Gecmisi unutamiyorum takilip kaldim

İsteyen kırılsın isteyen yanlış anlasın. Siz de ağaç kovuğundan çıkmadınız. Ezildikçe ezilmişsiniz, niye? Aman kimseyi kırmayayım üzülmesinler. Bakın çok zayıf davranıyorsunuz, iki lafla çöküveriyorsunuz. 17 senelik evlilik tecrübesi; eş ailesinde rahatsız olduğunuz şeyi içinize atmayın söyleyin. Gerekirse gemileri yakacağınızı hissettirin. Sadece annesi babası değil, eş de bunu bilmeli.

Eşiniz ortalık daha fazla karışmasın diye mi yoksa annesine kıyamadığı için mi susuyor? Çok seviyorsunuz çok aşıksınız iyi güzel de arada tırnaklarınızı çıkarın. Annen veya akrabalarından biri ileri geri konuşup beni sinirlendirirse lütfen gereken cevabı ver yoksa ben ağır konuşmaya başlayacağım artık deyin ve yapın. Sizin anneniz bunu yapsa eşiniz rencide olmasın diye engel olurdunuz değil mi? O da yapsın aynısını. Ablanızın evliliği boşanması bebeği... Eşinizin ağzı dili mi tutulmuş dedikodulara hadsizliklere? Saygı yoksa sevgi istediği kadar olsun, bir gün biter.

Sınavı kazanıp başka ile atanırsanız o zaman görürsünüz kayınvalidenin gerçek yüzünü. Kadın açık açık söylemiş senin mesleğin önemli değil diye. Bu şu demek, bu il dışına ataman yapılırsa oğlumu da sürükleme peşinde. Eşiniz askermiş, görevlendirme yapılacak zaten gidecek ama annesinin fikri görev nedeniyle gitsin sizin için değil. Bu insanların hepsi evliliğiniz nedeniyle hayatınıza dahil. Önceden bilmiyordunuz tanımıyordunuz. Allah göstermesin ama olur da boşanırsanız yine hiç kimse olacaklar.

Gerçekten duygularımı şu ana kadar en doğru anlayan kişisiniz diyebilirim mesajı okurken gözlerim doldu mutlu oldum. Tam olarak bu. Eşim bazen gidip uygun şekilde konuştu annesi ile onun da mesleği önemli o benimle her yere gelmeyi göze alarak nişanlandı demiş sonra hastalık süreci oldu hepsi geldi geçti şükür ama demek istediğim şey bu esim mesleği için gitse benim gidip gitmemem konuşulmaz bile değil mi? Elbette herkes gideceğimi bilir ama ben gitsem meslek için eşime ailesi bunu soracak gidecek misin diye. Zoruma giden bu. Bir kere olsun eşim ailesinin ve benim yanımda bu konular açılınca diyemedi eşimle aynı yerde olalım da mutlu olalım da şehir önemli değil.diyemedi. bazı zamanlarda da ben o an dikkat edemedim farkında değildim bunun soylendiginden filan dedi. Sonra ben yavas yavaş çöktüm. Yavas yavaş eridim gözlerinin önünde. Sonra eşime dank etti. Çok pişman oldu ama ben çoktan mahvolmuşum neye yarar ki? Elbette seninle geleceğim ben sensiz ne yapayım burda diyor bana. Gelir de biliyorum. Ben okurken en ufak Bi moral bozuklugumda çıkar gelirdi okuduğum şehre. Gün içerisinde sürekli arar sorar ilgili. Biliyorum geleceğini hayat müşterek de diyor. Ama kayinvalide unutuyor asker olduğunu herhalde. Mesela geçen sene ben kpss hazirlanmayi yeni düşünmüştüm eşim de yüksek lisans sınavına girecekti. Bana mutfakta atan da it kızım dedi tatlı dille. Eşim yoktu sonra bizi yolcu ederken kapıda eşime oğlum çalış yüksek lisans kazan da burada kal filan dedi ben şok oldum. Eşim şuan bu şehirde yüksek lisans yapıyor. Bitene kadar burada mecburen. Yani elbette her anne evladını ister yanında ama beni de taş doğurmadı ben her şeyi göze aldım onunla nişanlı iken. Eşim hastalık geçirmese biz şuan başka şehirde olacaktık hatta esimin gemi görevi olacaktı ben hiç bilmediğim şehirde tek başıma belki 3 ay yolunu gözleyecektim çok zoruma gidiyor. Bütün bunlara rağmen kayinvalidem mağdur mağdur konuşunca kendimi oğlunu annesinden ayıran kötü gelin gibi hissedip üzülüyorum manipule edildiğimi bile son zamanlarda fark ettim ben

