- 30 Mayıs 2022
- 997
- 1.013
-
- Konu Sahibi Herhangibiri33
Tamamen gizlemekten bahsetmiyorum aslında. Çat kapı gelirlerse öyle oyalanıyorum kendime diyemez misiniz ? Yani o sınavın sizin için önemli olduğunuu sadece siz ve eşiniz bilsin.Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.. tekrar hazırlandığımi söylemem belki ama o zaman da çat kapı gelmeler olabilir. Dönemin başında bunu yaptılar. Sürekli çat kapı. Etrafta kitaplar falan da vardı. Hatta bir kez halası yanında hiç tanımadığım bir kadınla çat kapı geldi falan. Ders çalıştığımı soylemezsem sık sık gitmemizi bekleyebilirler. Veya esimin ders çalışmasını bahane edebilirim kendimi söylemek yerine
Sınavdan önce de aynı durumdaydim bu yüzden belirttim yukarıda sınavı bir kurtuluş olarak gördüm diye.. sehir değiştirmek ve uzaklaşmak için bir kurtuluş gibi yani dikkatli okuyun lütfenBence kazanamamış olmanın stresini insanlara yönlendiriyorsunuz. Aslında derdiniz kendinizle gibi görünüyor. Yoksa iki tane yaşlı kadının boş konuşması senelerce kafaya takılacak bir şey değil. Çok zor bir süreç geçirdiğiniz. Profesyonel destek almak iyi bir çözüm olabilir. Duygularınızı daha iyi tanımlayabilirsiniz.
Hala durumu farklı benim ablam aldatildi ve bebeğini doğurup boşandı hala her yerde bunu konuşmuş bebeği aldirsaydi muhabbeti yapmış ve utanmadan bunu ablama bile söylüyor. Eşim de artık yeter dedi ve görüşmeyi kestik. Bu benim tek başıma verdiğim Bi karar değil. Ablam olayı olana kadar ben yine sabrediyordum . Belirttiğim gibi her şeyi anlatmadım yukarıda çok uzun olduğu için. Hala çok başka Bi mevzu. Eşim kanser oldu nisanliyken kadın beni suçladı alttan alta. Aileye soylemeyecektik Eşim üzülüyor utanıyor diye Hala sulaleye yaydı esimin kanser olduğunu... simdi Eşim Hala herkes benim çocuğumun olmayacağını dusuniyor diyip üzülüyor. Halbuki öyle Bi şey yok. Ama Eşim üzülüyor
Kulaklarını herkese tıka. Emek veren ders çalışan sensin. Sınava girecek kişide sensin. İnan ki ben seni çok çok iyi anlıyorum coğrafya birazda kaderdir. Benim atam dedem yedi ceddim erzurumlu. Eşinin ailesi de öyleyse biraz sıkıntılı oluyor. Kadının çalışmasına bir şey demeseler bile kadınla beraber erkeğin peşinden gitmesi çok ayıplanıyor. Kadın hep erkeğin olduğu yerde durmalı onun ailesiyle durmalı, onun ailesine yakın yaşamalı gibi bir düşünce var. Ne yazık ki çok çok iyi bildiğim için kötülemek istemem asla memleketimi ama böyle.. Kv’de bunu sezdimÖncelikle aynı memlekettenmisiz. Teşekkür ederim gerçekten insanlar anlayamıyor... Ben bu yaşıma kadar kindar değildim gerçekten evlendikten sonra bunları yaşadıktan sonra sanırim oldum.. ama elimde değil geçmiyor unutamıyorum çünkü haksızlığa uğradım. Bu sözleri hak etmedim asla. Sınava çok iyi hazırlanmıştım ama yemin ederim sinav anı bunlar aklımda döndü. KazanamaZsam bana imada bulunurlar diye düşündüm ve daha çok stres oldum. Normalde çok iyi yaptığım şeyleri yapamadim
