Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gercekten oyledir, hepsi hizmet bekliyor. Sebebini anlasak keske ...
İnsan olan zaten gelin diye ayrım yapmaz bizide bir ana doğurdu sonuçta öyle yada böyle bir aile olmuşuz.Herkes böyle değil aslında kendini yetiştirememiş insanlıktan nasibini almamış cahil insanlar böyle.Böyle insanlarında yaptıklarında sebep aranmaz zaten.Benim babamın teyzesi yetmiş yaşında ve geliniyle aynı evde oturuyorlar 20 yıldan fazladır temizlik olayını bir hafta sonu gelini bir hafta sonu teyzem yapar gelini çalışıyor üstelik duyunca çok şaşırdım kadın dediki aynı evi paylaşıyoruz ben yardımcı olmazsam nasıl bir arada yaşarız dirlik huzur kalmaz bu evde aradaki dengeyi kurmak gerek demişti bu kadar basit aslında ama bazı insanlar hayatı zehir etmeyi seviyor.

Elimemi yapisir kafasiyla bakarsak butun evi dip köse temizlesen de eline yapişmaz sonuçta.
O yuzden keyfin bilir diyeciğim.

Evin diger işlerini kim yapiyor? Hersey yapiliyor bir tek süpürmek mi herkese dert oluyor bu da garip bisey? Butun gun evde olan biri gayet bir supurge acabilir nebileyim benim kvde de kalp tansiyon her bisey var işini kendisi ya da kizlari yapiyor. Kizi, oğlu varken geline düşmez evin temizlemesi.

İçinden gelir yaparsin ya da kadin yuruyemiyordur yaparsin anlarim da sirf eşten kaynakli muhattap oldugun insanin kim niye evini supurmek, ona bakmak zorunda olsun bunu anlamiyorum.
Kocamla evlendim diye kimsenin biseyini yapmak zorunda degilim şahsen elime baya yapişir.

Haftada bir gün kızı silip süpürür. Büyük işleri için diğer kızı gelir ama benden de bekler gitmezsem şad sokar hep birlikte küserler. Takriben iki hafta sonra barışırlar. Büyük temizlik sonrası küslük gelenektir bizde.

İşin tuhafı evin camlarını kayınvalidem siler ama evi süpürmeye hali yok :)

1. Nankörlük kendi evini temizletip karşılık vermemen olurdu.
2. Kötülük senin onların huzuru bozman ve mutsuz olmalarını sağlaman olurdu. Örnek görümceyi evde kovdurmak vs.

Beklentilerini karşılayamıyorsun diye ne kötü nede nankör oluyorsun. Hayat koşturmacası hepimizde var. Boşverebilmişsin bu zamana kadar çünkü kendi hayatınıda bir nebzede olsa sürmeye çalışmışsın yoğunluğın el vermediği müddetce. Yeri gelir tabii ki süpürgeyi açarsın. Çocuğun bişey döker vs. Empati duygusu yoksunluğu kıskançlık cahillik vs gibi özelliklere sahip olan insanlara bu görümce olabilir arkadaş eş olabilir birşey anlamatamazsınız. Anlattığınızdan çıkardığım siz elinizi verirseniz kolunuzu isteyecek insanlar. Süpür derken dip köşe ev temizliğini kast ediyorlar. Kendi sağlığınız için bu zamana kadar nasıl geldiyse öyle gitsin.Kavga etmeyin. Kendinize laf söyletmemeniz iyi olmuş. Tartışma kavgaya giderse karşınızda arsızlaşabilen insan var. Boşuna sinirinizi yıpratırsınız.

Bekar bir görümce annesiyle yaşıyorsa siz kendi sorumluluklrinizin arasına onun temizliğini sıkıştırmak zorunda değilsiniz o kadar lafını yapıyorsa kendi supuruversin calismadigi günler Ayrıca kendi evlenince yapicakmiymis kaynanasina çok kvnizi çok mutlu etmek istiyorsaniz yapın bir kurabiye çay açın esra erolu izleyin birlikte onun gönlü hoş olur zateb

Yazarke
Yazarken yaptiginiz benzetmelere bayıldım

Ayyy hem de nasil olurBir yasli teyze diyordu,kizim hic gelmiyorsun,arada gel vs.
Bir gideyim dedim,tv acik,hani şu Ahu Tugba'nin aglamali bir programi vardi,gerçek cakmasi:)
Tvye yapisti teyze,ayy yaziik,ayyy zavalliii:)
Vallahi tek hal hatir sorabildiysem,2 saate yakin oturdum geldim,gönlü olmustur ama bir daha gitmedim:))

Çok iyi anlıyorum, ama yaşınız gereği neyin ne olduğunu çokça görmüşsünüzdür. Çabanızın nafile olduğunu da anlamışsınızdır.

