Gecmisi unutamiyorum takilip kaldim

Size öyle laf edene cevabını verin. Zaten cevap vermemişsiniz, içinizde birikmiş. Evet, eşiniz susmamalıydı ama kendi diliniz de var. Moralinizi bozmayın, sınavınıza çalışın. Akraba, imalar bunlar hayat için o kadar boş şeyler ki...
Haklısınız ben konuşunca saygısız olurum ama oğulları söyleyince laf etmezler darilmazlar diye düşündüm ama hata etmişim. İçime ata ata bu hale geldim

Bulaşık yıkarken, ev supururken hepsi ile kavga edeceksin bu düşüncelerine sebep olan kişileri kastediyorum tabi. Zamanla kavgan bitecek ve önemsiz olduğunu anlayacaksın. Ha bu süreci hızlandırmak istersen profesyonel yardım alabilirsin tabi 😁
Şuan ben aynen böyleyim ya.

Herseyi takmayin kim ne derse desin insanlar kucumsuyor diye ozelde calismaktanmi vazgectiniz burda sizin ne istedigniz onemli nasil calismak istiyosaniz oyle calisin biraz hazir cevap olun biri laf soyeldiginde cevabini verin esinizin sizi savunmasini beklemeyin siz cocuk degilsiniz. Elalem ne der diye meslek secilmez kendiniz ne istiyorsunuz onu dusunun ona gore atanmaya calsin yada ozelde ise girin bosverin halaymis kvdeymis desinler ne olucak

Herseyi takmayin kim ne derse desin insanlar kucumsuyor diye ozelde calismaktanmi vazgectiniz burda sizin ne istedigniz onemli nasil calismak istiyosaniz oyle calisin biraz hazir cevap olun biri laf soyeldiginde cevabini verin esinizin sizi savunmasini beklemeyin siz cocuk degilsiniz. Elalem ne der diye meslek secilmez kendiniz ne istiyorsunuz onu dusunun ona gore atanmaya calsin yada ozelde ise girin bosverin halaymis kvdeymis desinler ne olucak
Ozelde calismamayi elalem için düşünmedim tabiki. Şartlar çok kötü calisma saatleri yüzünden istemedim bunu belirteyim. Ama başka şeylerde düşündüm elalemi maalesef. Meslek seçimi bunların dışında kalan Bir şey. Ben mesleğimi çok severek kendim sectim

Hala durumu farklı benim ablam aldatildi ve bebeğini doğurup boşandı hala her yerde bunu konuşmuş bebeği aldirsaydi muhabbeti yapmış ve utanmadan bunu ablama bile söylüyor. Eşim de artık yeter dedi ve görüşmeyi kestik. Bu benim tek başıma verdiğim Bi karar değil. Ablam olayı olana kadar ben yine sabrediyordum . Belirttiğim gibi her şeyi anlatmadım yukarıda çok uzun olduğu için. Hala çok başka Bi mevzu. Eşim kanser oldu nisanliyken kadın beni suçladı alttan alta. Aileye soylemeyecektik Eşim üzülüyor utanıyor diye Hala sulaleye yaydı esimin kanser olduğunu... simdi Eşim Hala herkes benim çocuğumun olmayacağını dusuniyor diyip üzülüyor. Halbuki öyle Bi şey yok. Ama Eşim üzülüyor

Eşinizin halası, ablanız hakkında tek başına mı konuşmuş; halanın bu sohbeti ettiği diğer insanları da hayatınızdan çıkardınız mı ?

Forumda da eşi tarafından ihanete uğrayan veya kötü muamele gören ve ayrılık kararı alan kadınlara; eski eş ve ailesiyle bir ömür görüşmek zorunda kalacakları ve yasal süre içindeyse yeniden düşünmelerine yönelik tavsiyeler veriliyor. Bu yöndeki düşüncesi onu kötü bir insan yapmaz tek başına.

Belki de tam tersine ablanızı sevdiği için söylemiştir.

Ablanız çocuğuyla beraber güzel bir hayat sürer umarım.

Eşinizin halası, ablanız hakkında tek başına mı konuşmuş; halanın bu sohbeti ettiği diğer insanları da hayatınızdan çıkardınız mı ?

