Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ee görümcen çalışıyomuş alsın yarım gün birini gelinden bekleyeceğine?

bizde çalışıyoruz ama eve gelip evimizin işini yapıyoruz?

kesinlikle gelme bu duygu sömürülerine arkadaşım, bi sonrası camlara yardım et, bayram temizliğini yap olur. aynen yolunda devam et, evinin işi bitiyosa daha ne olsun.

Merhaba hatunlar

Görümceli konu açtım ciddi olmaya çalışıyorum çok başarılı olamasam da. Siz lütfen bana bakmayın ve konuyu ciddiye alın. Çünkü objektif yorumlara ihtiyacım var. Bugün ilk kez görümcem tarafından manipüle edildim. Evet, başardı bunu pis mendebur. Bu biraz ağır oldu ama sinirliyim şu an. Sinirim geçince görümcecim şeklinde düzenlerim.

Efenim benim 41 yaşında bekar bir görümcem var. Medeni hali beni ve sizi ilgilendirmiyor ama annesi ile birlikte yaşadığını belirtmek için söylüyorum. Aynı apartmandayız. Kayınvalidem ve görümcemin bir alt katında da eltim var. Canım benim, onu da çok severim. Kanım çok kaynıyor. Konu dağılmasın muhteşem bir aile apartmanı burası. Şenlik hiç eksik olmuyor. Neşe içinde yaşayıp Gidiyoruz.

Sevgili görümcem genel itibariyle huysuz, aksi, eleştiri seven, akıl vermeye bayılan bir model. Üstün hümanist yanım sayesinde kendisini olduğu gibi kabul ettim. Söylediği ve yaptığı şeyler beni etkilemiyor. Bu yüzdendir ki belki hakkında onlarca konu açılabilecekken beş yıldır bahçe hortumundan daha az etkiliyor beni. Bahçemiz de var evet.

Görümcem, kayınvalidem ve eltimi şeytani çamaşır suyu çetesi adıyla ansam, günah olmaz bence. Aşırı titiz, ev işi dışında bir şey düşünmeyen modeller. Bunu niye belirtiyorum, konu ile bağlantılı çünkü. Kayınvalidem ve eltim cif ile aşk yaşarken, görümcem yeniliklere açık. Diğer temizlik ürünlerini de kabul ediyor. Modern bir insan kendisi. Kendi adıma çevrem tarafından temiz ve düzen takıntılı biri olarak görüldüğüm halde, bu insanların yanında tembel ve pis görünüyorum. Çünlü hepsi ruh hastası.

Tamam içime sıkıştırdığım pislikleri kusmaktan vazgeçip konuya giriyorum. Buraya ilk taşındığımda eltimin yıllarca yaptığı gibi düzenli olarak kayınvalideme gidip, çeşitli yardımlarda bulunmam konusunda beklentileri vardı. Açık bir dille böyle bir şey olmayacağını belirttim. Sadece hasta olursa, yardıma muhtaç olursa gideceğimi söyledim. Kabullenmiş gibi görünseler de ara ara laf sokmalar, imalar devam etti. Duymazdan geldim. Totoma konuşun dedim, içimden dedim tabi.

Kayınvalidemin evinde akşama kadar kimse yok. Görümcem çalışıyor. Ev pislenmiyor ve dağılmıyor. Benim evimde ise bir tazmanya canavarı, bir de çıkardığı çorabı parmak uçlarından yere usulca bırakan koala yaşıyor. Dolayısıyla çok yoruluyorum. Ancak kendi evime ve oğluma yetişebiliyorum. Kayınvalidem ise bir gelin olarak gün aşırı yukarıya çıkıp evini süpürmem gerektiğini düşünüyor. Görümcem de öyle.

Bugün oğluma pijama takımı almış halası. Oğluma karşı cömerttir. Hediye alır, ihtiyacını karşılar ki asla böyle bir beklentim yok. Kendi isteğiyle yapıyor. Pijama takımını verirken "biz bu kadar iyilik yapıyoruz karşılığı yok" dedi. "karşılıktan kastın nedir?" diye sorunca "annemin evini süpürebilirsin gelip" dedi. "x abla iyilik yapmak zorunda değilsin. Sana bunu daha önce de söyledim. Benim yeğenim alırım dedin. Mütemadiyen aynı döngüyü yaşıyoruz ve ben bundan sıkıldım" dedim. "insanda vicdan olacak vicdan zorla olmuyor" diyerek odasına gitti.

Tam o esnada benim misafirim geldi eve inmek zorunda kaldım. Kelimeler kursağımda kaldı. Bir mesaj attım.

