Borc isteyen kardes

Ben çocuklu insanlardan borç isteyenlere gıcık oluyorum. Üstelik sanki milyar dolar kazanıyormuşsunuz gibi bir aylık maaştan fazlasını istiyorlar. Bir de duygu sömürüsü yapıyorlar. Kanmayın lütfen.

Ailemin haberi yok ben 5 ay önce evli kizkardesime yüklü miktarda borc verdim,ağladi vs kiyamadim ve kizkardesime aramizda kalsin dedim kimse bilmesin kizkadesim de yarisini ödedi yarisi kaldı ki O öder.Ben artik kime ne yapayim?Kime yetiseyim? Ve yine kizima bakan bakicimiz iki ceyrek istedi.Birini bir yil sonra ödedi,digerini daha ödemedi yani kimseye üzülüp borc verilmez onu anladim...
Kiskardesinden borcunu aliyorsun da babanla erkek kardesinden niye istemiyorsun ?

Merhaba arkadaslar hemen konuya gireceğim.Bundan 10 yil önce babam ve kardesim araba aliyordu eksik var diye benden iki bilezik ve bir cumhuriyet altini istedi ben de verdim ama sonrasinda ne babam ne de kardesim borca sahip cikmadilar ve sonrasinda maddi sorunlar vs yasadilar ben de istemedim öylece üstü kapandi simdi de kardesim maddi anlamda sıkıntılı bir sürecte benden otuz bin civari borc istedi,birkac aya öderim dedi ama ben cesitli bahanelerle borc vermeyi kabul etmedim.Annem bu defa aradi kizim kardesine borc ver vs dedi ben de gecmisteki borcu hatirlattim o yüzden güvenip veremem dedim.Sizce hakli degil miyim?
Annezin yaptigi cok ayip verecek olsaniz verirdiniz. Mesela borc veremediginiz icin kizinin zorda oldugunu dusundu mu acaba. Anneler gucsuz gordukleri cocuklarini hep kolluyorlar

Vermeyin...
Kardeşime 2 bilezik verdim o zamanlar altın çok ucuzdu 4binliraya bozdu bileziği yıllar sonra istediğimde enayi miyim 4 bine bozdugum bileziğe 40 bin vereyim dedi. Şok oldum birdaha lafını etmedim ama eşime karşı çok mahçup oldum. Böyle nankörlere 1 lira verilmez.
Biz enayiyiz tabi onlar uyanik

Merhaba arkadaslar hemen konuya gireceğim.Bundan 10 yil önce babam ve kardesim araba aliyordu eksik var diye benden iki bilezik ve bir cumhuriyet altini istedi ben de verdim ama sonrasinda ne babam ne de kardesim borca sahip cikmadilar ve sonrasinda maddi sorunlar vs yasadilar ben de istemedim öylece üstü kapandi simdi de kardesim maddi anlamda sıkıntılı bir sürecte benden otuz bin civari borc istedi,birkac aya öderim dedi ama ben cesitli bahanelerle borc vermeyi kabul etmedim.Annem bu defa aradi kizim kardesine borc ver vs dedi ben de gecmisteki borcu hatirlattim o yüzden güvenip veremem dedim.Sizce hakli degil miyim?
Haklısınız.
Zaten tersi olsaydı. Mesela siz erkek kardesinizden borç alıp ödemeseydiniz yine borç isteseydiniz istine. Anneniz size hesap sorardı daha öncekini vermedin diye. Oğluna da verme diye tembihlerdi. Ama tersi olunca ver kız8m ne olacak diyorlar. Ülkede erkekleri asalak yetiştirme özelliği var, erkek evlat seviciliği tabi bir de

Haklısınız.

Zaten tersi olsaydı. Mesela siz erkek kardesinizden borç alıp ödemeseydiniz yine borç isteseydiniz istine. Anneniz size hesap sorardı daha öncekini vermedin diye. Oğluna da verme diye tembihlerdi. Ama tersi olunca ver kız8m ne olacak diyorlar. Ülkede erkekleri asalak yetiştirme özelliği var, erkek evlat seviciliği tabi bir de
Gerçekten o kadar agrima gidiyor ki oturup saatlerce ağlasam yeridir ya benim nasil kötü bir kisiyle evli olup,bana neler yasattiklarini bildikleri halde hic sahip cikmadilar ben yine de ailem dedim onlara tavir almadim ama onlar yarama tuz bastilar bile bile cok üzgünüm ama bundan sonra aramam da sormam da saatlerce yol yapip gitmem de...

Kizkardesim benim gibidir ben istemeden ödedi diger yarisini da öder Allah'in izniyle. Babama birkac defa duyursam da duymazdan geldi kardesim de ayni yani bile isteye borcun üstüne yattilar.
Bence açıkça konusun ben siz araba alirken bileziklerimi kattim zor durumdayim ,cocugumun masrafları var diyin .bakalim ne diyecekler ? Esime lazim da diyebilirsiniz .su siralar altın dustu .fiyatlar makulken bileziklerimi yerine koyun sizde sıkısmayın dinlyin .bakin citlatin demiyorum acikca karsiniza alip konusun

Bence açıkça konusun ben siz araba alirken bileziklerimi kattim zor durumdayim ,cocugumun masrafları var diyin .bakalim ne diyecekler ? Esime lazim da diyebilirsiniz .su siralar altın dustu .fiyatlar makulken bileziklerimi yerine koyun sizde sıkısmayın dinlyin .bakin citlatin demiyorum acikca karsiniza alip konusun
Ben konuda bir seyi atlamisim kusura nakmayin .annenize eski borcu hatirlatinca ne dedi ?

Vermeyin annenizde oğlusu için aramasın ne ayıp. Bende de beş kurus yok diyin battım kumara bulaştım diyin dolandırıldim diyip siz annenizde para isteyin😂 hep erkekler mi boş işlere bulaşacak. Valla ne güzel he sen çalış biriktir nasıl olsa bu yemiyor ben yiyeyim kafasındalar

Haklısınız. Geçmişte verdiğiniz de az bi miktar değil.

Aman sakın tekrar borç vermeyin tabi ki haklısınız. Önce size borcu olan ödemeleri yapsın. Size olan borcunu tamamlarsa bile tekrardan borç vermeyin 😅

Back
X