Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gelinleri hizmetçi olarak görmekten ne zaman vazgeçecekler acaba.
Görümce 5 de geliyormuş işten hiç de geç bir saat değil gelince yapsın o kadar dert ediyorsa.
Kv cam siliyor ama ev supuremiyor Hımm
Akşama kadar yan gelip yatacağına kalksın süpürsün evini.
Görümce iyi niyetli olsaydı yeğenine kardeşine hediye alırken sizi ayirmazdi.ayip yani

Hediye degil o resmen ticaret. Zaten görümce, kv konularında ister istemez taraf tutuyorum, sizinkilere iyice gıcık oldum. Asla süpürmem.
Benim kv nin eltisi de bana ve eltime laf sokuyor. Neymiş kv köye gidince bütün evi görümcem temizlemiş. Görümcenin kızına orda bakılıyor, orda yiyor içiyor, orda yatıp kalktığı bile oluyor. Ben neden temizleyeceksem? Hiç oralı bile olmadım.
Söylediklerin bana az bile geldi.

Hem gülduk hem agladik hem sinirlendik hem sasirdik efenim konunuzu okurken. Sahane anlatmisiniz, bu anlatim gucunuz varken eminim konusurken de kendinizi cok iyi ifade eden bir bayansinizdir. Sizi ne o gorumce ne de kaynana ezebilir, kendinizi gayet savunabilen birisiniz bence. Bizim sizden ders almamiz gerek, saygilar sevgiler

Anlatış tarzınıza bayıldım masalsı olmuş gerçekten Gerçekten sizi anlıyorum evde küçük çocuk varsa insan kendi işine bile yetişemiyor. Ben açıkçası evimi haftada bir anca süpürebiliyorum çalıştığım için. Gün aşırı ne oluyormuş canım haftasonu görümceniz temizlesin hiç te size düşmez. Eğer görümceniz olmasa tek olsa yardim edin derdim ama o var .Temizlik değil de yaptığınız pasta börekten götürün o da makbule geçer bence...

Gudubet görümcenin neden evde kaldıgı bellı :)
Bende 7 var onlarada haddini bildirirmisiniz ? :))
Anlatış tarzınız harika , konuyu okurken çok güldüm çok iyi ifade etmişsınız kendınızı ,
benım fıkrım temızlık ıcın yardım etmemenız yonunde belkı elınıze yapısmaz ama eger onların dedıgını yaparsanız sıze karsı zafer kazandıklarını dusunup ısteklere devam edebılırler .Dertsız basa dert almaya gerek yok gıdıp gelmelerıde azaltın anlasınlar ayıp ettıklerını .
Eltınız temızlık konusunda yardımcı oluyormu ?

Asla ama asla bu duruşundan taviz verme.
Ben olsam hediyesini vs kabul etmem, yüzüne de söylerim hediye alınıp karşılık beklenecekse tavrım böyle diye.
Aldığı hediyeyi de ben olsam güzelce paketleyip kaynanama görümcem yokken bırakırdım.
İster küssün ister ortalığı yıksın zaten sakin kalabiliyorsun, vicdan kelimesi geçtiğinde vicdanım rahat de çıldırsın.

bence cözüm cok basit sizlere alacagi edecegi hediye masraflarini bi temizlik yardimcisina harcasin. terbiyesiz. ben sizi konularinizdan hazir cevap sak diye agzini kapatabilecek kapasitede sanirdim aslinda. mesaj iyi olmusda ne bilim böyle birine anlamayacagi derecede kibarlikta

Görümcenin evini neden sen süpüresin. o gelip senin evini süpürüyor mu. Çok saçmalamış gerçekten.

Kavga etmeye geldiğinde direk 'az ye, az hediye al -hatta hiç alma zira benden kendi evinin işi bekleyerek alıyorsan bunun adına hediye denmez peşin ödeme denir- kendi pislettiğin evi kendin temizle. Benim evim burası. Senin çalışman beni zerre ilgilendirmiyor. Bundan sonra tek bir laf dahi duymayacağım. Bu kadar net söylüyorum" deyiver..

Kv tek olsa sevabına yapılır ya da yardımcı kadın tutulur da, kimse kimseye uşak muamelesi yapamaz. Gelin diye köle aldık sanıyorlar..

Aynı şeyler benım başımdada var ama ben binde bır gider evini süpürürüm. Bulaşığı varsa yıkarım. Ama bana gel şunu yap diyen olmaz. Kafama göre takılırım. Bızımkıler minnet etmez Buda işime gelir. Sizde tartışmaya girmeyin gerek yok keşke mesajla değilde yuz yuze soyleseydınız daha iyi olurdu bence. Tabi küslüğü takmıyorsanız.

Görümce nefretim ve dahası görümcem yok. Son derece objektif olarak söylüyorum ki şu kkda okuduğum en lanet görümce bu. 2 hediye aldı diye iyilik iyilik diye gezinmek ne bikere. Sanki sizin çocuk don atlet yatıyordu halası ona pijama hediye etmeden önce. Üstüne bi de kendince ufak çakallıklar peşinde. O yeğenine kardeşine hediye alıp iyi hala iyi abla olacak. Sizde karşılığında onun temizlik işlerini halledeceksiniz. Ama bu sizi iyi gelin, yardımsever gelin yapmayacak, ev süpürme konusu açılınca adı " Ne var? Ben de onun çocuğuna neler neler aldım." olacak. Sebep?

Madem herşeyin bir karşılığı var, gerçek karşılığını ödesin. Gitsin hediye paralarını biriktirip gündelikçi tutsun evine.

Geliştirmiş olduğunuz farklı anlatım stilleri sayesinde bunu yapmak istemediğinizi eminim farklı zamanlarda, farklı şekillerde anlattınız.
Karşı tarafta anlamak istemedi sanırım ısrarla.
Kısır döngü olur gider böyle..
Ani bir sinir patlaması ya her şeyi çözer ya da mahfeder.
Şansınız sizden yana olursa bir süre rahat edersiniz
Çalışıyor olması bir insanı ev temizliğinden muaf tutmaz.
Siz işiniz olduğunda mesela çocuğunuzu bırakmak istediginizde ilgilenmek istiyor, halalık hormonlarında artış oluyor mu?
Yaptığı iyilikleri dile getirmek ve karşılık beklemek için güzellikler yaparken aklına geliyor hala olduğu galiba..
Şiddet içermeyen ani gelişen sinir patlaması diyorum.Bunu bir düşünün
İnsanlara bazen deli tarafını göstermenin bir zararı yok bence.

Eltin nerede neden sadece sana sariyorlar,kocan nerede,tavrı nasıl bu konuda?
Ben olsam kvdemin evini supururum aynı binada yaşıyorsak,suratlarini çekip laf sokmalarini dinleyecegime süpürürum,olur biter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…