Forumda da eşi tarafından ihanete uğrayan veya kötü muamele gören ve ayrılık kararı alan kadınlara; eski eş ve ailesiyle bir ömür görüşmek zorunda kalacakları ve yasal süre içindeyse yeniden düşünmelerine yönelik tavsiyeler veriliyor. Bu yöndeki düşüncesi onu kötü bir insan yapmaz tek başına.

Sizin için bu sohbet mi? Doğmuş çocuk hakkında keşke kürtaj olsaydı söylemleri yani? Diğer insanlar zaten hayatımda değiller evet olsalar da cikarirdim. Doğmuş çocuk hakkinda kurtajdan bahsedip sonra henüz lohusa Bi kadına gelip ağzı sulana sulana malzeme taşıyan kimseyi istemem hayatımda açıkçası. Foruma konu açıp tavsiye istemek ayrıdır ama lohusa birinin evine çat kapı gelip yaptığını dedikoduları anlatmak farklıdır kimse benden bu konuda polyannacilik oynamami beklemesin lütfen...

Ek olarak diğer kadinlar hayatımda değil isim olarak biliyorum sadece bir tanesini ve onun dediği de evet bu kadın bu şekilde konuştu sonra da herhangibiri33'ün ablası da az değil ama... gibi de şeyler söyledi kadin dedi. Boşanmış Bi kadının dava açması ve boyun egmemesi az değilmiş dedirtti her halde... ve biliyor musunuz bu konuyu eşimle konuşunca benim halam belki iyi niyetle yaptı diyemedi. Söylemiştir beklerim dedi. Çünkü yukarıda da anlattığım gibi esimin kanser sürecini bile herkese yaymisti sırf bu yüzden esimin ameliyatını ailesi ondan sakladı ama sonra ameliyat günü telefonlarına acmiyoruz diye kayinvalidenin evine baskın yaparak öğrendi kadin. Yani tanimadiginiz için böyle düşünmeniz normal anlıyorum. Ben de uzun Bi süre iyi niyet aradım durdum kadında. Maalesef yok. Kendi kardeşleri bile kadından bahsederken bir şey anlıyor on ekler yalan dolan diyorlar şahit oldum. Maalesef öyle Bi kadın. Aile onu öyle kabul etmiş ben edemedim. Hayatımdan çıkardım ve keşke daha önce cikarsaydik dedik. Iyi niyetle yapmıştır diye diye sabretmekten bu hale geldim ben. Psikolojimden benden eşimden ablamdan daha kıymetli değil. Eleştirenler olabilir yok her problemde herkesi hayatından çıkarıyor musun manasında. Bu kadin haddini sürekli aştı her şeyi buraya tek tek yazmak istemediğimi belirttim

Sizin için bu sohbet mi? Doğmuş çocuk hakkında keşke kürtaj olsaydı söylemleri yani? Diğer insanlar zaten hayatımda değiller evet olsalar da cikarirdim. Doğmuş çocuk hakkinda kurtajdan bahsedip sonra henüz lohusa Bi kadına gelip ağzı sulana sulana malzeme taşıyan kimseyi istemem hayatımda açıkçası. Foruma konu açıp tavsiye istemek ayrıdır ama lohusa birinin evine çat kapı gelip yaptığını dedikoduları anlatmak farklıdır kimse benden bu konuda polyannacilik oynamami beklemesin lütfen...

Konuşmanın diğer tarafındaki insanların da akraba ve aile çevrenizden olabileceğini düşünerek, onlara karşı da mesafeli olmanız gerektiğini düşünmüştüm açıkçası.

Hala doğmuş bir çocuk için konuşarak hata etmiş; halayla bu konuşmayı yapan kişiler de konuşmayı sonlandırmayarak hata etmişler.

Umarım ablanız ve yeğeniniz sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir hayat sürerler.

İntihar etmek değil belki ama çok sevdiğim halde boşanmayi bile düşündüm. Çünkü burada anlattığım şeyler dışında da çok şey oldu sadece bu kadarını anlatmak istedim
Ayyy olur mu öyle şey. Maşallah sizi çok seven ve sizin de çok sevdiğiniz bir eşiniz var. Ne zorluklar atlatmışsınız.

Hala kim ki. Sanıyor musun bugün seni sağda solda anlatan yarın kendisi imtihan edilmeyecek. Hastalıkla alay edilmez, hastalık dile dolanmaz, insan olan düşmanı hasta olsa gene keyiflenmez.

Evinin iyi ve kötü hiçbir şeyini anlatma. İyi nazar olur, kötü ona eğlence olur.

