Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hatunlar

Görümceli konu açtım ciddi olmaya çalışıyorum çok başarılı olamasam da. Siz lütfen bana bakmayın ve konuyu ciddiye alın. Çünkü objektif yorumlara ihtiyacım var. Bugün ilk kez görümcem tarafından manipüle edildim. Evet, başardı bunu pis mendebur. Bu biraz ağır oldu ama sinirliyim şu an. Sinirim geçince görümcecim şeklinde düzenlerim.

Efenim benim 41 yaşında bekar bir görümcem var. Medeni hali beni ve sizi ilgilendirmiyor ama annesi ile birlikte yaşadığını belirtmek için söylüyorum. Aynı apartmandayız. Kayınvalidem ve görümcemin bir alt katında da eltim var. Canım benim, onu da çok severim. Kanım çok kaynıyor. Konu dağılmasın muhteşem bir aile apartmanı burası. Şenlik hiç eksik olmuyor. Neşe içinde yaşayıp Gidiyoruz.

Sevgili görümcem genel itibariyle huysuz, aksi, eleştiri seven, akıl vermeye bayılan bir model. Üstün hümanist yanım sayesinde kendisini olduğu gibi kabul ettim. Söylediği ve yaptığı şeyler beni etkilemiyor. Bu yüzdendir ki belki hakkında onlarca konu açılabilecekken beş yıldır bahçe hortumundan daha az etkiliyor beni. Bahçemiz de var evet.

Görümcem, kayınvalidem ve eltimi şeytani çamaşır suyu çetesi adıyla ansam, günah olmaz bence. Aşırı titiz, ev işi dışında bir şey düşünmeyen modeller. Bunu niye belirtiyorum, konu ile bağlantılı çünkü. Kayınvalidem ve eltim cif ile aşk yaşarken, görümcem yeniliklere açık. Diğer temizlik ürünlerini de kabul ediyor. Modern bir insan kendisi. Kendi adıma çevrem tarafından temiz ve düzen takıntılı biri olarak görüldüğüm halde, bu insanların yanında tembel ve pis görünüyorum. Çünlü hepsi ruh hastası.

Tamam içime sıkıştırdığım pislikleri kusmaktan vazgeçip konuya giriyorum. Buraya ilk taşındığımda eltimin yıllarca yaptığı gibi düzenli olarak kayınvalideme gidip, çeşitli yardımlarda bulunmam konusunda beklentileri vardı. Açık bir dille böyle bir şey olmayacağını belirttim. Sadece hasta olursa, yardıma muhtaç olursa gideceğimi söyledim. Kabullenmiş gibi görünseler de ara ara laf sokmalar, imalar devam etti. Duymazdan geldim. Totoma konuşun dedim, içimden dedim tabi.

Kayınvalidemin evinde akşama kadar kimse yok. Görümcem çalışıyor. Ev pislenmiyor ve dağılmıyor. Benim evimde ise bir tazmanya canavarı, bir de çıkardığı çorabı parmak uçlarından yere usulca bırakan koala yaşıyor. Dolayısıyla çok yoruluyorum. Ancak kendi evime ve oğluma yetişebiliyorum. Kayınvalidem ise bir gelin olarak gün aşırı yukarıya çıkıp evini süpürmem gerektiğini düşünüyor. Görümcem de öyle.

Bugün oğluma pijama takımı almış halası. Oğluma karşı cömerttir. Hediye alır, ihtiyacını karşılar ki asla böyle bir beklentim yok. Kendi isteğiyle yapıyor. Pijama takımını verirken "biz bu kadar iyilik yapıyoruz karşılığı yok" dedi. "karşılıktan kastın nedir?" diye sorunca "annemin evini süpürebilirsin gelip" dedi. "x abla iyilik yapmak zorunda değilsin. Sana bunu daha önce de söyledim. Benim yeğenim alırım dedin. Mütemadiyen aynı döngüyü yaşıyoruz ve ben bundan sıkıldım" dedim. "insanda vicdan olacak vicdan zorla olmuyor" diyerek odasına gitti.

Tam o esnada benim misafirim geldi eve inmek zorunda kaldım. Kelimeler kursağımda kaldı. Bir mesaj attım.

