Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyse yazıp öyle gideyim. Unuturum detayları. Dışarı çıkmam gerek cevap veremeyebilirim.

Görümcem aradı. Başta güzel güzel konuşmaya başladı. İşte bir süpürgeden kaçıyorsun nankörlük yapıyorsun bizim elimiz hep üzerinizde. Annem çok üzülüyor kırılıyor ben onun adına seninle konuşuyorum dedi.

Ben de annesi adına konuşmasına gerek olmadığını, iki koca insan olarak bizim iletişim kurabileceğimizi söyledim. Kusura bakma o benim annem üzmene müsaade etmem Merhametsizsin ve üzülüyor dedi. Merhametli olan sen misin peki dedim. Aylık gelirin benim gelirimin üstünde. Üzüldüğün hasta be yaşlı kadına neden bir temizlikçi tutmuyorsun? Ya da anne sen camları silme ben yaparım neden demiyorsun? Çalıştığın için mi? Ben çalışmıyorum evet ancak iş yüküm ve sorumluğum senden fazla. Şu muhabbeti yapmak bile beni rahatsız ediyor çünkü senin ne iş yapıp yapmadığın aslında beni ilgilendirmiyor. Sen bana müdahale ettiğin için savunma yapıyorum sadece dedim.

Ben senin yorulduğuna falan inanmıyorum dedi. O senin problemin dedim. Dikkat ettiysen beş yıllık evliliğimde ben hiç sana neden böylesin neden bunu yapmıyorsun neden şunu yapmıyorsun demedim. Ancak senin dilin hiç durmuyor. Sürekli beklenti ve müdahale içindesin dedim.

Benim annem üzüldüğünde karışırım dedi. Ben sizi olduğunuz gibi kabul ettim ama siz etmiyorsunuz beni dedim. Benim onları küçümsediğimi söyledi. Bütün gün evdesin sen kimsin bu ne kibir deyince sen de annenin uzantısı halinde yaşam sürüyorsun. 40 yaşında kadınsın zihniyetin hala 1900lü senelerde kalmış. Zerre gelişim göstermiyorsun dedim. Vay aşağılamışım. Ben aşağılamadım sen beni aşağılamaya çalıştın ben de aynı şekilde cevap verdim. Nasıl oluyormuş güzel mi? Dedim.

Terbiyesiz, kötü kalpli, merhametsiz, garip gibi hakaretler edip bir de annenin uzantısı lafını hakaret olarak algılayıp beni suçladı.

He bir de meğer ben eltime ben kitap okuyorum demişim ajsjsjsj. Asla böyle bir şey demedim ve konuyla ne alakası var bilmiyorum da. Böyle algıladıysan üzülürüm çünkü kimseyi küçümseme gibi bir derdim yok. Aksine sen ev hanımısın yapmak zorundasın küçümsemesine karşı kendimi savunuyorum dedim.

Kusura bakma senin yaşadığın evde sağlıklı biri olduğun elin ayağın tuttuğu için hiçbir iş yapmıyorum. Bundan sonra böyle. Bak gayet net şekilde söylüyorum. Yapmıyorum ve yapmıycam bunu yapmak senin görevin, benim değil dedim.

Bundan sonra annem ölse su bile vermeyeceksin istemiyorum dedi. Bak yine sınır ve had bilme konusunda sorun yaşıyorsun. Bu seni zerre kadar ilgilendirmez. İster can ciğer olurum ister görüşmem. Sen evlatlığını yap geri çekil. Ben sana 40 yaşından sonra had öğretecek değilim, benim sınırlarıma bulaşma kafi dedim.

Benim apartmanımda kurallara uyacaksın dedi. Pardon ne ara senin apartmanın oldu burası, gittikçe komik bir hal alıyor konuşma burası senin değil dedim.

Madem sen kötü, merhametsiz ve garip bir insan olduğumu düşünüyorsun ben olsam böyle bir insandan uzak dururum. Sen de öyle yap dedim.

