- 28 Haziran 2015
- 1.889
- 2.035
-
- Konu Sahibi sassyassyy
herkese selam,
abim ve ailesi normalde yurt disinda yasiyorlar. coronadan once turkiyedelerdi, bu ucus yasaklari falan olunca da gitmediler kaldilar zaten abimin isi onumuzdeki yila kadar evden devam edecek. iki tane cocuklari var yanilmiyorsam biri 5 biri 3 yasinda. benim bu yenge hanimla ciddi sorunlarim var gercekten uzun uzun yazacagim umarim okursunuz.
abimin esi hep cok soguk biri olmustur, kendisi rus zaten. turkceyi az cok biliyor, biz hepimiz de rusca ve ingilizce bildigimiz icin bir sekilde anlasiyoruz. ilk bastan itibaren sorun cikarmisti zaten “ben cocuklarimi multilingual buyutuyorum, ingilizce konusuyoruz biz” diye. yani cocuklarin yaninda ben babamla konusurken ingilizce konusacakmisim. ulan tamam bir iki konustuk da yahu ben mecbur muyum? babama mesela bir espri yapacak oluyorum yok iste ingilizcesi ne yapayim adamin kulagina mi fisildayayim? en basta o konuda bir tartistik kendisiyle. babam ben de cocuklarimi multilingual buyuttum bunun icin cevreyi bu sekilde rahatsiz etmene gerek yok senin ingilizce konusman yeterli olur dedi susturdu bunu. o konu kapandi ama hala bana gicik tabi. bu varan 1.
sonra bir sure gorusmedik. biz babamla yazliga gittik falan bu beni aradi, ben de yazliktayiz dedim. hic haber vermiyorsunuz dedi. ben de abimin haberinin olmasi lazim zaten biz yarin donecegiz siz de yarindan sonra gelirsiniz dedim. onemli olan yazlik degil zaten benim param var (??) onemli olan birlikte olmak dedi. ben de parayla ilgisi yok daha yazin sonu degil ya, oyle aklimiza geldi uc gunlugune geldik, birlikte de geliriz dedim. yok bizi istemeyeni biz istemeyiz falan dedi net hatirlamiyorum. icimden sovdum yani bu kadin mal mi diye. varan 2.
en son ben master icin basvurdugum okuldan kabul aldim, tabi biz babamla havaya uctuk. babam boyle bana dile benden ne dilersen moduna falan girdi. bunlar da abimle guluyorlar. neyse ozellikle babamin olmadigi bir ortamda bu bana direkt “baban olmasa sen herhalde muhendis olamazdin hep parali okumussun” dedi. ayi boyle cumle mi olur diyecektim ama hadi turkcesi bozuk dedim. ciddiye almadim hee aynen insanin guvenecegi babasi olacak ya falan dedim gectim. aman bu bi duygusallasti gormeniz lazim abim teselli falan ediyor. neymis efendim babasiyla yillardir arasi cok bozukmus da ben ona bu konu uzerinden laf sokmusum. yahu sen kimsin ben senin babani nereden taniyayim? cok sacma abi kadinin ailesine dair bildigim hicbir sey yok. o bana soylerken iyi ben bir laf edince suc oldu.
tabi orada abim araya girdi hadi git ozur dile yengenden (??) falan diyor bana. niye dileyeyim ben simdi ozur dilenecek bir sey mi dedim yani? kendisi zamaninda ben kanser tedavisi gorurken bana zaten hastasin diyip cocuklari benimle gorusturmedi ben ona bile bu kadar trip yapmadim abi hadi git isine dedim artik.
kadin sonradan canavarlasti benim babamin evinde bana cirlamaya basladi. sen dedi iste beni her seferinde istemedigini belli ediyorsun, cocuklarimin yaninda turkce konustun, yazliga bizi goturmedin, babama laf ettin boyle arka arkaya siraladi. ben de sen kime bagiriyorsun lan zekasiz dedim buna ama agzimdan kacti yani.
simdi kadin benimle tabi ki konusmuyor insallah da hic konusmaz her yerden engellemis djdkdhdkdhs ama abim olacak capsiz da konusmuyor. ben bunlari babama anlatmadim. anlatsam mi diye dusunuyorum ozellikle abimin salakligini. babam da yazik tatil planlari yapiyor abinleri alir gideriz falan diyor. duyarsa abimlere cok kizacak onu da biliyorum ama gitmek de istemiyorum iste. hayatimda ilk kez gelin gorumce kavgasi yasiyorum tecrubeli olanlar yardim ederse sevinirim.