"x abla her seferinde aynı şeyleri söyleyip benim huzurumu kaçırıyorsun. Şahsıma gidip alışveriş yapmıyorsunuz ki böyle bir şey de istemem zaten. Kendi kardeşine, kendi yeğenine kendi isteğinle bir şey alıyorsun. Ki kırk kere dedim mevzusunu yapacak iseniz almayın diye. Benim oğluma eşime bir şey alma desem vereceğin cevap belli. Benim kardeşim, benim yeğenim alırım ki zamanında demişliğin var. Defalarca söyledim benim kapasitem bu kadar arkadaş. Ben ancak kendi ev işime, çocuğuma, dersime, sosyal hayatıma yetiyorum. Düzenli olarak annene çıkmaya vaktim kalmıyor. Ki böyle bir isteğim de yok. Ben gerçekten aşırı sıkıldım bu laf sokmalarından. Evet şu sıra bulduğum her fırsatta ders çalışıyorum. Bu bir bahane değil ki benim sana bahane sunmaya da ihtiyacım yok. Yapmak istemeyebilirim. Sınavları atlatınca uygun olursam evini süpürürüm annenin. Bu bir sidik yarışı değil, ego savaşı hiç değil. İhtiyacı olana yardım ederim. Ancak ev süpürmek hayati bir ihtiyaç değil. Ve siz bunu sorun haline getirdiğiniz sürece dikkat ettiyseniz ben aynı apartmanda çay içmeye bile gelmiyorum. Yok ben her fırsatta laf Sokmaya devam edeceğim, bundan aşırı zevk alıyorum diyorsan devam et. Benim için sıkıntı yok. Ancak bir dahaki sefere bu kadar sakin kalamayabilirim. İyi geceler"

Şeklinde. Henüz görmedi mesajı görünce muhtemelen kavga edecek :)

Şimdi sormak istediğim şu, kayınvalidem 64 yaşında. Organ nakli geçirmiş bir kadın. Yatalak değil. Kendi işini halledebiliyor. Yemek, ev toplama vs. Ki evde akşama kadar tek olduğu için ve tüm Gündüz kuşağı programlarını zevkle takip ettiği için insana da pek ihtiyaç duymuyor. Esra Erolu da uğurladıktan sonra insan ihtiyacı hasıl oluyor.

Görümcem vicdan falan deyince bir an kendimi sorguladım. Acaba ben mi kötü düşünüyorum, arada evini süpürsem elime mi yapışır dedim. Ancak öte yandan oğlum beni epey yoruyor. Öylece evde durmak istemiyorum ve durmuyorum da. Ders çalışıyorum, spora gidiyorum, bulduğum fırsatlarda seminerlere katılıyorum. Kendi evimin işini yapıyorum. Onlar pek inanmasa da ciddi manada yoruluyorum. Bu durumda "yahu ben bu kadar yorulup neden öylece TV izleyen kadının evini süpüreyim" diyorum. Bir yanım lucifer, bir yanım bahar bahçe. Ne düşünsem bilemedim. Görümce bile aklımı karıştırıyor, duygusal açıdan yıpranma dönemine girdim demek ki.

Bunun dışında aynı görümcenin ağzından pek hayırlı bir şey çıkmaz. Her durumu ve eylemi eleştirme potansiyeli var. Hayat enerjimi emiyor gudubet. Ancak başıma kakıp karşılık beklediği konularda cömerttir. Yeğenine hediyeler alır, kardeşine de keza. Bir keresinde "hediye aldığın kişi kardeşin, o süpürsün bence evi" demiştim de ev masrafının azaldığından dolayısıyla bana da faydası olduğundan bahsetti ahsjsjs. Böyle pis küçük hesaplar peşinde.

Çok uzattım kızmayın tamam. Doğruyu söylemek gerekirse bugün beni germeyi başardı. Normalde gerilmezdim ama bugün ufak çaplı bir çarpıntı ve sinir bozulması yaşadım.

Şimdi görümce ve kayınvalide düşmanlığınızı bir kenara bırakıp, objektif şekilde yorum yapar mısınız? Süpürsem elime mi yapışır, süpürmeden aynen devam mı.

Konu içeriğine gel, ev süpürmesi. Siz anladınız ama beni, mevzu bundan ibaret değil. Yorum yapan elleriniz dert görmesin efem.

