Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O onun karekteri
Her çalışan kadın annen gibi değil
Evet bende biliyorum kadın doktor mühendis maaşını kocasının eline sayıyor
Ben bilmiyor muyum bunları?
Yermedim bana göre değil dedim
Konu sahibine de çalışsaydın sana annemin evini temizle demezlerdi dedim o zaman resti çekerdin ama iç içe oturunca al işte böyle olmuş
Ne Yani ne bekliyordu ?

Çok nadir belki birlikte yapılan bir kahvaltıdan sonra olabilir. Neticede görümcenizde gayet iyi iş yapabilir. Bunun dışında gün aşırı durumu olmaz yani. Sosyal hayatınıza devam edin ne güzel. Genç kızlara da örnek olsun aile apartmanı işte uzak durulması gereken elzem durumlardan biri..

Seni tebrik ederim cidden sabırlıymışsın
40 yaşında koskoca kadın çalışıp çalışmama muhabbetlerine giriyorsa biz boşa yazdık o kadar kızcağıza
Görümcen ağır terbiyesiz, nefret ederim böyle ağa tavırlarından, buralar benim ben ne dersem o olur, hösstt
Rabbim sabır versin, bu tür insanların tükenmesini diliyorum acilen

Yooo çalışsaydı da beklenebilirdi, forumda çok görüyoruz örneğini. Çalışan kadından bir de kaynanaya hizmet bekleniyor. Burada zihniyet problemli olan. " Biz size iyilik yaptık siz yapmadınız vs." çirkin şeyler bunlar.

Kuzum hayır, ses yükselebilir gayet insani ki şu konuşma içerisinde terbiyeni de çok güzel korumuşsun.
Sezarın hakkı Sezara bak ciddi söylüyorum, ben bir noktadan sonra "Yetti be, bi huzur ver artık, kes, geri...lı iş etmiş beni kendine, yürrüü" "Hoşt, hadi oradan, hadiii, yol veerr" e bağlardım tutamazdım kendimi. Yeminle söylüyorum, çok yerinde-düzgün konuşmalar, ben bunu sistematik olarak, sürekli üzerime gelinen ortamda beceremem, ayarım kaçar.
Tartışmanın hararetinden ses de yükselebilir, haklısın ve hakkını savunurken boş argümanlarla seni rencide etmeye çalışıyor karşındaki, o kadar olur.

Sakın suçlama kendini.

Son düzenleme:

Valla tek tek incele müdürüm üslubunu bozmadım, salon kadını çizgimden çıkmadım ajsjsjs. Görümceme yaptım bunu, çok gerginim. Bir cımbız da sen vurma.

Hala aynı yerdesin boşa yazılıyor o kadar..

Valla ben demedim :))
Senin canın sağolsun
Bazen ateşli tartışmalar oluyor işte napalım, kimseyi kırmak değil niyetimiz aslında

Valla konuşma boyunca tek hatam sesimi yükseltmek, annenin uzantısı halinde yaşıyorsun demek, bir de bunları geç manipule etmeye çalışma beni. Senin tabirinle ev hanımıyım ama şükür beynim yeterli ölçüde çalışıyor. Böyle saçma sapan konuyu başka yerlere çekip haklı çıkma çabalarını anlayabiliyorum demek.

Bir de bana "sen benim dostluk kurabileceğim biri değilsin. O kadar farklıyız ki seninle zaten dost olamam" dedi. Ben de "aaa bak bu konuda çok haklısın. Bak ortak noktamız çıktı. Bence de biz çok farklıyız. Hayata bakışımız, hayatı algılama biçimimiz farklı." dedim. Ben bunu deyince yine kibirli küçümseyen oldum.

