Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

E sabırlısın İdrak, benim sabrım sen kadar değil, konularını görüyor okuyorum, ohhooğ...
Sürekli sürekli aynı mevzuyla üzerime gelinse, çocuğum daha zor bir çocuk olsa ve onu düzgün yetiştireceğim diye kendimi baba-anneanne vb. yardımı olmadan full soluksuz paralasam ve bu hengamenin içinde de, bu kadar gereksiz ve yersiz bir istek ile, milletin nazı niyazı ile ara ara yoklanıp dursam, durduk yere hayatıma burun sokulup dursa, sürekli eleştiriye, söylenmelere, taleplere maruz kalsam patlarım ben yani biliyorum kendimi.
Ondan sonra buna bağlarım yani:

Aynı olayda olabilecek kendi farazi tepki örneğimi, mukayese et ve rahatla diye verdim.
Kıyasla; bak senin konuşman, benim olası konuşmamın yanında ne kadar düzgün, kontrollü ve terbiyesini muhafaza eden bir konuşma. Bu yüzden "Aman sesim yükseldi" filan diye deli dülü kendine yüklenip durma.
Eşine de güzel konuşmuş, hakkınca önden ikaz etmişsin, tamam gerisini salla gari.

En güzelini yapmışsın, o müdahil olursa çok karışır işler

Maalesef bu olaylar benim başıma da geldiği için söylemek istedim.İdari hakimliğe hazırlanıyorum diye herkes oradan bana laf vurup üzerime gelmişti ve ben onlara açıklama yapmaya çalışırken konular seyrinden sapıp polemiğe dönmüştü.Bu arkadaş da kendi düşüncesini yazmış.Ama konu sahibi olgunlukla karşılarken 8-9 kişi arkadaşın üzerine gitmiş.Ve tabi ki şikayet üzerine şikayet etmişler.Sanki banlanınca içleri rahat edecekmiş gibi.İçleri rahat etmez ki hepsi saldırmış üzerine.Hayır madem halinizden memnunsunuz niye bu kadar içerlediniz.Okuyun geçin değil mi?

Ben böyle düşünüyorum. Yetişkin insanların savunulmaya ihtiyacı yoktur. Dediğim gibi fiziki bir saldırı ve iftira söz konusu değilse müdahale etmesine lüzum yok.
Senin zaten böyle bir şeye ihtiyacın yok.Kendini çok güzel ifade ediyorsun. Ama bırak eşin araya girsin. Eski konularını biliyorum. Adam bırak seni korusun. Bana ihtiyacı var duygusunu yaşasın.

Cevabı çok basit.
Bazıları sadece kontrol edebildiğini ve kendi benzerini ister hayatında.
Onu pohpohlayacak, bir dediğini iki etmeyecek, kendisine problem çıkarmak bir kenara, bir şey dendiğinde üzerine düşünmeden robotik olarak denileni yapacak kişiler ister.
Görümcen böyle biri belli ki, belki eşinin ailesi yapı olarak zaten böyleydi, bilemezsin.
Bir idareci ve ona itaat eden insanlar.
Sen bu durumda düzenbozan konumunda kalıyorsun, onlara uymayıp bir de fikir beyan edebiliyorsun.
Ahh ne büyük şey!!!

Muhattap olmak zorunda kaldığımız insanları kendimiz seçemiyoruz ama muhattaplık kısmını bitirmek elimizde.
İstedikleri konseyi kurabilirler, zaten karakterin ve dik duruşun her durumda suçlu gösterilmeye aday, şüphe götürmeksizin öyle de bulunacaksın.
Ama bu senin hayatına nasıl yansıyacak, irdelememiz gereken parça bu.
Eşinle aranda problem yaratacak mı ya da çocuğunuzla ilgili mevzuda gitme gelme kesildiği için, saçma ergen mevzularına mı dönecek?

Nacizane tavsiyem, kv ile ilişkin nasılsa öyle devam ettirmek için çaba göstermen.
Kadının bu olaylarla alakası yok, keza belki kendi beklentisi bile olmayabilir ama kafasına sürekli bıkbık sokan evladı ile yaşamaktan, onun fikirlerini benimsemesi de abes olmaz.
Görümcen işteyken belki görüşmelerinizi yapabilirsiniz, fırsat bulduğunda oğlunu çıkarabilirsin ama terbiyeden nasiplenmemiş görümcen ile tek kelime daha etmen, seni yaralayacaktır.

Yanlış anlamadım, çünkü haklısınız
Ben de her kafama estiği gibi bugün olduğu gibi bugün keyif günü olsun diyemem. Bu beni ve işimi zamanla sıkıntıya sokabilir. Ama bu da bana ara ara yaptığım zaman keyif veren birşey zaten, devamlı evde oturmak istemem. Çalışmayı seviyorum. İşimi severek yapiyorum. Ev hanımı olmak istemiyorum. Ev hanımlığı zor ve bence özgürlük de değil.
Benim yazmamdaki amaç sanki çalışmayan kadınlar çok özgürmüş de çalışanlar mağdurmuş gibi anlatılmış onun öyle olmadını belirtmek istedim.
Çalışıp çalışmamak tamamen kişinin kendi tercihdir
Benim annem 61 yaşında ve halen çalışıyor mesela
Bundan hiç gocunmuyor, tam tersi kimseye muhtaç değilim, emekli olduğum zaman (2 sene sonra) da kimseye muhtaç olmayacağım diye bununla övünen kadındır.
İhtiyacı yok, istese bugün bırakır. Ama yıllardır bu şekilde alışmış.