Bu kadar akıcı yazdığın için teşekkür ederim öncelikle, becerikli kadınsın vesselam :))

Konuya gelince üç yorumum var :

1 - Çocuğun onları yeğeni olabilir ama sen annesin, madem rütbe mühim öncelikli olan sensin, bir kıytırık hediye ile söz sahibi olunmuyor, yerinde olsam bu lafın üzerine hediyesini totosuna monte ederim

2 - Kendim yapı olarak inanılmaz sakin ve merhametliyimdir, bırak süpürmeyi temizlik bile yaparım muhtemelen kv yakınımda olsa ancak , diretilen, söylenilen, sürekli eleştirilen bir konuda sonuna kadar ayak direrim bir de üstüne adamı benzetirim. Koca koca çocukları varken sana mı kaldı evi süpürmek. Ha çalışıyordur haspalar onların mesaisi belli bir saatte bitiyor senin ki 7/24 çünkü çocuklusun, kim daha çok yoruluyor malum. Süpürmemekle gayet iyi yapıyorsun çünkü bugün süpüreceksin yarın bir de sil diyecekler sonra ki gün camlara bir el atsan olacak uzayıp gidecek o potansiyeli gördüm sanki

3 - Maddi yükler içeren hediyeler ile insanları esir almaya kalkan tiplere illet olurum, eşinle konuş ve bir daha sefere çok fena yapacağım de, durumdan haberi olsun.

Son düzenleme:
benimki daha fena 6 yildir evliyim 1 kizim var dogumum dahil hic biseyde gelmezler bana.bekar iki gorumcem var ve calismiyorlar koyde yasiyorlar.kaynanamlar hep benden iş bekler bende israrla yapmam ve yapmayacagim da.gorumceniz cok biliyorsa kendisi yapsin

Valla bacım çalışıyorum 2 de cocugum var biri küçük ve çok yaramaz 5 dk durmaz 1 tane de köpeğimiz var.isten 6 buçukta gelip yemekte yapıyorum yemek pişerken camasirda atıyorum evi şöyle usttende supuruyorum herşeyde yetişiyor.her cumartesi dip temel temizligimi de yaparım. Hiçte birtaraflarim incinmiyorum hem dışarda çalışıyorum hem de evde diye hatta yemek sonrası oturup dantelimi de örerim etaminimi de işlerim.Sonucta tarlaya çapa yapmaya gitmiyoruz o kadarda ölmüyoruz arkadaş.cok yorgunsam o gün kahvaltı yapar geçerim doğru yatağa gireriz çocuklarla. Çok yoruluyorsa çalışmasın otursun evinde hanımefendi annesiyle beraber

Aile apartmanımda yaşarsan Ne bekliyordun ki
Büyük ihtimalle o totona sallamadığın kv nin evinde oturuyorsun
Kadın çocuğuna ev vermiş oturun kira vermeyin diye
Bu tip evliliklerde kv nin nazınıda çek bi zahmet
Ne dersi çalışıyorsun pek anlamadım
Çalışma hayatın yok sanırım.hiç çalışmadın görümcen çalıştığı için stresi vs olması da garip gelmedi bana
Çalışmayan kadın çalışan kadının halinden anlamaz
Arada bir gidip ev işi yapabilirdin
Bütün gün evde oturuyorsunuz hala yoruluyorum diyorsunuz buna şaşırıyorum
Ben evli değilim ama evli iş arkadaslarım hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp birde iş hayatındalar.
İşinize gelmiyorsa eşinize söyleyin o apartmandan kurtulun bence
Ama kira niye veresiniz değil mi

Görümcem sen misin? Valla sensin anladım ben. Aynı üslup, aynı tuhaflık. Nerede görsem tanırım. Naber kız dünden beri sesin çıkmıyor. Mesajıma cevap verir misin?

Hiç cevap veresim yok ama görümcem olduğun için şimdi içine dert edersin, açıklayayım madem :)

Öncelikle kayınvalidemin evinde oturmuyorum. Rahmetli kayınpederimin bizzat oğullarına aldığı, ben ölünce sakın miras lafı ile ellerinden almaya kalkışmayın dediği, eşimin evinde oturuyorum.

İkinci olarak tekrar üniversiteye kayıt oldum anacım onun dersi. Ev hanımı olunca insan böyle boş işler peşinde koşuyor. Çalışan kadınsın, anlamazsın.