"x abla her seferinde aynı şeyleri söyleyip benim huzurumu kaçırıyorsun. Şahsıma gidip alışveriş yapmıyorsunuz ki böyle bir şey de istemem zaten. Kendi kardeşine, kendi yeğenine kendi isteğinle bir şey alıyorsun. Ki kırk kere dedim mevzusunu yapacak iseniz almayın diye. Benim oğluma eşime bir şey alma desem vereceğin cevap belli. Benim kardeşim, benim yeğenim alırım ki zamanında demişliğin var. Defalarca söyledim benim kapasitem bu kadar arkadaş. Ben ancak kendi ev işime, çocuğuma, dersime, sosyal hayatıma yetiyorum. Düzenli olarak annene çıkmaya vaktim kalmıyor. Ki böyle bir isteğim de yok. Ben gerçekten aşırı sıkıldım bu laf sokmalarından. Evet şu sıra bulduğum her fırsatta ders çalışıyorum. Bu bir bahane değil ki benim sana bahane sunmaya da ihtiyacım yok. Yapmak istemeyebilirim. Sınavları atlatınca uygun olursam evini süpürürüm annenin. Bu bir sidik yarışı değil, ego savaşı hiç değil. İhtiyacı olana yardım ederim. Ancak ev süpürmek hayati bir ihtiyaç değil. Ve siz bunu sorun haline getirdiğiniz sürece dikkat ettiyseniz ben aynı apartmanda çay içmeye bile gelmiyorum. Yok ben her fırsatta laf Sokmaya devam edeceğim, bundan aşırı zevk alıyorum diyorsan devam et. Benim için sıkıntı yok. Ancak bir dahaki sefere bu kadar sakin kalamayabilirim. İyi geceler"

Şeklinde. Henüz görmedi mesajı görünce muhtemelen kavga edecek :)

Şimdi sormak istediğim şu, kayınvalidem 64 yaşında. Organ nakli geçirmiş bir kadın. Yatalak değil. Kendi işini halledebiliyor. Yemek, ev toplama vs. Ki evde akşama kadar tek olduğu için ve tüm Gündüz kuşağı programlarını zevkle takip ettiği için insana da pek ihtiyaç duymuyor. Esra Erolu da uğurladıktan sonra insan ihtiyacı hasıl oluyor.

Görümcem vicdan falan deyince bir an kendimi sorguladım. Acaba ben mi kötü düşünüyorum, arada evini süpürsem elime mi yapışır dedim. Ancak öte yandan oğlum beni epey yoruyor. Öylece evde durmak istemiyorum ve durmuyorum da. Ders çalışıyorum, spora gidiyorum, bulduğum fırsatlarda seminerlere katılıyorum. Kendi evimin işini yapıyorum. Onlar pek inanmasa da ciddi manada yoruluyorum. Bu durumda "yahu ben bu kadar yorulup neden öylece TV izleyen kadının evini süpüreyim" diyorum. Bir yanım lucifer, bir yanım bahar bahçe. Ne düşünsem bilemedim. Görümce bile aklımı karıştırıyor, duygusal açıdan yıpranma dönemine girdim demek ki.

Bunun dışında aynı görümcenin ağzından pek hayırlı bir şey çıkmaz. Her durumu ve eylemi eleştirme potansiyeli var. Hayat enerjimi emiyor gudubet. Ancak başıma kakıp karşılık beklediği konularda cömerttir. Yeğenine hediyeler alır, kardeşine de keza. Bir keresinde "hediye aldığın kişi kardeşin, o süpürsün bence evi" demiştim de ev masrafının azaldığından dolayısıyla bana da faydası olduğundan bahsetti ahsjsjs. Böyle pis küçük hesaplar peşinde.

Çok uzattım kızmayın tamam. Doğruyu söylemek gerekirse bugün beni germeyi başardı. Normalde gerilmezdim ama bugün ufak çaplı bir çarpıntı ve sinir bozulması yaşadım.

Şimdi görümce ve kayınvalide düşmanlığınızı bir kenara bırakıp, objektif şekilde yorum yapar mısınız? Süpürsem elime mi yapışır, süpürmeden aynen devam mı.

Konu içeriğine gel, ev süpürmesi. Siz anladınız ama beni, mevzu bundan ibaret değil. Yorum yapan elleriniz dert görmesin efem.
Evlilik bagi bir kadini, baska bir kadinin evini temizlemeyi mecbur tutmaz. Farkli kafalar,degismezler. Hediye tutarini tahmin edip hemen parasini verin. Boyle basa kakmali hediye olmaz. Simdiye kadar tuttugunuz yol dogru. Bundan sasmayin. O vicdan lafini agzina alan kisinin once vicdani var mi, ona bakin.