ayne oyle sahsen bızımkıler buyukler arar cocuklarını bız yazlıga gıdıyoruz gelmek ıstersenız sızde gelın dıye ben nıye arayıp cagırayım bırde ordek aılesı gıbı nıye heryere hep bırlıkte gıtmek zorunda kalalım ıstenmedıgım yere gelmem kompleksıne ne gerek var senı benı mı var, kendılerı her gıttıklerı tatıle sızı cagırıyorlar mı ? cok sacma buna kırılmasıyok ya ailesi hakkinda fikrim bile yok ki. annesi babasi kim, ne is yapar, hayattalar mi, kardesleri var mi inanin bilmiyorum. sosyal medyadan gordugumu biliyorum.
varan 2de de hakli degil aslinda. benim sevgilimle sorunlarim vardi mutsuzdum yani. babam da gel uc gun hava degisikligi olsun gidelim ama uc gunden fazla kalamayiz islerim basliyor dedi bana. yani ev sahibi babam sonucta, gerek gorse davet ederdi. ama unuttuk. bilmiyorum ben bu kadar prosedur dusunmedim hic hayatimda, o yuzden anlayamiyorumdur belki de.
Turkiyede olduğunu o çocukların yarı türk olduğunu unutuyor heralde tabiki türkçe konuşurum ağzıma kimse karışamaz gorumcelikle alakasi yok iyisini yapmissin abine kızma onunda tek çaresi karısını teselli etmek yapcak bisey yokherkese selam,
abim ve ailesi normalde yurt disinda yasiyorlar. coronadan once turkiyedelerdi, bu ucus yasaklari falan olunca da gitmediler kaldilar zaten abimin isi onumuzdeki yila kadar evden devam edecek. iki tane cocuklari var yanilmiyorsam biri 5 biri 3 yasinda. benim bu yenge hanimla ciddi sorunlarim var gercekten uzun uzun yazacagim umarim okursunuz.
abimin esi hep cok soguk biri olmustur, kendisi rus zaten. turkceyi az cok biliyor, biz hepimiz de rusca ve ingilizce bildigimiz icin bir sekilde anlasiyoruz. ilk bastan itibaren sorun cikarmisti zaten “ben cocuklarimi multilingual buyutuyorum, ingilizce konusuyoruz biz” diye. yani cocuklarin yaninda ben babamla konusurken ingilizce konusacakmisim. ulan tamam bir iki konustuk da yahu ben mecbur muyum? babama mesela bir espri yapacak oluyorum yok iste ingilizcesi ne yapayim adamin kulagina mi fisildayayim? en basta o konuda bir tartistik kendisiyle. babam ben de cocuklarimi multilingual buyuttum bunun icin cevreyi bu sekilde rahatsiz etmene gerek yok senin ingilizce konusman yeterli olur dedi susturdu bunu. o konu kapandi ama hala bana gicik tabi. bu varan 1.
sonra bir sure gorusmedik. biz babamla yazliga gittik falan bu beni aradi, ben de yazliktayiz dedim. hic haber vermiyorsunuz dedi. ben de abimin haberinin olmasi lazim zaten biz yarin donecegiz siz de yarindan sonra gelirsiniz dedim. onemli olan yazlik degil zaten benim param var (??) onemli olan birlikte olmak dedi. ben de parayla ilgisi yok daha yazin sonu degil ya, oyle aklimiza geldi uc gunlugune geldik, birlikte de geliriz dedim. yok bizi istemeyeni biz istemeyiz falan dedi net hatirlamiyorum. icimden sovdum yani bu kadin mal mi diye. varan 2.
en son ben master icin basvurdugum okuldan kabul aldim, tabi biz babamla havaya uctuk. babam boyle bana dile benden ne dilersen moduna falan girdi. bunlar da abimle guluyorlar. neyse ozellikle babamin olmadigi bir ortamda bu bana direkt “baban olmasa sen herhalde muhendis olamazdin hep parali okumussun” dedi. ayi boyle cumle mi olur diyecektim ama hadi turkcesi bozuk dedim. ciddiye almadim hee aynen insanin guvenecegi babasi olacak ya falan dedim gectim. aman bu bi duygusallasti gormeniz lazim abim teselli falan ediyor. neymis efendim babasiyla yillardir arasi cok bozukmus da ben ona bu konu uzerinden laf sokmusum. yahu sen kimsin ben senin babani nereden taniyayim? cok sacma abi kadinin ailesine dair bildigim hicbir sey yok. o bana soylerken iyi ben bir laf edince suc oldu.
tabi orada abim araya girdi hadi git ozur dile yengenden (??) falan diyor bana. niye dileyeyim ben simdi ozur dilenecek bir sey mi dedim yani? kendisi zamaninda ben kanser tedavisi gorurken bana zaten hastasin diyip cocuklari benimle gorusturmedi ben ona bile bu kadar trip yapmadim abi hadi git isine dedim artik.