Oğlum doğana dek çalıştım. Çalıştığım dönemde de rahmetli yengeme "ben çalışıyorum gel benim evimi temizle" demedim. Zira ne münasebet. Sırf çalışmayı tercih etmiyor diye benden daha aşağı olduğunu düşünmedim. Böyle düşünecek kadar sığ ve Yobaz değildim. Siz de öyle değilsinizdir sanırım? İnsanların kişisel başarıları, maddi durumları, yahut hayattaki rollerine göre değerlendirme yapmıyordum. Henüz yaşım 25 ti ve çalışıyordum. Sizin yaşınız kaç merak ettim?

İşime gelmiyor evet. Yıl olmuş 2020 hala bu zihniyette inananların olması işime pek gelmiyor. Ama inanıyorum gelişecek ve evrilecekler. Siz de inanın buna.

Evlendiği ilk üç yıl kira ödedim zaten. Başka bir muhitte oturuyordum. Oğlumun özel durumu dolayısıyla buraya gelmeyi uygun gördüm. Sizin için sakıncası yok değil mi ahsjsjs.

Sizin adınıza üzüldüm. Böyle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup, önyargı ile kin kusmak zor olmuyor mu? Ah, pardon. Çalışan kadınsınız buna hakkınız var. Biz zavallı ev hanımları da işte gelişmeye çalışıyoruz. Saygı ile eğiliyorum sigortalı çalışanın önünde :)

Aile apartmanımda yaşarsan Ne bekliyordun ki
Büyük ihtimalle o totona sallamadığın kv nin evinde oturuyorsun
Kadın çocuğuna ev vermiş oturun kira vermeyin diye
Bu tip evliliklerde kv nin nazınıda çek bi zahmet
Ne dersi çalışıyorsun pek anlamadım
Çalışma hayatın yok sanırım.hiç çalışmadın görümcen çalıştığı için stresi vs olması da garip gelmedi bana
Çalışmayan kadın çalışan kadının halinden anlamaz
Arada bir gidip ev işi yapabilirdin
Bütün gün evde oturuyorsunuz hala yoruluyorum diyorsunuz buna şaşırıyorum
Ben evli değilim ama evli iş arkadaslarım hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp birde iş hayatındalar.
İşinize gelmiyorsa eşinize söyleyin o apartmandan kurtulun bence
Ama kira niye veresiniz değil mi
Kadın ev vermişse geline bağış mı yapmış oğluna kira ödemesin diye vermiş o zaman bir zahmet oğlu supursun evini.Ev verdi diye biri birinin nazını niyazini çeksin allah aşkına vermeseymis .Ben çalışıyorum hemde 2 otobüs gidip 2 otobüs geliyorum kimsede evimi supurmuyor beklemiyorumda.Ayrica gorumce hanimin streside kendine maasida kendine cok zorsa çalışmasın hanımefendi kolundan sürükleyenmi var ( bu arada tam 11 yıldır çalışıyorum isimde temizlik ve çay akşama kadar pestilimde çıksa)

Görümcenizin seviyesini okuyunca aklıma amcamlar geldi. Bundan yıllar önce babamlar amcamlardan borç almış. Bugünün 20 30 bini. Sonra amcam kendi kızlarına dondurma alırken ablama da almış bildiğiniz külah dondurma işte. Çocukları eve getirir getirmez yengeme bağırmış Ayşeee benim yeğene dondurma aldım onu bizim hesaba ekle diye. Ya insanlar nasıl bu kadar küçük düşünebilir aklım almıyor. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz mesaj çok güzel ama insan olana. Bence fazla kibar ve hümanistsiniz 😂😂 şöyle bir kavga çıksa alsa ağzının payını otursa. Tam anladığı dil olur ömür boyu rahat olursunuz.
Bir keresinde salon kadını çizgimden kaymıştım ahshjs. Mevzu oğlumdu ve ortada kibarlık kalmadı. Oğluma "yazık ben çok acıyorum buna" demişti valide. Elimi belime koydum ve yapmadığım bir şey yapıp bağırdım. Neler söyledim hatırlamıyorum bile. Nevrim döndü. İşe yaradı ama bir süre. Cehalet iyileşen bir şey değil çünkü.

