Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışıyorsunuz da atomu mu parçalıyorsunuz ne yapıyorsunuz?!
Boş vakit boş vakit, e sizin de çalıştığınız halde!! boş vaktiniz var ki kkya girebiliyorsunuz.
Yani siz çalışıyorsunuz diye insanlığa büyük katkılarınız yok

Aile içi kavgaların en büyük sebebi bu bakış açısı. Eşinin annesi ve kız kardeşi de aynı şeyi yaparsa? Onlar da mağduru oynarsa ne olacak? Bir tarafta annesi bir tarafta eşi olacak adam ne yapsın?
Gerçekten bir mağdurluk var yanlız .Eş gerçekleri görmeyi bilecek. Kim haklıysa ondan yana olacak. Ne münasebet görümcenin evini temizlemek. Küçük çocuğumuz var kendi evinizi kendiniz temizleyin diyecek .Görümcedeki cesaret beni benden aldı. Evinin temizliğini geline yıkmaya çalışıyor. Eşi pasif olduğu için bu lafları edebiliyor. Eşi iki laf dese bir daha ağızlarını açamazlar.

Üstte yazdım o çalışan bir bağyan :) ben de çalışsam süpüremem deme hakkım var. Ama ev hanımı olduğum için ne haddime :)
Ev hanimligi calismaktan daha zormus ben izindeyim bunu anladim. Gorumceniz saat 5 te eve geliyorsa ne olmus yani, daha gec vakitte gelip yemek, temizlik yapip ustune bir de cocuk buyutenler var. Sizin yerinizde olsam ev mev supurmem, size bunu dayatmaya haklari yok. Bu arada cok tatli bir uslubunuz var konu bitmesin istedim okurken :)

süpürmeden aynen devam mı.
kesinlikle devam böyle. benim kayınvalidemi benim görümcemi anlattın resmen. aynı aynı aynı. temizlik konusundaki ruh hastalıkları da aynı. laf sokmaları da. ben de önceden takmıyodum cevap vermiyodum daha doğrusu takmıyo gibi görünüyodum ama artık cevaplarını veriyorum şiştim çünkü. ama versen de boş anlamazlar anlamıyorlar. hala kendilerini haklı görüyorlar. kafayı temizlikle işle bozmuşlar. sohbet konuları bile iş üzerine. sıkıcılıktan ölünseydi heralde ilk kendileri giderdi. ben de en son 1 hafta önce görümcemle tartıştım araya kv girdi onla da tartıştım. neymişte ara sıra gidip 2 gün kalıyormuşum ama kaldığım odanın duvarlarını bi kere bile silmemişim
sanki duvarlara s......z.
napıyorum yahu odaya girip yatağa çıkıp yatıyorum napabilirim senin odana 2 günde de duvar silmek gibi büyük temizlikler bekliyosun ne münasebet?

bi görseniz gideceğim gün yatağımı topladım çarşafı yastık kılıflarını kirli sepetine attım hepsini yerlerine götürdüm, denilen lafa bak neden o yastıklara çekmeceden yeni kılıf geçirip öyle koymamışım. yok odayı süpürttürüyolar yerlerini sildiriyolar ben gitmeden evvel. sanki vebalıyız hastalık bulaştırdık tövbe tövbe.

zaten yemek yapmak bulaşık yıkamak gibi ortak işleri yapıyorum ama demekki onlara yetmiyor ki fazlasını istiyorlar. ama kavga ederek beni sindiremezler. kaldı ki bazen bulaşık yıkamak için mutfağa yöneliyorum görümce kişisi ordaysa geri dönüyorum girmiyorum mutfağa. çünkü aynı ortamda 2 dk dan fazla durunca laf sokuyor bi şekilde. hayat enerjimi emiyor. sonra adım bulaşık yıkamadı oluyor. e ne bilsin kendisi orda diye girmediğimi :)

Süpürme olayı nedir Allah Aşkına? Çocuğunuz olmasa bile öyle bir mecburiyetiniz yok. Kaldı ki Küçük çocuğunuz var, nasıl cüret edebiliyorlar anlamıyorum. Kendinizi ezdirmemeniz süper olmuş.

Emin olun ki, süpürme diye başlarsınız kendinizi cam, halı, koltuk silerken bulursunuz. Onların süpürme dediği aslında kod adı. Açılımı dip köşe temizliği.

Görümcenize hak ettiği cevabı vermişsiniz. Çok iyi olmuş.
"Benim apartmanımda, benim kurallarıma uyacaksın." Ne demek bu?Hadsizlikte sınır tanımıyor. Birde mübarek günde kalbimi kırdın bilmem ne diyerek, üste çıkmaya çalışıyor.Boş boş konuşuyor işte.
Hiç kafanıza bile takmayın.Kendi kendine çıldırsın dursun.Kadın size hüküm yürütmeye, baskılamaya çalışıyor. Hiç yüz vermeyin.Sanada apartmanınada başlarım dememiş, yinede sabırlı kalabilmişsiniz.
Tebrikler.Aynen devam edin.Sizi baskılamalarına müsaade etmeyin.

Çok uzun yazmışsınız okurken sıkıldım neyse bu sizin tercihiniz sanane diyebilirsiniz tabiki de
Hiç kimsenin evini süpürmeye tabi ki mecbur değilsiniz ben valla kendim zor başa çıkıyorum tek evle calismasam da bu degismezdi çünkü ev insanı daha çok yoruyor eğer çocuk varsa.. insanlık adına ihtiyacı varsa yapılabilir ama görev değil üç kuruşluk pijama karsiligi süpürme mi istiyo ben olsam istemiyorum pijamayi diye iade ederdim

Süpürsem elime mi yapışır, süpürmeden aynen devam mı
kızı olan kendisi? siz tamam oğluyla evlendiniz de kızı kendisi kendi süpürsün ne alaka size sıra gelinceye dek o var yani...ayrıca da kızgınlıkla söylediğiniz şeye ben ciddi bakıyorum oğlu niye süpürmüyor anlamadım iş yapmanın cinsiyeti mi varmış? hayırlı evlat olsunlar
kızı var oğlu var size sıra gelinceye ...

şimdi bişey derdim de banlanırım :)

karşılık bekleyeceklerse vermeselermiş ev. anne baba dediğin karşılıksız yapar, yedi kat yabancı da bişeyler verir her allahın günü işini gücünü yaparsam. evde oturmak ne demek ya erkek misiniz acaba siz? evi temizle çocuğa bak yemek yap pişir taşır topla yıka katla düzenle uyut yedir oynat bunlar size oturmak gibi geliyorsa siz de oturun hadi. kimsenin hizmetçisi olmaya evlenmiyoruz, kv bir gündüz programı eksik izlesin işlerini yapsın onun bunun üstüne evinin işini yıkacağına.

Anneannem ile teyzem beraber yaşıyor. Teyzem cumartesi de dahil akşam 8 e kadar çalışıyor. Yengemler çocuklarla sürekli onun. evindeler. Yani onlar olmasa hafta da bir ancak ev temizliği yapar. Ona rağmen kimseden öyle bir beklentisi yok. Çok zorda kaldığında annemden ister yardım. Görümceniz kendi işini azaltmaya çalışıyor sanırım.

Oğlu gidip haftada bir supuruversin, en nefret ettiğim şeydir laf sokulması,mesajda yerinde olmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…