlenir vs ben o deterjan ile 3-4 ay yıkarım

Yağı öyle alıyorum genelde de geçen sene 21 idi köyden aldığım şimdi bitince marketten aldım arada 7,5

Aylık masraftan 7,5 düşsek de çok kara geçemeyiz ki hayat pahalı
Biz de 15 tl den aldık zeytinyağını,bulunduğum şehir çok sıcak ve nemli hiç deterjanın nemlendiğini görmedim.

Evet mümkün sadece biraz mantıklı hareket etmek gerekiyor. Eşim tek başına çalışıyor ben çalışmıyorum. Bu bahsettiklerinizden daha fazlasını dahi yaptığımız oluyor.

Birde paranın bereketi mevzusuna inananlardanım.

Her sene tatilimizide yaparız dilediğimiz gibi giyiniriz de ama her şeyin yerini zamanını sırasını bildikten ve mantıklı hareket edip har vurup harman savurmadıktan sonra oluyor bunlar yoksa zor.

Biz de 15 tl den aldık zeytinyağını,bulunduğum şehir çok sıcak ve nemli hiç deterjanın nemlendiğini görmedim.

Aaa

Benimkiler bildiğin kapaklı plastik saklama kabında yine de topak oluyor

Ama ben az kullanıyorum dediğim gibi 1,5 kg 3-4 ay gider

Yağı da geçen sene iki ayrı yerden aldım biri 21 biri 20 dedi sözde ikisi de tanıdık

Bu sene 25 derler muhtemelen

KV ekonomi meraklı. Kendi eşi 1 kurusuna karistirmaz. Harcaması da kısıtlı. Döner akrabalarinin harcaması na.
Bize ev Kredisi 2 çocuk tek maaş para biriktiriyor musunuz demeleri. ..aa yok gerçekten. Demeleri. ..ne ilgilendiriyorsa. .para isteyen de yok.
Bugüne kadar Hamdolsun birseyimiz de eksik olmadı. Hatta fazlası oldu
Başkalarına değil kendi işinize bakın.

X