Calışırsa calışssın onun pisliğini niye siz temizliyorsunuz calışıyor diye ! Tek yasasa kaynananız haklı “vicdansız püüü kaka seni” derim ama üzgünüm savunamadım görğmce kişinizi gecerli bi sebep değil cünkü. Sizin de kendinize göre işiniz var sonuçta. Anlayışlı olaunlar. Benim çocuğum olmadığu halde bile benim günüm bana yetmiyor

Valla ben hamileliğin sekizinci ayına dek çalıştım. Başka bir muhitteydim. Her gün otobüsle gidip geliyordum. Ayaklarım o kadar şişiyordu ki son dönemlerde terlikle gidiyordum işe. Hiç görümceme gel benim evimi temizle demedim. O yüzden çalışan kadın kaprisini anlamam pek mümkün değil.

Şu kendi kendine ev süpüren makineler iş görüyormuş, bin lira ve üstü bir miktar diyorlar ama bir seferlik cömertlik yapabilirsiniz. Hediye ediverin bence bir daha süpür diyemez robotun süpürsün ben hediye ettim ya dersiniz.
Bir de çakın lafı arada hediye böyle olur ihtiyaç böyle görülür diye😂😂

Görümce kendi istediği olmayınca insana kötü davranan tipten, bu insanlar istediği olmayınca evine gelir sana küfür bile eder, bu insanların yaptığı psikolojik şiddet, psikolojik şiddet uygulayıp sizi avucunun içine almak, üzgünüm ama bu tarz insanı hayatından çıkaramamak yaşam enerjinizi emer, bende de var 1-2 tane ordan biliyorum.

Çıkarıyorum geri giriyor. Zombi gibi efenim, hedefe odaklanmış. İlla yiyecek dalağımı.

Merhaba hatunlar

Görümceli konu açtım ciddi olmaya çalışıyorum çok başarılı olamasam da. Siz lütfen bana bakmayın ve konuyu ciddiye alın. Çünkü objektif yorumlara ihtiyacım var. Bugün ilk kez görümcem tarafından manipüle edildim. Evet, başardı bunu pis mendebur. Bu biraz ağır oldu ama sinirliyim şu an. Sinirim geçince görümcecim şeklinde düzenlerim.

Efenim benim 41 yaşında bekar bir görümcem var. Medeni hali beni ve sizi ilgilendirmiyor ama annesi ile birlikte yaşadığını belirtmek için söylüyorum. Aynı apartmandayız. Kayınvalidem ve görümcemin bir alt katında da eltim var. Canım benim, onu da çok severim. Kanım çok kaynıyor. Konu dağılmasın muhteşem bir aile apartmanı burası. Şenlik hiç eksik olmuyor. Neşe içinde yaşayıp Gidiyoruz.

Sevgili görümcem genel itibariyle huysuz, aksi, eleştiri seven, akıl vermeye bayılan bir model. Üstün hümanist yanım sayesinde kendisini olduğu gibi kabul ettim. Söylediği ve yaptığı şeyler beni etkilemiyor. Bu yüzdendir ki belki hakkında onlarca konu açılabilecekken beş yıldır bahçe hortumundan daha az etkiliyor beni. Bahçemiz de var evet.

Görümcem, kayınvalidem ve eltimi şeytani çamaşır suyu çetesi adıyla ansam, günah olmaz bence. Aşırı titiz, ev işi dışında bir şey düşünmeyen modeller. Bunu niye belirtiyorum, konu ile bağlantılı çünkü. Kayınvalidem ve eltim cif ile aşk yaşarken, görümcem yeniliklere açık. Diğer temizlik ürünlerini de kabul ediyor. Modern bir insan kendisi. Kendi adıma çevrem tarafından temiz ve düzen takıntılı biri olarak görüldüğüm halde, bu insanların yanında tembel ve pis görünüyorum. Çünlü hepsi ruh hastası.

Tamam içime sıkıştırdığım pislikleri kusmaktan vazgeçip konuya giriyorum. Buraya ilk taşındığımda eltimin yıllarca yaptığı gibi düzenli olarak kayınvalideme gidip, çeşitli yardımlarda bulunmam konusunda beklentileri vardı. Açık bir dille böyle bir şey olmayacağını belirttim. Sadece hasta olursa, yardıma muhtaç olursa gideceğimi söyledim. Kabullenmiş gibi görünseler de ara ara laf sokmalar, imalar devam etti. Duymazdan geldim. Totoma konuşun dedim, içimden dedim tabi.

