Gecmisi unutamiyorum takilip kaldim

Herhangibiri33

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
40
35
27
Merhaba arkadaşlar. Kindar biri değildim ama son zamanlarda bana yapılanları unutamıyorum. Sürekli aklıma geliyor ve bu beni çok yoruyor. Çok uzun hikayeler ama örnek olarak bir tanesini anlatayım. Ben sınava hazırlandım bu sene. Atanmak için çok çalıştım bu süreçte eşim de çok destek oldu herkes yanımda oldu. Ama bayramda kayinvalidem herkesin içinde oğlumun mesleği senin mesleğinden önemli gibi bir cümle kurdu. Konu Ben değildim bu sirada. Bu yüzden ben de dahil ortamdaki herkes şaşırdı. Ben şaşkınlıktan bir sey diyemedim. Esimin kuzeni lafa girdi ve hayır asıl onun işi önemli çünkü henüz atanmadı bir isi yok ama senin oğlunun şuan Bi işi var filan dedi. ( eşimin şuan iyi bir işi var ve diğer yandan yüksek lisans da yapıyor) esimin ailesini seviyorum kötü düşünmek istememiştim ama bu söz beni çok rencide etti. Sınavım kötü geçti ve bir yıl daha hazırlayacağım gibi duruyor. Ama hiç gücüm kalmadı. Sınavım kötü geçtiği için yine böyle imalara maruz kalır mıyım diye kendi kendimi yiyorum. Öyle ki esimin annesi aradığında açasım gelmiyor çünkü bi şey derse en ufak Bi imada bulunursa çok kötü olurum. Çok uzatmak istemedim ama öncesinde başka şeyler de olmuştu esimin halası kuaföre gitmeme, telefonum kırıldığında yenisini almamıza filan laf etmişti ve tüm aile susmustu. Neden hiçbir söz edemediler diye çok üzülmüştüm hala unutamıyorum. Halasının çok kötü şeyleri oldu ve hayatımdan çıkardım eşim de bana hak verdi. Halası haddini coook asmisti. Annesi asla bu kadarını yapmadı ama sessiz kaldı. Simdi ise kazanamadım ve bir sene daha aynı şeyleri yaşayacağım diye kendimi yiyorum. Maddi Bi zorluk yaşamıyorum esimin de babamın da durumu iyi. Ama bu imalr beni bitirdi ruh sağlığım bozuldu. Ozelde çalışsam isim kucumseniyor atansam bu kez kayinvalidem eşimi ondan koparacagimi filan düşünüyor olacak ki triplere girdi defalarca. Eşim asker... Yani ben onunla her yere gitmeyi aylarca evde tek kalmayı göze alarak evlendim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik çok büyük imtihanlar yaşadık mesela kanser mesela aylarca uzak kalmak gibi. Her şeyi atlattık çok şükür ama bunları atlatamiyoruz. Eşime sessiz kaldığı için çok kırgınım geçmiyor. Birkaç kez annesi ile konuştu o benim eşim nereye atanırsa giderim şeklinde. Veya Halası ile konuşmuştu. Ama ben korkuyorum. Rahat Bi hayat sürdüm evet isim yoktu mezun olur olmaz evlendik ama ceyizimi her şeyimi babam eksiksiz yaptı hatta ev alırken her ikimizin ailesi de destek oldu. Hiçbir zaman mesleğim küçümsenmedi kuaföre gitmem konuşulmadi. Evliyken hepsi ve daha buraya yazmaya üşendiğim niceleri oldu.. eşime çok aşığım o da öyle. Bunlar dışında Bi sorunumuz yok. Bunlar dışında bir kere bile kavga etmedik.. kuafor mevzusu üzerinden bir buçuk sene geçti ben iki senedir evliyim. Ama unutamıyorum. Sınavı kurtuluş olarak görmüştüm atanıp giderim eşim de gelir ve uzak kalırım bu imalardan demiştim ama nasip olmadı. Eşim tekrar hazrlanmam konusunda destekçim. Ben de istiyorum ama psikolojim bozuldu. Psiyatra gitmeyi teklif etti ben de düşünüyorum ama iyi gelir mi bilmiyorum. Kimseye kin beslemiyorum aslında ama suan kayinvalidem arayinca bile agliyorum. Kayinvalidemin bana çok iyiliği de oldu asla kötü hi kadin değil bu arada ama beni çok kirdi ve unutamıyorum işte. Bu tarz şeyler yaşayıp unutabilen atlatabilen var mı?

