-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
O onun karekteriSiz neden öfkelendiniz ki bu kadar ?
Annem iki üniversite bitirmiş, Çapa' da doktor ve harika bir kariyere sahipken babaannemden neler duymuş neler.
Çalışan kadına dokunulmayacak diye bir şey yok, gönül ister tüm kadınlar kendi parasını kazansın ama çalışmayanları yermek de ne size ne de başkasına düşmez.
Neyse yazıp öyle gideyim. Unuturum detayları. Dışarı çıkmam gerek cevap veremeyebilirim.
Görümcem aradı. Başta güzel güzel konuşmaya başladı. İşte bir süpürgeden kaçıyorsun nankörlük yapıyorsun bizim elimiz hep üzerinizde. Annem çok üzülüyor kırılıyor ben onun adına seninle konuşuyorum dedi.
Ben de annesi adına konuşmasına gerek olmadığını, iki koca insan olarak bizim iletişim kurabileceğimizi söyledim. Kusura bakma o benim annem üzmene müsaade etmem Merhametsizsin ve üzülüyor dedi. Merhametli olan sen misin peki dedim. Aylık gelirin benim gelirimin üstünde. Üzüldüğün hasta be yaşlı kadına neden bir temizlikçi tutmuyorsun? Ya da anne sen camları silme ben yaparım neden demiyorsun? Çalıştığın için mi? Ben çalışmıyorum evet ancak iş yüküm ve sorumluğum senden fazla. Şu muhabbeti yapmak bile beni rahatsız ediyor çünkü senin ne iş yapıp yapmadığın aslında beni ilgilendirmiyor. Sen bana müdahale ettiğin için savunma yapıyorum sadece dedim.
Ben senin yorulduğuna falan inanmıyorum dedi. O senin problemin dedim. Dikkat ettiysen beş yıllık evliliğimde ben hiç sana neden böylesin neden bunu yapmıyorsun neden şunu yapmıyorsun demedim. Ancak senin dilin hiç durmuyor. Sürekli beklenti ve müdahale içindesin dedim.
Benim annem üzüldüğünde karışırım dedi. Ben sizi olduğunuz gibi kabul ettim ama siz etmiyorsunuz beni dedim. Benim onları küçümsediğimi söyledi. Bütün gün evdesin sen kimsin bu ne kibir deyince sen de annenin uzantısı halinde yaşam sürüyorsun. 40 yaşında kadınsın zihniyetin hala 1900lü senelerde kalmış. Zerre gelişim göstermiyorsun dedim. Vay aşağılamışım. Ben aşağılamadım sen beni aşağılamaya çalıştın ben de aynı şekilde cevap verdim. Nasıl oluyormuş güzel mi? Dedim.
Terbiyesiz, kötü kalpli, merhametsiz, garip gibi hakaretler edip bir de annenin uzantısı lafını hakaret olarak algılayıp beni suçladı.
He bir de meğer ben eltime ben kitap okuyorum demişim ajsjsjsj. Asla böyle bir şey demedim ve konuyla ne alakası var bilmiyorum da. Böyle algıladıysan üzülürüm çünkü kimseyi küçümseme gibi bir derdim yok. Aksine sen ev hanımısın yapmak zorundasın küçümsemesine karşı kendimi savunuyorum dedim.
Kusura bakma senin yaşadığın evde sağlıklı biri olduğun elin ayağın tuttuğu için hiçbir iş yapmıyorum. Bundan sonra böyle. Bak gayet net şekilde söylüyorum. Yapmıyorum ve yapmıycam bunu yapmak senin görevin, benim değil dedim.
Bundan sonra annem ölse su bile vermeyeceksin istemiyorum dedi. Bak yine sınır ve had bilme konusunda sorun yaşıyorsun. Bu seni zerre kadar ilgilendirmez. İster can ciğer olurum ister görüşmem. Sen evlatlığını yap geri çekil. Ben sana 40 yaşından sonra had öğretecek değilim, benim sınırlarıma bulaşma kafi dedim.
Benim apartmanımda kurallara uyacaksın dedi. Pardon ne ara senin apartmanın oldu burası, gittikçe komik bir hal alıyor konuşma burası senin değil dedim.