Hayır, hiçbir şey değişmedi.
Sadece iletişiminizde üzeri örtülen düşüncelerin hepsi dışa vuruldu, o kadar.
O seni tüm gün yatmakla, annesinin işçisi olmadığı için kv ni ‘üzmekle’ itham etti, sen de kv ile ilişkinde görümcene yer olmadığını aynı zamanda, kendi annesi ile ilgili görevlerini sana hiçbir şekilde yıkamayacağını belirttin.
Durum bu sadece, üslubun çok güzel kendini üzme boşuna.
Trajikomik durumlara giren görümcen olmuş, yok su vermemeler yok ölüme gelmemeler falan filan.
Biraz sakinleştikte durumdan en az hasarla ama açıkça ifadeyle çıktığını anlayacaksın.
Gerekirse eşine de ‘evde büyüttüğüm totomun hesabını ablan sordu ve gerildik’ diyerek hiçbir açıklama yapmadan, mevzuyu kapatacaksın.

Bayağılaşan bir kadınla yine güzel şekilde konuşmuşsun, helal olsun.

Ahahah ne yaptın yahu hayatta öyle konuşamam. Ama haklısın bazen bunu istiyor bazı insanlar. Şu anki halini tarif edemem sana. İnanılmaz rahatsızım. Rahatlamadım, aksine huzursuz oldum.

Eşim aradı başta ne gerek vardı bu hale getirmeye, gereksiz uzattın dedi. Kapat telefonu dedim. Beş dakika sonra bir daha aradı anlat bi ne oldu dedi. Anlattım. Boşver iyi demişsin, bulaşma kendi halinde takıl sen dedi. Ben de ona sen seni içine çekmeye çalışsalar da müdahil olma. Ne söylerlerse söylesinler he de geç. Beni savunmana gerek yok. Senin ailen onlar dedim. Ben hallederim sen karışma dedim. Tamam sen kapat kapını kendi işine bak muhatap olma dedi. Bu arada onlara karışma dedim ama sakın ama sakın bana gelip annelerin ağzıyla da konuşup savunmaya kalkma kırarım kalbini. Sen uzak dur olaylardan en sağlıklısı bu dedim. Öyle kapandı konu.

Sen ona desen boş
Bu zihniyette insanlarla iletişim kurulmuyor çünkü
Benim dediğim olacak yaşam mottoları bu tiplerin
Çok kibarda konuşsan onun canı saldırmak istediği için yine bir şey bulacaktır
Eşinin habei var mı durumdan, bir yorum geldimi ondan ?

Bir üst yorumda yazdım eşimin haberi oldu. Ben müdahil olsun istenimiyorum. Açıkçası by konudaki fikrim, şayet bana fiziki bir saldırıda bulunmuyorlar ise, namusuma yahut başka bir hususta iftira atmıyorlar ise karışmasını doğru bulmuyorum. Hiç o topa girmesin. Çünkü aile ve eş arasında karar vermek durumunda kalmasını istemem. Zor bir durum bu. Ben de benzer bir sıkıntı yaşadım kendi ailemle ilgili, zor oluyor biliyorum.

Neden eşin karışmasın .Ailesiyle bir konuşsun.Eşinden korksalar sana böyle saçmasapan konuşabilirler miydi .Ablasına haddini bildirmeli ki kessin sesini . Sende kendini acındır biraz bana böyle diyorlar böyle söylüyorlar. Az biraz maduru oyna. Her şeyi sen halletme bırak eşin girsin devreye

İşte sorun şu ki ben bu olayın üstünü kapatıp hayatıma devam ederim bir süre sonra. Ama a onlar konsey toplayacak, didikleyecek, dünya meselesi haline getirecek, günlerce konuşacak vs. Bitmeyecek yani. Ben de devam eden huzursuzluktan hoşlanmıyorum. Görüşmem olur biter ama onlarda bitmez.

Hayat niye bu kadar zor yahu. İnsanlara karışamamak bu kadar mı zor. Ne yapmış ne söylemiş ne giymiş neye inanmış ilgilenmemek bu kadar mı zor. Kendi hayatına odaklanıp onun üzerinden ilerlemeye çalışmak çok mu zor yahu. Neden ben sürekli böyle insanlarla mücadele etmek zorunda kalıyorum ki.

