- 22 Ekim 2013
- 4.268
- 7.344
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Sana emekli maasin huzur evinde bakar ki zaten cocugu n'apacaksin yap tabi bakici bakar.Sıfır hayat tecrübesi mi?
Hanfendi ben 18 yaşımdan beri çalışıyorum
Hemde ailemin tek çocuğuyum
Ailemin durumuda iyidir
İyi bir semtte doğdum büyüdüm .hayat standartım hep iyiydi çalışmasaydım da babam çalış Ne oturuyorsun demezdi bana
Ama okurken bile çalıştım ki ihtiyacım yoktu bile
Bu disiplindir.bu birey olmaktır hayatta
Evlensemde değişmez.evlenicepim insan zaten çalışma otur diyen biri olamaz.
Birey olmayı savunuyorum kimseyi aşağılamıyorum.burda bir sürü kadın konu sahibi için söylemiyorum dövüyor sövüyor piskolojik şiddet görüyorum aldatıldım şöyle böyle deyip evliliğine devam etmek zorunda kalıyor .siz de çıkıp boşan diyorsunuz okuyoruz Ya bu kadınlar nereye gitsin bunu düşünen yok.hep aynı kişiler bu kişiler şimdi gelmiş bana çalış dedim diye linç ediyor
Kusura bakmayın ya gerçekten çok ilginç düşünceleriniz var
Yarın çocuğum olursa tutarım bir bakıcı baktırırım .çocuk bakmak benim görevim değil bu hayatta
Kendim niye bakayım?böyle bir isteğim yok
Geleceğimi kimsenin ellerine bırakmam
Çalışan bir arkadaşım, çalışmayıp eşimin maaşıyla ondan daha rahat yaşıyor olmamı haksızlık olarak görmüstü. Hatta eşimin işten çıktığım için bana saygısının azaldığını düşünüyor kendinceAnlamadığınız şu, çalışan kadın özgür çalışmayan kadın bağımlıdır diye keskin kalıplar yoktur hayatta. Kimse kimseyi böyle şeylerle yargılayamaz, çalışmıyorsan bunlara katlanmak zorundasın hele hiç diyemez.
Anlamadığınız şu, çalışan kadın özgür çalışmayan kadın bağımlıdır diye keskin kalıplar yoktur hayatta. Kimse kimseyi böyle şeylerle yargılayamaz, çalışmıyorsan bunlara katlanmak zorundasın hele hiç diyemez.
Okumuyorum bile. Seri beğendimYapmasın banane
Ya alıntılıyorsunız sayın ev hanımları bende cevap veriyorum
Ayy ne kompleklisiniz ya
İki kere iki dört eder gibi birşeyi söyledim diye linç yedim sabahtan beri
İyi oturun evinizde hiçbir iş yapmayın boş boş oksijen tüketin Ya banane
Kız çocukları okusun diye yırtınıyoruz bana çalışmamayı savunuyorlar kalkmış
Sonra dayak yedim aldatıldım boşanayım mı
Heh işte geldik zurnanin zirt dedigi yere derler ya ahhh tecrübesiz olduğun nasil belli bak ben senin tabirinle evde oturup toto büyüten bir ev hanimiyim heee birde uzaktan egitimle lisansimi tamamlamak için çabalıyorum ama değeri yok değil miSıfır hayat tecrübesi mi?
Ailemin durumuda iyidir
İyi bir semtte doğdum büyüdüm .hayat standartım hep iyiydi çalışmasaydım da babam çalış Ne oturuyorsun demezdi bana
Birey olmayı savunuyorum kimseyi aşağılamıyorum.burda bir sürü kadın konu sahibi için söylemiyorum dövüyor sövüyor piskolojik şiddet görüyorum aldatıldım şöyle böyle deyip evliliğine devam etmek zorunda kalıyor .siz de çıkıp boşan diyorsunuz okuyoruz Ya bu kadınlar nereye gitsin bunu düşünen yok.hep aynı kişiler bu kişiler şimdi gelmiş bana çalış dedim diye linç ediyor
Yarın çocuğum olursa tutarım bir bakıcı baktırırım .çocuk bakmak benim görevim değil bu hayatta
Haha şimdi de çocuk yapıp yapmama mı karışıyorsunuz??Sana emekli maasin huzur evinde bakar ki zaten cocugu n'apacaksin yap tabi bakici bakar.
Sıfır hayat tecrübesi mi?
Ailemin durumuda iyidir
Okumuyorum bile. Seri beğendim
Peki iyi anneÇocuk bakmak görevim değil diyorsanız zaten çocuk yapmayın. Çocuk işten daha büyük bir görevdir. Zira dünyaya sen kendi isteğinle getiriyorsan hayatının ilk yıllarında pek çok şeyden fedakarlık etmek görevindir.