Çalışıyor muydunuz? Ben çalışmıyor olmanızı kafanıza taktığınızı düşünmüştüm. Bu konuyla alakalı imalara çok duyarlı olduğunuz için. Yine de siz bilisiniz tabi. Gereğinden fazla odaklandığınız benim şahsi yorumum.Sınavdan önce de aynı durumdaydim bu yüzden belirttim yukarıda sınavı bir kurtuluş olarak gördüm diye.. sehir değiştirmek ve uzaklaşmak için bir kurtuluş gibi yani dikkatli okuyun lütfen
Evet farkındayım bu yüzden ne yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü ben hayatim boyunca hiç böyle olmadım. İllaki anlasamadigim insanlar oldu ama kimse beni bu kadar aşağılara çekemedi. Meslegimden boyumdan ablamın özel hayatına kadar kimse ileri gitmedi. Yeri geldi eşim de uyardı ama yine yapıldı benzer şeyler. Gerçekten hayatımda ilk kez bir şeye takıntı derecesinde üzülüyorum. Neler atlattık eşimle ama gelip buna takıldık..Anlattığınız konulardan haklısınız zaten. Bu insanlardan psikolojinizi bozacak derece etkilenmeniz normal değil.
Hayır çalışmıyorum ogretmenim özel sektör benim için uygun değil eşim de tayin olabilir ordan oraya iş bulmak zor olur diye devlet istedim. Maddi Bir sorun hiç olmadı babam hala bana destek oluyor eşim zaten hep destek. Oyalanma konusuna gelince bu sınav zaten neredeyse tüm zamanımı aldı bu sene. Bu olaylar sınavdan önce ve sınav sürecinde oldu. Yani ben aslında evlenirken yeni mezundum ve ille calisayim demiyordum ama bunları yaşayınca cok zoruma gitti ve evde de sıkılınca sınava çalışmaya başladım. Maddi açıdan dediğim gibi buna ihtiyacım yoktu bu olaylar daha da tetikledi dank etti tabiri caizseÇalışıyor muydunuz? Ben çalışmıyor olmanızı kafanıza taktığınızı düşünmüştüm. Bu konuyla alakalı imalara çok duyarlı olduğunuz için. Yine de siz bilisiniz tabi. Gereğinden fazla odaklandığınız benim şahsi yorumum.
Kesinlikle bu... zoruma giden bu. Ben nisanliyken eşim gemideydi 3 ay yuzunu görmedim bekledim. Eğer eşim kanser olup tedavi görmese başka Bi şehire onunla gidecektim ailemi her şeyimi burada bırakıp. Ama bazı şeyler yaşandı ve burada kaldık. Ben eşimle her yere gitmeye razı oldum çok seviyorum onu. Ama o gelecek diye kayinvaldiem ima etti sürekli. Tamam o da anne anlıyorum ama senin oğlun zaten asker. Bugün benle gelmese yarın zaten tayini çıkacak başka şehreKulaklarını herkese tıka. Emek veren ders çalışan sensin. Sınava girecek kişide sensin. İnan ki ben seni çok çok iyi anlıyorum coğrafya birazda kaderdir. Benim atam dedem yedi ceddim erzurumlu. Eşinin ailesi de öyleyse biraz sıkıntılı oluyor. Kadının çalışmasına bir şey demeseler bile kadınla beraber erkeğin peşinden gitmesi çok ayıplanıyor. Kadın hep erkeğin olduğu yerde durmalı onun ailesiyle durmalı, onun ailesine yakın yaşamalı gibi bir düşünce var. Ne yazık ki çok çok iyi bildiğim için kötülemek istemem asla memleketimi ama böyle.. Kv’de bunu sezdim
Evet farkındayım bu yüzden ne yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü ben hayatim boyunca hiç böyle olmadım. İllaki anlasamadigim insanlar oldu ama kimse beni bu kadar aşağılara çekemedi. Meslegimden boyumdan ablamın özel hayatına kadar kimse ileri gitmedi. Yeri geldi eşim de uyardı ama yine yapıldı benzer şeyler. Gerçekten hayatımda ilk kez bir şeye takıntı derecesinde üzülüyorum. Neler atlattık eşimle ama gelip buna takıldık..
