Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Liona Esposito buyur

Genelde fazla bdv konularına yorum yapmam.Ama O kadar güzel akıcı bir dille yazmışsınızki tek kelime ile bayıldım.Elinize yüreğinize sağlık bende sizdenim. Hiç de bana göre değil ev işini en önemli gündemim yapmak. Nedense bazı kadınlar temizlikdi süpürgeydi çok fazla önemsiyorlar.Sonrada sızlanıyorlar senelerim gitti kendime bakamadım felan filan diye... Kendilerine zaman ayırmıyorlar. Sonrada kendine çocuğuna zaman ayıran kadınları temizlikden süpürmekden dem vuruyorlar.Bence öle gün aşırı süpürülmeye ihtiyacı olan bir ev değil kayınvalideniz ve görümcenizin evi.Çok istiyorsa görümceniz kendi süpürsün.Kıskançlıkda demek istemiyorum ama acaba sizi nerden vurabilsem diye bu konuyu takıntı haline getirmiş.Eltiniz yapıyor diye sİzde yapmak zorunda değilsiniz.İllaki yaptığınız günlerde olmuştur. Hiç de vicdan yapmayın. Benim üzerimdede aynı şekilde beklentiler mevcut hem kendi annem hem kayınvalidem de .şehir dışında yaşıyorum.istiyorlarki gelince sürekli temizlik yapayım.Ama ben ailemle vakit geçirmeye geliyorum..Hemde gezmek sosyalleşmekde istiyorum.Elbette yardımcıda oluyorum annemlere ama gün aşırı yapmak istemiyorum.Malesef toplumumuzda sürekli elinde süpürge olmayan kadına sürekli gezen ,pis iş yapmıyor gözüyle bakılıyor.Hemde hemcinslerimiz yapıyor bunu ne yazık ki. Sonrada kadın neden sosyalleşmiyor deniliyor.

Kaliteyi bozunca karsidaki sahis anca anlayabiliyor sekerim illa kaliteyi bozduruyorlar insana :)
Bu gorumce evlense calisiyorum diye evini sanami temizletecek acaba alttan alttan sinsi plan mi yapiyor. :)

Gorumce calisiyormus. Kimseye hediye almasin o parayla haftada bir yardimci cagirsin. Kimse kimseye laf falan sokmasin

Arkadaşlar yazan, parmaklarını yoran herkese çok teşekkürler. Konunun ortalarında mevzu başka yerlere geldi, karıştı. Cevap veremediğim çok kişi var fırsat bulunca gördüğüm kadarıyla cevap yazacağım. Gözümden kaçan olursa da hakkını helal etsin. Ev hanımıyım ama işlerim oluyor Allah kahretmesin beni ajakaksk.

Inanılmaz başım ağırıyor tüm gün bir şey yemediğimi yeni fark ettim. Bir günüm ziyan oldu saçma sapan bir konudan dolayı. Yapmam gereken bir sürü iş vardı yapamadım. Tam olarak buna sinirleniyorum aslında. Böyle saçma salak tartışmalar yüzünden bir anda hayatın akışı değişiyor ve ben buna sinir oluyorum. Sabırlı demiş bazı üyeler. Genel itibariyle sabırlı bir insanım ama bu duruma sabredemiyorum mesela. Düzenim, planım bozuluyor yok yere.
Bir şey yapacakmışım da unutmuşum gibi tuhaf bir anksiyete, panik hali hasıl oluyor.

Arada beni haksız bulan eleştiren olsa da genel itibariyle düşüncemde bir tuhaflık olmaıdığı konusunda hemfikir herkes. Konu açma sebebim ki genelde konuları hep aynı sebepten açıyorum. Kendimi sorgulama, suçlama, doğru ve yanlışı ayırt etme noktasında fikir almaktı. Zira beni az çok burada tanıyanlar bilir ki böyle zayıf bir noktam var. Herhangi bir eylemimin ardından "acaba bende mi sorun var" noktasına geliyor, istikrar sağlayamıyorum. Ancak konu bambaşka yerlere gitti. Yine de herkese ayrı ayrı teşekkürler. Sana da teşekkürler özgür kız. Onca işin gücün arasında bana höykürdün ahsjsjs.

Son olarak görümceme "iki deli bir araya gelmemeliydik belki de bu kadar sevmemeliydik" şarkısını armağan ediyor, en kısa zamanda cevap veremediğim üyelere yazmaya gayret göstereceğimi belirtiyorum efem. Özgür kız, bulaşık yıkayaccağım ben cınım. Katya izinli bana kaldı bulaşık ahsjsjs.

O kadar saçma bir şey yazmışımki düzenledimfkcldllcdl bu arada iyi cevap vermişsiniz

Herkes bana aşık zaten. Ev hanımı olmamı çekemiyorlar ayol. Hayır yani siz de evlenin siz de ev hanımı olun. Babamın prensesi, kocamın kraliçesiyim. Prensim de altın büllüklü. Totom da büyük üstelik.

