Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ee görümcen çalışıyomuş alsın yarım gün birini gelinden bekleyeceğine?

bizde çalışıyoruz ama eve gelip evimizin işini yapıyoruz?

kesinlikle gelme bu duygu sömürülerine arkadaşım, bi sonrası camlara yardım et, bayram temizliğini yap olur. aynen yolunda devam et, evinin işi bitiyosa daha ne olsun.

Evlilik bagi bir kadini, baska bir kadinin evini temizlemeyi mecbur tutmaz. Farkli kafalar,degismezler. Hediye tutarini tahmin edip hemen parasini verin. Boyle basa kakmali hediye olmaz. Simdiye kadar tuttugunuz yol dogru. Bundan sasmayin. O vicdan lafini agzina alan kisinin once vicdani var mi, ona bakin.

beraber yaşayalım butun yuku omzuma alayaım, sız keyıf çatın başka birşey istemem hörmetler efenım demenı ıstıyor.eltın ne alemde. kocan ne dıyor

bütün yorumları okuyamadım bu sefer..
kendimi gördüm yine :))
hem yaparım hem de içime sinmez bazı şeyler.
benzer durumlarda," neden benden bekleniyor, neden benim bunu yapmam doğal karşılanıyor da diğerlerininki lütuf oluyor" gibi gibi konuşur dururum.
hatta bir kere annem demişti "yahu kızım konuşacaksan yapma, yapıyorsan konuşma!" :)

görümce o evde yaşamasaydı ve ben de mesaili çalışmasaydım, kesin yapardım bir şeyler..
görümce o evde yaşarken, üstelik iş dışında çocuk gibi bir sorumluluğu da yokken, kendi pislettiği evi nasıl size temizletmeyi düşünebiliyor aklım almadı.

vicdanen rahatsızlık duyacağınız bir konu yok ortada.
eğer kendisi çalışmayı bahane edip yapmıyor ve annesine yaptırıyorsa o da onun vicdanına kalmış..
çocuk yok evde.. dağınıklık olmaz. koşturmaca olmadığından toz saç kıl döküntü de az olur. haftada iki süpürse yeter de artar.

Görümcen çalışıyorsa çalışıyor ama o evde yaşıyor , burda hem çalışıp hem yemek , temizlik , hem de çocuk büyütebn hem cinsleri var. O evde yaşıyor , önüne yemeği geliyorsa kusura bakmasın ''çalışıyorum'' un arkasına sığınmasın , kaldırsın totosunu bir zahmet temizlesin. Dediğin gibi yatalak olur , iş göremez o zaman yalnız diye yanına koşarsın ama görümcenin sana olan tavrı sen gelinsin ve annemin temizlikçisisin der gibi. Gelin değil temizlikçi alsalardı o zaman... Kimse kimseye bakmak zorunda değil. Sen yine onun pis davranışa karşılk, iyi niyetli yazmışsın tebrik ederim sakin kalabildiğin için.

40 yaşında gayet de dinçtir, akşam eve gelip çocuk nazlamıyor, uykusuydu ödeviydi uğraşmıyor, belki annesi yemeğini bile yapıyordur o zaman neyin yorgunluğundan bahsediyor ki, akşam 7 buçukta gelip yemek çocuk uğraşıp zaman kalırsa bazen de süpürge açıyorum, sırf gece açabilmek için sessiz süpürge bile aldım ama hayatın yükü bir tek sizin görümcenizde galiba. bazen gönüllü yardım edilebilir ama böyle başa kakılan şeylerle insanın yapacağı varsa da yapmaz

Evi inin süpürün. Sizde görümce hanima bir hediye alın ve hadi seni bekliyorum dip köşe ye diyin. Bu sekilde belki anlayabilir.

Sakın geri adım atma idrak.
41 yasında işten 5de gelen bir kadın bu ya.
Haftasonu temizlese yeter zaten ne münasebet sen gidip temizleyeceksin?
Annesi tek yaşasa eli ayağı tutmasa gider yaparsın o da vaktin olursa,canın isterse.
Yerinde olsam bir daha hediye aldığında,"teşekkürler düşünmüşsün ama bence sen artık birşeyler alma,hatta bunu da iade edip eviniz için birini al buna verdiğin parayla derdim" Saçma yani oğluna hediye aldım sende git evimi temizle diyor resmen kadın.
Şaka gibi.

Haydi kayınvalide "yaşlı" moduna gecti, köşesine çekildi diyelim, iş güç ile ugrasmiyor, beklentisi de cok.. Gorumce denen 41 yasindaki genc, sağlıklı kadının oldugu bi evi neden sen temizleyeceksin? Neden ya?
Bu dupeduz haddini aşmak, kendini saydirmak, sirf kardeşiyle evli diye kendine köle getirildiğini sanmak, sözünü dinletip ego tatmin etmeye çalışmak.. Herkes kendini, yerini bilsin..
Esin ne diyor bu durumlara?

