Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu kadar akıcı yazdığın için teşekkür ederim öncelikle, becerikli kadınsın vesselam :))

Konuya gelince üç yorumum var :

1 - Çocuğun onları yeğeni olabilir ama sen annesin, madem rütbe mühim öncelikli olan sensin, bir kıytırık hediye ile söz sahibi olunmuyor, yerinde olsam bu lafın üzerine hediyesini totosuna monte ederim

2 - Kendim yapı olarak inanılmaz sakin ve merhametliyimdir, bırak süpürmeyi temizlik bile yaparım muhtemelen kv yakınımda olsa ancak , diretilen, söylenilen, sürekli eleştirilen bir konuda sonuna kadar ayak direrim bir de üstüne adamı benzetirim. Koca koca çocukları varken sana mı kaldı evi süpürmek. Ha çalışıyordur haspalar onların mesaisi belli bir saatte bitiyor senin ki 7/24 çünkü çocuklusun, kim daha çok yoruluyor malum. Süpürmemekle gayet iyi yapıyorsun çünkü bugün süpüreceksin yarın bir de sil diyecekler sonra ki gün camlara bir el atsan olacak uzayıp gidecek o potansiyeli gördüm sanki

3 - Maddi yükler içeren hediyeler ile insanları esir almaya kalkan tiplere illet olurum, eşinle konuş ve bir daha sefere çok fena yapacağım de, durumdan haberi olsun.

Son düzenleme:
benimki daha fena 6 yildir evliyim 1 kizim var dogumum dahil hic biseyde gelmezler bana.bekar iki gorumcem var ve calismiyorlar koyde yasiyorlar.kaynanamlar hep benden iş bekler bende israrla yapmam ve yapmayacagim da.gorumceniz cok biliyorsa kendisi yapsin

Valla bacım çalışıyorum 2 de cocugum var biri küçük ve çok yaramaz 5 dk durmaz 1 tane de köpeğimiz var.isten 6 buçukta gelip yemekte yapıyorum yemek pişerken camasirda atıyorum evi şöyle usttende supuruyorum herşeyde yetişiyor.her cumartesi dip temel temizligimi de yaparım. Hiçte birtaraflarim incinmiyorum hem dışarda çalışıyorum hem de evde diye hatta yemek sonrası oturup dantelimi de örerim etaminimi de işlerim.Sonucta tarlaya çapa yapmaya gitmiyoruz o kadarda ölmüyoruz arkadaş.cok yorgunsam o gün kahvaltı yapar geçerim doğru yatağa gireriz çocuklarla. Çok yoruluyorsa çalışmasın otursun evinde hanımefendi annesiyle beraber

Görümcem sen misin? Valla sensin anladım ben. Aynı üslup, aynı tuhaflık. Nerede görsem tanırım. Naber kız dünden beri sesin çıkmıyor. Mesajıma cevap verir misin?

Hiç cevap veresim yok ama görümcem olduğun için şimdi içine dert edersin, açıklayayım madem :)

Öncelikle kayınvalidemin evinde oturmuyorum. Rahmetli kayınpederimin bizzat oğullarına aldığı, ben ölünce sakın miras lafı ile ellerinden almaya kalkışmayın dediği, eşimin evinde oturuyorum.

İkinci olarak tekrar üniversiteye kayıt oldum anacım onun dersi. Ev hanımı olunca insan böyle boş işler peşinde koşuyor. Çalışan kadınsın, anlamazsın.

Oğlum doğana dek çalıştım. Çalıştığım dönemde de rahmetli yengeme "ben çalışıyorum gel benim evimi temizle" demedim. Zira ne münasebet. Sırf çalışmayı tercih etmiyor diye benden daha aşağı olduğunu düşünmedim. Böyle düşünecek kadar sığ ve Yobaz değildim. Siz de öyle değilsinizdir sanırım? İnsanların kişisel başarıları, maddi durumları, yahut hayattaki rollerine göre değerlendirme yapmıyordum. Henüz yaşım 25 ti ve çalışıyordum. Sizin yaşınız kaç merak ettim?

İşime gelmiyor evet. Yıl olmuş 2020 hala bu zihniyette inananların olması işime pek gelmiyor. Ama inanıyorum gelişecek ve evrilecekler. Siz de inanın buna.

Evlendiği ilk üç yıl kira ödedim zaten. Başka bir muhitte oturuyordum. Oğlumun özel durumu dolayısıyla buraya gelmeyi uygun gördüm. Sizin için sakıncası yok değil mi ahsjsjs.