Burada açılan elti görümce konularında genel içerik hemen hemen aynıdır. Bunu yaptı niye yaptı ya da bunu yapmadı neden yapmadı. Ben gerçekten bir şey istemiyor ve ilgilenmiyorum. Hepsi maddi olarak belli bir seviyenin üzerinde yaşayan insanlar. Zerre kadar ilgilenmedim. Bulaştılar görmezden geldim. Niye yahu niye bu durum duyarsızlık ya da bencillik olarak algılanıyor da olması gereken olarak algılanmıyor. Niye günün sonunda yine ben haksız yine ben kötü oluyorum gerçekten anlamıyorum. Bu mudur yani, içli dışlı olmak her şeyi kurcalamak, haddin olmayan her şeye burnunu sokmak.

Yahu kadın beni tuhaf uzaylı diye tanımlıyor. Sana ne zararım oldu ne kötülüğüm oldu ne yaptım deyince de işte sorun orada bir şey yapmıyorsun diyor. Bir şey yapmadığım Çin suçlu ve kötüyüm. Yeminle aklımı kaybedicem artık.

a aa yine birileri ev hanimlarina mi giydirmis
Kiz oturuyordum ben durduk yere laf mi yedik yine
E cocuklar büyüsün calisacagim valla söz
Kocamin bana tek kelime demedigi konuda elalem susmuyor
Ayrica benden de beklendi bunlar konu sahibi, ben fazla muhattap olamadan esim noktayi koydu
Yapmayacak dedi bitti
Hastaya, düsmüse illaki yardim ederim, kiz ben düstüm onlar yardim etmedi ama neyse herkesin insaligi kendine

Ben böyle düşünüyorum. Yetişkin insanların savunulmaya ihtiyacı yoktur. Dediğim gibi fiziki bir saldırı ve iftira söz konusu değilse müdahale etmesine lüzum yok.

İdrakcığım konunu takip ediyorum ve tabiki dibine kadar haklı olduğunu düşünüyorum ama merak ettiğim bir şey var, sen kaç yıldır evlisin? ya da kaç yıldır görümcenle komşuculuk oynuyorsun? Yani bu kadar zamandır acaba kendini yeterince net ifade edemedin mi ki hala bu konular tartışılıyor ve beklentiler bir türlü reddettiğin halde tekrar tekrar yüzsüzce söyleniyor? Bana işin bu kısmı aşırı derecede saçma geliyor açıkçası bu kadar zamandır seni tanımış olmaları ve ümitlerini kesmiş olmaları gerekmez miydi? Acaba yeterince net olamamış mıydın? Yani ben senin yerinde olsam en baştan böyle bir talep ilk olduğunda "ne münasebet ben eli ayağı tutan birinin evini temizliyormuşum" derdim ve açıkçası böyle bişeyi talep eden görümce kişisine de ciddi ciddi tepki verirdim. Bir daha ne ima edebilirdi ne de laf söyleyebilirdi. Saçmalık yaa insan utanır birine böyle bişey söylerken ayıp denen bişey var..
Ha bunun da vicdanla falan alakası yok yani bana kalırsa.. Bi önceki evimde 5 yıl kiracıydım ve bir alt katımda kimsesiz yaşlı bir teyze vardı. Haftada bir kadını banyo yaptırıp sırtını lifleyip keselerdim düzenli olarak. Yeri geldi evini süpürdüm, yeri geldi mutfak dolabını sildim (ki çalışıyorum kendi evimde bile yapmadığım bir iş bu). Biz çıkarken de o eve yeni evlenen küçük eltim kiracı olarak geldi.. 2 senedir de benim gibi o da yardım ediyor teyzeye Allah razı olsun (ve o da çalışıyor). Yani ihtiyacı olana ve yapamayacak durumda olana çalış veya çalışma elbette insan elinden geldiğince yardım eder. ama açıkçası o evde yaşayan eli ayağı tutan sağlıklı bir insan varken evinin işini yapmak (temizlikçiden başka) kimseye düşmez. Yani teklif dahi edilemez yaa gerçekten saçmalığın dibi bu yani.

Ben bunu söyledim bugün. Gerçekten kendimi net ifade edemiyor muyum neden sürekli aynı konu konuşuluyor dedim. Umudum vardı merhametli olup nankörlük yapmayacağına, iletişim kurabileceğimize dair. Ama artık umudum kalmadı sen benim umudumu tükettin dedi. Eski sevgili mübarek. Konuşmalara gel.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…