Kayınvalidemin evinde akşama kadar kimse yok. Görümcem çalışıyor. Ev pislenmiyor ve dağılmıyor. Benim evimde ise bir tazmanya canavarı, bir de çıkardığı çorabı parmak uçlarından yere usulca bırakan koala yaşıyor. Dolayısıyla çok yoruluyorum. Ancak kendi evime ve oğluma yetişebiliyorum. Kayınvalidem ise bir gelin olarak gün aşırı yukarıya çıkıp evini süpürmem gerektiğini düşünüyor. Görümcem de öyle.

Bugün oğluma pijama takımı almış halası. Oğluma karşı cömerttir. Hediye alır, ihtiyacını karşılar ki asla böyle bir beklentim yok. Kendi isteğiyle yapıyor. Pijama takımını verirken "biz bu kadar iyilik yapıyoruz karşılığı yok" dedi. "karşılıktan kastın nedir?" diye sorunca "annemin evini süpürebilirsin gelip" dedi. "x abla iyilik yapmak zorunda değilsin. Sana bunu daha önce de söyledim. Benim yeğenim alırım dedin. Mütemadiyen aynı döngüyü yaşıyoruz ve ben bundan sıkıldım" dedim. "insanda vicdan olacak vicdan zorla olmuyor" diyerek odasına gitti.

Tam o esnada benim misafirim geldi eve inmek zorunda kaldım. Kelimeler kursağımda kaldı. Bir mesaj attım.

"x abla her seferinde aynı şeyleri söyleyip benim huzurumu kaçırıyorsun. Şahsıma gidip alışveriş yapmıyorsunuz ki böyle bir şey de istemem zaten. Kendi kardeşine, kendi yeğenine kendi isteğinle bir şey alıyorsun. Ki kırk kere dedim mevzusunu yapacak iseniz almayın diye. Benim oğluma eşime bir şey alma desem vereceğin cevap belli. Benim kardeşim, benim yeğenim alırım ki zamanında demişliğin var. Defalarca söyledim benim kapasitem bu kadar arkadaş. Ben ancak kendi ev işime, çocuğuma, dersime, sosyal hayatıma yetiyorum. Düzenli olarak annene çıkmaya vaktim kalmıyor. Ki böyle bir isteğim de yok. Ben gerçekten aşırı sıkıldım bu laf sokmalarından. Evet şu sıra bulduğum her fırsatta ders çalışıyorum. Bu bir bahane değil ki benim sana bahane sunmaya da ihtiyacım yok. Yapmak istemeyebilirim. Sınavları atlatınca uygun olursam evini süpürürüm annenin. Bu bir sidik yarışı değil, ego savaşı hiç değil. İhtiyacı olana yardım ederim. Ancak ev süpürmek hayati bir ihtiyaç değil. Ve siz bunu sorun haline getirdiğiniz sürece dikkat ettiyseniz ben aynı apartmanda çay içmeye bile gelmiyorum. Yok ben her fırsatta laf Sokmaya devam edeceğim, bundan aşırı zevk alıyorum diyorsan devam et. Benim için sıkıntı yok. Ancak bir dahaki sefere bu kadar sakin kalamayabilirim. İyi geceler"

Şimdi sormak istediğim şu, kayınvalidem 64 yaşında. Organ nakli geçirmiş bir kadın. Yatalak değil. Kendi işini halledebiliyor. Yemek, ev toplama vs. Ki evde akşama kadar tek olduğu için ve tüm Gündüz kuşağı programlarını zevkle takip ettiği için insana da pek ihtiyaç duymuyor. Esra Erolu da uğurladıktan sonra insan ihtiyacı hasıl oluyor.

Görümcem vicdan falan deyince bir an kendimi sorguladım. Acaba ben mi kötü düşünüyorum, arada evini süpürsem elime mi yapışır dedim. Ancak öte yandan oğlum beni epey yoruyor. Öylece evde durmak istemiyorum ve durmuyorum da. Ders çalışıyorum, spora gidiyorum, bulduğum fırsatlarda seminerlere katılıyorum. Kendi evimin işini yapıyorum. Onlar pek inanmasa da ciddi manada yoruluyorum. Bu durumda "yahu ben bu kadar yorulup neden öylece TV izleyen kadının evini süpüreyim" diyorum. Bir yanım lucifer, bir yanım bahar bahçe. Ne düşünsem bilemedim. Görümce bile aklımı karıştırıyor, duygusal açıdan yıpranma dönemine girdim demek ki.