Çocuğunuz olmadığı için bol keseden boş beleş atıyorsunuz da iyi bir bakıcı bulmak zor. Bulsanız da güvenmek zor. Üstelik çocuğun en yoğun öğrendiği, bağlandığı, güvendiği yaşlarda yanında çok da tanımadığınız bir yetişkin olacak ve ilk eğitimi o verecek. Neden? Maddi kaygınız bile yokken hobisine çalışmak için!!
Yapmayın o zaman çocuk.
Çocuk büyütmek de sandığınız şey değil.
Ben okurken kendi branşımda ilk sınıftan itibaren gece gündüz çalıştım. Tek hanıma istanbula gittim otellerde kaldım yine çalıştım tutunmak için. Çocuk için işimi bıraktım. Çünkü hiç öyle sandığınız gibi değiş. Haftanın altı günü bazen gece yarısına kadar çalışırdım ama bu kadar yorulmadım. İnsan emekle büyüyor. Çok büyük emekle. Bu afa uykuya direnç geliştirdi mesela oğlum, iki saat yataka bağırmamak için dilimi ısıra ısıra yumuşak ses tonuyla uyumak gerektiğini anlatıyorum, saatlerce masal anlatıyorum. Bunu hangi yabancı bakıcı yapar? Yada evladım hangi paradan daha değerli de geri dönmeyecek yaşları için bırakayım bilmediğim birine? Değer mi?
Siz kapitalist sistemin kölesi olmayı marifet sababilirsiniz ama ben evladımın ilk kelimesini ilk adımını ilk sarılmasını ilk öpücüğünğ hiçbir kariyere değişmedim pişman da değilim. Evet çok daha zor çok daha uykusuz çok da perişan oluyorum ama bir çocuk yaparken de bunları düşünmek lazım. Elaleme büyüteceğim çocuğu doğurmadım yani.
NOT: maddi sıkışıklığınfan dolayı işe erken dönen anneler size saygım sonsu takdir ediyorum. Çok zor bırakmak çocuklarımızı biliyorum. Benim kastım zenginim çalışmasam fa olur ama çalışırım çocuk bakmak görevim değil doğurur bırakır giderim söylemine tepki.
peki sana sorarımÇocuk bakmak görevim değil diyorsanız zaten çocuk yapmayın. Çocuk işten daha büyük bir görevdir. Zira dünyaya sen kendi isteğinle getiriyorsan hayatının ilk yıllarında pek çok şeyden fedakarlık etmek görevindir.
Çocuğunuz olmadığı için bol keseden boş beleş atıyorsunuz da iyi bir bakıcı bulmak zor. Bulsanız da güvenmek zor. Üstelik çocuğun en yoğun öğrendiği, bağlandığı, güvendiği yaşlarda yanında çok da tanımadığınız bir yetişkin olacak ve ilk eğitimi o verecek. Neden? Maddi kaygınız bile yokken hobisine çalışmak için!!
Yapmayın o zaman çocuk.
Çocuk büyütmek de sandığınız şey değil.
Ben okurken kendi branşımda ilk sınıftan itibaren gece gündüz çalıştım. Tek hanıma istanbula gittim otellerde kaldım yine çalıştım tutunmak için. Çocuk için işimi bıraktım. Çünkü hiç öyle sandığınız gibi değiş. Haftanın altı günü bazen gece yarısına kadar çalışırdım ama bu kadar yorulmadım. İnsan emekle büyüyor. Çok büyük emekle. Bu afa uykuya direnç geliştirdi mesela oğlum, iki saat yataka bağırmamak için dilimi ısıra ısıra yumuşak ses tonuyla uyumak gerektiğini anlatıyorum, saatlerce masal anlatıyorum. Bunu hangi yabancı bakıcı yapar? Yada evladım hangi paradan daha değerli de geri dönmeyecek yaşları için bırakayım bilmediğim birine? Değer mi?
Siz kapitalist sistemin kölesi olmayı marifet sababilirsiniz ama ben evladımın ilk kelimesini ilk adımını ilk sarılmasını ilk öpücüğünğ hiçbir kariyere değişmedim pişman da değilim. Evet çok daha zor çok daha uykusuz çok da perişan oluyorum ama bir çocuk yaparken de bunları düşünmek lazım. Elaleme büyüteceğim çocuğu doğurmadım yani.
NOT: maddi sıkışıklığınfan dolayı işe erken dönen anneler size saygım sonsu takdir ediyorum. Çok zor bırakmak çocuklarımızı biliyorum. Benim kastım zenginim çalışmasam fa olur ama çalışırım çocuk bakmak görevim değil doğurur bırakır giderim söylemine tepki.