Ablan da ister doğurunca boşanır ister on çocuktan sonra boşanır. Onların zamanında davulcuya zurnacıya kız verip baba evine dönmek yok dendiği için, içine dert oldu herhalde ablanın boşanabilecek gücünün olması.

Ayrıca da telefon parasında baktın laf söylüyor, kendi parasıyla aldı gücü var alıyor de mesela. Ukalaca söyle ama :) ya da sen hediye mi alıyorsun, kardeşim için değer sorun değil parasını görmüyor gözüm de. Seni bağlamaz işine bak demeye getir yani.

Bu arada atandı haberini alacağız tez zamanda, bu mesajı unutma :)

Ayyy olur mu öyle şey. Maşallah sizi çok seven ve sizin de çok sevdiğiniz bir eşiniz var. Ne zorluklar atlatmışsınız.

Hala kim ki. Sanıyor musun bugün seni sağda solda anlatan yarın kendisi imtihan edilmeyecek. Hastalıkla alay edilmez, hastalık dile dolanmaz, insan olan düşmanı hasta olsa gene keyiflenmez.

Evinin iyi ve kötü hiçbir şeyini anlatma. İyi nazar olur, kötü ona eğlence olur.

Ablan da ister doğurunca boşanır ister on çocuktan sonra boşanır. Onların zamanında davulcuya zurnacıya kız verip baba evine dönmek yok dendiği için, içine dert oldu herhalde ablanın boşanabilecek gücünün olması.

Ayrıca da telefon parasında baktın laf söylüyor, kendi parasıyla aldı gücü var alıyor de mesela. Ukalaca söyle ama :) ya da sen hediye mi alıyorsun, kardeşim için değer sorun değil parasını görmüyor gözüm de. Seni bağlamaz işine bak demeye getir yani.

Çok teşekkür ederimm. İnşallah hayırlısı ile atanirim beni anlamanız o kadar rahatlattı mutlu etti ki. Yukarıdaki belirtmeme rağmen sınavın olumsuzluklarıni onlara yansitiyorsunuz diyenler bile oldu şaşkın şaşkın okudum.. üstelik belirtmiştim ben sınavı bu olaylardan Bi kurtuluş olarak görmüştüm diye. Ama anlamamislar maalesef üzücü. Bu bahsettiğim mevzular olurken ben çok toy Bi gelindim pek Bir şey diyemezdim şuan olsa sizin dediğiniz gibi cevap veririm ama o zaman sudan çıkmış balıktım. Ben sustukça da sürekli yenisi geldi. Sürekli Bi şeyler konuşuldu. Eşim anlattı rahatsız olduğumuzu ama onu da dinlemediler. Yani diyorum ya sadece bunlar olsa iyi. Diğer halası bu bahsettiğim halaya gelip söyle demiş ' o kadar beddua etmiştim ama oğlanın nişanlısı iyi biri çıkmış neyse daha diğer çocuklar var onlara beddua ederim' yani eşime beddua etmiş ama ben ve ailem iyi çıkmışız ama esimin diğer kardeşlerine etmeye devam edecekmiş. Kadının ablası bunu demiş ve bu bahsettiğim hala da biz nişanlı iken bunu arayıp benim anneme anlatmış ablam böyle dedi diye. Varın siz düşünün nasıl şeylerle sinandigimi. Kimin psikolojisi sağlam kalır Allah aşkına? Ben de farkındayım fazla üzüldüğümün. Ama karşımda normal insanlar yok. Halalardan bahsediyorum, kim annesine babasına sinirinden yeğenine beddua eder ? Benim ve esimin ne suçu var onların eski mevzularindan bize ne ? Yani hayatımdan çıkardım diyince anlayamiyor insanlar haklılar belki de ama arka plan çok farklı. Yani sadece laf sokup bozmak değil uzak durmak istedim çünkü kimsenin kötü enerjisini istemedim hayatımda. Merhaba merhabayiz şuan sadece ama olur da yaparsa dediğiniz gibi hiç kendimi üzmeyip üstüne ukalaca davranmaya çalışacağım. Insanlar bundan anlıyor sanırım