kadin sonradan canavarlasti benim babamin evinde bana cirlamaya basladi. sen dedi iste beni her seferinde istemedigini belli ediyorsun, cocuklarimin yaninda turkce konustun, yazliga bizi goturmedin, babama laf ettin boyle arka arkaya siraladi. ben de sen kime bagiriyorsun lan zekasiz dedim buna ama agzimdan kacti yani.
simdi kadin benimle tabi ki konusmuyor insallah da hic konusmaz her yerden engellemis djdkdhdkdhs ama abim olacak capsiz da konusmuyor. ben bunlari babama anlatmadim. anlatsam mi diye dusunuyorum ozellikle abimin salakligini. babam da yazik tatil planlari yapiyor abinleri alir gideriz falan diyor. duyarsa abimlere cok kizacak onu da biliyorum ama gitmek de istemiyorum iste. hayatimda ilk kez gelin gorumce kavgasi yasiyorum tecrubeli olanlar yardim ederse sevinirim.
ozguven eksıklıgı sevgı ve ılgı aclıgı yasayan bır gelın okudum ben maalesef
bence kafanıza takmayın aman onlar yanı abınle karısı ıyı olsun da onemlı degıl ...abınız napsın boyle acayıp sorunlar cıkaran kadınla aynı evde yasıyor tabıkı onun tarafını tutacak zor yanı allah sabır versın
ben olsam takmazdım, cıddıye alınacak bırsey degıl. hıc bırsey olmamıs gıbı davranın bazen bazı ınsanların sozlerını gormemezlıkten gelmek gerekıyor gorumce olmak boyle bırsey adımız gorumce ya... abımın esı benımde arkadasımdı abımle ılgılı kendısını uyardıgımda benı ıyı tanımasına ragmen kendısının tarafını tutuyor olmama ragmen bu ne bıcım kardes abisini tutması gerektı dıye konustu bende uzak durdum sonra bosandılar bosandıktan sonra da benden ozur dıledı sana haksızlık yapmısım dıye ...bazı gelınler boyle evlılık hayatı boyunca adımız sırf gorumce dıye kızgın demırlerle kendılerını parcalayacagımızı ıcımızden kötuluk kusmukları fıskıracagını falan dusunuyorlar cunku kendılerı oyle aıle buyumusler ınsan kendısı nasılsa karsısındakını oyle bılır, hayatı zor olmalı mutsuz bır kadın onu oyle kabul edın evınızın gelını abının esı yapacak bırsey yok tabıkı ozur dılememelısın ama karsılastıgınızda da bırsey yokmus gıbı davran bence yanı uzamasın konu
Ben niyeyse sizi sorunlu buldum .benmiyim acaba yengenizabimi ben de sevmiyorum ya. yani kuseceksen kus be kardesim. bir gun oluyor ooo gercek bir abi olmus bir gun oluyor markette beni gorunce yuzume bakmiyorhayirdir ne oldu yani?
zaten o olaydan sonra cocuklariyla da oynamiyorum bile. benim teklifimle bir araya gelmiyoruz asla. babamin evinde denk geldigimiz kadar iste. cok sacma bu hareketler
ya bizde oyle ailemizin gelini falan durumu yok hic ben de ona sasiriyorum. yani birbiriyle bu kadar az muhatap olan iki insanin arasi nasil bozulur? yokuz abi birbirimizin hayatinda yani yilda maksimum 3 kez gorusuruz. bu corona yuzunden turkiyede kaldilar yoksa bu kadar gorusmezdik bile.
babam 70 yasinda yani o da ayni ulkede oldugumuzda cocuklarini, torunlarini birlikte gormek istiyor. ben de isterim acikcasi yegenlerimle birlikte vakit gecirmeyi ama olmuyor. cocuklara iki kez hediye aldim mesela birinde bunlarin bilmemne sertifikasi yok dedi onlar oyuncakti. dogrudur dedim benim etrafimda kucuk cocuk yok belki de kalitesiz bir sey almisimdir bilemem. digerinde kiyafet aldim ona da biz uzerinde marka logosu olan kiyafetleri giydirmiyoruz dedi. hani bi tesekkur et, eger giydirmeyeceksen de sen bilirsin ama onu bana demene ne gerek var? kotu hissettim kendimi geri cektim ben de. sonra da yassy bana soguk davraniyor lafi cikti. ona yukaridan bakiyormusum vs. dalga geciyormusum her seyle.
dun konustuk babamla tabi cok az anlattim ama babam yine dedi benim hatrim icin idare edemez misin diye. ederim dedim ne diyeyim babami mi kiracagim? gercekten uzuluyor koskoca adam yani. bilmiyorum gercekten cok zor ve sacma bir sey. isin icinde babam olmasa abime de esine de diyecegim cok iyi seyler var ama babamin torunlarinin yanindaki mutlulugu yuzunden agzimi acmiyorum. cunku biliyorum ben arayi acsam onlar cocuklari babamdan da uzaklastirirlar.
