Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Çalışan her insan akşam yapıyo ev işlerini, görümcende iş çıkışı yapabilir ki ayrıca 5 de çıkıyormuş. 5 Çok erken bi saat.
Aldığı yaptığı şeyleri de başına kakıyo eee niye yapasın ki. Böyle devam

Ama gelince de hiç oturmuyormuş ki. Ocağı cifliyormuş aman tanrım! Kayınvalidem sade cifi seviyor gelenekçi biri. Limonlu olmaz ona ahsjsjs.

Onun evinde konuşsak belki daha rahat olurum ama benim evime gelmiş insanı, eli belinde bile olsa azarlamak doğru gelmiyor. He karşımda aynı inceliği göremiyorum ama bir de yaş faktörü var. Benden 9 yaş büyük. Akranım gibi çemkirmek hoş olmaz diye düşünüyorum.

Sende az değilsin valla cevaplara bittim ahaha

Çok haklısınız. Eli ayağı tuttuğu sürece herkes kendi evini pek ala süpürebilir. Görümceniz de bi zahmet hafta sonları süpürsün o zaman. Temizlik takıntısı varsa da yardımcı bayan alsınlar eve. Diğer eltinizden bir beklentileri yok mu. Sadece size mi takıntılı kendisi.
Ben de kayınvalidemi çok severim biz de aynı sokakta yaşıyoruz. Ben hem çalışıyor hem bebek büyütüyorum. Kimsenin de benden yer süpürmek gibi bi beklentisi yok. egörümceniz kendisini uyanık sanıyor galiba. Aynı cevapları ben de olsam ben de verirdim. iyi yapmışsınız. haddini herkes bilmeli.
Ha kayınvaliden dese kızım belim ağrıyor vs vs. gel bugün sen bi süpürge tutuver dese inanıyorum ki yaparsınız.

Cevap verme noktasında sıkıntım yok da benim kusurum da her olay ve durumda "acaba ben de hatalı mıyım" diye düşünmek. Emin olamıyorum yaptığım eylemin doğruluğundan.

Bu yazdığınız mesajla anca kocayla tartışırsınız.Önce delil bırakmayacaksınız .Yazı yok yazı yok
Bu tiplerle konuşarak anlaşılmaz .
Kocanıza biz muhtaçmıyız üüüüüü
Aldığı hediyeyi bile burnumdan getirdi üüüüüü
Biz fakirmiyiz
Parayla temizlikçilik yapmamı ima etti üüüüüüü
Bi deneyin bakalım .
Entrikalaaaarrr entrikalar
Görümce ne yazdı cvp

Evet eğilin çünkü emekçiyiz evde toto büyütüp yok kv yok görümcem yapmıyorum
Kendi paramı kazanıyorum kimsenin eline bakmıyorum çok şükür
Özgürüm evlensem şimdi aile apartmanı gibi saçmalıkları kabul etmem .üst üste niye oturayım eşimin ailesiyle?zaten bunu kimse kabul etmez.edenlerde işte maddi olarak eşinin ailesine bağlıdır
Ben görümcen falan da değilim .kardeşim bile yok.
Dibine kadar eşinin ailesine muhtaç olup ben onları takmıyorum yaa muhabbeti çok banal gayet takıyorsun iç içe yaşıyorsunuz
Bende çözüm yolu gösterdim eşini ikna et başka eve çıkın

Kız bişe dicem kimse sormamış yada gözünden kaçtı eltin ne durumda onada yapıyo mu öyle

O ayrıca incelenmesi gereken bir vaka. Mesela birkaç ay önce bayram temizliği yapıldı kayınvalidede. O aşırı merhametli olduğu için görümcelere yardıma gitti. Benden kimse yardım talep etmediği, insan gibi sormadığı için ve de işim olduğu için gitmedim.

Bu sefer eltim geldi eli belinde ahsjsjs. "mecbursun ben yardıma gidince gelmeye. Ben enayi değilim. Niye sadece ben yapıyorum. Kauınvalidemiz ortak sonuçta. Ben sana başka konuda tek kelime etmem ama bu konuda ederim kusura bakma" dedi.

"kayınvalide ortak ne demek ya. Ortak kurbanlığa mı girdik hayırdır? Herkes kendinden mesul. Yapmak istersen yaparsın, istemezsen yapmazsın. Bir birbirimize bağlı değiliz, sen bana ne başka konuda ne de bu konuda bir şey diyemezsin zaten. Enayilik konusunda da kendi vardığın sonuç buysa sen bilirsin tabi"

Dedim. Yine küstü. Sonra validem barışın diye ısrar etti. Ben küs değilim ki barışayım, kendi yazıp oynuyor benlik bir sıkıntı yok dedim. Bir de idrak bana enayi dedi demiş shsjsjsjjs. Ki öyle bir şey demedim. Sonra ben bir gün ağır hasta oldum. Eltim geldi mutfağı topladı "ben merhametliyim insanlık bende kalsın" diyerek. Öyle yeniden konuşmaya başladık. Deli bence.

alla alla...
diğer çalışan kadinlara baksin bi zahmet..
onun rahatina bak..evli çocuklu çalışan olup görümceniz gibi olmuyoruz...siz evde oluncada mi oluyor.
işiniz oluyor gücünüz var.
lütfen mesafe durun daha iyi
gerekirse hediye almasin beklenti varsa..
kusura bakma sinirlendim.

ne münasebet sen süpürcen ki ?? Kendi süpürsün gudubet hiç dokunmasın kayınvaliden yatalak değil ve kendi başına da yaşamıyor kızı var kızı süpürsün onun görevi senin değil

5 nedir ya, sanki geç bir saat mi? Hafta içi olmuyorsa hafta sonu temizlesin kendi evini.

