Gereksiz kıskançlık mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek kardeşimi o kadar seviyorum ki. Kardeşlerime hayatım boyunca fedakarlık yaptım. Derler ya yemedim yedirdim. Gerekirse öyle yaptım. Şimdi kardeşim bana çiçek yollasa nişanlısı ya da eşi böyle düşünse kahrımdan ölürüm. Samimi söylüyorum çok ağlardım. Rabbim iyilerle karşılaştırsın.

Kız neden ağlıyorsun git gelinin saçını başını yol.
Şakaa şakaa

Merhaba nişanlınızın kardesine çiçek göndermesini kıskanır mıydınız
Kendi görümcemin huyundan suyundan hoşlanmayan biri olarak yazıyorum.

Nişanlınızı kardeşine çiçek alıyor diye kıskanmanız normal değil. Kardeş onlar. Çocuklukları birlikte geçmiş. Bir sürü anıları var. Aynı karında büyümüşler. Çiçek de alır, çikolata da. Nota da bozulmayın. Nişanlınız size sevgili ve saygılıysa, onların ilişkisinde sizlik bir durum yok.

Kıskançlık huyunuz üzerine çalışın bence. Bu konu hakkında konuşan bir sürü psikolog var açıp dinleyin.

eskiler der ki;
koca elimde,
çocuk belimde,
ama kardeşim bir tane.

nota yazdığına bozulmușsun da, ne mutlu ki kardeşine değer veren bir adam var.
henüz nişan evresinde kendinize böyle büyük anlamlar yüklemeniz abartı bir durum.
ailenizle ilgili Yaşadığınız duygusal sendromları ilişkinize bu derecede yansıtmayın lütfen. bu konuda ki düşünce biçiminizi çok net ifade etmişsiniz. evlenmeden önce terapi almanızı öneririm.
yoksa ileride çok üzülür ve çok üzersiniz.

Bu tarz konuları okuyunca gereksiz yere öfkeleniyorum ya. Zira bir keresinde abim yemek ısmarladı diye eski yengem evde cam çerçeve indirip sinir krizi geçirmişti. Tövbe ya gülme emojisi mi koysam ağlayan emoji mi koysam bilemedim askdkfkfkf

Size hiç söylemedi çiçek gönderdiğini özel bir günde değil siz tesadüfen gördünüz ve çiçek notunda sen benim en kıymetli varlığımsın yazıyor buna bozulmak normal mi
Kardeşi bu ? Senden önce o vardı ?
Kardeşlik bağı ayrı bişey kocamı severim ama kardeşlerimin kiymetide çok çok başka ,annem babam içinde aynı
Bana hiç yapmıyorsa o zaman sıkıntı ama hem bana hem kardeşine çiçek aliyosa niye kiskanayim
Adamları satın mi aliyoruz ? Ne haddinize

Çok üzüldüm cidden.
Neyse ki eski yenge olmuş kurtulmussunuz

Çok üzülürsün böyle.

Allah kardeşimin karşısına sizin gibi birini çıkarmasın. Beni onde tutması falan biseyler demişsiniz bide. Sizi önde tutmak için kimseye birsey yapmaması mi lazım. Tam aileyi karıştıracak gelin modeli. İnşallah karşınızdaki Allahın sevgili kuludur da görür sizin bu yüzünüzü

Size hiç söylemedi çiçek gönderdiğini özel bir günde değil siz tesadüfen gördünüz ve çiçek notunda sen benim en kıymetli varlığımsın yazıyor buna bozulmak normal mi
Kaos goruyorum. Gorumce bunu talep etmediyse benim adim da dama degil.
Cetrefilli bir aile iliskisi kiskanc bir gorumce... Yipranacaksiniz...

Merhaba nişanlınızın kardesine çiçek göndermesini kıskanır mıydınız
Bu kıskanclığın yüzünden ailesinden 1 kişiyi bile etrafında bırakmayacaksın nişanlının ilerde ben çok üzüldüm. Onlar kardeş ne yapsan ne etsen onlar ayrılmaz ikili .. sen kardeşini aile olarak görmeyebilirsin ama onlar kardeş yapacak bişey yok. Yaptığın çok kötü bir şey bu düşünceler bu kıskanclıklar ilerde çok problem yaratır.. kalbini temiz tut !

Benim hoşuma bile giderdi, gurur duyardım. Benimkinde kardeşine çiçek alacak incelik yok ama maalesef. Neyseki çikolata alıyor en azından.

Sizin kıskanma sebebinizi anlıyorum ama... Aile bağlarınız güçlü olmadığı için nişanlınızın tek kıymetlisi siz olmak istiyorsunuz. Ama sevgi böyle bişey değil, paylaştıkça artar. Kardeşini çok seviyor diye sizi az sevmez. Sakın kıskandığınızı belli etmeyin ve bu düşünce yapınızı değiştirin. Nişanlınızın ailesiyle problem yaşasa moral bozukluğu size yansıyacak, dolaylı olarak siz de etkilenecekseniz. Bırakın güzel ilişkiler yaşayın bütün aile bireyleriyle imkan varken.

Kardeşine çiçek göndermesi çok normal. Ne güzel kardeşine değer veriyor kadınlarla nasıl konuşulur bunu biliyor bana da aynı şekilde değer verir diye düşünürdüm ben olsam .

Eminim, beni kimse anlamıyor diye düşündünüz.

Yalnız o notta kardeş sevgisi var. Yani sizinle kıyaslayacağı bir konumda değilsiniz. Kardeş sevgisi başka, eş sevgisi bambaşka. Siz onun hayat arkadaşısınız ve bu sizin için önemli.

Ancak eğer bu hislerinizi nişanlınız anlarsa, açık ve net olarak sizden soğur.

Rahat olun ve kendinizi düşürmeyin (davranış ve frekans olarak).

Kardeşi kıskançlık yaptı veya nişanlın evleniyorum ama sen daha önemlisin mi demek istedi? Kardeşinin sana karşı tavırları nasıl? Nişanlın dengeyi sağlayabilir mi? Krdeşim en değerlim diyerek seni ezdirir mi? Meslek gereği her ipucuna dikkat eder, derinine inerim. İnsanlar aslında kendini belli eder, biz görmeyiz veya görmek istemeyiz.

Seni ailesine, kardeşine ezdirmeyecekse kıskançlık yapmak seni üzer, ilişkini zedeler. Her sevginin yeri ayrı. Kıyaslama kendini kimseyle yarış içinde değilsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…