Gelin gelirken getirdiiniz eyalarn beenilmemesi

ali_ye

RABBİME ŞÜKÜR
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
1.793
11
158
42
Antalya
evlenırken babamın madı durumu fazla ıyı degıldı kefılık yuzunden kotuydu durumu ıyı kotu koltuk takımı ve yatak odası takımı aldılar :umursamaz: bunları begenmedıklerını oyle bellı ettılerkı koltugu cıkarırken yırtmışlar dolabın kenarını kırmışlar suruyerek sokmuşlar eve ben evlendıgım ertesı gunu boyle esya olurmu adıymış baksana sunta dedı eşim takmaz gıbı gorundum ama ıçım kan agladı:çok üzgünüm:ve bunu kayınpederım nerdeyse hergun soylemeye basladı dandırık koltuk adı falan yok sunu getırmedın yok bunu vermedıler yaa fırının tupune kadar istediler bızden tamam onlar kalıtelı almışlar ben boyle getırdım bır soylenır ıkı soylenır artık ınsanın dayanma gucu var sonra kayın pederım yenı koltuk takımı aldı bıze koltuk gorsun gozun oglum kotu koltukların ustunde kaldı dedı uzuntuden saçkıran oldum senağlama1sene oncede yatak odası takımını degıştırdıler olsun dedım 6sene oldu evlenelı konu daha kapanmadı hala başıma kalkılıyor annemler dogumumda mobılya besık aldılar kadın kolundakı 3burmalı bılezıgını satıp aldı 400mılyona almışlardı ozaman 4sene once yani gecen sene kızımın odasını su basmıstı parkeye takımış beşık kaynım besıgı cekerken kırdı dagıtı ben uzuldum tabı kırıldı besıgı kzımın daha cocuk 1kere yatmadı dıye soyledım sonra yatagı geldı sagını soluna tahtayla cakarak cıvıledı yatak mahvoldu 1senedırde eyretı bırsekılde duruyor yatak banada usta getırcez yaptırcaz dedıler dun esım besıgı genc odasına cevırıyordu bır baktım cıvılı yataga donmus heryerı delık desık bende soylendım olurmu boyle delık desık olmuş catıcatır gozgore gore kırdı bırde cakmış cıvılerı sagına soluna dedım eşimde bana zaten adıydı sunta dedı benım tepem attı ya sen adı buldugun seyı boyle zararmı verırsın kendı kızının besıgıne yapsak kıyametlerı koparır dıye agladımsen benım kadresıme laf soyleyemesın serefsız dıye bana verdı verıstırdı yeter artık dayanamıyorum en kucuk bırseyde adıydı zaten demesıne helekı esımın benı boyle ezmesıne dayanamıyorumsenağlamageceden berı aglıyorum gozlerım sıstı yaa benım kardesım kırkyılın basında evımde 1gun yatı 1ay sonra uydunun ıcındekı kart kaybolmuş bana senın kardesın calmış dedı ya babamların dıgıturk u var senın kartını neyapsın dıye feryat edıyorum yok almıştır dedıler hepsı kayınpederım bıle yaa benım kardesım teknolojıye duskun hıç bırsey alamazsada elektoronık esyaların en ıyısını alırve adım gıbı emınım benım kardesım boyle bırsey helekı dandırık kartı almaz bu bana cok agır geldı kaldıramıyorum canımı yakıyor seneler gectı babamlara demedım soylesem cok uzulurler alsa bıle soylenmez hepsı ustume geldı kardesın almış dıye hacısın gozunle gordunmu gunah dedım adam ustume yurudu esımde bakıyor pısırık benım 5senedır saclarım kel stresten dıyor doktorlar bu kız uzulur alsa bıle soylemeyelım bı kart degılmı neolcak demedılersenağlama offf ben bunu kaldıramıyorum kımseyede soylemıyorum ama ıcım ıcımı yıyor canım acıyor ahrette hesaplasacagız dedım mafoldumben

Canım neden takıosunki..

sen hiçbişey yapmak,almak zorunda deilsin..boşversene alacaklar tabi..

Gül gibi gelin almışlar onlara torun vermişsin Allahınizniyle boşversene..