Şimdi size çat çat verin cevaplarını yazacağım ama siz de "benim yapım değil" diyeceksiniz. Alınan verilen herşeyi herkes niye biliyor? Ben telefon alacağım eşimin halası da bilecek, yetmeyecek laf sokacak. Ne alaka? Babanızın durumu iyiymiş, ben yokluktan gelmedim canım ne isterse alırım nereye istersem giderim demeyi öğrenmek zorundasınız. Bu arada kayınvalidemi çok severim falan yapmayın. Her sevgi de saygı da şey karşılıklıdır. Numarasını görünce ağlayasınız geliyorsa az sevin.

sen hemşire misin öğretmen mi, ikisinden biriysen emin ol sıradan bir askerden daha üst bir konumdasın. askerleri bilmesem hani bir şey diyeceğim de.

kendini ezdirme. ailecek seni aşağı çekmeye çalışıyorlar özgüvenini zedeliyorlar. buna izin verme.

eşin ve evliliğinden önce senin kendin çözmen gereken sorunların var gibi görünüyor. bence psikologa gideceksen kendi mutluluğun için git.

atanınca da boşan ciddiyim.

Şimdi size çat çat verin cevaplarını yazacağım ama siz de "benim yapım değil" diyeceksiniz. Alınan verilen herşeyi herkes niye biliyor? Ben telefon alacağım eşimin halası da bilecek, yetmeyecek laf sokacak. Ne alaka? Babanızın durumu iyiymiş, ben yokluktan gelmedim canım ne isterse alırım nereye istersem giderim demeyi öğrenmek zorundasınız. Bu arada kayınvalidemi çok severim falan yapmayın. Her sevgi de saygı da şey karşılıklıdır. Numarasını görünce ağlayasınız geliyorsa az sevin.
bence sevmiyor kayınvalidesini ama öyle ezmişler ki kızcağızı sevmek zorundaymış gibi hissediyor bunu ön koşul olarak görüyor.

kır zincirlerini soru saribi bak o zaman kpss'nin nasıl içinden geçiyorsun

Kayinvalidemle bazen zitlasiyoruz genelde sebebi oğluna normalden düşkün olması yani oğlunu bebek gibi görüyor bazen ama özünde kötü bi kadın değil. Beni kırdı üzdü diye hakkını yiyemem iyi Bi anne iyi Bi insan. Belki de sevdiğim için ondan böyle bi şey beklemediğim için çok takmisimdir az sev demek de haklısınız. Aradığını görünce gerçekten gerildim o söz aklıma geldi çünkü. Açmadım bi kac saat sonra tekrar aradı o zaman konuştum öyle kırıcı incitici bir şey söylemedi sonra rahat bi nefes aldım. Yani ben istiyorum ki kimseyi kirmayayim onlar da kırmasın sonuçta aileyiz. Baksanıza en ufak sözleri bile artık kaldıramayacak hale gelmişim. Sürekli görüşmüyoruz zırt pırt gitmiyoruz ne esimin ailesine ne benim aileme. Ilk zamanlar bu sınırı cizememistik bazen yine aşmaya çalışan oluyor engel oluyorum yani tamamen susan biri değilim aslında ama kirilmayalim diye uğraşıyorum. Babamın bana hala destek olduğunu sürekli para gönderdiğini hiç söylemedim onlara çünkü esimin babasının durumu babam kadar iyi değil yanlış anlarlar diye korktum. Ama az cok tahmin edebilirler diye düşündüm hep belki de yanıldım

bence sevmiyor kayınvalidesini ama öyle ezmişler ki kızcağızı sevmek zorundaymış gibi hissediyor bunu ön koşul olarak görüyor.

kır zincirlerini soru saribi bak o zaman kpss'nin nasıl içinden geçiyorsun
Nedense bir kaç kişi sevmediğimi düşünmüş 😅 seviyorum yani beni kendimden şüphe ettirdiniz simdi. Yani tabiki bu olanlara hep susması soğuttu ama bu konuyu yakın Bi arkadaşıma anlattığımda kendi için konuşmuş mu ki hep ezilmiş kadın gorumcelerone dedi. Sonra içimde bi merhamet duygusu oluştu gerçekten onlara karşı sessiz bi kadın çünkü. Çoğu şeyi yaşayamamış içinde kalmış biri. Bir keresinde arkadaşım kayinvalidenin annesi gibi davranma artık demişti. Onu neden korumaya calsiiyosun demişti ailede. Farkında olmadan böyle şeyler yaptığım oldu belki de merhamet duygusudur bilemiyorum ama halalari gerçekten sevmiyorum ve inkar da etmiyorum