Sizin adınıza üzüldüm. Böyle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup, önyargı ile kin kusmak zor olmuyor mu? Ah, pardon. Çalışan kadınsınız buna hakkınız var. Biz zavallı ev hanımları da işte gelişmeye çalışıyoruz. Saygı ile eğiliyorum sigortalı çalışanın önünde :)

Kadın ev vermişse geline bağış mı yapmış oğluna kira ödemesin diye vermiş o zaman bir zahmet oğlu supursun evini.Ev verdi diye biri birinin nazını niyazini çeksin allah aşkına vermeseymis .Ben çalışıyorum hemde 2 otobüs gidip 2 otobüs geliyorum kimsede evimi supurmuyor beklemiyorumda.Ayrica gorumce hanimin streside kendine maasida kendine cok zorsa çalışmasın hanımefendi kolundan sürükleyenmi var ( bu arada tam 11 yıldır çalışıyorum isimde temizlik ve çay akşama kadar pestilimde çıksa)

Bir keresinde salon kadını çizgimden kaymıştım ahshjs. Mevzu oğlumdu ve ortada kibarlık kalmadı. Oğluma "yazık ben çok acıyorum buna" demişti valide. Elimi belime koydum ve yapmadığım bir şey yapıp bağırdım. Neler söyledim hatırlamıyorum bile. Nevrim döndü. İşe yaradı ama bir süre. Cehalet iyileşen bir şey değil çünkü.

Valla ben hamileliğin sekizinci ayına dek çalıştım. Başka bir muhitteydim. Her gün otobüsle gidip geliyordum. Ayaklarım o kadar şişiyordu ki son dönemlerde terlikle gidiyordum işe. Hiç görümceme gel benim evimi temizle demedim. O yüzden çalışan kadın kaprisini anlamam pek mümkün değil.

Şu kendi kendine ev süpüren makineler iş görüyormuş, bin lira ve üstü bir miktar diyorlar ama bir seferlik cömertlik yapabilirsiniz. Hediye ediverin bence bir daha süpür diyemez robotun süpürsün ben hediye ettim ya dersiniz.
Bir de çakın lafı arada hediye böyle olur ihtiyaç böyle görülür diye

Çıkarıyorum geri giriyor. Zombi gibi efenim, hedefe odaklanmış. İlla yiyecek dalağımı.

Oğlunuza, hediye almam, evi süpürmezsen halacağım, desin. Oğlunuz süpürmek isterse süpürür. Bu arada ders yada başka konulara girmenize gerek yokmuş. Süpürmüyorum nokta...

İnanilir gibi degil kaynanam da beni sevmiyor

Kaynanam sever beni. Çok tuhaf ama seviyor. Ben de sevmesine şaşırıyorum. Ama kaynanam sevilme ihtiyacı olan, bunun için çabalayan biri. Yeni yetme sevgili gibiyiz. Ben kaçtıkça kovalıyor. Eltim de buna sinirleniyor. Sen bir şey yapmıyorsun ama daha kıymetlisin diyor. Allahım zihnim elti ve görümce ile doldu çamaşır suyu ile yıkayasım var.

Son düzenleme:

Yaşasın tam bağımsız gelin hareketi! Bir idrak kolay yetişmedi efenim. Ben de zamanında kocasına "Anan böyle dedi bacın böyle yaptı" diye söylenip dert eden bir yeni gelindim. Sonra bir aydınlanma yaşadım. Kocam sağolsun :)

Ahsjsjs sağolun efenim. Dert olmasın yine de ben geyik bölümüne yazayım. Görümcem bu coğrafyada yaşayan milyonlarca görümceden biri. Aslında üzülüyorum, böyle olmasa daha insani ilişkiler kurabilirdik. Ancak 40 yaşında içine kaynana kaçmış gibi davranmak onun tercihi.

Benim kv de 64 yaşında, 3 sene kendisiyle karsilikli oturdum, kadin acik safra ameliyatı oldu 1 aydan fazla da kapanmayan açık yarayla dolaştı buna rağmen benim zorla elinden süpürgeyi alıp evi supurmem haricinde neredeyse hic isini yapmisligim yoktur... karakter meselesi bence, seni kullanmalarına izin vereceğini hic sanmıyorum yorumlarindan, ama etkilemelerine de müsade etme hic bi şekilde... kimse kimsenin isini yapmak zorunda değil, hastalık gibi durumlar haricinde... soruna özetle cevabim süpürme... eline yapışır emin ol...sonra da koluna cam kapi silme yapisir derken uzar gider bi bakmışsın b.ka batmis hersey... kusuruma bakma boyle acik yazdım... ama nefret ettiriyor boyle tipler insani insandan..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…