Velhasılı ne ölüme ne dirime diyerek telefonu kapattı. Vedası bile ağa kıvamında. Sinirlerim bozuldu valla kendime gelemedim henüz.

Konu o kadar renklenmiş ki bir yerden sonra takip edemedim. Ama çok güzel bir konuşma olmuş kendini ezdirmemişsin. Sonuçta karşındaki kişinin böyle bir şeye hakkı yok. Bu olanlar eşinle sizi etkileyecek mi peki ?

adini gorup te o konuyu okumazsam uyku tutmuyor idrak:)

gorumcenin ve kv beklentilerine agzim acik kaldi. tabiki yapmamalisin. ihtiyac olur mecburiyet olur anlarim ama sacma sapan bir rutin beklentisi var ki elini versen kolunu kaptiramazsin gibi. muhtemelen sen 3 ay boyunca haftada bir supurmeye gitsen sektirdigin hafta bunlarin daha beterine maruz kalacaksin.

kaldiki bu insanlar senin hayatinin zorluklarini bilmiyor mu? hem fiziksel hem psikolojik.

taviz verme kesinlikle. sen onlarin ogullarinin/kardeslerinin hayat arkadasisin sadece onlarin hizmetcisi degil. kaldiki ben bu gibi beklentileri zerre kadar anlayamiyorum. hele hele bu beklentiyi dile getirmeyi son derece de ayip buluyorum.

bunun sonu gelmez. sonra gelmisken camlari sil banyoyu ov, mutfak dolaplarini sil diye abartarak geri donusler olabilir. elini verip kolunu kaptirma hele ki gunduz kusagi izleyen eli ayagi tutan bir kadin icin....

Konu açma sebebim ki genelde konuları hep aynı sebepten açıyorum. Kendimi sorgulama, suçlama, doğru ve yanlışı ayırt etme noktasında fikir almaktı. Zira beni az çok burada tanıyanlar bilir ki böyle zayıf bir noktam var. Herhangi bir eylemimin ardından "acaba bende mi sorun var" noktasına geliyor, istikrar sağlayamıyorum. höykürdün

Bir kere de sende olsun sorun. Bir kere de zıvanadan çık da sen hatalı ol. Sen herkesin hatasını tolere edebiliyorsun. Bir kez olsun da başkaları seni etsin çok mu?

Neyse yazıp öyle gideyim. Unuturum detayları. Dışarı çıkmam gerek cevap veremeyebilirim.

Görümcem aradı. Başta güzel güzel konuşmaya başladı. İşte bir süpürgeden kaçıyorsun nankörlük yapıyorsun bizim elimiz hep üzerinizde. Annem çok üzülüyor kırılıyor ben onun adına seninle konuşuyorum dedi.

Ben de annesi adına konuşmasına gerek olmadığını, iki koca insan olarak bizim iletişim kurabileceğimizi söyledim. Kusura bakma o benim annem üzmene müsaade etmem Merhametsizsin ve üzülüyor dedi. Merhametli olan sen misin peki dedim. Aylık gelirin benim gelirimin üstünde. Üzüldüğün hasta be yaşlı kadına neden bir temizlikçi tutmuyorsun? Ya da anne sen camları silme ben yaparım neden demiyorsun? Çalıştığın için mi? Ben çalışmıyorum evet ancak iş yüküm ve sorumluğum senden fazla. Şu muhabbeti yapmak bile beni rahatsız ediyor çünkü senin ne iş yapıp yapmadığın aslında beni ilgilendirmiyor. Sen bana müdahale ettiğin için savunma yapıyorum sadece dedim.

Ben senin yorulduğuna falan inanmıyorum dedi. O senin problemin dedim. Dikkat ettiysen beş yıllık evliliğimde ben hiç sana neden böylesin neden bunu yapmıyorsun neden şunu yapmıyorsun demedim. Ancak senin dilin hiç durmuyor. Sürekli beklenti ve müdahale içindesin dedim.