Kendisi çalışıyormuş. Eve beşte geliyormuş çok yorgun oluyormuş. O yüzden ben süpürsem ne olacakmış. Hem bana o kadar iyilik yapıyorlarmış. Ay annem yüzünden hep he. Kendisi bana bu tür yardımların olması gerektiğini o kadar aşıladı ki normalim normal gelmiyor bazen. Nankör ve kötü müyüm diye düşünüyorum.
beraber yaşayalım butun yuku omzuma alayaım, sız keyıf çatın başka birşey istemem hörmetler efenım demenı ıstıyor.eltın ne alemde. kocan ne dıyor

bütün yorumları okuyamadım bu sefer..
kendimi gördüm yine :))
hem yaparım hem de içime sinmez bazı şeyler.
benzer durumlarda," neden benden bekleniyor, neden benim bunu yapmam doğal karşılanıyor da diğerlerininki lütuf oluyor" gibi gibi konuşur dururum.
hatta bir kere annem demişti "yahu kızım konuşacaksan yapma, yapıyorsan konuşma!" :)

görümce o evde yaşamasaydı ve ben de mesaili çalışmasaydım, kesin yapardım bir şeyler..
görümce o evde yaşarken, üstelik iş dışında çocuk gibi bir sorumluluğu da yokken, kendi pislettiği evi nasıl size temizletmeyi düşünebiliyor aklım almadı.

vicdanen rahatsızlık duyacağınız bir konu yok ortada.
eğer kendisi çalışmayı bahane edip yapmıyor ve annesine yaptırıyorsa o da onun vicdanına kalmış..
çocuk yok evde.. dağınıklık olmaz. koşturmaca olmadığından toz saç kıl döküntü de az olur. haftada iki süpürse yeter de artar.

Görümcen çalışıyorsa çalışıyor ama o evde yaşıyor , burda hem çalışıp hem yemek , temizlik , hem de çocuk büyütebn hem cinsleri var. O evde yaşıyor , önüne yemeği geliyorsa kusura bakmasın ''çalışıyorum'' un arkasına sığınmasın , kaldırsın totosunu bir zahmet temizlesin. Dediğin gibi yatalak olur , iş göremez o zaman yalnız diye yanına koşarsın ama görümcenin sana olan tavrı sen gelinsin ve annemin temizlikçisisin der gibi. Gelin değil temizlikçi alsalardı o zaman... Kimse kimseye bakmak zorunda değil. Sen yine onun pis davranışa karşılk, iyi niyetli yazmışsın tebrik ederim sakin kalabildiğin için.

40 yaşında gayet de dinçtir, akşam eve gelip çocuk nazlamıyor, uykusuydu ödeviydi uğraşmıyor, belki annesi yemeğini bile yapıyordur o zaman neyin yorgunluğundan bahsediyor ki, akşam 7 buçukta gelip yemek çocuk uğraşıp zaman kalırsa bazen de süpürge açıyorum, sırf gece açabilmek için sessiz süpürge bile aldım ama hayatın yükü bir tek sizin görümcenizde galiba. bazen gönüllü yardım edilebilir ama böyle başa kakılan şeylerle insanın yapacağı varsa da yapmaz

Sakın geri adım atma idrak.
41 yasında işten 5de gelen bir kadın bu ya.
Haftasonu temizlese yeter zaten ne münasebet sen gidip temizleyeceksin?
Annesi tek yaşasa eli ayağı tutmasa gider yaparsın o da vaktin olursa,canın isterse.
Yerinde olsam bir daha hediye aldığında,"teşekkürler düşünmüşsün ama bence sen artık birşeyler alma,hatta bunu da iade edip eviniz için birini al buna verdiğin parayla derdim" Saçma yani oğluna hediye aldım sende git evimi temizle diyor resmen kadın.
Şaka gibi.

Haydi kayınvalide "yaşlı" moduna gecti, köşesine çekildi diyelim, iş güç ile ugrasmiyor, beklentisi de cok.. Gorumce denen 41 yasindaki genc, sağlıklı kadının oldugu bi evi neden sen temizleyeceksin? Neden ya?
Bu dupeduz haddini aşmak, kendini saydirmak, sirf kardeşiyle evli diye kendine köle getirildiğini sanmak, sözünü dinletip ego tatmin etmeye çalışmak.. Herkes kendini, yerini bilsin..
Esin ne diyor bu durumlara?