Öncelikle Allah sabır versin diyorum.
hep söylüyoruz, her şey eşte bitiyor
o senin yanında olsa, sana laf söyletmese sorun kalmayacak
hadi laf söylenirken tepki vermedi diyelim en azından
yalnız kaldığınızda seni teselli etse, sen onlara aldırma filan dese
yine bu kadar üzülmeyeceksin
ama al birini vur ötekine işte.
herkes çocuğuna her şeyin en iyisini almak ister elbette
madem kendi imkanları varmış
kendileri alsalarmış
ama insan iyi niyetle yaklaşmıyorsa senin ailen altından eşya getirse yine kulp bulurlar

Her şey bir yana ama eşinin yaptıkları cidden terbiyesizlik. Ne demek kardeşini hırsızlıkla suçlamak. Kusura bakma da güzelim ağzının payını vereceksin. Bu resmen terbiyesizlik.
Senin getirdiğin eşyayı beğenmiyorlarsa kendileri alsınlar, benden bu kadar diyecek işi bitireceksin. Adi falan dediklerinde de hiç sallama laflarını gül geç. Sen sinir olacağına onlar sinir olsunlar.

Bana kardeşin hırsız, diyecek adamın alnını karışlarım.Siz hala susuyor musunuz bunca lafa karşılık ? kötükedihüso
Ezdirmeyin kendinizi !..Kendileri asilzade ,sunta ne bilmiyorlar demek ! Ceviz ağacından yapılmış mobilyalarda oturdular herhalde hep ! kötükedihüso
Böyle insanlıktan nasibini almamışlar için de kendinizi üzüp ,dert sahibi olmayın.Koyun postayı yeri ve zamanı geldiğinde.Onlar saygıyı hek etmiyor.

eşim ailesine cok duşkun onlar nedese yapar anakuzusu yanı basta kendı soyluyor dun onunla tartıstık takmamak elde degıl helekı benım aılem memlekette 6senede topu topu 5 6 kere 2gunlugune gelmışlerdır laf etırmıyelım dıye ama onlar laf etcek okadar cok sey buluyorlarkı hele kayınpederım dedıkoducu kadınlar gıbı lafları yılan gıb sokuyor ıcın cızz edıyor

ya ne insanlar var ya evdeki eşyanın ne kıymeti varki agız tadı olsun yeterki ..hoş bu tarz insanlar getirdigin eşyan güzel olsa bile başka şeyden tatsızlık çıkarırlar ya oda ayrı tabi .begenmezlerse begenmesinler senin ailenin durumunu önceden bilmiyorlarmıydı hayret bişey sonra eve gelen misafiri hırsızlıkla suçlamakta neyin nesi boşver güzelim sen ne kafana takıpta hasta etcen kendini bak saçkıran olluşşun üzülmekten acaba senin saçının teline degerlermi allah korusun daha kötüsüde olur üzüntüden hiç dert etme anladıgım kadarıyla sizinkiler eşyaya tapan canil insanlar bırak dünya malı onların olsun ..sen kendini üzme ..allah hakkında hayırlısını versin ..

Kardeşine hırsız lafını der demez kıyameti koparacaktın.bugün kardeşine hırsız diyip susarsan yarın sanada der bu adam.eşyalara gelince maden beğenmedin eşyaları o zaman sende kralını al de...bide kafana hiçççç takma onların lafını sen bildiğinden şaşma.
it ürür kervan yürür.canına yazık.üzmeki kendini savaşabilsen.

Kayinpederinle esin cadaloz kaynana gibi masallah....suyu eksikti buyu eksikti deyip utanmadan bir erkege yakismayan laflar söyleyebiliyorsa sende utanma ver agizlarinin payini...

Yani birsey uyuz oluyorsam kari gibi erkeklere uyuz oluyorumdur....

Sackiran olacak kadar seni üzmüsler dert sahibi yapmislarsa güzel arkadasim bu birazda senin sucun......buna müsade verme....kendini ezdirme...icine atma....susma....:olmaz:

Ailemin durumu bu kadardi bu kadarini yaptilar...sizinki daha iyi ise daha iyisini yapin deyip gec karsilarina birde güzelce esne....
Esinede kardesimin günahini aldin ya oh ne güzel, kardesim bir sürü sevap aldi vallaha....deyip gül...:kahve:

Insan önce kendine yapiyor arkadasim...lüften üzme kendini,...seni üzmelerine izin verme..:teselli:

Seni üzebildiklerini bildikleri icin böyle davraniyorlar....umursama, sinirlenme, üzülme bak o zaman hic bir halt yapamicaklar.:delphin:

ben kayınpederini eşya beğenmemesini falan geçtim.
kocan olacak herif nasıl sana şerefsiz, kardeşine de hırsız der aklım almıyor.
ben duysam o kelimeyi şerefi senin gibi şerefsizden mi öğrenecem derdim anında..
daha düğün sabahı eşya muhabbeti yapmaya kalkan bir adam zaten densizdir.
duymamazlıktan gel ne diyim ki başka..