İntihar etmek değil belki ama çok sevdiğim halde boşanmayi bile düşündüm. Çünkü burada anlattığım şeyler dışında da çok şey oldu sadece bu kadarını anlatmak istedimYapacak başka işleri olmayanlar konuşur hat bilmez kişiler genelde bu tip onlardır. Bence onların sözlerinden etkilenmeden önce hangi seviyede olduklarına bakıp ona göre etkinin. Sizin hakkınızda biri birşey mi dedi ona göre cevabınızı verin. ardından söyledikleri bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın. Öbür türlü bu tip insanlar bakarsak intihar etmemiz gerekir.
O da zorla olsa da güzellikle olsa da kabul edecek dik ve güçlü dur arkadaşımKesinlikle bu... zoruma giden bu. Ben nisanliyken eşim gemideydi 3 ay yuzunu görmedim bekledim. Eğer eşim kanser olup tedavi görmese başka Bi şehire onunla gidecektim ailemi her şeyimi burada bırakıp. Ama bazı şeyler yaşandı ve burada kaldık. Ben eşimle her yere gitmeye razı oldum çok seviyorum onu. Ama o gelecek diye kayinvaldiem ima etti sürekli. Tamam o da anne anlıyorum ama senin oğlun zaten asker. Bugün benle gelmese yarın zaten tayini çıkacak başka şehre
İntihar etmek değil belki ama çok sevdiğim halde boşanmayi bile düşündüm. Çünkü burada anlattığım şeyler dışında da çok şey oldu sadece bu kadarını anlatmak istedim
Çok yormuşlar sizi gerçekten, ben bile okurken yoruldum.Merhaba arkadaşlar. Kindar biri değildim ama son zamanlarda bana yapılanları unutamıyorum. Sürekli aklıma geliyor ve bu beni çok yoruyor. Çok uzun hikayeler ama örnek olarak bir tanesini anlatayım. Ben sınava hazırlandım bu sene. Atanmak için çok çalıştım bu süreçte eşim de çok destek oldu herkes yanımda oldu. Ama bayramda kayinvalidem herkesin içinde oğlumun mesleği senin mesleğinden önemli gibi bir cümle kurdu. Konu Ben değildim bu sirada. Bu yüzden ben de dahil ortamdaki herkes şaşırdı. Ben şaşkınlıktan bir sey diyemedim. Esimin kuzeni lafa girdi ve hayır asıl onun işi önemli çünkü henüz atanmadı bir isi yok ama senin oğlunun şuan Bi işi var filan dedi. ( eşimin şuan iyi bir işi var ve diğer yandan yüksek lisans da yapıyor) esimin ailesini seviyorum kötü düşünmek istememiştim ama bu söz beni çok rencide etti. Sınavım kötü geçti ve bir yıl daha hazırlayacağım gibi duruyor. Ama hiç gücüm kalmadı. Sınavım kötü geçtiği için yine böyle imalara maruz kalır mıyım diye kendi kendimi yiyorum. Öyle ki esimin annesi aradığında açasım gelmiyor çünkü bi şey derse en ufak Bi imada bulunursa çok kötü olurum. Çok uzatmak istemedim ama öncesinde başka şeyler de olmuştu esimin halası kuaföre gitmeme, telefonum kırıldığında yenisini almamıza filan laf etmişti ve tüm aile susmustu. Neden hiçbir söz edemediler diye çok üzülmüştüm hala unutamıyorum. Halasının çok kötü şeyleri oldu ve hayatımdan çıkardım eşim de bana hak verdi. Halası haddini coook asmisti. Annesi asla bu kadarını yapmadı ama sessiz kaldı. Simdi ise kazanamadım ve bir sene daha aynı şeyleri yaşayacağım diye kendimi yiyorum. Maddi Bi zorluk