Flclkdlckde ama gerçekten ne zaman konu açsanız sanki düşmanınızmış gibi ters ters yorumlar yapıyor kdkcmdmkd neyse engeli yedi zaten kfkclflc

Benim 94 cm daha bi 100 cm ulaşınca çalışmaya baslayacam :)))

Hiç sinirini bozma. Her şerde vardır bir hayır diyerek bu yaşanandan ders al. Sen verdikçe daha çok isteyeceklerdi. Senin içinden gelerek yaptıklarını bile görev adledeceklerdi.

Vicdansız ve kötü kalpli olanlar onlar, unutma bunu.

Umarım eşin bu konuda yanında durur ve sen de hayatındaki safralardan kurtulursun.

Amaaaan.
E anlamıyor ki bu.
Çalış dedi diye linç edildiğini sanıyor.

Herkes kendi işini kendi görsün valla benim annem bana iş yaptırmıyor neredeyse bahar temizliğinin tamamını kendi yapıyor iyi kötü ona neden yapayım...

Başlığa istinaden,
Seni sevmeyen ölsün
Garip garip süregelen söylemler, niye birini sevmeyene beddua ediyorsak
Konuyu okuyunca sesli güldüm
Ay hep bunu yazmak istemiştim, sana kısmetmiş.
Hatta lol (internet jargonu da bilirim)
Görümcen oğluna kocana onu bunu alacagina,
Evine yardımcı tutsun
Sen de bir dahaki sefere, aldıklarını getir koy kapının önüne, beni bunlarla satın alamazsın diye ayılıp bayıl.
Ileride çalışmaya başlarsan da, bir zamanlar işsiz ama gururlu bir kız vardı der, supurgeyi kafasina atarsin.
Aman ya, ne takiyorsun, bosver gitsin.
Ben mi gamsizim bilmiyorum,
Başkalarının benim hakkımda ne düşündüğü ve çay kaşığının bana olan hisleri ile esit derecede ilgiliyim.
Görümceye selam yola devam
O değil de bizim geline de böyle görümce lazım. Vallahi kıymetimi bilen yok

2kucuk cocukla evimin her isine yetisip birde ise gidebiliyosam gorumcenizde yapabilir cok rahat. Siz onun evini temizlemek zorunda degilsiniz.

Ben de genel olarak konularınızı takip ediyorum, pek bir şey yazmıyorum ama bu sefer aslında iyi olmuş diye düşündüm. Çok gerildiniz tartışmadan ötürü biliyorum ama olsun. Sürekli kendinizi frenliyorsunuz "aman annem, kardeşim, kayınvalidem, görümcem kırılmasın, kimse beni yanlış anlamasın, kimseyi üzmeyeyim" diye. Bu kez kendiliğinden gelişmiş. Özellikle telefon görüşmesindeki cevapları okudukça ben rahatladım ne yalan söyleyeyim.

Her konuda soruyorsunuz ya "acaba hatalı mıyım?" diye. Olsanız ne olacak, insanız hepimiz. Sürekli alttan alan, birileri kırılmasın diye düşünen, müthiş incelikli kişiler olamayız ki. Arada tabii ki kırılma noktaları olacak, kırmalar dökmeler, hata etmeler, bencillikler olacak ki o bencillikler aslında bizi hayatta tutacak.

Bakın şimdi kırdım, onu söylememeliydim vs. diye üzülüyorsunuz, bir şey yiyemeyecek kadar geriliyorsunuz ama dünya alt üst olmadı, her şey olduğu gibi, hayat devam ediyor. Ki sonuna kadar haklı olduğunuz bir konu ama haksız da olabilirdiniz. İnsan vicdanını pat diye susturamıyor elbette ama ara sıra da mola yapmak onun da hakkı. Herkes yerini bilsin, bundan sonra laf sokmalar, söylenmeler olmaz bence. Saygısız insanlara karşı ne kadar saygı gösterirsen göster anlamıyorlar çünkü, aynı dilden konuşmaya çalışmak gerekiyor bazen. Deli deliyi görünce sopasını saklar misali. Görümceniz bir şeyleri dile getirirken bunu da söze almıştır herhalde, hiç dert etmeyin bu konuyu, zaten yeterince zorlanıyorsunuz.

Ama ben konuyu okurken sizi şöyle hayal ettim. Oğlan büyümüş, okula başlamış, epey toparlanmış, siz işe dönmüşsünüz, başka bir semte/şehre taşınmışsınız. Aileniz uzak, kayınvalideniz uzak. Sık sık görüşme yok, durmadan arama sorma yok. O kadar rahatlarsınız ki aslında, kendinize gelirsiniz. Evimi, semtimi seviyorum demişsiniz biliyorum ama en azından diğerleri için az bir vakit kalmıştır umarım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…