Gereksiz kıskançlık mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çiçek göndermesinde bir gariplik yok, esasında size haber vermek zorunda da değil ama şurası önemli bence; normalde gün boyu konuşup birbirinizi yapıp ettiklerinizden haberdar ediyorsanız bunu neden atladığını düşünebilirsiniz. Siz de insansınız. "En değerli varlığım" notu ise kıskançlık uyandırabilecek türden. Ha tabii çok ciddi bir tonda yazılmamış olabilir ama ciddiye alan biri hayal kırıklığına uğramakta haksız sayılmaz. Yorumlarda fazla üstünüze gelinmiş. Nasıl oluyorsa bu yorumlarda herkes bir melek, adeta bir keşiş. :)

Nişanlınız sizin en değerli varlığınız mı? Siz de onun en değerli varlığı olduğunuzu hissediyor musunuz? Bunu size hissettiriyor mu, isteklerinizi önceliyor mu, kararlarında sizin fikrinizi önemsiyor mu? Sözleri bir kenara bırakıp bu tarafları görmeye çalışın. Bu duygunuz sadece çiçekle bağlantılı ise zaten geçecektir, daha güçlü duygular bunun etkisini hafifletecektir.

Benim fikrimi almasını beklerdim dersin anlarım ama takıldığın şey notta en değerlim yazıyor diyorsun adam anlamış gereksiz kıskançlıklarını gizlemiş senden. Kardeşine değer veriyor hani adam ailesini silmeyecek seninle evlenince.

Ben de o keşişim :))
Ama gerçekten öyle düşünüyorum. Özellikle saklama güdüsüyle çiçek gönderdiğini paylaşmadıysa kızardım. Yani dediğiniz gibi her şeyi her dakika birbirine haber verem bir çiftlerse bunu da söylemeli. Ama öyle içinden gelmiş göndermiş, en değerlim de yazmış bunda gerçekten kıskanılacak hiç bişey görmüyorum. Kardeşi yani neyini kıskanayım.

Öz kardeşi değil mi kız kardeşi ne var ki bunda neyini kıskandın anlamadım. Evlilik yolundasin kendini törpüle bu kadar kıskançlık olmaz olmamalı.

Kardeşim ilkokuldaydı ben lisedeydim. Öğretmeni dövmüş bizimkini benim sinirler attı. Arkadaşlarımı toplayıp okulu basmıştık.
Mahallede biri laf söylese arkasında beni bulurdu. Resmen kendi çocuğum gibi elimde büyüttüm. Şimdi 30 yaşında koca adam oldu. Bu saatten sonra hayatına katılan herkes 30 dan sonrasına şahit olur. Ama bizim anılarımız bambaşka. O yüzden tabi ki bana çiçek de gönderir hediye de alır. Değil sadece bana çocuklarım ailemizin tek torunları/yeğenleri. Dayısı da teyzesi de kurban olurlar benim çocuklarıma çocuklarım da onlara. Aile bağı bambaşka bir şey.
İleride evlenirse eşi başımın üstünde yeri olacak. Çocuğu olursa içime katarım. Kardeşimi o kadar seviyorum ki onun eşini mutlu etmek için gerçekten uğraşırım. Amma velakiiiiiiin onun yaptığı bir şeyi (bana ya da çocuklarıma) kıskanıp,kavga çıkartırsa çok farklı bir ben görür

Çiçek almasında hiç bir sıkıntı yok. Kardeşi nihayetinde çiçek de alır hediye de alır, gerekirse böbreğini de verir amenna. Ama o nota hemen her kadın gıcık olur

Benim görümcem yok, oradaki dinamiği pek bilemiyorum. Ama örneğin eşim annesine çiçek alıp üstüne "en değerli varlığım" yazsa kırılırdım, kıskanırdım bile. Benim en değerli varlığım eşim, onunki de benim. Ben kardeşlerim için canımı veririm ama yine bunu söylerim. Eş olmak, çift olmak böyle bir şey olmalı diye düşünüyorum.

Hay ağzınız bal yesin. Akıllarını yitiriyorlar kız kardeşlerine bir çöp alırlar diye!

Size hiç söylemedi çiçek gönderdiğini özel bir günde değil siz tesadüfen gördünüz ve çiçek notunda sen benim en kıymetli varlığımsın yazıyor buna bozulmak normal mi
hanımlar kaçırdığınız bir nokta var, aslında o çiçek almasını kıskanmamış. O da biliyor kardeşi, çok kıymetli. Arkadaşı rahatsız eden şey ' sen benim kıymetli varlığımsın' yazılması 'EN' kelimesi ben orda neyim diyor aslında.. bir kadın her zaman eşinin en sevdiği, en kıymetlisi olmak ister. Çok absürt bir durum değil. Benim eski eşim ablasına olağanüstü düşkündü. Annesi gibi görüyordu. Ve ben kadını çok seviyordum.
Ama benim önümde olduğunu hissettiğim an huylanıyordum. Öyle bile olsa eşin yanında, göze sokarcasına göstermeye gerek yok. Bende görümceyim bu arada.. bunu yaşamayan bilemez..

Terbiye sınırlarını aşan seviyesiz yorumları hariç tutarak, bana hak veren yada vermeyen fakat aklı selim yorum yapanlara teşekkür ederim.konunun yoruma kapatılmasını rica ediyorum. Mune

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…