Özgürüm benim özgürlüğüm çok gerdi sizi
Çok şükür
Peki iyi anne
Off sıkıldım ya gidiyorum
peki sana sorarım
Çocuk yapmak için
Pardon da sanane
Tamam evlenmicem sana sözKonu sahibinin görümceside çalışan bir kadınmış zaten .belki de tahammülsüzlük bu aralarında çalışmayan çalışanı anlayamaz zaten
A Ardebade
Bak güzelim inatla algılamak mı istemiyorsun yoksa işine mi öyle geliyor anlayamadım ama ben sağlık sektörü çalışanıyım yani giriş saatim belli çıkış saatim hasta durumuna göredir. Ben saat 8 de de çıktığımda evimin temizliğini yemeğini düzenini sağlayabiliyorsam hayatta hiç tek sorumluluğu çalışmak olan bir insan 5 ten sonra temizliğin dik alasını yapar tembel değilse. Sen hala evde oturan insana boş beleş insan muamelesi yapıyorsun bu cümlende. Seni yetiştiren anaya babaya üzüldüm. Çocuklarına maddi olarak tüm olanakları sağlamışlar okutup adam ettiklerini sanmışlar ama vicdandan yoksun muhakeme etme kabiliyeti olmayan egoist kendinden başka herkesi küçük görebilen bi evlat olmuşsun. Sen evlenme bu kafa ile evlilik denen şey senin kafanda olan biri ile olmaz karşındaki adamında hayatını hiç etme... Özgürce ye iç gez para harca. Nasılsa doğurduğuna bakmak da senin sorumluluğun değil önemli olan doğurabilmek. Verirsin bi bakıcıya (ki bu da senin cümlen) yani sen ne evlen ne üre... Yazık kimsenin günahına girme...
Beni banlarsınBen geeellldimoooo ne çok rapor yapılmış bu topikle ilgili, hepsine bakacağım ama önce konuya yorum yazayım, nasılsa siz yapacağınız kavgayı yapmışsınız, ha şimdi banlanmışsınız ha birkaç dakika sonra bir şey fark etmeyecek nasılsa:))
Yine ev kadını-çalışan kadın çatışması çıkmışözür diliyorum ama vallahi artık ev kadını-çalışan kadın temalı tartışmalar komik geliyor, kimse kimseye bir şey ispat etmek zorunda değil ki.
Idrakyollariiltihabi ablacım sana eş, anne konularının hepsinde senin vicdanına oynanıyor dedim, görümcende aynısını yapmış, neden bu kadar vicdan yapıyorsun ki?
Hasta olmadığı, bakıma ve ev ihtiyaçlarına, ev işlerine yardım edilmesi gerekmediği müddetçe kendi öz annenin evini bile temizlemek zorunda değilsin, yok öyle bir mecburiyet.
Bende aile apartmanında büyüdüm ama bizde hiç kayınvalide evine temizliğe gidilmezdi, anca hepimizin toplanacağı kalabalık bayram veya Ramazan sofralarına içimizden gelirse yardıma giderdik, ki annem yengem(annemin eltisi yani) öyle kayınvalide evini temizlememiz lazım demezdi, yarış marış da olmazdı, valla maşallah diyeyim elti olup da kardeş gibi anlaşan eltiler olarak bir annemleri biliyorum, burada okuduklarım beni şoka sokuyor yeminle.
Pek muhterem görümcenin söylediklerini kafana takıp vicdan yapma, annesinin çok yardıma ihtiyacı varsa hayırlı evlat olarak tutsun bir yardımcı haftada 1-2 gün evini temizletsin, gelin olmak kayınvalide evini temizlemek demek değildir, bir bizim kültürde var galiba bu.
Hatta kayınvalideler aynen şöyle söyler "gelin aldım" marketten sebze aldık demek gibi bir şey sanırım, eee gelin becerikli mi bari? Ev işi yapıyor mu sana yardıma geliyor mu, sırtında küfe odun taşıyor mu:)))
Ablacım bırak artık vicdan yapıp herkesin söylediğini sorgulamayı, heee hediye mevzuna gelince sen çok sakinmişsin valla, hediyeyi verirken iyilik yaptığını söyleyecek, karşılığını bekleyecek abbboooo ben o pijama takımını iyiliğinde senin olsun hediyen de der geri çevirirdim, ki evime gelme nezaketini göstermeyip hediyesini başkalarıyla gönderen, ben o eve gelmem diyen birinin hediyesini bizzat taksiye atıp açık adres verip falancaya teslim edin demişliğim var, taksi parası da benden tabii:)))
Doğruları konuşmaktan değil o Ardebade polemiğe girmekten, banlamalar kişisel de değil bilesin, senin düşüncelerine yanlış diyemem zira herkesin yanlışı doğrusu kendisine göredir, farklı düşünüyor olman seni yanlış yapmaz ama polemik işte o başka bir şey, site kurallarına aykırı bir kere, eh ama şu da var polemik tek başına olmuyor, yalnız gitmiyorsun banlanırken:)
PekiDoğruları konuşmaktan değil o Ardebade polemiğe girmekten, banlamalar kişisel de değil bilesin, senin düşüncelerine yanlış diyemem zira herkesin yanlışı doğrusu kendisine göredir, farklı düşünüyor olman seni yanlış yapmaz ama polemik işte o başka bir şey, site kurallarına aykırı bir kere, eh ama şu da var polemik tek başına olmuyor, yalnız gitmiyorsun banlanırken:)