mesleğiniz ne bilmiyorum ama siz de bir meslek sahibisiniz. onlar eşinizin mesleğini sürekli öne çıkarıyorsa siz de çıkarın. babanızın ailenizin durumu iyiymiş, bunu söyleyin sürekli. siz de onalrı çatlatın. siz değerlisiniz.

mühendis askerleri de biliyorum yani çok mühim bir pozisyon değil.

bir de kendinize zaman ayırın spora yazılın bence. spor + ders çalışma daha etkili oluyor.

Ben öğretmenim. bunları hiç ama hiç yapmadım. Görgüsüzlük gibi olur diye düşündüm hep. Ama bazı şeyler dikkatimi çekti mesela geçen sene de bu sene de tatile giderken eşim ailesine hep son anda söylüyor. Bu sene annesi ne yapacaksınız tatile gidecek misiniz diye ısrarla sorunca yalovaya gideceğiz gezmeye dedi ama halbuki ondan bir hafta sonra alanyaya da gideceğiz yer ayırdık planı yaptık. Ve bunları hep gitmeden bor gün önce sanki mahcup şekilde haber veriyor bu dikkatimi çekti. Böyle şeyler olunca ben de ailemin bana sürekli destek olduğunu hediye aldığını soylemedim. Acaba kötü mü hissediyorlar hava atmış gibi mi oluyoruz diye. Mesleğim kucumseninceye kadar hep böyle düşündüm. Sonra mesleğim kucumsendi ve ben de böyle davransam diye düşündüm ama yapamadım yani keşke yapabilsem de kendimi biraz toplasam ben uzulecegime başkaları uzulse. Spora başlayalı üç gün filan oldu iyi geldi. Ders calismak için kendimi fazla kapattım çünkü anca yetistiriyordum her şeyi. Kalan vakitlerde de hep ailelerle görüştük. Yani şöyle düşünün sürekli ders ev işi filandi gündemim hafta sonu da ailelerimizi görüyorduk ve bu tarz sözler duyuyordum. Hırpalanmam çok normal ailelerimizden arkadaşlarımıza zaman ayiramadik doğru düzgün ve ben sosyallikten koptum

ben ulvi bir mesleğe sahibim biz öğretmenler olmasaydı sizin oğlunuzu kim "mühendis-asker" yapacaktı de. ailenin durumuyla çatlat dediğim gibi.

sorunun kaynağı eşin bence ama iyi mutlu anınızı bile korka korka paylaşıyorsunuz.

Böyle davranacağım öyleyse Bi de bunu deneyeyim ne kaybederim değil mi?
Esim konusunda da artık ben bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Yani tatili saklıyor ama ben söyleyeyim diyorum. Beni düşünmüş tatil ayarlamış filan diye. Bir de artık yanlarında eşime çok mesafeli davranmayı bıraksam etkisi olur mu sizce? Saygısızlık değil ama canım cicim demek filan ya da benim için yaptığı şeyleri anlatsam eşik de açılır mı sizce zamanla ailesine karşı?

evet kesinlikle samimi davranın aşkım diye seslenin bence eşinize onların yanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…