Madem sen kötü, merhametsiz ve garip bir insan olduğumu düşünüyorsun ben olsam böyle bir insandan uzak dururum. Sen de öyle yap dedim.
Velhasılı ne ölüme ne dirime diyerek telefonu kapattı. Vedası bile ağa kıvamında. Sinirlerim bozuldu valla kendime gelemedim henüz.
O onun karekteri
Her çalışan kadın annen gibi değil
Evet bende biliyorum kadın doktor mühendis maaşını kocasının eline sayıyor
Ben bilmiyor muyum bunları?
Yermedim bana göre değil dedim
Konu sahibine de çalışsaydın sana annemin evini temizle demezlerdi dedim o zaman resti çekerdin ama iç içe oturunca al işte böyle olmuş
Ne Yani ne bekliyordu ?
Yok ya öyle olmadı. Yani arada sesimi çok yükselttim. Beni aslında hiç ilgilendirmeyen kendi hatalarını yanlışlarını söyledim ki bunu yapmayı sevmem. Bana ne çünkü. Kandil günü beni kırdın Allah büyük kötülüğünün karşılığını verir falan dedi arada. Hay dilimin ayarına...
Söyleyin hanginiz interneti kopsun da banlayamasın inşaallah dedicımbızın kırılsın, banlamak için bastığın buton bozulsun da deyin tam olsun, kimin duasının kabul vaktine denk geldim acaba ama yılmak yok banlarım:)
Hala aynı yerdesinO onun karekteri
Her çalışan kadın annen gibi değil
Evet bende biliyorum kadın doktor mühendis maaşını kocasının eline sayıyor
Ben bilmiyor muyum bunları?
Yermedim bana göre değil dedim
Konu sahibine de çalışsaydın sana annemin evini temizle demezlerdi dedim o zaman resti çekerdin ama iç içe oturunca al işte böyle olmuş
Ne Yani ne bekliyordu ?
Söyleyin hanginiz interneti kopsun da banlayamasın inşaallah dedicımbızın kırılsın, banlamak için bastığın buton bozulsun da deyin tam olsun, kimin duasının kabul vaktine denk geldim acaba ama yılmak yok banlarım:)
Seni tebrik ederim cidden sabırlıymışsın
40 yaşında koskoca kadın çalışıp çalışmama muhabbetlerine giriyorsa biz boşa yazdık o kadar kızcağıza
Görümcen ağır terbiyesiz, nefret ederim böyle ağa tavırlarından, buralar benim ben ne dersem o olur, hösstt
Rabbim sabır versin, bu tür insanların tükenmesini diliyorum acilen
Hayır, hiçbir şey değişmedi.Aşırı sinirim bozuldu filmdelisi. Gerçekten çok gerildim. Zerre kadar haz etmiyorum böyle paçoz gibi sidik yarıştırıp kavga etmekten. 40 yaşında kadınsın neden kendini bu duruma düşürüyorsun ya. Ben niye koca kadına bel altı vurmak zorunda kalayım kandil günü kırdığımla kaldım ama tutamadım kendimi.
Dışarı çıkacaktım çıkamadım da takatim kalmadı. Bana iyi gelmiyor böyle gerginlikler. Oh diyeceğimi dedim yarasın deyip geçemiyorum. Keşke o kadar ileri gitmeseydim keşke sussaydım diye kendimi yiyip bitiriyorum. Dilimin ayarı yok. Gerilince ağzımdan çıkanın ayarı olmuyor. Bu yüzden hep geyik yapmayı umursamamayı tercih ediyorum. Bok oldu şimdi her şey.
Kuzum hayır, ses yükselebilir gayet insani ki şu konuşma içerisinde terbiyeni de çok güzel korumuşsun.
Sezarın hakkı Sezara bak ciddi söylüyorum, ben bir noktadan sonra "Yetti be, bi huzur ver artık, kes, geri...lı iş etmiş beni kendine, yürrüü" "Hoşt, hadi oradan, hadiii, yol veerr" e bağlardım tutamazdım kendimi. Yeminle söylüyorum, çok yerinde-düzgün konuşmalar, ben bunu bu kadar sistematik üzerime gelinen ortamda beceremem, ayarım kaçar.
