Gelin gelirken getirdiiniz eyalarn beenilmemesi

enişteye selamlar ;ama o da çok cahilmiş kusura bakma anam insan gözüyle görse söylenmez ınsanın ayıbı yüzüne vurulmaz ayıp bir kişiye en son denecek şey hırsızdır ne yani senın kardeşin isterse acından ölsün senin evinden bişe çalması mümkün müparasının olup olmamasıyla alakalı degıl ki bunlar mal delisi olmuş ama kendi gelenın kıymetı yok

canım gerçektende çok üzüldüm durumuna..
insan ne oldum dememeli ne olacam demeli
olabilir,paraları onlara yetmiş,onları almış ailen.ne var sanki.idare ederdiniz,zamanı gelincede değiştirirdiniz.2 parça eşya için değermiydi?eşinede çok kızdım.iyi günde kötü günde diye evleniyor insanlar.sana sahip çıkmalı idi.görgüsüzler..ama lütfen kendini üzme.benimde eşim saçkıran hemde 7 yıldır...o da iyileşemiyor hep bişi çıkıyor.bir türlü belimizi doğrultamadık.((

Son düzenleme:
çok ayıp birşey yaptıkları bir iğne bile alınmış olsa bunun kıymetini bilmeleri lazımdı

onu da geçtim onlar kimki senin babanın aldıklarını beğenmezler ve bunu sana hissettirme söyleme haddinde bulunurlar...

ne sanıyorlar kendilerini

yorum yapmaya ne hakları varya

kaynım gelcek eşyamı kırcak bide haddini bilmeden adiydi suntaydı diye yorumlar yapılcakkk
o suntayı kafasına yedi mi adi mi değilmi görür
hiç üzülme ya anlamaz onlar

en büyüğüde kardeşinin hırsızlıkla suçlanması olmuş
ne diyim bilemiyorum
bnm annem babamdan önce her zaman kardeşlerim gelir
onlar için ortalığı yırtarımm

ama eşinde çok ayıp etmiş yani:S
onun snn yanında olması lazım
çok ezdirmişsin arkadaşım kendini.
ne demek adi yaa

burda bizim bi komşu vardı yan dairesine gelinini aldı
kız yatak odası almamış
başka eşyalar almış
kaynana her komşuya gittiğinde gelinin yanında bize geldiğinde falan bu yatak odası almadı diyordu
gelin bi gün bizim evde dediki: o zaman yatak odası alan bi gelin bulsaydın dedii
ondan snraa ağzını açamadı

yani ezdirmiceksin kendini
dünya malı adi olsa ne olurr
önemli olan sağlık, oda anladığım kadarıyla elden gidiyor...

insanın içinde fesatlık oldumu ne alsan ne yapsan adın yapmadı olur
yada adisini almış olur
benim çeyizimde iş bitince ikramlar dağıtılacak mutfakta servis tabağı aranıyor
günlük servis tabağını annemde unutmuşum yoktu olsun ya gerek yok yemek tabaklarına
koyarız dedi akrabalar iyi hoş tamam
ama görümceden bi yaygara koptu aaa olur mu canım servis tabağı yok eksik falan filan diye bağırıyo
bende aldım onu salona götürdüm konsolu açtım bak burda 2 takım porselen servis tabaklarım var
benim servis tabaklarım bunlar dedim
inadından onları yerinden almadı neymiş yıkanması gerekmişte uğrasmayalımmış
şakkıdı

canım en iyi eşyaları alsan bile yine bişey bulurlardı.madem beğenmiyorlar yenisini alsınlar.takma canım boşver..

Senin yerinde olsaydım koltuk takımını mı beğenmemişler adimiymiş gider öyle bir borca girer en pahalısından koltuk takımı alırdım ki ödeyene kadar felekleri şaşardı. Neye laf ettilerse aynını yapardım.

Ondan sonrada neden bunca borcu girdin diyebilecek delikanlı ararım işte.:umursamaz:
Kayınpederinle, kocan tıpkısının aynısı al birini, vur birine görgüsüzler hiç mi nezaket görmemişler.:mymeka:

Ya herkes evlenirken son derece kaliteli eşya mı almak zorunda :delphin:
Durumu olan var olmayan var
Yinede ellerinden geleni yapmışlar işte
Benimde babam ablmı okutup yüksek lisans yaptırdım diye bişey almadı doğru düzgün
Kayınpederi doktor ve zengin diye o tarafa yüklediler çoğu şeyi
Ama diğer taraf herşeyi yaptı ve ablama bir kelime laf etmediler seninkiler bişey almadı diye
Herkesin durumu aynı değil sonuçta
Önemli olan insanlık
İki üç eşya için kaynanayı kayınpederi, bırak bir adam karısına bunlar dememeli
Özellikle de maddi durumlarından dolayı alamadılarsa lafı bile geçmemeli
Çok yazık!!!!! :1closedeyes:
Size sabır dilemekten başka elimden bişey gelmiyor :Saruboceq:

