Borc isteyen kardes

Merhaba arkadaslar hemen konuya gireceğim.Bundan 10 yil önce babam ve kardesim araba aliyordu eksik var diye benden iki bilezik ve bir cumhuriyet altini istedi ben de verdim ama sonrasinda ne babam ne de kardesim borca sahip cikmadilar ve sonrasinda maddi sorunlar vs yasadilar ben de istemedim öylece üstü kapandi simdi de kardesim maddi anlamda sıkıntılı bir sürecte benden otuz bin civari borc istedi,birkac aya öderim dedi ama ben cesitli bahanelerle borc vermeyi kabul etmedim.Annem bu defa aradi kizim kardesine borc ver vs dedi ben de gecmisteki borcu hatirlattim o yüzden güvenip veremem dedim.Sizce hakli degil miyim?
Sağlıkla ilgili istenen bir borç değilse ben vermezdim. bende sıkıntıdayım, ödememe ihtimalinde var geçmişte gördük o yüzden kendi yağımda kavrulmak istiyorum derdim.

Ben de asgari ücretle iki yildir çalışan biriyim, öyle düzgün bir araba alacak birikimim bile yok zaten ama elimde ne varsa yardimci olmaya calistim hep
Bende sizi kariyerli baya iyi paralar kazanan biri zannettim.
Elinizde bi para olduğunu çevrenize çok hissettiriyorsunuz demek ki borç isteme şeyi oluyor insanlarda.
Kendiniz bu durumdayken milletin derdine düşmeyin yok diyip geçin ayrıca o 2 bileziği cumhuriyet altınını da on kere hatırlatmıştım

Merhaba arkadaslar hemen konuya gireceğim.Bundan 10 yil önce babam ve kardesim araba aliyordu eksik var diye benden iki bilezik ve bir cumhuriyet altini istedi ben de verdim ama sonrasinda ne babam ne de kardesim borca sahip cikmadilar ve sonrasinda maddi sorunlar vs yasadilar ben de istemedim öylece üstü kapandi simdi de kardesim maddi anlamda sıkıntılı bir sürecte benden otuz bin civari borc istedi,birkac aya öderim dedi ama ben cesitli bahanelerle borc vermeyi kabul etmedim.Annem bu defa aradi kizim kardesine borc ver vs dedi ben de gecmisteki borcu hatirlattim o yüzden güvenip veremem dedim.Sizce hakli degil miyim?
Haklısın. Bende vermezdim

Benden kardesim,babam vs küsmüs gibiler annem de sitemli yani tavirlarini anlamiyorum zaten su ana kadar nerdeyse yüz yirmi bin civari tutan altinlar ödenmedi ben yine verin vs bile demedim hala benden bir seyler beklemeleri cok ilginc...
sizin istememeniz hata olmuş
kardeşinize önce borcunu öde demediniz mi?

Benden kardesim,babam vs küsmüs gibiler annem de sitemli yani tavirlarini anlamiyorum zaten su ana kadar nerdeyse yüz yirmi bin civari tutan altinlar ödenmedi ben yine verin vs bile demedim hala benden bir seyler beklemeleri cok ilginc...

Bahane bulma, dimdirekt yüzlerine söyle. Daha önce verdiğim paralar gelmedi veremem de.

Bende sizi kariyerli baya iyi paralar kazanan biri zannettim.
Elinizde bi para olduğunu çevrenize çok hissettiriyorsunuz demek ki borç isteme şeyi oluyor insanlarda.
Kendiniz bu durumdayken milletin derdine düşmeyin yok diyip geçin ayrıca o 2 bileziği cumhuriyet altınını da on kere hatırlatmıştım

%10000
Asgari ucretliden de borc istemezsin be birader

Biz niye borç isteyecek duruma düşmüyoruz? Bizim ne farkımız var onlardan? Aynı ülkede yaşamıyor muyuz?biz istemiyorsak onlar da istemesin.ailen tam bir parazit.genel olarak hepsinden uzak dur bence.şanslarını son ana kadar deneyip, kopartacakları kadar kopartacaklar.sonra baktılar vermiyorsun haklı olduğun konuda ya da borç konusunda kavga çıkartıp, küstüm ayağına üstüne konacaklar.şunu bilir şunu söylerim borç isteyen adamdan hayır gelmez.
Ben söyleyim, zengin olduğumuz için değil
ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız için.