Nedense bir kaç kişi sevmediğimi düşünmüş 😅 seviyorum yani beni kendimden şüphe ettirdiniz simdi. Yani tabiki bu olanlara hep susması soğuttu ama bu konuyu yakın Bi arkadaşıma anlattığımda kendi için konuşmuş mu ki hep ezilmiş kadın gorumcelerone dedi. Sonra içimde bi merhamet duygusu oluştu gerçekten onlara karşı sessiz bi kadın çünkü. Çoğu şeyi yaşayamamış içinde kalmış biri. Bir keresinde arkadaşım kayinvalidenin annesi gibi davranma artık demişti. Onu neden korumaya calsiiyosun demişti ailede. Farkında olmadan böyle şeyler yaptığım oldu belki de merhamet duygusudur bilemiyorum ama halalari gerçekten sevmiyorum ve inkar da etmiyorum
Kpss konusu gerçekten zor bir konu psikolojik anlamda. Geçen sene öylesine girdim ve daha iyi sonuç aldım bu sene deli gibi çalıştım ama kaygidan mahvettim sınav anında bile atanıp uzaklaşmayı düşündüm. İster istemez korkuyordum mesela yine mi olmadı demelerinden. Bekar olsam takmam ama evli olunca farklı oluyormuş gerçekten. Çoğu gunler nereye atanirim kesin oğlunu götürürüm diye bana laf dokundurup üzülür diye düşünmekten odaklanamadigim bile oldu yani düşünün kendi annem babam da burda ve biz de duskunuz birbirimize ama kendi annemden ayrılmaktan çok eşimi annesinden uzağa götürmeyi dert ettim. Arkadaşım mutlaka doktora git ve odaklanman için ilaç kullan dedi muhtemelen bunu yapacağım. Oturup ders calismak bana dokunmuyor ben calismayi seven biriyim ama sözleri düşünmek yoruyor işte. Kpss daha önce girenler beni anlar bu zeka değil psikoloji sınavı daha çok

kendinden başka kimseye merhamet etme çünkü onlar sana aynı merhameti göstermeyecekler

sen hemşire misin öğretmen mi, ikisinden biriysen emin ol sıradan bir askerden daha üst bir konumdasın. askerleri bilmesem hani bir şey diyeceğim de.

kendini ezdirme. ailecek seni aşağı çekmeye çalışıyorlar özgüvenini zedeliyorlar. buna izin verme.

eşin ve evliliğinden önce senin kendin çözmen gereken sorunların var gibi görünüyor. bence psikologa gideceksen kendi mutluluğun için git.

Esim asker gerçekten onun işi kariyeri güzel gidiyor ben ona hep destek oluyorum mühendis subay şuan. O da bana destek oluyor. Sürekli elinden geleni yapıyor hem ev isleri hem sınav hem özel hayat. Sınav sürecinde yiprandigimi gördü ve iki farklı tatil ayarladı kendi dersleri başlamasına rağmen. İster ozelde çalış ister atan istersen hiç çalışma dedi en baştan beri bana bıraktı seçimi. Yani asla eşim toksik değil ama bu olanlar yüzünden bu kadar çok sevmeme rağmen ben de düşündüm boşanmayi. Zaten böyle şeyler olduktan sonra eğer eşimi sevmesem ya da esim de öyle olsa beş dk duramazdım. Kendi sorunlarım için gideceğim psikoloğa çünkü ben hiç böyle olmadım. Kimse beni böyle aşağı çekemedi kimse bana karisamadi. Babam şuan neden bu kadar kendini yoruyor ille atanmak için bu kadar uğraşıyor demiş. Bunların hiçbirini babam bilmiyor çünkü. Ama dediğim gibi eşimle tek sorun bu ailesi annesinin bebek gibi görmesi falan. Bazen o kadar bebek gibi davranıyor ki eril enerji düşüyor. Yani o akşam eve döndüğümüzde annesinden bebek almış evine getirmiş bi dadı gibi hissediyorum çok toksik. Eşim bebek gibi davranmıyor hoşnut da değil bu durumdan belli dr ediyor ama hep aynı yerdeyiz

Ezdirmeme kısmında ne önerirsiniz? Yani her söylenene direkt cevap vermek mi yoksa daha az görüşmek mi? Veya diğer arkadaslarin dedigi gibi sınava çalıştığımı saklayarak mi bunu yapmaya çalışayım?

X