Ne güzel eşin hep destekçiymiş. İnşallah sınavın güzel geçer ve atanırsın. Sürekli kafana takman seni kötü etkiler. Çalışacak gücü yitirirsin. Psikolojik destek alabilirsin. Ayrıca kocan istediğin şeyi alır. Sana biri laf söylediğinde tersle, içinde tutma. Aslında iki dakikalık önemsiz konular ama sanırım evde olduğunuzdan sürekli aklınıza geliyor iş bulana kadar bir hobi edinebilir veya spora başlayabilirsiniz.

Evet sürekli evde olmanın da etkisi olabilir. Atanmak için çok çalışmam gerektiği için bir senedir kendimi eve kapattım. Spora başladım 2 gündür gerçekten iyi geldi. Aşmaya çalışıyorum ama gerçekten olmuyor. Eşim bana sürekli hediyeler alıp sürpriz yapıyor ama ben bunları saklıyorum bazen. O kadar hassaslastim düşünün. Sanırım psikojik destek almadan asmam Cook zor

Herkes her zaman dört dörtlük olamaz. Emin ol senin de kırıcı olduğun zamanlar olmuştur. Iyi tarafları ağır basıyorsa, art niyetli değilse öyle kabul et.
Sen kendini böyle ezik görürsen etraftakiler de kendinde laf sokacak haddi bulur. Insanlar başkalarının işine burnunu sokmayı çok seviyor nedense. O yüzden her zaman özgüvenli ol. Senin aile ici meselelerine asla yorum yapılmasına izin verme.

Ben şahsen sizi hiç normal bulmadım. Kindar değilim diyorsunuz halayı hayatınızdan çıkardığınız halde unutamıyorsunuz. Bu gidişle herkesi çıkarırsınız hayatınızda.

Kayınvalidenize çoğu şeyi anlatmayın. Mesela ders çalışıyorsanız öyle evde takılıyorum falan diyin aradığı zaman. Ben çözümü bu şekilde bulmuştum. Atanmadım halen okuyorum. Ama onlar okuluma bir iki imada bulundular. Bende artık hiçbir şey den bahsetmedim onlara. Çokta iyi oldu. Bana soramadıklarını oğluna soruyor. Başta oğlu da anlamadı ama sonradan dank etti

Bir de gerçekten siz eşiniz ile iyi olun. Gerisini sallayın gitsin. Ne yapsalar ne deseler minder edip altınıza atın der bizim burada büyükler. Tavsiye ederim. Kimse için üzülmeye değmez.

İnşallah en kısa zamanda atama haberlerinizi de yazarsınız

Halasina karşı kendimi ezdirmedim. En son patladım doğrusu. Halası ablamın bosanma konusu hakkında orda burda konuşmuş sonra da utanmadan bunları anneme ablama anlatmış. Ablamın minicik bebeği hakkında bile doğurup doğurmamasi hakkında dedikodu yapmış anlayacaginiz o denli haddini aştı ve patladım. Ama kayinvalideme saygımdan ve esimin hatri için pek karşılık vermiyorum. Kötü biri değil bu yüzden üzmek de istemedim hiç. Bunu eziklik olarak görmedim. Belki de dışarıdan böyle görülmüş bile olabilirim. Ailesine saygı ve maddi manevi destek anlamında eşime hep destek oldum. Ailesine yaptığı hiçbir şeyi kıskanmadım engellemedim aksine ona o fikri çoğu zaman beb verdim. Mesela söylenmez biliyorum ama kardeşlerine telefon hediye etmistik sonra benim telefon çatladı ve halası eşime ay bu da çok para yazık filan dedi. Ama kardeşlere telefon alırken kimse çok para filan demedi. Yani ben maddi manevi hep destekledim. Kendi evime robot alırken kayinvalideme de aldım benim fikrimdi esimin aklına gelmezdi bu. Ben kayinvalidemi gerçekten seviyorum ama dediğim gibi inanılmaz kırıldım. Tüm bunlar olurken para konuşulmadı ama benim hakkımda konuşuldu zoruma giden bu

Eşim bana sürekli hediyeler alıp sürpriz yapıyor ama ben bunları saklıyorum bazen. O kadar hassaslastim düşünün.
Hayatında bir kıymeti olmayan insanların kıymetsiz laflarıyla evliliğin içindeki huzurunu ve mutluluğunu gölgeleme. Hiçbir meslek grubu diğerinden önemli değil hepsi birbirini destekleyen yada o süreçte yardımcı olan meslekler. E eşte senin tabiki sana birşey alacak gayet normal bunun için kimseye hesap verme zorunluluğunuz yok lütfen mutlu ol. Ve arkadaşlarında dediği gibi kimseye anlatma.