Aynısından bendede var bır bıdon camasır suyuyla ve cıfla ask ask yasayan kv gorumce ben pek sevmem kımyasalları bunyemde kaldırmıyor malesef ara ara gıdıp temızlıge yardım etsemde begenılmıyor kı kv cok dınc bı ınsan benden daha saglıklı masallah. Senın kv ve gorumce benımkılerın aynısı galıba. Ben bıkere yaz temızlıgıne yardım etmıstım ev boyadık dıger gorumceyle duvar cam kapı sıl supur herseyı temızledık sonuc ne oldu kv ve bılmıs dıger gorumce ıste bı parca temızlendı dedı ve ertesı gun ev supurdu ve evı tertemız olmus kendı supurunce bıdahada el surmem dedım ve surmuyorumda. Sende yapsanda begılmeyecek hıcte vıcdan yapma bence vıcdan yaslı ve duskun ınsana yardım etmektır. Evlense cocugu fılan olsa ozman ne yapacakmıs acaba evını bokmı goturecek yoksa gelınlere evmı temızletecek. Boyle ınsanları ben anlamıyorum calısan bırsuru ınsan var cocuk ve evle ılgılenen onlar ölsün ozman. Hıcte umursama onlrada laf anlatmaya calısma anlatamıyorsun bellı. Benım canım kıymetlı bı gunde ıkı ev supurenem kusura bakmayın sızın evı temızlemek ıcın evlenmedım ben de bırak dırlasın dursun duymamazlıktan gel

Hadi lan ordan. Kalksin kendi supursin cok istiyosa evi. Biri bana kalk ev supur ben senin bebene pijama aldik diyecek. O pijamayi burkar burkar munasip bir yerine misal boynuna kolye gibi takarim.
Tam da böyle düşünüyordum acaba benim gb düşünen varmı diye bakarken siz çıktınız karşıma.Ben olsam şimdiye kadar çocuğuma ne aldıysa toplarım gider kapısının önüne yıgarım ve benden ve cocugumdan uzak durmasını benim kendilerinin hizmetcileri olmadığını çalışıyorsa kendisine çalıştığını söyler bir daha kapimdan içeri sokmam.Calısiyorsa bana mı çalışıyor benim sigortammi dolacak ben mi yaslaninca rahat rahat yiyecem o parayı şimdi gideyim evini temizleyeyim alla alla.

Aile apartmanımda yaşarsan Ne bekliyordun ki
Büyük ihtimalle o totona sallamadığın kv nin evinde oturuyorsun
Kadın çocuğuna ev vermiş oturun kira vermeyin diye
Bu tip evliliklerde kv nin nazınıda çek bi zahmet
Ne dersi çalışıyorsun pek anlamadım
Çalışma hayatın yok sanırım.hiç çalışmadın görümcen çalıştığı için stresi vs olması da garip gelmedi bana
Çalışmayan kadın çalışan kadının halinden anlamaz
Arada bir gidip ev işi yapabilirdin
Bütün gün evde oturuyorsunuz hala yoruluyorum diyorsunuz buna şaşırıyorum
Ben evli değilim ama evli iş arkadaslarım hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp birde iş hayatındalar.
İşinize gelmiyorsa eşinize söyleyin o apartmandan kurtulun bence
Ama kira niye veresiniz değil mi

Ben geçen grup terapisinde bu insan tipinden bahsettim. Benim insanlardan bir beklentim yok. Ne yaptıklarıyla, nereye gidip ne harcadıklarıyla, hayatlarını nasıl yaşadıklarıyla ilgilenmiyorum. Laf sokmuyor, incitmiyorum. Dolayısıyla iyi bir insan olduğumu düşünüyorum. Ancak tanıdığım bütün insanlar benimle ilgili konuşma, hayatıma karışma, laf sokma hakkını kendilerinde görüyorlar. Bana has bir durum da değil. Falanca niye öyle yapmış, öteki niye öyle davranmış, aaa ne ayıp şöyle yapmış böyle demiş. Ben bunu anlamıyorum dedim. Ama lafa gelince ben duyarsız ve bencil, onlar aşırı merhametli ve duyarlı oluyor. Sorun gerçekten kimde dedim. Karakterle ve sınır bilme ile alakalı ve toplumun gelişmişlik seviyesi göze alınırsa şaşırtıcı değil dendi.

Tam da bu yüzden sinirlenmiyorum. Zira bu insanlar nasıl kendimi geliştirebilirim değil, nasıl diğer insanları mükemmel kişiliğime benzetebilirim derdinde. Cehalet, kendini sorgulamaktan men eder insanı.

Hakkında bilgi sahibi olmadığınız konu sahiplerine ve konularına bodoslama girdiğiniz için yorumlarınız hep havada kalıyor.
Farkında mısınız?

Ben bunları söylüyorum zaten. Bakın benim zor bir oğlum var ve gerçekten ben ömrümü ev işlerine adamak, bunun üzerinde düşünmek, acaba başka ne ev işi yapsam diye kendimi yormak istemiyorum. Dolayısıyla sizin gibi, sizin baktığınız yerden bakmam mümkün değil dedim. Benim sizden gelin benim evimin işini yapın, çocuğuma bakın gibi bir beklentim yok. Beklentisizlik huzur verir, tavsiye ederim dedim. El cevap, ben gencim gücüm var benimle kayınvalidem bir mi oldu. Laf anlatmaktan vazgeçtim.

Ruhum çekiliyor deniz. Denedim onu ama Müge anlı ve Esra Erol görünce ruhum çekiliyor. Dayanamıyorum TV karşısında bana olan biteni anlatıp yorum beklemesine. Bir ara geyik yapmaya çalışarak gittim oturdum ama bir müddet sonra mevzu madame Coco battaniyesinin indirimine geldi. Bir insan battaniye hakkında kaç dakika konuşabilir. Çılgınlar gibi konuşuyor. Ben de sürekli dünya ekonomisinden bahsetmiyorum eyvallah ama herhangi bir konunun lüzumundan fazla uzatılmasına dayanamıyorum. Zihnim çürüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…