Tartışmanın hararetinden ses de yükselebilir, haklısın ve hakkını savunurken boş argümanlarla seni rencide etmeye çalışıyor karşındaki, o kadar olur.
Sakın suçlama kendini.
Valla konuşma boyunca tek hatam sesimi yükseltmek, annenin uzantısı halinde yaşıyorsun demek, bir de bunları geç manipule etmeye çalışma beni. Senin tabirinle ev hanımıyım ama şükür beynim yeterli ölçüde çalışıyor. Böyle saçma sapan konuyu başka yerlere çekip haklı çıkma çabalarını anlayabiliyorum demek.
Bir de bana "sen benim dostluk kurabileceğim biri değilsin. O kadar farklıyız ki seninle zaten dost olamam" dedi. Ben de "aaa bak bu konuda çok haklısın. Bak ortak noktamız çıktı. Bence de biz çok farklıyız. Hayata bakışımız, hayatı algılama biçimimiz farklı." dedim. Ben bunu deyince yine kibirli küçümseyen oldum.
Sen ona desen boş
Bu zihniyette insanlarla iletişim kurulmuyor çünkü
Benim dediğim olacak yaşam mottoları bu tiplerin
Çok kibarda konuşsan onun canı saldırmak istediği için yine bir şey bulacaktır
Eşinin habei var mı durumdan, bir yorum geldimi ondan ?
Neden eşin karışmasın .Ailesiyle bir konuşsun.Eşinden korksalar sana böyle saçmasapan konuşabilirler miydi .Ablasına haddini bildirmeli ki kessin sesini . Sende kendini acındır biraz bana böyle diyorlar böyle söylüyorlar. Az biraz maduru oyna. Her şeyi sen halletme bırak eşin girsin devreyeAhahah ne yaptın yahu hayatta öyle konuşamam. Ama haklısın bazen bunu istiyor bazı insanlar. Şu anki halini tarif edemem sana. İnanılmaz rahatsızım. Rahatlamadım, aksine huzursuz oldum.
Eşim aradı başta ne gerek vardı bu hale getirmeye, gereksiz uzattın dedi. Kapat telefonu dedim. Beş dakika sonra bir daha aradı anlat bi ne oldu dedi. Anlattım. Boşver iyi demişsin, bulaşma kendi halinde takıl sen dedi. Ben de ona sen seni içine çekmeye çalışsalar da müdahil olma. Ne söylerlerse söylesinler he de geç. Beni savunmana gerek yok. Senin ailen onlar dedim. Ben hallederim sen karışma dedim. Tamam sen kapat kapını kendi işine bak muhatap olma dedi. Bu arada onlara karışma dedim ama sakın ama sakın bana gelip annelerin ağzıyla da konuşup savunmaya kalkma kırarım kalbini. Sen uzak dur olaylardan en sağlıklısı bu dedim. Öyle kapandı konu.
Hayır, hiçbir şey değişmedi.
Sadece iletişiminizde üzeri örtülen düşüncelerin hepsi dışa vuruldu, o kadar.
O seni tüm gün yatmakla, annesinin işçisi olmadığı için kv ni ‘üzmekle’ itham etti, sen de kv ile ilişkinde görümcene yer olmadığını aynı zamanda, kendi annesi ile ilgili görevlerini sana hiçbir şekilde yıkamayacağını belirttin.
Durum bu sadece, üslubun çok güzel kendini üzme boşuna.
Trajikomik durumlara giren görümcen olmuş, yok su vermemeler yok ölüme gelmemeler falan filan.
Biraz sakinleştikte durumdan en az hasarla ama açıkça ifadeyle çıktığını anlayacaksın.
Gerekirse eşine de ‘evde büyüttüğüm totomun hesabını ablan sordu ve gerildik’ diyerek hiçbir açıklama yapmadan, mevzuyu kapatacaksın.
Bayağılaşan bir kadınla yine güzel şekilde konuşmuşsun, helal olsun.