Şimdi bir görümce konusunu drama queenliğimle boğmak istemem ama insanların çoğu böyle işte.
İnsanları, insana has şeyleri olduğu gibi kabullenirseniz hayatınız kolaylaşır.
Bazı şeyler insan doğası gereği, bazıları cahillik... Ama sonuç olarak insanlar böyle.

Bunu kabullendiğinizde hayatınıza akıl sağlığınız çok etkilenmeden devam etmek daha kolay oluyor.
O eşiği aşın, sonra çok rahatlayacaksınız.

Görümcenizin seviyesini okuyunca aklıma amcamlar geldi. Bundan yıllar önce babamlar amcamlardan borç almış. Bugünün 20 30 bini. Sonra amcam kendi kızlarına dondurma alırken ablama da almış bildiğiniz külah dondurma işte. Çocukları eve getirir getirmez yengeme bağırmış Ayşeee benim yeğene dondurma aldım onu bizim hesaba ekle diye. Ya insanlar nasıl bu kadar küçük düşünebilir aklım almıyor. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz mesaj çok güzel ama insan olana. Bence fazla kibar ve hümanistsiniz şöyle bir kavga çıksa alsa ağzının payını otursa. Tam anladığı dil olur ömür boyu rahat olursunuz.

Yukarıda da yazdım kendisi çalışıyor ve yoruluyormuş. Ben evdeymişim vicdanım olsa yaparmışım.
Calışırsa calışssın onun pisliğini niye siz temizliyorsunuz calışıyor diye ! Tek yasasa kaynananız haklı “vicdansız püüü kaka seni” derim ama üzgünüm savunamadım görğmce kişinizi gecerli bi sebep değil cünkü. Sizin de kendinize göre işiniz var sonuçta. Anlayışlı olaunlar. Benim çocuğum olmadığu halde bile benim günüm bana yetmiyor

Nebileyim yapmak isteyen insan biri soylemeden yapar zaten illa soylemek istiyorsa rica eder bir defa geçerdi. Onlarin annelerine sen birsey yapmak zorunda degilsin sonuçta, sen olmasan ne yapacaklarmis?
Benim yapasim varsa da yapmam bu sekilde laf sokmayla.

Bir ara gorumcemler de annesinin evinde buyuk temizlige girişmişlerdi sona dogru biz de eşimle gittik ama iş yapmaya degil. Gorumcem hem is yapiyor biyandan hem laf sokuyordu bana
Kalkip elimi biseye surmedim oturdum çay içtim keyfimce. Rica etse cidden bir iki birseye el atardim belki ama laf soktugu için umurumda olmadi o laf sokmalarin üstüne yardimci olsam "lafimi nasil da dinlettim" derdi içinden.

Ben kv evinde birsey yapmamayi tercih ederim. Hani kirk yilda bir birsey rica edilir tamam ama kalkip duzenli olarak hizmetini goremem

Görümce kendi istediği olmayınca insana kötü davranan tipten, bu insanlar istediği olmayınca evine gelir sana küfür bile eder, bu insanların yaptığı psikolojik şiddet, psikolojik şiddet uygulayıp sizi avucunun içine almak, üzgünüm ama bu tarz insanı hayatından çıkaramamak yaşam enerjinizi emer, bende de var 1-2 tane ordan biliyorum.

Baya güldüm okurken neşem yerine geldi gerçekten. Birebir aynı dertten bende de var bir iki değişiklik dışında ama faktörler aynı yani gorumce olsun elti olsun kayınvalide flan napıcaz bilmiyorum gerçekten. Keşke bende sizin gibi cevabımı verip oturabilsem rahat rahat ben içine atıp depresyona giren bi tipim sizi takdir ettim hatta özendim. Sonuna kadar bu istikrarla devam gelinleri yildiramayacaklar.. !

Gece 03:00 konuyu ve 12 sayfa yorumu okudum Allah bana akıl fikir versin öncelikle. Sonrasında da şunu demek isterim, onlara karşı totoma konusun felsefesine aynen devam . Belli ki özellikle görümcenin sacmalamakta ustune yok. Kendini paralasan da beklentileri değişmeyecek. Onlar ne yapsan o kafa yapısından kurtulmazlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…