Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana emekli maasin huzur evinde bakar ki zaten cocugu n'apacaksin yap tabi bakici bakar.

Çalışan bir arkadaşım, çalışmayıp eşimin maaşıyla ondan daha rahat yaşıyor olmamı haksızlık olarak görmüstü. Hatta eşimin işten çıktığım için bana saygısının azaldığını düşünüyor kendince

Çünkü kendisi bebeği 3 aylıkken eşi ve kayınvalidesinin baskısıyla ise geri döndü, evliliğinde çalıştığı zamanlarda söz hakkına sahip olduğu için herkesi öyle sanıyor.

Mevzu çalışmak yada çalışmamak değil insanların değerini birşey üzerinden tartmak ve tercihlerine hadsizce hakaret etmek.

değil tabii
Aksini idda etmiyorum
Ki ben yorumumdada belirtim zaten görümcenin saçmaladığını
Görümce veya kayinvalde kimki gidip gelin evlerini temizleyecek
Yapamiyorlarsa çağrsınlar birini yaptırsınlar
O konuda hem fikiriz
Aile apartmanına gelince
Ben oturmam. Oturmadım
1-2 lafı yapıldı ama benim tarzım değil kabul etmedim. Çok memnunum bu kararımdan.
Ama demiyorumki konu sahibi aile apartmanında oturuyor tabiiki gidip evi temizleyecek. Otursaydımda yapmazdım, kendi evime ben kadın çağrıyorum başkasının evinimi temizlicem.

Takıldığım konu sade çalışan kadınlar nasıl biranda olduda köle pozisyonuna düştü
Biri yazmış gitme bakalım bugün işe noluyor diye
Ben mesela bugün gitmedim hava çok güzeldi kendimi ofise kapatmak istemedim.
Çıktım yürüyüş yaptım, kahvemi içtim bikaç mağza dolandım geldim.
Hiçde birşey olmadı
Kendi işim kimseye hesap vermem
İşleri bugün evden takip edicem diye haber veririm en fazla

Şu genellemeleri ve kıyaslayıp aşağı görmeleri hala daha okuyor olmaktan gına geldi vallahi.
Ev hanımı olmak = evde toto büyütmek denklem bundan ibaret ve her ev hanımını kapsar he mi?
Aadjklajshdajg

Ya siz her evde olan insanı bomboş oturuyor mu zannediyorsunuz; illa eli ayağı tutanların evini, gidip durduk yere temizlemesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Pes ya.

Okumuyorum bile. Seri beğendim

Heh işte geldik zurnanin zirt dedigi yere derler ya ahhh tecrübesiz olduğun nasil belli bak ben senin tabirinle evde oturup toto büyüten bir ev hanimiyim heee birde uzaktan egitimle lisansimi tamamlamak için çabalıyorum ama değeri yok değil mi
Neyse sen şimdi burdan beylik laflar ediyorsun ya bulurum bi bakici baktiririm benim görevim degil diye kazin ayağı oyle değil işte mecbyru3 çalışan bebeği çok küçükken işe giden annelere bir sor bakalim kolay mi evladi öyle arkaya birakip gitmek
Son olarak evet kadin çalışmalı ama istemeyen çalışmaz ya da bir zorunluluğu vardir calisamiyordur neden ayni kalipta israrcisin anlamak zor dicem ama tecrüben kısıtlı ve bildigin kadarini sadece savunup duruyorsun hayat öyle degil her zaman iki iki dört etmiyor

Çocuk bakmak görevim değil diyorsanız zaten çocuk yapmayın. Çocuk işten daha büyük bir görevdir. Zira dünyaya sen kendi isteğinle getiriyorsan hayatının ilk yıllarında pek çok şeyden fedakarlık etmek görevindir.
Çocuğunuz olmadığı için bol keseden boş beleş atıyorsunuz da iyi bir bakıcı bulmak zor. Bulsanız da güvenmek zor. Üstelik çocuğun en yoğun öğrendiği, bağlandığı, güvendiği yaşlarda yanında çok da tanımadığınız bir yetişkin olacak ve ilk eğitimi o verecek. Neden? Maddi kaygınız bile yokken hobisine çalışmak için!!
Yapmayın o zaman çocuk.
Çocuk büyütmek de sandığınız şey değil.
Ben okurken kendi branşımda ilk sınıftan itibaren gece gündüz çalıştım. Tek hanıma istanbula gittim otellerde kaldım yine çalıştım tutunmak için. Çocuk için işimi bıraktım. Çünkü hiç öyle sandığınız gibi değiş. Haftanın altı günü bazen gece yarısına kadar çalışırdım ama bu kadar yorulmadım. İnsan emekle büyüyor. Çok büyük emekle. Bu afa uykuya direnç geliştirdi mesela oğlum, iki saat yataka bağırmamak için dilimi ısıra ısıra yumuşak ses tonuyla uyumak gerektiğini anlatıyorum, saatlerce masal anlatıyorum. Bunu hangi yabancı bakıcı yapar? Yada evladım hangi paradan daha değerli de geri dönmeyecek yaşları için bırakayım bilmediğim birine? Değer mi?
Siz kapitalist sistemin kölesi olmayı marifet sababilirsiniz ama ben evladımın ilk kelimesini ilk adımını ilk sarılmasını ilk öpücüğünğ hiçbir kariyere değişmedim pişman da değilim. Evet çok daha zor çok daha uykusuz çok da perişan oluyorum ama bir çocuk yaparken de bunları düşünmek lazım. Elaleme büyüteceğim çocuğu doğurmadım yani.
NOT: maddi sıkışıklığınfan dolayı işe erken dönen anneler size saygım sonsu takdir ediyorum. Çok zor bırakmak çocuklarımızı biliyorum. Benim kastım zenginim çalışmasam fa olur ama çalışırım çocuk bakmak görevim değil doğurur bırakır giderim söylemine tepki.