Benim annem üzüldüğünde karışırım dedi. Ben sizi olduğunuz gibi kabul ettim ama siz etmiyorsunuz beni dedim. Benim onları küçümsediğimi söyledi. Bütün gün evdesin sen kimsin bu ne kibir deyince sen de annenin uzantısı halinde yaşam sürüyorsun. 40 yaşında kadınsın zihniyetin hala 1900lü senelerde kalmış. Zerre gelişim göstermiyorsun dedim. Vay aşağılamışım. Ben aşağılamadım sen beni aşağılamaya çalıştın ben de aynı şekilde cevap verdim. Nasıl oluyormuş güzel mi? Dedim.

Terbiyesiz, kötü kalpli, merhametsiz, garip gibi hakaretler edip bir de annenin uzantısı lafını hakaret olarak algılayıp beni suçladı.

He bir de meğer ben eltime ben kitap okuyorum demişim ajsjsjsj. Asla böyle bir şey demedim ve konuyla ne alakası var bilmiyorum da. Böyle algıladıysan üzülürüm çünkü kimseyi küçümseme gibi bir derdim yok. Aksine sen ev hanımısın yapmak zorundasın küçümsemesine karşı kendimi savunuyorum dedim.

Kusura bakma senin yaşadığın evde sağlıklı biri olduğun elin ayağın tuttuğu için hiçbir iş yapmıyorum. Bundan sonra böyle. Bak gayet net şekilde söylüyorum. Yapmıyorum ve yapmıycam bunu yapmak senin görevin, benim değil dedim.

Bundan sonra annem ölse su bile vermeyeceksin istemiyorum dedi. Bak yine sınır ve had bilme konusunda sorun yaşıyorsun. Bu seni zerre kadar ilgilendirmez. İster can ciğer olurum ister görüşmem. Sen evlatlığını yap geri çekil. Ben sana 40 yaşından sonra had öğretecek değilim, benim sınırlarıma bulaşma kafi dedim.

Benim apartmanımda kurallara uyacaksın dedi. Pardon ne ara senin apartmanın oldu burası, gittikçe komik bir hal alıyor konuşma burası senin değil dedim.

Madem sen kötü, merhametsiz ve garip bir insan olduğumu düşünüyorsun ben olsam böyle bir insandan uzak dururum. Sen de öyle yap dedim.

Velhasılı ne ölüme ne dirime diyerek telefonu kapattı. Vedası bile ağa kıvamında. Sinirlerim bozuldu valla kendime gelemedim henüz.
Çok iyi bir konuşma olmuş tebrik ederim inşallah birgün bende böyle cevap verebilecek kıvama gelirim 😁😅
İdrak konu hakkında senin yalı kazığı(kocanla olan konuları hatırlayınca klavyemden kaçtı özür dilerim) ne diyor

Idrakcim. O gudubetin. Yeğenine aldigi pijamayi kavgaya geldigi zaman suratına fırlatip defol git diyip kapini kapat. Birdahada asla ne esine aldigi nede ogluna aldigi hediyeleri kabul etme.
Fesatligi surdan belli kardesine yeğenine hediye alip geliyosun da ordaki kiz bostan korkulugu mu niye bi tane de ona hediye almiyosun niye dışlıyosun dimi. Her hareketiyle konu sahibini sabote ediyor zaten gizli ya da açık. Sadece yeğenine alsa neyse kardeşine de alıyor ama ona almiyor