30.000 TLyi şuan bankalar yeni müşterilere faizsiz veriyor onlardan niye çekmiyor? Ben evlenirken bile krediler çektim, ek hesap kullandım hep vs. Ben enayiymişim valla ailene ağlayıp hibe alsana.

sizi tebrik ederim ki eski borcun lafini acip kötü olma pahasina vermemissiniz. benim bir arkadaşım var ona asla bir gram hayri dokunmamis ogrenciyken bile para gondermemis babasi bir seyler isteyip duruyor. kiz ilk ise basladigi gibi (uc kurusa) adam kredi cektirdi ödeyeceğim dedi- birini bile odemedi. o bitince ikinciyi cektirdi odemedi derken kiz neyse ki bankalarin kara listesine düştü, artik kredi cekemiyor. ama adam her türlü hastalikta bilmemnede kizdan para istiyor. bir bahceleri var mesela yilda bir hasat ediliyor. o hasat parasiyla kari koca umreye gidiyor dusun. o kadar para geliyor ona ragmen oncesinde gubre vs olacaksa kizdan para ister - yillik iznini hasata getirmesini ister vs. ne zaman ki satilir o zaman zirnik vermez bes kurusu "senin hakkin" diyip atmaz.
arkadasimsa salak hala yollamaya devam ediyor, ben sacimi basimi yoluyorum sinirdeb.
o yuzden sizi takdir ettim.

Niye bahmae uyduruyorsunuz ki .zamaninda iki bilezigimi ve altinimi vermedin.bu yuzden guvenmiyorum diyeceksin .

Evet arkadaslar yorumlariniz için hepinize tek tek teşekkür ederim.Ben az kazansam da cevremde elimin yetistigi herkese belli ölcüde yardim etmeye calistim hep mesela yolda bir yasli dilenci görsem o kisi dolandirici da olsa ben Allah icin yirmi lirada olsa vermeden gecmemeye calisiyorum çünkü icim rahat etmiyor o kisi elini acmis diyorum demek ki zor durumda vs dünya mali dünyada kalir diye bütcem asgari ücretse her ay olmasa da ama iki ayda bir bin lirasini sadakaya ya da yardima ihtiyaci olanlara ayiririm elimden geldiğince.
Aileme de elimden geldigince hep yardimci olmaya calistim dedigim gibi on yil önce borc verdim sonrasinda maddi anlamda sorunlu yillar yasadilar vs diye istemedim ama onlar da bir kere borcun lafin acmadiklari gibi simdi yine,yeni borc isteyip üzerine tavir yapip,küsmeleri ağrima gitti,üzüldüm🥺😟

Aşırı haklısınız. Asla vermeyin. Önceki borcu da isteyin.

Haklısınız.

Aşırı haklısınız. Asla vermeyin. Önceki borcu da isteyin.
yolda bir yasli dilenci görsem o kisi dolandirici da olsa ben Allah icin yirmi lirada olsa vermeden gecmemeye calisiyorum
Bu doğru değil ama. Yapmayın

Evet arkadaslar yorumlariniz için hepinize tek tek teşekkür ederim.Ben az kazansam da cevremde elimin yetistigi herkese belli ölcüde yardim etmeye calistim hep mesela yolda bir yasli dilenci görsem o kisi dolandirici da olsa ben Allah icin yirmi lirada olsa vermeden gecmemeye calisiyorum çünkü icim rahat etmiyor o kisi elini acmis diyorum demek ki zor durumda vs dünya mali dünyada kalir diye bütcem asgari ücretse her ay olmasa da ama iki ayda bir bin lirasini sadakaya ya da yardima ihtiyaci olanlara ayiririm elimden geldiğince.
Aileme de elimden geldigince hep yardimci olmaya calistim dedigim gibi on yil önce borc verdim sonrasinda maddi anlamda sorunlu yillar yasadilar vs diye istemedim ama onlar da bir kere borcun lafin acmadiklari gibi simdi yine,yeni borc isteyip üzerine tavir yapip,küsmeleri ağrima gitti,üzüldüm🥺😟

Bebişim sen vicdanlı bir insansın ama dünya berbat bir yer senin gibi insanlar ancak sömürülür. Ailen de aklını yitirmiş, asgari ücretli birinden habire para istiyorlar vermeyince de ağız büzüyorlar ... Annen de baban da haksız üstüne vicdansız sen onların evladısın, üstelik geçindirmen gereken kendi ailen çocuğun var, onlar seni hiç düşünmüyorsa sen ağzına geleni sayacaksın böyle annelik/babalık mı olur kardeşim eşşeğiniz yok burda ben de Karun değilim siz ne istiyorsunuz diyeceksin. Bunlar iyice tepene çıkmış belli ki hepsini indir, sen yumuşak yüzlüysen ver telefonu kocana kocan yapsın.

Bebişim sen vicdanlı bir insansın ama dünya berbat bir yer senin gibi insanlar ancak sömürülür. Ailen de aklını yitirmiş, asgari ücretli birinden habire para istiyorlar vermeyince de ağız büzüyorlar ... Annen de baban da haksız üstüne vicdansız sen onların evladısın, üstelik geçindirmen gereken kendi ailen çocuğun var, onlar seni hiç düşünmüyorsa sen ağzına geleni sayacaksın böyle annelik/babalık mı olur kardeşim eşşeğiniz yok burda ben de Karun değilim siz ne istiyorsunuz diyeceksin. Bunlar iyice tepene çıkmış belli ki hepsini indir, sen yumuşak yüzlüysen ver telefonu kocana kocan yapsın.
Evet gerçekten tepeme cikmislar ne yazik ki ama bundan sonra asla borc vermem sonucta yine en kötü benim...

Back
X