- 13 Nisan 2008
- 5.806
- 26.962
- Konu Sahibi Herhangibiri33
İsteyen kırılsın isteyen yanlış anlasın. Siz de ağaç kovuğundan çıkmadınız. Ezildikçe ezilmişsiniz, niye? Aman kimseyi kırmayayım üzülmesinler. Bakın çok zayıf davranıyorsunuz, iki lafla çöküveriyorsunuz. 17 senelik evlilik tecrübesi; eş ailesinde rahatsız olduğunuz şeyi içinize atmayın söyleyin. Gerekirse gemileri yakacağınızı hissettirin. Sadece annesi babası değil, eş de bunu bilmeli.Babamın bana hala destek olduğunu sürekli para gönderdiğini hiç söylemedim onlara çünkü esimin babasının durumu babam kadar iyi değil yanlış anlarlar diye korktum. Ama az cok tahmin edebilirler diye düşündüm hep belki de yanıldım
Eşiniz ortalık daha fazla karışmasın diye mi yoksa annesine kıyamadığı için mi susuyor? Çok seviyorsunuz çok aşıksınız iyi güzel de arada tırnaklarınızı çıkarın. Annen veya akrabalarından biri ileri geri konuşup beni sinirlendirirse lütfen gereken cevabı ver yoksa ben ağır konuşmaya başlayacağım artık deyin ve yapın. Sizin anneniz bunu yapsa eşiniz rencide olmasın diye engel olurdunuz değil mi? O da yapsın aynısını. Ablanızın evliliği boşanması bebeği... Eşinizin ağzı dili mi tutulmuş dedikodulara hadsizliklere? Saygı yoksa sevgi istediği kadar olsun, bir gün biter.
Sınavı kazanıp başka ile atanırsanız o zaman görürsünüz kayınvalidenin gerçek yüzünü. Kadın açık açık söylemiş senin mesleğin önemli değil diye. Bu şu demek, bu il dışına ataman yapılırsa oğlumu da sürükleme peşinde. Eşiniz askermiş, görevlendirme yapılacak zaten gidecek ama annesinin fikri görev nedeniyle gitsin sizin için değil. Bu insanların hepsi evliliğiniz nedeniyle hayatınıza dahil. Önceden bilmiyordunuz tanımıyordunuz. Allah göstermesin ama olur da boşanırsanız yine hiç kimse olacaklar.