Ahahha aynen ben hatta ben günlük dilde de çok argo konuşurum yada yerine göre küfür kullanırım. Kliniğe gelen manyak kedilere oo şerefsiz hoşgeldin diyorum
Böyle bi tartışmada neler neler söyleme potansiyeline sahibim. Girişi seninki gibi yapar, sonra bir potporiyle devam ederdim büyük ihtimal.

Derlerdi benden beklendi, karşılığında cevabım hazırdı çalışıyorum dedim, ne dediler “çalışıyorsan kendine çalışıyorsun”. Yüzsüz, tembel, kötü niyetli, kıskanç insan olunca karşında şaşkınlıktan cevap bile veremiyorsun. Mesleğine, güzelliğine, parana hiç ama hiç güvenme. Çünkü evlenince erkeğin ailesi birden bire değer kazanıyor. Eşin de ailesini tutunca, elinde nur topu gibi kayınvalide-görümce derdin oluyor. İnşallah sizin olmaz, Allah iyilerle karşılaştırsın. Ama İnan üniversite mezunu olman, mesleğin, maaşın kurtarmıyor. Tabi boşanmak gibi seçeceğin var, tabi düğün borçları, mobilya taksitleri, daha birkaç aylık evliyken o gücü kendinde bulabilirsen.

Aile içi kavgaların en büyük sebebi bu bakış açısı. Eşinin annesi ve kız kardeşi de aynı şeyi yaparsa? Onlar da mağduru oynarsa ne olacak? Bir tarafta annesi bir tarafta eşi olacak adam ne yapsın?

şimdik şöyle sürekli gidip hergün süpürmem, ama arada onların hiç ummadıgı zamanda giderim.(arada sırada-bi zaman sonra görevin ilan ediyorlar

haa senın yanlıs tavrın demiyimde kişisel yapına gelince sende bu çene olduktan sonra senınle değil normal kavga laf yarısına bile girmezler merak etme bacım

Bence kadın ruh hastası. Ne nankörlüğü acaba, yeğenine hediye aldı diye gidip evini mi temizleyecekmişsin?

O değil de, kitap yazmayı düşünmez misiniz? Yazım tarzınıza bayıldım

Şimdi, siz işin özünü anlamıyorsunuz.
‘Evde oturamam’ demek, çalışmayanın eve kapanmasını destekleyem algıdır.
Çalışmayan kadın bilakis, hiç oturamıyor.
Valla benim memur arkadaşlarım benden daha ev hanımı, heyet raporu vs, 2 senede bir yakın illere tayin, tayin izni vs ile kışlıklarını hazırlayacak kadar.
Ben çalışmıyorum, duşa giremiyorum
Şimdi kim oturuyor Allah aşkına?

Her kadın çalışmalı, bunda hemfikirim.
Ama bu illa bir maddi gelir ya da dışarıda bir ofiste olmak zorunda değil.
Evinde makale yazanı var, börek, nikah şekeri bb yapıp satanı var, ailesinin gereksinimlerine kendini adayanı var, derneklere, hayır kurumlarına gönüllü gideni, içerik üreteni, freelance olanı, var oğlu var.
Çalışmayı sadece evden çıkıp gidip, para getirmeye bağlayan zihniyet yanlış.
İlla bir devlet onayı sgk ya da bağkur gerekmiyor, kadın hayatında her alanında çalışıyor.
Siz bütün sözde çalışmayanları gündüz kuşağına indirgediğiniz için, bu isyan.

Konuyu anlamama rağmen üç beş kez daha okuyabilirimSıkılmadan okuduk valla Konuya gelirsek bunlara yaranılmaz net.Haddinide bildirmişsin grmceye daha ne olsun

çok ilginç gerçekten yaa nankörlük derken hey allahım yaa valla güleyimmi ağlayayım mı bilemedim

Bence anlamayan sizsiniz
Birincisi gündüz kuşağını yorumlarımın hiç biryerinde kullanmadım,başkası ile karıştırıyor olabilirsiniz.
İkincisi ben kendim uzun bi süre ev hanımlığı yaptım. Kızlarımı kendim büyüttüm, onları başkasına muhtaç etmemek için istifa etmiştim zamanında. Şimdi büyüdüler şükür. Bende 2 sene önce tekrar iş hayatına döndüm. Yani ev hanımlığın ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Ve tekrar ediyorum. Ben sevmiyorum, bana göre değil.
Ve ev hanımlığı süremde kızların çok bebeklik hali haricinde pek evde oturduğum söylenmez.
İşe gider gibi sabah çıkıp akşama doğru dönerdim.
Gündü, spordu, gezmeydi, alışverişdi, kursdu şu bu öyle geçiyordu zaman. Ama bana yeterli gelmedi. O ortamlardan ve muhabbetlerden çok sıkıldım bi süre sonra.
Dediğim gibi başkası adına konuşmuyorum. Ben kendimden bahsediyorum.
Yoksa kim nasıl, nerde çalışıyor veya çalışmiyor, beni ilgilendirmiyor. Herkes nasıl istiyorsa, nasıl mutluysa o şekilde yaşar. Benim kimseye dayıtığım birşey yok.
Ha şu da var, maddi gelir olmasına gerek yok demişsiniz. Evet kadınlar hayatın her alanında ‘calışıyor’ ama ben maddi karşılığı olamayan bir çalışmayı istemiyorum. Emeğimin karşılığı olmalı.

Son düzenleme:
Hadi ordan!!!!
Görümcesi olma ihtimaliniz çok yüksek.
Evde oturuyorsunuz işinizin adı neymiş!!!
O kadar zorunuza gidiyorsa sizde oturun evinizde!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…