Bunun dışında aynı görümcenin ağzından pek hayırlı bir şey çıkmaz. Her durumu ve eylemi eleştirme potansiyeli var. Hayat enerjimi emiyor gudubet. Ancak başıma kakıp karşılık beklediği konularda cömerttir. Yeğenine hediyeler alır, kardeşine de keza. Bir keresinde "hediye aldığın kişi kardeşin, o süpürsün bence evi" demiştim de ev masrafının azaldığından dolayısıyla bana da faydası olduğundan bahsetti ahsjsjs. Böyle pis küçük hesaplar peşinde.

Çok uzattım kızmayın tamam. Doğruyu söylemek gerekirse bugün beni germeyi başardı. Normalde gerilmezdim ama bugün ufak çaplı bir çarpıntı ve sinir bozulması yaşadım.

Şimdi görümce ve kayınvalide düşmanlığınızı bir kenara bırakıp, objektif şekilde yorum yapar mısınız? Süpürsem elime mi yapışır, süpürmeden aynen devam mı.

Konu içeriğine gel, ev süpürmesi. Siz anladınız ama beni, mevzu bundan ibaret değil. Yorum yapan elleriniz dert görmesin efem.
Oğlunuza, hediye almam, evi süpürmezsen halacağım, desin. Oğlunuz süpürmek isterse süpürür. Bu arada ders yada başka konulara girmenize gerek yokmuş. Süpürmüyorum nokta...

İnanilir gibi degil kaynanam da beni sevmiyor :skandal:

Kaynanam sever beni. Çok tuhaf ama seviyor. Ben de sevmesine şaşırıyorum. Ama kaynanam sevilme ihtiyacı olan, bunun için çabalayan biri. Yeni yetme sevgili gibiyiz. Ben kaçtıkça kovalıyor. Eltim de buna sinirleniyor. Sen bir şey yapmıyorsun ama daha kıymetlisin diyor. Allahım zihnim elti ve görümce ile doldu çamaşır suyu ile yıkayasım var.

Son düzenleme:
Baya güldüm okurken neşem yerine geldi gerçekten. Birebir aynı dertten bende de var bir iki değişiklik dışında ama faktörler aynı yani gorumce olsun elti olsun kayınvalide flan napıcaz bilmiyorum gerçekten. Keşke bende sizin gibi cevabımı verip oturabilsem rahat rahat ben içine atıp depresyona giren bi tipim sizi takdir ettim hatta özendim. Sonuna kadar bu istikrarla devam 😂 gelinleri yildiramayacaklar.. !

Yaşasın tam bağımsız gelin hareketi! Bir idrak kolay yetişmedi efenim. Ben de zamanında kocasına "Anan böyle dedi bacın böyle yaptı" diye söylenip dert eden bir yeni gelindim. Sonra bir aydınlanma yaşadım. Kocam sağolsun :)

Derdinizi anlatabilme beceriniz bu platformda zirveye oynarken görümcenizin anlamamış olmanız beni üzdü.

Aslında her gün konu açsanız üzülmem. Roman gibi okurum😊 yani derdinizin olmasını istemem ama sizi okumak da istiyorum güzel sarıyor.

. O sebeple görümce embesiline kızmadım,aksina biraz sonra ondan taraf olabilirim😂😂

Ahsjsjs sağolun efenim. Dert olmasın yine de ben geyik bölümüne yazayım. Görümcem bu coğrafyada yaşayan milyonlarca görümceden biri. Aslında üzülüyorum, böyle olmasa daha insani ilişkiler kurabilirdik. Ancak 40 yaşında içine kaynana kaçmış gibi davranmak onun tercihi.

Merhaba hatunlar

Benim kv de 64 yaşında, 3 sene kendisiyle karsilikli oturdum, kadin acik safra ameliyatı oldu 1 aydan fazla da kapanmayan açık yarayla dolaştı buna rağmen benim zorla elinden süpürgeyi alıp evi supurmem haricinde neredeyse hic isini yapmisligim yoktur... karakter meselesi bence, seni kullanmalarına izin vereceğini hic sanmıyorum yorumlarindan, ama etkilemelerine de müsade etme hic bi şekilde... kimse kimsenin isini yapmak zorunda değil, hastalık gibi durumlar haricinde... soruna özetle cevabim süpürme... eline yapışır emin ol...sonra da koluna cam kapi silme yapisir derken uzar gider bi bakmışsın b.ka batmis hersey... kusuruma bakma boyle acik yazdım... ama nefret ettiriyor boyle tipler insani insandan..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X