Ben niyeyse sizi sorunlu buldum .benmiyim acaba yengenizçok sıkıntılı geldiniz bana
zaten herkes kımın ne oldugunu bılıyor gercekten kadın cok zor bırı ama yapacak bırsey yok aynen hıcbırsey yokmus gıbı devam et sen canını sıktıgına aılenın buna stres yaptıgına degmez...ya bizde oyle ailemizin gelini falan durumu yok hic ben de ona sasiriyorum. yani birbiriyle bu kadar az muhatap olan iki insanin arasi nasil bozulur? yokuz abi birbirimizin hayatinda yani yilda maksimum 3 kez gorusuruz. bu corona yuzunden turkiyede kaldilar yoksa bu kadar gorusmezdik bile.
babam 70 yasinda yani o da ayni ulkede oldugumuzda cocuklarini, torunlarini birlikte gormek istiyor. ben de isterim acikcasi yegenlerimle birlikte vakit gecirmeyi ama olmuyor. cocuklara iki kez hediye aldim mesela birinde bunlarin bilmemne sertifikasi yok dedi onlar oyuncakti. dogrudur dedim benim etrafimda kucuk cocuk yok belki de kalitesiz bir sey almisimdir bilemem. digerinde kiyafet aldim ona da biz uzerinde marka logosu olan kiyafetleri giydirmiyoruz dedi. hani bi tesekkur et, eger giydirmeyeceksen de sen bilirsin ama onu bana demene ne gerek var? kotu hissettim kendimi geri cektim ben de. sonra da yassy bana soguk davraniyor lafi cikti. ona yukaridan bakiyormusum vs. dalga geciyormusum her seyle.
dun konustuk babamla tabi cok az anlattim ama babam yine dedi benim hatrim icin idare edemez misin diye. ederim dedim ne diyeyim babami mi kiracagim? gercekten uzuluyor koskoca adam yani. bilmiyorum gercekten cok zor ve sacma bir sey. isin icinde babam olmasa abime de esine de diyecegim cok iyi seyler var ama babamin torunlarinin yanindaki mutlulugu yuzunden agzimi acmiyorum. cunku biliyorum ben arayi acsam onlar cocuklari babamdan da uzaklastirirlar.
Yasyy konu bir yana yorum yapmıştım zaten ama sen , sana bayiliyorum ya tatliligin bir yana hayatın kültürün bence çok hossun burdan yazdigin kadar biliyorum kisiligin karakterin de az cok belli her anlamda cok tatliisin bencebabam su tatil mevzusunu ciddi sekilde acinca soyleyecegim sanirim. hani ben gelmek istemiyorum cunku boyle boyle oldu derim. durduk yerde sikayet ediyormus durumuna dusmeyeyim.
turkce ingilizce ve ruscayi evde ogrendim, fransizca ve ispanyolcayi okulda. tabi hepsinde asiri asiri iyi degilim ama en azindan turkcemden iyi ingilizcem
Aşırı görgüsüz biriymiş. Bir daha çöp bile alma.cocuklara iki kez hediye aldim mesela birinde bunlarin bilmemne sertifikasi yok dedi onlar oyuncakti. dogrudur dedim benim etrafimda kucuk cocuk yok belki de kalitesiz bir sey almisimdir bilemem. digerinde kiyafet aldim ona da biz uzerinde marka logosu olan kiyafetleri giydirmiyoruz dedi. hani bi tesekkur et, eger giydirmeyeceksen de sen bilirsin ama onu bana demene ne gerek var?
abin babandan para isteyecekti zaten vermez diye istemedi” dedi.
o da bana dedi ki “biz babamizin kopegi degiliz o yuzden ihtiyacimiz yok
acık soğukkanlı olaydın
e ihtiyacınız yoksa niye abim isteyecekti madem deseydin keşke. peşine de hepimiz babamın kuçu kuçularıyız diye bir kahkaha patlatsaydın ne güzel olurdu.
Ben coktan salmistim babami ustlerine , hala ne bekliyorsun acaba?
Yengenize gün görmemiş sözler sayip sayip anladiklarina "No offence" diyesim var.
Ne tuhaf bir kadın bu? Hediye olaylarını da şimdi gördüm onlar da ayrı görgüsüzlük... Sertifika yokmuş, marka olmazmış... Hediye gelmiş al, teşekkür et, sonra ister at, ister yak.
Babanız zaten belli ki durumlarin farkında ve hepsini bir şekilde göz ardı edebilecek kadar olgun. Sizin de öyle yetiştiğiniz aşikar. Fakat nereye kadar böyle devam edecek yengeniz? Hepiniz bir arada iken bu konuyu açsanız mesela? Ciddi ciddi konuşulur mu?