Konu sahibinin görümceside çalışan bir kadınmış zaten .belki de tahammülsüzlük bu aralarında çalışmayan çalışanı anlayamaz zaten

A Ardebade

Bak güzelim inatla algılamak mı istemiyorsun yoksa işine mi öyle geliyor anlayamadım ama ben sağlık sektörü çalışanıyım yani giriş saatim belli çıkış saatim hasta durumuna göredir. Ben saat 8 de de çıktığımda evimin temizliğini yemeğini düzenini sağlayabiliyorsam hayatta hiç tek sorumluluğu çalışmak olan bir insan 5 ten sonra temizliğin dik alasını yapar tembel değilse. Sen hala evde oturan insana boş beleş insan muamelesi yapıyorsun bu cümlende. Seni yetiştiren anaya babaya üzüldüm. Çocuklarına maddi olarak tüm olanakları sağlamışlar okutup adam ettiklerini sanmışlar ama vicdandan yoksun muhakeme etme kabiliyeti olmayan egoist kendinden başka herkesi küçük görebilen bi evlat olmuşsun. Sen evlenme bu kafa ile evlilik denen şey senin kafanda olan biri ile olmaz karşındaki adamında hayatını hiç etme... Özgürce ye iç gez para harca. Nasılsa doğurduğuna bakmak da senin sorumluluğun değil önemli olan doğurabilmek. Verirsin bi bakıcıya (ki bu da senin cümlen) yani sen ne evlen ne üre... Yazık kimsenin günahına girme...

Peki iyi anne
Off sıkıldım ya gidiyorum
peki sana sorarım
Çocuk yapmak için
Pardon da sanane

Ben geeellldim oooo ne çok rapor yapılmış bu topikle ilgili, hepsine bakacağım ama önce konuya yorum yazayım, nasılsa siz yapacağınız kavgayı yapmışsınız, ha şimdi banlanmışsınız ha birkaç dakika sonra bir şey fark etmeyecek nasılsa:))

Yine ev kadını-çalışan kadın çatışması çıkmış özür diliyorum ama vallahi artık ev kadını-çalışan kadın temalı tartışmalar komik geliyor, kimse kimseye bir şey ispat etmek zorunda değil ki.

Idrakyollariiltihabi ablacım sana eş, anne konularının hepsinde senin vicdanına oynanıyor dedim, görümcende aynısını yapmış, neden bu kadar vicdan yapıyorsun ki?

Hasta olmadığı, bakıma ve ev ihtiyaçlarına, ev işlerine yardım edilmesi gerekmediği müddetçe kendi öz annenin evini bile temizlemek zorunda değilsin, yok öyle bir mecburiyet.
Bende aile apartmanında büyüdüm ama bizde hiç kayınvalide evine temizliğe gidilmezdi, anca hepimizin toplanacağı kalabalık bayram veya Ramazan sofralarına içimizden gelirse yardıma giderdik, ki annem yengem(annemin eltisi yani) öyle kayınvalide evini temizlememiz lazım demezdi, yarış marış da olmazdı, valla maşallah diyeyim elti olup da kardeş gibi anlaşan eltiler olarak bir annemleri biliyorum, burada okuduklarım beni şoka sokuyor yeminle.

Pek muhterem görümcenin söylediklerini kafana takıp vicdan yapma, annesinin çok yardıma ihtiyacı varsa hayırlı evlat olarak tutsun bir yardımcı haftada 1-2 gün evini temizletsin, gelin olmak kayınvalide evini temizlemek demek değildir, bir bizim kültürde var galiba bu.

Hatta kayınvalideler aynen şöyle söyler "gelin aldım" marketten sebze aldık demek gibi bir şey sanırım, eee gelin becerikli mi bari? Ev işi yapıyor mu sana yardıma geliyor mu, sırtında küfe odun taşıyor mu:)))

Ablacım bırak artık vicdan yapıp herkesin söylediğini sorgulamayı, heee hediye mevzuna gelince sen çok sakinmişsin valla, hediyeyi verirken iyilik yaptığını söyleyecek, karşılığını bekleyecek abbboooo ben o pijama takımını iyiliğinde senin olsun hediyen de der geri çevirirdim, ki evime gelme nezaketini göstermeyip hediyesini başkalarıyla gönderen, ben o eve gelmem diyen birinin hediyesini bizzat taksiye atıp açık adres verip falancaya teslim edin demişliğim var, taksi parası da benden tabii:)))

Tamam evlenmicem sana söz

Beni banlarsın Mune cüm
Zaten ne zaman doğruları konuşsam bunu yapıyorsun

Beni banlarsın Mune cüm
Zaten ne zaman doğruları konuşsam bunu yapıyorsun
Doğruları konuşmaktan değil o Ardebade polemiğe girmekten, banlamalar kişisel de değil bilesin, senin düşüncelerine yanlış diyemem zira herkesin yanlışı doğrusu kendisine göredir, farklı düşünüyor olman seni yanlış yapmaz ama polemik işte o başka bir şey, site kurallarına aykırı bir kere, eh ama şu da var polemik tek başına olmuyor, yalnız gitmiyorsun banlanırken:)

Peki Mune cüm
Canın sağolsun
Ne yapayım tutamadım kendimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…