21 sayfa olmuş, daha fazla yoruma gerek yoktur bu konuda. Sinirimden yazdım.

Gerçekten sabırlısınız. "iyilik yapıyoruz karşılığı yok" dediği anda aldığı paçavrayı paketleyip, eline geri tutuştururdum, sana borçlu kalmak istemem, sen de karşılık beklediğine göre içinden gelerek hediye almıyormuşsun zaten. Zahmet etme bundan sonra derdim.

Hımm totonuz sabit mi kalıyor hep? Emekçilerin toto ölçüsü sabit kalıyorsa ben de olayım ondan ya. Benimki büyüyor bazen. Bununla alakalıymış demek ki. Nasıl emekçi olunuyor? Anladığım kadarıyla bedeni çalıştırıp insani duyguları köreltmek gerekiyor. Dur bir deneyeyim ben bunu. Toto önemli çünkü. İnşallah emekçi olduğunuz alan eğitimle alakalı değildir Allah korusun çocuklarımız var.

ya siz ne güzel bir insansınız.. allah dert vermesin ama dertlerinizi bile harika anlatıyorsunuz, bayılıyorum size..

görümceniz manyakmı acaba 5 te eve gelsem akşama kadar ne işler yaparım. Siz cocuğunuzdan, evinizden vakit ayırıp birde görümcenin yaşadığı evi temizleyeceksiniz.. he bakın mesala k.valdeniz yanlız otursaydı anlardım ama birde görümceniz varken o evi temizlemek saçmalık.. benim annem benim küçük çocuğuma bakıyor 70 yaşında , vakit buldukça onun evini süpürmek istiyorum ama inanın vaktim kalmıyor , ama önceden bekar kıskardeşim vardı o da çalışıyordu ama annemin ve kendisinin yaşadığı evi temizlediği gibi bana bile yardıma geliyordu, siz görümcenizden yardım isteyin bence..

ayrıca hediye alıp karşılık beklemesi inanılır gibi değil.. o sebeple görümcenin üzerine ne konuşmaya ne de onunla kavga etmeye gerek var, bu zihniyette olan bir insana ne anlatılır ki..

bu arad görümce kişisi ne iş yapıyor çok merak ettim..

Temizlemek zorunda değilsin.
Görümcenin temizlemeye vakti yoksa yardimci tutar, zaten geliri varmış. Kıysın parasina.

Ayrıca iki kişi ne yapiyorlar evde? bok savaşımı? Biz yillarca 3 kadin yaşadık (annem, ablam, ben) ev pislenmiyordu bile. temiz yerleri temizliyorduk.

Ayrica gecen konunda eşinin tavırlarında görümcenin parmagi olabilir...
Bu tipler entrikayı severler.

Peki hic bugun temizlik yapacagiz sen de bize yardim eder mjsin birlikte yapalim sonra bi cay koyar birlikte de icer dinleniriz diye insnca cagirdilarmi yoksa hep boyle laf sokma kendi kendilerine kusme barisma seklijde mi devam etti olaylar

Yok işte buna sinir oluyorum. Ben genelde çabuk ikna edilebilir, yumuşak konuşulunca yelkenleri suya indiren bir tipim. İnsan gibi yardım isteseler yaparım. Ama mecbursun yaklaşımı olunca su vermek dahi istemiyorum.

O büyük temizliklerde önceden haberim olmuyor. Bir bakıyorum temizlik yapıyorlar. Benden de görüp hemen işi gücü bırakıp yardıma gitmem bekleniyor. İnsan gibi rica edebilirsiniz deyince de kibirli ego sahibi oluyorum.

Görümce şantiyede mi, taş ocağında mı çalışıyor? Nedir akşamın beşinde eve gelince, kendi yaşadığı evi süpüremeyecek kadar onu yoran bu iş? Milyonlarca kadın bunu yapıyor, umarım milyonlarca erkek de yapıyordur ama o kadar umudum yok. Neyse... Egoyla şişirdiği o koca totosunu kaldırsın da kendi sorumluluğunu üstlensin. Sizin sorumluluğunuz kendi evinizin sınırları içerisinde. Görümceye yazdığınız mesaja da bayıldım, insan bu kadar ölçülü bir üslupla ancak bu kadar güzel had bildirebilir. Ha o haddini yine de bilmeyebilir, öyle arsız bir ışık var kendisinde ama siz duruşunuza aynen devam edin. İlk sayfayı okudum sadece, görümce cevap verdi mi henüz bilmiyorum, zamanım olunca diğer sayfalara da bakacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…