Sıfır hayat tecrübesi mi?
Hanfendi ben 18 yaşımdan beri çalışıyorum
Hemde ailemin tek çocuğuyum
Ailemin durumuda iyidir
İyi bir semtte doğdum büyüdüm .hayat standartım hep iyiydi çalışmasaydım da babam çalış Ne oturuyorsun demezdi bana
Ama okurken bile çalıştım ki ihtiyacım yoktu bile
Bu disiplindir.bu birey olmaktır hayatta
Evlensemde değişmez.evlenicepim insan zaten çalışma otur diyen biri olamaz.
Birey olmayı savunuyorum kimseyi aşağılamıyorum.burda bir sürü kadın konu sahibi için söylemiyorum dövüyor sövüyor piskolojik şiddet görüyorum aldatıldım şöyle böyle deyip evliliğine devam etmek zorunda kalıyor .siz de çıkıp boşan diyorsunuz okuyoruz Ya bu kadınlar nereye gitsin bunu düşünen yok.hep aynı kişiler bu kişiler şimdi gelmiş bana çalış dedim diye linç ediyor
Kusura bakmayın ya gerçekten çok ilginç düşünceleriniz var
Yarın çocuğum olursa tutarım bir bakıcı baktırırım .çocuk bakmak benim görevim değil bu hayatta
Kendim niye bakayım?böyle bir isteğim yok
Geleceğimi kimsenin ellerine bırakmam
Nolur çocuk sahibi olma !!! bu kadr bebek isteyip ona hayatını adayacak ama bebek sahibi olamayan insan varken sen gibi ona bakmak benim görevim değil bakıcı tutar baktırırım diyen kadın! Sen bebek sahibi olma !!

Çok haklısınız. Eli ayağı tuttuğu sürece herkes kendi evini pek ala süpürebilir. Görümceniz de bi zahmet hafta sonları süpürsün o zaman. Temizlik takıntısı varsa da yardımcı bayan alsınlar eve. Diğer eltinizden bir beklentileri yok mu. Sadece size mi takıntılı kendisi.
Ben de kayınvalidemi çok severim biz de aynı sokakta yaşıyoruz. Ben hem çalışıyor hem bebek büyütüyorum. Kimsenin de benden yer süpürmek gibi bi beklentisi yok. egörümceniz kendisini uyanık sanıyor galiba. Aynı cevapları ben de olsam ben de verirdim. iyi yapmışsınız. haddini herkes bilmeli.
Ha kayınvaliden dese kızım belim ağrıyor vs vs. gel bugün sen bi süpürge tutuver dese inanıyorum ki yaparsınız.

Bu konudaki bir üzüntüm de dolaylı yoldan kayınvalidemi kırmış olmam. En az görümcem kadar gelenekçi ve laf sokmayı seven bir karakter ama onun iyi, merhametli bir yanı var. Bir de anne en nihayetinde. Üzerinden biraz zaman geçsin gudubet evde olmadığı zaman time halini hatırını sorar bir ihtiyacı varsa karşılarım.

Bu yazdığınız mesajla anca kocayla tartışırsınız.🤣Önce delil bırakmayacaksınız .Yazı yok yazı yok🤣
Bu tiplerle konuşarak anlaşılmaz .
Kocanıza biz muhtaçmıyız üüüüüü
Aldığı hediyeyi bile burnumdan getirdi üüüüüü
Biz fakirmiyiz
Parayla temizlikçilik yapmamı ima etti üüüüüüü😂🤣
Bi deneyin bakalım .
Entrikalaaaarrr entrikalar
Görümce ne yazdı cvp

Eşim totosuyla güler bana. Ben dümdüz bir insanım entrika falan yapamam gülerim ayol ajsjsjsj. Eşim de inanmaz zaten. Çok fenasınız ahsjsjs.

ne münasebet sen süpürcen ki ?? Kendi süpürsün gudubet hiç dokunmasın kayınvaliden yatalak değil ve kendi başına da yaşamıyor kızı var kızı süpürsün onun görevi senin değil

Ya aslında kayınvalidemin göbeğinde fıtık var. Süpürme dışında her işi yapıyor. Banyoyu ovalıyor, cam siliyor, çekemeceleri düzenliyor vs. Ancak süpürme mevzusu olunca fıtığım var yapamıyorum diyor. Bir yandan üzülüyorum saçma gelse de, bir yandan da her gün süpürmesi gerekmiyor ki evini döken yok diyorum. Aman ne bileyim.

cok heveslı meraklı ve ısteklıyse kendı anasının evını kendı temızlesın
bencegayet acık yeterlı ve terbıyelı msj yazmıssınız, konusmayı desturu bılmeyen gorumce ıcın fazla saygılısınız zaten. densizlık etmıs gıcık oldum

5 nedir ya, sanki geç bir saat mi? Hafta içi olmuyorsa hafta sonu temizlesin kendi evini.