yaşamıyorum esimin de babamın da durumu iyi. Ama bu imalr beni bitirdi ruh sağlığım bozuldu. Ozelde çalışsam isim kucumseniyor atansam bu kez kayinvalidem eşimi ondan koparacagimi filan düşünüyor olacak ki triplere girdi defalarca. Eşim asker... Yani ben onunla her yere gitmeyi aylarca evde tek kalmayı göze alarak evlendim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik çok büyük imtihanlar yaşadık mesela kanser mesela aylarca uzak kalmak gibi. Her şeyi atlattık çok şükür ama bunları atlatamiyoruz. Eşime sessiz kaldığı için çok kırgınım geçmiyor. Birkaç kez annesi ile konuştu o benim eşim nereye atanırsa giderim şeklinde. Veya Halası ile konuşmuştu. Ama ben korkuyorum. Rahat Bi hayat sürdüm evet isim yoktu mezun olur olmaz evlendik ama ceyizimi her şeyimi babam eksiksiz yaptı hatta ev alırken her ikimizin ailesi de destek oldu. Hiçbir zaman mesleğim küçümsenmedi kuaföre gitmem konuşulmadi. Evliyken hepsi ve daha buraya yazmaya üşendiğim niceleri oldu.. eşime çok aşığım o da öyle. Bunlar dışında Bi sorunumuz yok. Bunlar dışında bir kere bile kavga etmedik.. kuafor mevzusu üzerinden bir buçuk sene geçti ben iki senedir evliyim. Ama unutamıyorum. Sınavı kurtuluş olarak görmüştüm atanıp giderim eşim de gelir ve uzak kalırım bu imalardan demiştim ama nasip olmadı. Eşim tekrar hazrlanmam konusunda destekçim. Ben de istiyorum ama psikolojim bozuldu. Psiyatra gitmeyi teklif etti ben de düşünüyorum ama iyi gelir mi bilmiyorum. Kimseye kin beslemiyorum aslında ama suan kayinvalidem arayinca bile agliyorum. Kayinvalidemin bana çok iyiliği de oldu asla kötü hi kadin değil bu arada ama beni çok kirdi ve unutamıyorum işte. Bu tarz şeyler yaşayıp unutabilen atlatabilen var mı?
Gerçekten çok yorgunum. Ataerkillik evet var. Esimin annesi ogullarina çok düşkün halbuki kızı onun etrafında pervane. Aslında sınavıma destek olduklarını da düşünüyordum ama ne zaman ki başka şehir olacak eşimle gidebileceğimiz şehirler belli dedik o zamandan beri hal tavır değişti. Bir destek gördüysem on ima.. sanırım haklısınız terapi şart oldu çünkü artık kurtulmak istiyorum. Burdan taşınmak istiyorum ama taşınmak çözüm olmayabilir. Taşınma işini terapiden sonraya birakacagimÇok yormuşlar sizi gerçekten, ben bile okurken yoruldum.
Aile belli ki dar kafalı, ataerkil bir aile. Oğullarının mesleğini yüceltip sizi baskılamaya çalışmışlar.
Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum; sınavı söylememek konusunda. Girmeyeceğim diyip kapatın konuyu, çalıştığınızı bilmesinler. Bunu ben de uygularım, bir iş tamamına ermeden kimselere söylemem. Çünkü o olayın bütün gelişime enerjisine olmadık insanların enerjileri karışıyor, etkiliyor. Nazar diyebilirim kısaca. Herşeyi bilmeyiversinler.
Unutma konusuna gelince, özellikle anksiyeteli biriyseniz yara aldığınız sözleri kafanızda döndürüp durmanız normal. Bence terapiye başlamak iyi gelebilir, bunları anlatmak içinizi dökmek ve kendinizi korumayı öğrenmek açısından.