cok terbıyesızlermıs ya bu ne demek hele eşinin yaptıgına ne demeli :oklava:

benım aldıgım yatak odasınada sade bısey alsaydın cok renklı dedı
burası benım evım benım esyam nereye ne alıcagıma ben karar verırım dedım:delphin:

yerı geldıgınde cevabını verceksın

eger vermezsen sındırıp daha cogunu yapma hakkını görücekler kendılerınde:delphin:

allah yardımcın olsun cok zor boyle ınsanlarla ugrasamak canım :1hug:

söylemesi kolay kız alev topunun içinde kalmış bi yudum su istiyo,eşi arkasında değil zaten..
eşya olayına takılma canım beğenmiyolarsa iyisini alın deseydin,işleri ne alsınlar tabii,ama hırsız lafı ağır bence ailene söyleseydin ilk başta arkanda olurlardı bunları yapamaslardı bence.
Allah yardımcın olsun canım yaa çook üzüldüm..

Nankör insanlar..!!
İnsanın halinden anlamayan insanlar..
Seni çok iyi anlıyorum canım ailen için ne kadar üzülmüşsün..Hiç yakışan laflar değil bunlar hele eşine ne demelii :oklava:
Malı iyi değil diye mahfetsin o zaman..
Kaynanan hadi terbiyesiz eşin onları durduracağına onllara katılmış resmen..
Ve çok önyargılılar sizin ailenizi ne olarak görüyorlar da bu kadar çabuk iftira atmaktan çekinmiyorlar...
Hepsi sopalık..:oklava::oklava:

hadesinler ordan.....:delphin:

sende niye takıyosun onları......takma üzülme :mymeka:

terbisizler....:dilcikar:

Son düzenleme:
ben olsam bak kardesim benim ailemin durumu bu işine gelirse derdim
ha onlar yeni eşya alıp bide üstüne öteceklerse o eşyaları sokağa artardım böyle
basıma kakacaklarsa bi halı üstünde otururdum kafam rahat eder tenezzülüm olmazdı
kardesimide böyle ağır bi suçla ailece suçladıklarında sevgili oğulları kendini mahkemede bulurdu
ne utanmaz çirkef insanlarmış be
şimdiye gelince ezdirme kendini canına yazık kızım yapıştır gitsin lafı
sana saygıları yoksa saygıyıda rüyalarında görsünler
böyle çirkeflere çirkef olanı makbul
madem kocan gerekeni yapmıyo ana kuzusu artık iş sana düşüyo yapacak baska sey yok:olmaz:

bu nebiçim bi ailedir böle ya terbıyesızler madem ole begenmıceklerdı aldırmasalardı cnm sende aılene laf ettrtme kendılerı alsın hem kız tarafı koltuk takıı felan almaz durumu varsa yatak odası alır okurken cok sınırlendım kendılerını ne sanıolarkı bu ınsanlar esınınde yaptgı ayıp madm begenmıo kendı çocuguna besıgnı kendı alsaydı aldırma sende takma bunları kafan umursama cevaplarınıda ver gorgusuzler ınsan olan kotu bıseyde olsa ayy dusunmus almıslar derya terbıyesızler

güzelim herşeyin olsada bişey getirmedin oluyor. cahil insanlarla başa çıkılmaz. benim babam en iyi kalite yatak odası aldı, dikiş mak, bilg, süpürge, mutfaktaki küçük ev aletleri herşeyimi aldı. herşey çifter çifterdi annem para toplayıp almıştı hepsini. ama kaynanam hiçbirşey almadı koltuk felan eşim kendi parasıyla aldı yetişmeyeni borç yaptık. ne oldu yarandıkmı sanıyorsun yine babam hiçbirşey almamış oldu hiçbirşey yapmamış oldu. boşver takma kafana eşinede söyle beğenmiyorsan kendin al babamlardan bundan sonra bişey gelmeyecek de. acık sıksın bir taraflarınıda kendisi alsın.

varya şu an eşin ve kayınpederin elimde olsa onları iğneyle işkence edip öldürmek isterdim.... :kızgın:

ayy sinirlerim bozul ya..eşin sana nasıl şerefsiz der ben buna takıldım...bide kardeşine hızsız demelerine canım kendini üzecegine ver agızlarının payını ya...kendinizi bu kadar ezdirmeyin lütfen.....

canları isterse begensinler babanın kesesine bereket almış ya durumu düzgün degilse hiç almayabilirdi debakinsanın Allah başa vermeye birden fazla kez eşi olabilir ;ama bir babası var lütfen hiçkimselere ailene laf söyletme kendini deüzme şeytanın en büyük kusuru kibirdir kımsenın kimseyi hakir görmeye hakkı yok hele parayla ezmesi mümkün degil

Back
X