Bence eşin çok ayıp ediyor, eğer eşin adam olsa kayınpederin bunların hiçbirisini yapamaz. Benim kayınpederimde seninkinin bir benzeri, elinden gelse seninkinin yaptıklarından fazlasını da yapacak ama, eşim fırsat vermiyor, heleki aileme hakaret edecek, hırsızlıkla suçlayacak ne ayıp şeyler bunlar ya. Canım, kusura bakma ama bu kadarını da artık yutma, ne demek kardeşinin hırsızlıkla suçlanması? Gerekirse ailene kadar durumu intikal ettir, meydanı boş bulmuşlar ohhh cirit atıyorlar terbiyesizler....
Yazık değilmi sana saçların dökülmüş bunların yüzünden, yavrun var sinirlerini yıpratıyorsun kendini yavruna, yuvana odaklaman gerekirken nelerle uğraşıyorsun, eşin laftan anlamıyorsa herşeyi yutmana değecek mi??Kardeşine kadar dil uzatıyorlar bu nasıl mantık.Kusura bakma canım yanlış şeyler yazdıysam, gerçekten çok sinirlendim...

kayınpederın cok zengın sanırsam..ona soylede bırazda yardıma muhtaclara yardım etsın o esyaları kotude olsa alamayan ınsanlar var..yazık ya vallahı yazık..

eşine gelin ce kardesını hırsızlıkla suçlamış..sende aynı ıftırayı eşine at bakayım de kardesım burda kaldıgı zaman parası kaybolmus ..bakalım..nasıl temızleyecek kendını..varmı boyle bır sacmalık ya..

ya neden bu kadar kafana takıyosunki neden kendini bilmez bikaç insan için sağlığına zarar veriyosun aldıklarını begenmiyolarsa daha iyisini siz alın de lafı gediğine oturt neden iftiraları yüzünden ağlayıp sızlıyosun kardeşim sizin kıytırık kartınızamı kaldı de neden ağlıyarak eziliyosun karşılarında eşinede pes doğrsu hala annesinin babasının dizinin dibinden çıkamamış galiba kendisininde bi aile reisi olduğunun farkında değil seni ailesine karşı savunamıyo yada savunmuyo..

ınsanları maddi durumuna göre değerlendirmek görgüsüzlüktür hatta terbiyesizliktir.
Kimin zamanla ne olacağı belli olmaz. Ne holdingler battı, ne zenginler yerle bir oldu.
Ne oldum değil, ne olacağım diyecek insan.
Bunlara aldırış etme canım. Allaha havale et. Allahın acelesi yoktur. Bir gün öyle ahın çıkar ki sen bile şaşırırsın.
Hırsızlık iftirası çok kötü. Keşke arkasını bırakmayıp yüzleştirseydin. Söylediklerinden utandırsaydın.
Bu insanlar bir gün sana bile iftira atarlar. Korkulur.:1no2:
Allah sabır versin ama yeri geldiğinde de ağlamak yerine kendini savunmayı bilmelisin.

kayınpederın cok zengın sanırsam..ona soylede bırazda yardıma muhtaclara yardım etsın o esyaları kotude olsa alamayan ınsanlar var..yazık ya vallahı yazık..

eşine gelin ce kardesını hırsızlıkla suçlamış..sende aynı ıftırayı eşine at bakayım de kardesım burda kaldıgı zaman parası kaybolmus ..bakalım..nasıl temızleyecek kendını..varmı boyle bır sacmalık ya..

cok cok da zengın degılız orta halıyız bızım ısımız ortak canım yedıgımız ıctıgımız bır bız bıraz eskı zaman gelınlerı gıbıyız ıkı eltıyız kızları yok kızları olsa boyle davranmazlar yanı kayınvalıdeden kayınpederden onay cıkmayınca bır yere gıdemeyız bırsey alamayız aynı apartmanda oturuyoruz karsılık verdıgımız zaman nankor fesat ananın evınde bunu gordunmu dıyorlar oglum senı ısterse bende ısterım o ıstemezse bende ıstemem gıdersınızdıyorlar yaa oyuzden kaynım oyle bırsey olmaz besıgı kırdı dıye soyledıgıme cıldırıyor kardesıme laf dıyemezsın dıyesu hamıle halımle aglatı benı alcagı olsun yuzlestırme konusunda ıse babam uzulur kaldıramaz annecıgım dayanamaz onların kendı derdı kendılerıne yetıyor ıslerı kotuye gıttı2katlı kocaman evlerı satıldı ablam boşandı yıgenıme onlar bakıyor kalp kırızı falan gecırır dıye korkuyorum ıcıme attım obur dunyada hesaplasacagız ah edemem eşime cocugum var bırde hamıleyım obenım nederse desın canım ama kayınpederım hıç yaslanmıcam sanıyor ele dusmem sanıyor aman düşmesinlerde elime