Ben onu da denedim ama uzun tutamadim çünkü vicdan azabı çektim. Eşim ben demesem hadi gidelim görelim demiyordu. Ama içime sinmedi öyle olması. Hatta halasi konusunda bile dedim ben gelmek istemiyorum halana ama sen git gör ara sor dedim. Kendi de soğudu istemedi pek. Sonra duydum ki halası orda burda benim hakkımda konuşmaya devam ediyor bizi ayrı düşürdü gibisinden. Ama eşim gitmek istemiyorum artık bir şeyleri anlasin demişti. Yine el kızı suçlu oldu yani anlayacağınız.. burada yazdım evet rahatladım ama suçlayıcı konuşanlar da oldu okumussunuzdurBen varim. Ben onların hayat stillerine, yaşam bicimlerine, duruslarina laf etmezken az gelip gidiyor diye hayatıma m*çtilar
Normalde yüz vermem. Ama zorunlu olan düğün, doğum gibi şeylerde hep bir olay hep bı trip. Tümden salladım gittiler. Şimdi yine görüşmek istiyorlar. Ama kinimi diri tutuyorum. Yine unutup da yine aldanmayım. Ama sürekli onların dediklerini kafamda çevirmeyi bıraktım. Burda yazmak iyi geldi bana. Siz de başka postlara yazın. Yazdıkça cesaret geliyor insana.
Esime tek kırgınlığım şu mesela telefonuma çok para gidecegi konuşulurken susması. O an gülerek eşimden kıymetli mi canım dese dünyalar benim olurdu inanın. Benden hiçbir şeyi esirgemeyen Bi adam eşim. Sürekli hediyeler sürprizler evet var ama orada tek bir söz etse her şeyden değerli olurdu benim için o minik söz. Eşim bazı durumlarda konuştu ama pek dinlemediler tekrar oldu böyle şeyler belki o an kırmadan dökmeden Bi tepki verse daha etkili olabilirdi. Sicagi sicagina. Bilmiyorum abartıyor muyum? Ama ben susmazdim diyorum konu eşim olsa. Kaldı ki bahsettiğim gibi çok maddi destekler oldu para konuşulmadı ama benim telefonum kuaförüm konuşuldu ve herkes sustu. Sanırım kırgınlığım bu. Şuan düşündüğüm şey hep mi öyle olacak ? Ömrüm böyle mi geçecek bu şeylerle? Çirkeflik yapmak saygısızlık yapmak istemiyorum ama sessiz kalmam da eziklik gibi görülüyor sanırım. Ama tahammül edemiyorum işte hassas Bi yapım var maalesefEşinizi seviyorsanız ve eşiniz sizi destekliyor ise geri boş. Hiç kimse için böyle bir karar almayın.
Eşime karışmam. Ama ben de deneme tahtası değilim.Ben onu da denedim ama uzun tutamadim çünkü vicdan azabı çektim. Eşim ben demesem hadi gidelim görelim demiyordu. Ama içime sinmedi öyle olması. Hatta halasi konusunda bile dedim ben gelmek istemiyorum halana ama sen git gör ara sor dedim. Kendi de soğudu istemedi pek. Sonra duydum ki halası orda burda benim hakkımda konuşmaya devam ediyor bizi ayrı düşürdü gibisinden. Ama eşim gitmek istemiyorum artık bir şeyleri anlasi0n demişti. Yine el kızı suçlu oldu yani anlayacağınız.. burada yazdım evet rahatladım ama suçlayıcı konuşanlar da oldu okumussunuzdur
Çok doğru söylüyorsunuz netsiniz ben de ugrasacagim net olacağım artikEşime karışmam. Ama ben de deneme tahtası değilim.
Hayır sizin postunuz değil. Siz de başka postlara yazın. Bana iyi geldi.