21 sayfa olmuş, daha fazla yoruma gerek yoktur bu konuda. Sinirimden yazdım.

Gerçekten sabırlısınız. "iyilik yapıyoruz karşılığı yok" dediği anda aldığı paçavrayı paketleyip, eline geri tutuştururdum, sana borçlu kalmak istemem, sen de karşılık beklediğine göre içinden gelerek hediye almıyormuşsun zaten. Zahmet etme bundan sonra derdim.

Aslında telefonda benzerini söyledim. O sinirle yazmamışım bütün detayları. "sen hesap yapmayı defter tutmayı pek seviyorsun. Ne masraf ettiysen yazılıdır muhtemelen. Çıkar hesabı ödeyeceğim hepsini" dedim. Terbiyesiz dedi bana ahsjsjs.

Ya aslında kayınvalidemin göbeğinde fıtık var. Süpürme dışında her işi yapıyor. Banyoyu ovalıyor, cam siliyor, çekemeceleri düzenliyor vs. Ancak süpürme mevzusu olunca fıtığım var yapamıyorum diyor. Bir yandan üzülüyorum saçma gelse de, bir yandan da her gün süpürmesi gerekmiyor ki evini döken yok diyorum. Aman ne bileyim.
belırlı yasın ustundekıler bence zaten enerjısını temızlıkle harcamamalı haftada 2 gun yardımcı hanım cagırsın hem bır kadın ekmek parası kazanmıs olur hemde kayınvalıdenın duzenı oturmus olur bukadar basıt. eger maddı acıdan dusunmuyorsa kızı yapsın ? sahsen ben dururken gelının ne ısı var annemın evınde temızlıge . evlat olarak oncelıgı var annesıne yetıssın ıs buyurmak yerıne kım kı o onun lafıyla temızlıge gıdeceksınız

Aslında telefonda benzerini söyledim. O sinirle yazmamışım bütün detayları. "sen hesap yapmayı defter tutmayı pek seviyorsun. Ne masraf ettiysen yazılıdır muhtemelen. Çıkar hesabı ödeyeceğim hepsini" dedim. Terbiyesiz dedi bana ahsjsjs.
Çok fenasın 🤣🤣

ya siz ne güzel bir insansınız.. allah dert vermesin ama dertlerinizi bile harika anlatıyorsunuz, bayılıyorum size..

görümceniz manyakmı acaba 5 te eve gelsem akşama kadar ne işler yaparım. Siz cocuğunuzdan, evinizden vakit ayırıp birde görümcenin yaşadığı evi temizleyeceksiniz.. he bakın mesala k.valdeniz yanlız otursaydı anlardım ama birde görümceniz varken o evi temizlemek saçmalık.. benim annem benim küçük çocuğuma bakıyor 70 yaşında , vakit buldukça onun evini süpürmek istiyorum ama inanın vaktim kalmıyor , ama önceden bekar kıskardeşim vardı o da çalışıyordu ama annemin ve kendisinin yaşadığı evi temizlediği gibi bana bile yardıma geliyordu, siz görümcenizden yardım isteyin bence..

ayrıca hediye alıp karşılık beklemesi inanılır gibi değil.. o sebeple görümcenin üzerine ne konuşmaya ne de onunla kavga etmeye gerek var, bu zihniyette olan bir insana ne anlatılır ki..

bu arad görümce kişisi ne iş yapıyor çok merak ettim..

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için :) görümcem 23 yıldır epey zengin ve köklü bir ailenin yanında. Önceleri çocukları ile ilgileniyormuş. Çocuklar büyüyünce snsırım ev düzeni ile ilgileniyor. Matmazel kendisi ahsjsjjs. Beni de Nihal sandıysa demek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X