Kayınpeder ve kaynanandan önce asıl suçlu olan eşin hem sana karşı saygısız hem görgüsüz kendine eziyet edene kadar ağızlarının payını ver oturt, bir insana iftira etmek ne demek, eşin demekki senin aileni hiç benimsememiş ve saygı duymamış sende onun ailesine aynı şekilde davran bakalım da bir görsün. Ne insanlar var yarabbi. Sonradan görmeler.

bizde tam tersi kaynanam ceyizimi turkiyede dagitiyo saolsun sormadan gidersem bende porselen takimimi filan geri annemlere goturcem kullan diye

begenmıyorlarsa almasalardı böyle şey var mı ya senin 3 lıralık seye gucun yeter onların belkı 5. ılla herkes aynı degerde sey almak zorunda mı. üstelik kardesını bu sekılde suclamaları da ayrı bı konu. gözünle görmedıkten sonra nasıl bır ınsanın gunahını alırsın kı. bi de hacıymış senın gıbı hacı olmaz olsun nereye gidiyor acaba yaptıgı ıbadet falan.yazık çok yazık...

terbiyesizler nasıl suçlarlar kardeşini,bu kadarmı düştüler,inşallah o kart bi yerden çıkarda bunlarda utanırlar inşallah tabi yüzleri varsa?

eşim kardeşime hırsız dicek haaaaaaa onu doğduğuna pişman ederim!! ne demekmiş o. ayrıca bu ne görgüsüzlüktür, eşyaları begenmemek de ne demek. bir yangın yeter demişler, Allah onları o begenmediği eşyaya bir muhtaç eder ki 40 yıl kendilerine gelemezler!

1-Senin ailen o kadar zor durumda sana eşya alıyor ve kocan adiydi diyor öylemi?
naparım biliyomusun bugün bile olsa elime bi balta alırım bütün mobilyaları tek tek kırarım sonra evet bunlar adiymiş hadi şimdi senin ailen daha iyisini alsın derim iki üç günde hatta yenisi alınana kadar inadımdan yerde yatarım ailemede bir daha kendi evime birlşey almamaları konusunda baskı yaparım madem durumu yok zaten bişey aldırmamki...
2-kardeşime hırsız diyen adamı düşünemiyorum...olay baştan kopmuş benim kocam değil kardeşime hırsız demek kendi kardeşinden ayırdığını gördüğüm anda onun kardeşine benim kardeşime nasıl davranıyorsa öyle davranırım...
ya inananamıyorum nasıl bu hale geliniyo insanlar neden hadlerini bilmiyor kafam almıyor yani...
baştan bazı şeylere müsade edildiğinde devamı çok daha ağır bir şekilde geliyor malesef...şimdi benim yukarda yazdıklarımı yapamazsın artık yaparsan kocan farklı reaksyonlar gösterebilir öyle bir tepki görmemiş benim kocam bilir çünkü bir kere o gömleğin yakası çok açık dedi bana evlendiğimizde makası aldım elime cart curt yırttım gömleği al dedim hadi git bana şimdi yakası kapalı bir gömlek al ama aynı renk...ee yok tabi işe gitmemis lazım o gün bu gündür ağzını açmaz kıyafetlerimle ilgili...
bilir yani tepkimi...ben aşırı reaksyon gösteririm böyle konularda...
iki tane çocuğun var al karşına konuş ama ağlamadan sızlamadan sen bana niye böyle davranıyosun şeklinde değil böyle davranmaya hakkın yok ayağını denk al de...
anaam aç kalırımda kendime ve aileme o lafları söyleymem ben...eğer değişiklik istiyorsan biraz radikal davranman lazım....

takma boşver diyecegim bende kolay degil içlerinde yaşıyorsun sabah akşam aynı lafları yemek yer gibi yutmak kolay degil...senin hatan susuyor olman kardeşine hırsız maumelesi yapıldıgında tepkını göstermeliydin...şimdi bu iftirayı atanlar ileride başka şeyelrde yaparlar..allah korusun..fesat çıkarcı insanlar....ailenin durumu olmayabilir ama eşya almışlar sonuçta iyi yada kötü..hiç almayabilirlerdide o zamanda sırtlarını bize dayadılar bedavaya kız verdıler derlerdi...anlamak imkansız güzelim... ailenin durumu yok diye evli kaldıgın sürece sen bu lafları duyarsın o yüzden yeter de ve yumrugunu masaya koy baş edemezsin yoksa....bu arada k.validen yokmu ? hep k.baban konuşuyor....
eşinede diyecek söz yok yani pes diyorum evde yanlzıken de ona haddini bildir...
sesini yükseltmezsen olmazzzzzz..

Back
X