Aynısından bendede var bır bıdon camasır suyuyla ve cıfla ask ask yasayan kv gorumce ben pek sevmem kımyasalları bunyemde kaldırmıyor malesef ara ara gıdıp temızlıge yardım etsemde begenılmıyor kı kv cok dınc bı ınsan benden daha saglıklı masallah. Senın kv ve gorumce benımkılerın aynısı galıba. Ben bıkere yaz temızlıgıne yardım etmıstım ev boyadık dıger gorumceyle duvar cam kapı sıl supur herseyı temızledık sonuc ne oldu kv ve bılmıs dıger gorumce ıste bı parca temızlendı dedı ve ertesı gun ev supurdu ve evı tertemız olmus kendı supurunce bıdahada el surmem dedım ve surmuyorumda. Sende yapsanda begılmeyecek hıcte vıcdan yapma bence vıcdan yaslı ve duskun ınsana yardım etmektır. Evlense cocugu fılan olsa ozman ne yapacakmıs acaba evını bokmı goturecek yoksa gelınlere evmı temızletecek. Boyle ınsanları ben anlamıyorum calısan bırsuru ınsan var cocuk ve evle ılgılenen onlar ölsün ozman. Hıcte umursama onlrada laf anlatmaya calısma anlatamıyorsun bellı. Benım canım kıymetlı bı gunde ıkı ev supurenem kusura bakmayın sızın evı temızlemek ıcın evlenmedım ben de bırak dırlasın dursun duymamazlıktan gel

Hadi lan ordan. Kalksin kendi supursin cok istiyosa evi. Biri bana kalk ev supur ben senin bebene pijama aldik diyecek. O pijamayi burkar burkar munasip bir yerine misal boynuna kolye gibi takarim.
Tam da böyle düşünüyordum acaba benim gb düşünen varmı diye bakarken siz çıktınız karşıma.Ben olsam şimdiye kadar çocuğuma ne aldıysa toplarım gider kapısının önüne yıgarım ve benden ve cocugumdan uzak durmasını benim kendilerinin hizmetcileri olmadığını çalışıyorsa kendisine çalıştığını söyler bir daha kapimdan içeri sokmam.Calısiyorsa bana mı çalışıyor benim sigortammi dolacak ben mi yaslaninca rahat rahat yiyecem o parayı şimdi gideyim evini temizleyeyim alla alla.

Aile apartmanımda yaşarsan Ne bekliyordun ki
Büyük ihtimalle o totona sallamadığın kv nin evinde oturuyorsun
Kadın çocuğuna ev vermiş oturun kira vermeyin diye
Bu tip evliliklerde kv nin nazınıda çek bi zahmet
Ne dersi çalışıyorsun pek anlamadım
Çalışma hayatın yok sanırım.hiç çalışmadın görümcen çalıştığı için stresi vs olması da garip gelmedi bana
Çalışmayan kadın çalışan kadının halinden anlamaz
Arada bir gidip ev işi yapabilirdin
Bütün gün evde oturuyorsunuz hala yoruluyorum diyorsunuz buna şaşırıyorum
Ben evli değilim ama evli iş arkadaslarım hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp birde iş hayatındalar.
İşinize gelmiyorsa eşinize söyleyin o apartmandan kurtulun bence
Ama kira niye veresiniz değil mi

1. Nankörlük kendi evini temizletip karşılık vermemen olurdu.
2. Kötülük senin onların huzuru bozman ve mutsuz olmalarını sağlaman olurdu. Örnek görümceyi evde kovdurmak vs.

Beklentilerini karşılayamıyorsun diye ne kötü nede nankör oluyorsun. Hayat koşturmacası hepimizde var. Boşverebilmişsin bu zamana kadar çünkü kendi hayatınıda bir nebzede olsa sürmeye çalışmışsın yoğunluğın el vermediği müddetce. Yeri gelir tabii ki süpürgeyi açarsın. Çocuğun bişey döker vs. Empati duygusu yoksunluğu kıskançlık cahillik vs gibi özelliklere sahip olan insanlara bu görümce olabilir arkadaş eş olabilir birşey anlamatamazsınız. Anlattığınızdan çıkardığım siz elinizi verirseniz kolunuzu isteyecek insanlar. Süpür derken dip köşe ev temizliğini kast ediyorlar. Kendi sağlığınız için bu zamana kadar nasıl geldiyse öyle gitsin.Kavga etmeyin. Kendinize laf söyletmemeniz iyi olmuş. Tartışma kavgaya giderse karşınızda arsızlaşabilen insan var. Boşuna sinirinizi yıpratırsınız.