Neden eşin karışmasın .Ailesiyle bir konuşsun.Eşinden korksalar sana böyle saçmasapan konuşabilirler miydi .Ablasına haddini bildirmeli ki kessin sesini . Sende kendini acındır biraz bana böyle diyorlar böyle söylüyorlar. Az biraz maduru oyna. Her şeyi sen halletme bırak eşin girsin devreye
İdrakcığım konunu takip ediyorum ve tabiki dibine kadar haklı olduğunu düşünüyorum ama merak ettiğim bir şey var, sen kaç yıldır evlisin? ya da kaç yıldır görümcenle komşuculuk oynuyorsun? Yani bu kadar zamandır acaba kendini yeterince net ifade edemedin mi ki hala bu konular tartışılıyor ve beklentiler bir türlü reddettiğin halde tekrar tekrar yüzsüzce söyleniyor? Bana işin bu kısmı aşırı derecede saçma geliyor açıkçası bu kadar zamandır seni tanımış olmaları ve ümitlerini kesmiş olmaları gerekmez miydi? Acaba yeterince net olamamış mıydın? Yani ben senin yerinde olsam en baştan böyle bir talep ilk olduğunda "ne münasebet ben eli ayağı tutan birinin evini temizliyormuşum" derdim ve açıkçası böyle bişeyi talep eden görümce kişisine de ciddi ciddi tepki verirdim. Bir daha ne ima edebilirdi ne de laf söyleyebilirdi. Saçmalık yaa insan utanır birine böyle bişey söylerken ayıp denen bişey var..Valla konuşma boyunca tek hatam sesimi yükseltmek, annenin uzantısı halinde yaşıyorsun demek, bir de bunları geç manipule etmeye çalışma beni. Senin tabirinle ev hanımıyım ama şükür beynim yeterli ölçüde çalışıyor. Böyle saçma sapan konuyu başka yerlere çekip haklı çıkma çabalarını anlayabiliyorum demek.
Bir de bana "sen benim dostluk kurabileceğim biri değilsin. O kadar farklıyız ki seninle zaten dost olamam" dedi. Ben de "aaa bak bu konuda çok haklısın. Bak ortak noktamız çıktı. Bence de biz çok farklıyız. Hayata bakışımız, hayatı algılama biçimimiz farklı." dedim. Ben bunu deyince yine kibirli küçümseyen oldum.
İdrakcığım konunu takip ediyorum ve tabiki dibine kadar haklı olduğunu düşünüyorum ama merak ettiğim bir şey var, sen kaç yıldır evlisin? ya da kaç yıldır görümcenle komşuculuk oynuyorsun? Yani bu kadar zamandır acaba kendini yeterince net ifade edemedin mi ki hala bu konular tartışılıyor ve beklentiler bir türlü reddettiğin halde tekrar tekrar yüzsüzce söyleniyor? Bana işin bu kısmı aşırı derecede saçma geliyor açıkçası bu kadar zamandır seni tanımış olmaları ve ümitlerini kesmiş olmaları gerekmez miydi? Acaba yeterince net olamamış mıydın? Yani ben senin yerinde olsam en baştan böyle bir talep ilk olduğunda "ne münasebet ben eli ayağı tutan birinin evini temizliyormuşum" derdim ve açıkçası böyle bişeyi talep eden görümce kişisine de ciddi ciddi tepki verirdim. Bir daha ne ima edebilirdi ne de laf söyleyebilirdi. Saçmalık yaa insan utanır birine böyle bişey söylerken ayıp denen bişey var..
Ha bunun da vicdanla falan alakası yok yani bana kalırsa.. Bi önceki evimde 5 yıl kiracıydım ve bir alt katımda kimsesiz yaşlı bir teyze vardı. Haftada bir kadını banyo yaptırıp sırtını lifleyip keselerdim düzenli olarak. Yeri geldi evini süpürdüm, yeri geldi mutfak dolabını sildim (ki çalışıyorum kendi evimde bile yapmadığım bir iş bu). Biz çıkarken de o eve yeni evlenen küçük eltim kiracı olarak geldi.. 2 senedir de benim gibi o da yardım ediyor teyzeye Allah razı olsun (ve o da çalışıyor). Yani ihtiyacı olana ve yapamayacak durumda olana çalış veya çalışma elbette insan elinden geldiğince yardım eder. ama açıkçası o evde yaşayan eli ayağı tutan sağlıklı bir insan varken evinin işini yapmak (temizlikçiden başka) kimseye düşmez. Yani teklif dahi edilemez yaa gerçekten saçmalığın dibi bu yani.