Borc isteyen kardes

Üzülmeyin böyle şeyler oluyor siz haklısınız
İnsan kendi dişinden tırnağından arttırırken karşı taraf istediği gibi harcayıp sonra da gelip borç isteyince eski borçlarını umursamayıp birde insanın zoruna gidiyor kredi çekebilir bir eşyasını satabilir ablasınız siz anne değil size kızan kendi borç versin
Ailemin haberi yok ben 5 ay önce evli kizkardesime yüklü miktarda borc verdim,ağladi vs kiyamadim ve kizkardesime aramizda kalsin dedim kimse bilmesin kizkadesim de yarisini ödedi yarisi kaldı ki O öder.Ben artik kime ne yapayim?Kime yetiseyim? Ve yine kizima bakan bakicimiz iki ceyrek istedi.Birini bir yil sonra ödedi,digerini daha ödemedi yani kimseye üzülüp borc verilmez onu anladim...

İnsan bir süre sonra borç lafını bile duymak istemiyor değil mi? Bende öyleyim ve kıyamıyordum ama artık öyle olmamaya çalışıyorum. Önemli olan borç da değil bence aptal yerine konulmak yanlış anlamayın kişisel bir şey söylemiyorum asla. Açıkcası sağlık sorunu olmadığı taktirde borç istemenin yanlış olduğunu düşünüyorum umarım bu fikrimden yanılacak bir olay yaşamam ve haklıyımdır.

Merhaba arkadaslar hemen konuya gireceğim.Bundan 10 yil önce babam ve kardesim araba aliyordu eksik var diye benden iki bilezik ve bir cumhuriyet altini istedi ben de verdim ama sonrasinda ne babam ne de kardesim borca sahip cikmadilar ve sonrasinda maddi sorunlar vs yasadilar ben de istemedim öylece üstü kapandi simdi de kardesim maddi anlamda sıkıntılı bir sürecte benden otuz bin civari borc istedi,birkac aya öderim dedi ama ben cesitli bahanelerle borc vermeyi kabul etmedim.Annem bu defa aradi kizim kardesine borc ver vs dedi ben de gecmisteki borcu hatirlattim o yüzden güvenip veremem dedim.Sizce hakli degil miyim?
Haklısınız .

Hiç vicdan yapmayın zaten vicdan var diye arıyor tekrar anneniz borç ver diyor. Bir evlat oluyor keriz olan herkes tepesine biniyor vallahi. Yapma boşver. Bende de yok bu kadar basit.verip kötü olacağına vermeyip kötü ol. Not borç ödeyene verilir. Teşekkürler😆

İnsan bir süre sonra borç lafını bile duymak istemiyor değil mi? Bende öyleyim ve kıyamıyordum ama artık öyle olmamaya çalışıyorum. Önemli olan borç da değil bence aptal yerine konulmak yanlış anlamayın kişisel bir şey söylemiyorum asla. Açıkcası sağlık sorunu olmadığı taktirde borç istemenin yanlış olduğunu düşünüyorum umarım bu fikrimden yanılacak bir olay yaşamam ve haklıyımdı
Evet borc vermek sıkıntılı

Son düzenleme:
Ne bileyim ya. Ben verirdim. Yani kendi durumum iyiyse, çok etkilemicekse. Ama sen bana bakma ben elimde 10 lira olsa 8ini 2 kardeşim arasında böler kendime 2 alırım 😅
Ben de asgari ücretle iki yildir çalışan biriyim, öyle düzgün bir araba alacak birikimim bile yok zaten ama elimde ne varsa yardimci olmaya calistim hep

Ailemin haberi yok ben 5 ay önce evli kizkardesime yüklü miktarda borc verdim,ağladi vs kiyamadim ve kizkardesime aramizda kalsin dedim kimse bilmesin kizkadesim de yarisini ödedi yarisi kaldı ki O öder.Ben artik kime ne yapayim?Kime yetiseyim? Ve yine kizima bakan bakicimiz iki ceyrek istedi.Birini bir yil sonra ödedi,digerini daha ödemedi yani kimseye üzülüp borc verilmez onu anladim...
Bacım kocam paran varmı diye sorunca iki kez düşünüyorum verecek mi isteyecek mi die bune sende ki bonkorlük

Merhaba arkadaslar hemen konuya gireceğim.Bundan 10 yil önce babam ve kardesim araba aliyordu eksik var diye benden iki bilezik ve bir cumhuriyet altini istedi ben de verdim ama sonrasinda ne babam ne de kardesim borca sahip cikmadilar ve sonrasinda maddi sorunlar vs yasadilar ben de istemedim öylece üstü kapandi simdi de kardesim maddi anlamda sıkıntılı bir sürecte benden otuz bin civari borc istedi,birkac aya öderim dedi ama ben cesitli bahanelerle borc vermeyi kabul etmedim.Annem bu defa aradi kizim kardesine borc ver vs dedi ben de gecmisteki borcu hatirlattim o yüzden güvenip veremem dedim.Sizce hakli degil miyim?
Bence haklisin, nokta.

Verıp kötü olacağına vermeyıp kötü olmak en iyisi.

Abiniz için sizinle konuşan anneniz, zamanında neden borcunu ödemesi için abinizle konuşmadı? Üstelik asgari ücretle çalışıyormuşsunuz. Eski borç neredeyse sizin 6 aylık emeğiniz. Hadi baba ve abi bencilce davranıyor da anneniz bu eski borç konusunda ne diyor?

Aranızda alıp verdikleriniz hep böyle borç şeklindeyse dinamiğiniz buysa haklısınız annen çok düşünüyosa kendisi versin der geçerim ama benim kardeşimle aramda borç olmaz miktar önemli değil kim ne aldı kim kime ne verdi hiç bilmeyiz ama bu karşılıklı sizde alan hep karşı taraf gibi duruyor böyleyse uzak durun

Benden kardesim,babam vs küsmüs gibiler annem de sitemli yani tavirlarini anlamiyorum zaten su ana kadar nerdeyse yüz yirmi bin civari tutan altinlar ödenmedi ben yine verin vs bile demedim hala benden bir seyler beklemeleri cok ilginc...
Az buz para değil ha.annen baban bize patlamasın diye sana zorbalık yapıyor.

Biz niye borç isteyecek duruma düşmüyoruz? Bizim ne farkımız var onlardan? Aynı ülkede yaşamıyor muyuz?biz istemiyorsak onlar da istemesin.ailen tam bir parazit.genel olarak hepsinden uzak dur bence.şanslarını son ana kadar deneyip, kopartacakları kadar kopartacaklar.sonra baktılar vermiyorsun haklı olduğun konuda ya da borç konusunda kavga çıkartıp, küstüm ayağına üstüne konacaklar.şunu bilir şunu söylerim borç isteyen adamdan hayır gelmez.

gayet haklısın, kimbilir o parayı nasıl kenara koydun, çok sinir bozucu

Back
X