Ben geçen grup terapisinde bu insan tipinden bahsettim. Benim insanlardan bir beklentim yok. Ne yaptıklarıyla, nereye gidip ne harcadıklarıyla, hayatlarını nasıl yaşadıklarıyla ilgilenmiyorum. Laf sokmuyor, incitmiyorum. Dolayısıyla iyi bir insan olduğumu düşünüyorum. Ancak tanıdığım bütün insanlar benimle ilgili konuşma, hayatıma karışma, laf sokma hakkını kendilerinde görüyorlar. Bana has bir durum da değil. Falanca niye öyle yapmış, öteki niye öyle davranmış, aaa ne ayıp şöyle yapmış böyle demiş. Ben bunu anlamıyorum dedim. Ama lafa gelince ben duyarsız ve bencil, onlar aşırı merhametli ve duyarlı oluyor. Sorun gerçekten kimde dedim. Karakterle ve sınır bilme ile alakalı ve toplumun gelişmişlik seviyesi göze alınırsa şaşırtıcı değil dendi.

Tam da bu yüzden sinirlenmiyorum. Zira bu insanlar nasıl kendimi geliştirebilirim değil, nasıl diğer insanları mükemmel kişiliğime benzetebilirim derdinde. Cehalet, kendini sorgulamaktan men eder insanı.

Aile apartmanımda yaşarsan Ne bekliyordun ki
Büyük ihtimalle o totona sallamadığın kv nin evinde oturuyorsun
Kadın çocuğuna ev vermiş oturun kira vermeyin diye
Bu tip evliliklerde kv nin nazınıda çek bi zahmet
Ne dersi çalışıyorsun pek anlamadım
Çalışma hayatın yok sanırım.hiç çalışmadın görümcen çalıştığı için stresi vs olması da garip gelmedi bana
Çalışmayan kadın çalışan kadının halinden anlamaz
Arada bir gidip ev işi yapabilirdin
Bütün gün evde oturuyorsunuz hala yoruluyorum diyorsunuz buna şaşırıyorum
Ben evli değilim ama evli iş arkadaslarım hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp birde iş hayatındalar.
İşinize gelmiyorsa eşinize söyleyin o apartmandan kurtulun bence
Ama kira niye veresiniz değil mi
Hakkında bilgi sahibi olmadığınız konu sahiplerine ve konularına bodoslama girdiğiniz için yorumlarınız hep havada kalıyor.
Farkında mısınız? 🙂

Bekar bir görümce annesiyle yaşıyorsa siz kendi sorumluluklrinizin arasına onun temizliğini sıkıştırmak zorunda değilsiniz o kadar lafını yapıyorsa kendi supuruversin calismadigi günler Ayrıca kendi evlenince yapicakmiymis kaynanasina çok kvnizi çok mutlu etmek istiyorsaniz yapın bir kurabiye çay açın esra erolu izleyin birlikte onun gönlü hoş olur zateb😁

Ben bunları söylüyorum zaten. Bakın benim zor bir oğlum var ve gerçekten ben ömrümü ev işlerine adamak, bunun üzerinde düşünmek, acaba başka ne ev işi yapsam diye kendimi yormak istemiyorum. Dolayısıyla sizin gibi, sizin baktığınız yerden bakmam mümkün değil dedim. Benim sizden gelin benim evimin işini yapın, çocuğuma bakın gibi bir beklentim yok. Beklentisizlik huzur verir, tavsiye ederim dedim. El cevap, ben gencim gücüm var benimle kayınvalidem bir mi oldu. Laf anlatmaktan vazgeçtim.

Ayyy hem de nasil olur:KK70:Bir yasli teyze diyordu,kizim hic gelmiyorsun,arada gel vs.
Bir gideyim dedim,tv acik,hani şu Ahu Tugba'nin aglamali bir programi vardi,gerçek cakmasi:)
Tvye yapisti teyze,ayy yaziik,ayyy zavalliii:)
Vallahi tek hal hatir sorabildiysem,2 saate yakin oturdum geldim,gönlü olmustur ama bir daha gitmedim:))

Ruhum çekiliyor deniz. Denedim onu ama Müge anlı ve Esra Erol görünce ruhum çekiliyor. Dayanamıyorum TV karşısında bana olan biteni anlatıp yorum beklemesine. Bir ara geyik yapmaya çalışarak gittim oturdum ama bir müddet sonra mevzu madame Coco battaniyesinin indirimine geldi. Bir insan battaniye hakkında kaç dakika konuşabilir. Çılgınlar gibi konuşuyor. Ben de sürekli dünya ekonomisinden bahsetmiyorum eyvallah ama herhangi bir konunun lüzumundan fazla uzatılmasına dayanamıyorum. Zihnim çürüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X