Ben şahsen sizi hiç normal bulmadım. Kindar değilim diyorsunuz halayı hayatınızdan çıkardığınız halde unutamıyorsunuz. Bu gidişle herkesi çıkarırsınız hayatınızda.
Hala durumu farklı benim ablam aldatildi ve bebeğini doğurup boşandı hala her yerde bunu konuşmuş bebeği aldirsaydi muhabbeti yapmış ve utanmadan bunu ablama bile söylüyor. Eşim de artık yeter dedi ve görüşmeyi kestik. Bu benim tek başıma verdiğim Bi karar değil. Ablam olayı olana kadar ben yine sabrediyordum . Belirttiğim gibi her şeyi anlatmadım yukarıda çok uzun olduğu için. Hala çok başka Bi mevzu. Eşim kanser oldu nisanliyken kadın beni suçladı alttan alta. Aileye soylemeyecektik Eşim üzülüyor utanıyor diye Hala sulaleye yaydı esimin kanser olduğunu... simdi Eşim Hala herkes benim çocuğumun olmayacağını dusuniyor diyip üzülüyor. Halbuki öyle Bi şey yok. Ama Eşim üzülüyor

Ay bunu zaten yapıyorum sonra acaba delirdim mi diyorum kendi kendime

Bazilarinin aksine yargilamadan cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

Bence kazanamamış olmanın stresini insanlara yönlendiriyorsunuz. Aslında derdiniz kendinizle gibi görünüyor. Yoksa iki tane yaşlı kadının boş konuşması senelerce kafaya takılacak bir şey değil. Çok zor bir süreç geçirdiğiniz. Profesyonel destek almak iyi bir çözüm olabilir. Duygularınızı daha iyi tanımlayabilirsiniz.

Boşver, takma, onlar dış kapının dış mandalı… gibi cümle kuranlar kadın zaten boşverebilse verirdi kurtulurdu sınavı da iyi geçerdi.
Arkadaşım, o kadar bensin ki. Dünya bizim gibi hassas kalpliler için cehennem. Ne yazık ki ben de senin gibiyim ve bayağı kindarım. Bana yapılan iyiliği de kötülüğü de unutamıyorum. Aklıma gelip karnıma yumru gibi oturuyor. Bunun bir çaresi var mı bilmem. Ama ben değer verdiğim insanların bana böyle yapmasını kafaya takıyorum, şimdi bir yöntem geliştirdim. Beni üzecek en ufak şey yapanı hayatımdan kademe kademe uzaklaştırıyorum. Ve sevgim bittiğinde tamamen, işte o zaman bir daha eski ben olamıyorum. Kin içimde büyümüyor. Sevgi bitiyor. Yoluma devam ediyorum. Eşine tavır alsan da almasan da atandığında asıl yüzünü göreceksin. Seninle her halükarda gelmeli. Memuriyet bu. Hakkında hayırlısı olsun.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.. tekrar hazırlandığımi söylemem belki ama o zaman da çat kapı gelmeler olabilir. Dönemin başında bunu yaptılar. Sürekli çat kapı. Etrafta kitaplar falan da vardı. Hatta bir kez halası yanında hiç tanımadığım bir kadınla çat kapı geldi falan. Ders çalıştığımı soylemezsem sık sık gitmemizi bekleyebilirler. Veya esimin ders çalışmasını bahane edebilirim kendimi söylemek yerine

Öncelikle aynı memlekettenmisiz. Teşekkür ederim gerçekten insanlar anlayamıyor... Ben bu yaşıma kadar kindar değildim gerçekten evlendikten sonra bunları yaşadıktan sonra sanırim oldum.. ama elimde değil geçmiyor unutamıyorum çünkü haksızlığa uğradım. Bu sözleri hak etmedim asla. Sınava çok iyi hazırlanmıştım ama yemin ederim sinav anı bunlar aklımda döndü. KazanamaZsam bana imada bulunurlar diye düşündüm ve daha çok stres oldum. Normalde çok iyi yaptığım şeyleri yapamadim

Tüm bunlar olurken para konuşulmadı ama benim hakkımda konuşuldu zoruma giden bu
Eşin bu sürece saygı duyuyorken başkasına laf düşmez. Biraz cazgır ol. Eşimin parası benimde param evlilikte ayrı gayrı mı var de. İstersem en pahalısını aldırırım de.
Bazilarinin aksine yargilamadan cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim ama lütfen yipratmayin kendinizi.
Hatta bir kez halası yanında hiç tanımadığım bir kadınla çat kapı geldi falan.
Müsait değilim sürekli gelmeyin veya beni aramadan, ben buyur etmeden gelmeyin diye açık açık konuş. Sınırını net çiz. Ha sormadan mi geldi alma içeri. Benim akrabalarda karşılıklı oturur bir kere aramadan geldiklerini bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…