Geçinemeyenler kulübü

daire dövizden altindan daha cok getirisi olacak bir seymi?

Misal mercimek çorbası yapiyorum hemen kaynar kavanoza koyup ters ceviriyorum genelde kapaklarim yeni oluyor soğuyuncada dolaba hazır yemek mis gibi y.mercimek barbunya kuru ne bilim hersey olur bütün çorba cesitleri
kızın corbalarini boyle yapacagim, kapak yeni olmak zorundami abla ?

Bence öyle deniz.
Şuanki kurlar akıl almaz bir durumda ama atıyorum 2005 2010 senesinde alınan altının getirisi, bir dairenin yanında çok çok düşük kalıyordur.

hayır.
daha doğrusu, hangi yönden baktığınıza bağlı.
ben açıkçası yabancı parayı, para cinsinden tutmama kararı aldım.
elimdeki dövizi kullanmak istediğimde, akşamdan sabaha kararnamesi çıkabilecek kısıtlamaların derdine düşmek istemiyorum.
daha az getirili, ama spekülatif olmayan ve kendimce daha sorunsuz yatırım olarak görüyorum gayrimenkulü.
tercih ettiğim evler kentsel dönüşüm bölgesinde, az daireli ve eksik katlı binalar oluyor, belki kentsel dönüşümden de yararlanırım uzun vadede. Ben veya çoluk çocuk, artık nasip.. :)

annem evini 2011 de aldi, 135 bindi simdi 400 bin
Doğru orantılı artmış, 3 kat değerlenmiş.
Demek istediğim şimdi ile değil atıyorum 2011 2015 arası değerlendirdiğinde, ev mutlaka altın ve dövizden fazla getirmiştir.

Tabii evine göre de değişir, eski evler tavan fiyatındadır zaten, o sebeple yatırım amaçlı düşük ihtimaldir eğer bir kentsel dönüşüm ya da merkezi durum söz konusu değilse.

Geçen a101 de renkilerini gördüm filamingolu falan hemen aldım işi büyütüyom
Geçen yeni açılan bir mağaza keşfettim.
1 milyoncuların modernize hali.
Bim a 101 reyonların iki katlı mağazası olduğunu düşün
Allahım gel bana dök paraları diyor resmen dükkan, kamyon dayayıp çıkarsın.
Bu hafta da gidip kavanoz, kapak ve bilimum şeylere saldırayım bari

nere ora

Bence öyle deniz.
Şuanki kurlar akıl almaz bir durumda ama atıyorum 2005 2010 senesinde alınan altının getirisi, bir dairenin yanında çok çok düşük kalıyordur.
bu arada evet 2010 da alinmis altinlarimla annemin evini degerlendirince daire daha fazla katlamis

bu arada evet 2010 da alinmis altinlarimla annemin evini degerlendirince daire daha fazla katlamis
Daire olağanüstü haller dışında öyledir.
İçine tadilat yaparsın, 50 bin koyarsın değerini 90 bin arttırırsın, altına mahallesine market okul vs açılır, değer katlar, metro gelir tadından yenmez falan filan.
Ondan yatırımlık alırken tüm seçenekleri ve iyi kira getirisi diye araştırmak lazım.

Şuan aynı şekilde ablama ev arıyoruz 500 bini geçmeyecek şekilde, daire yerine büyük projelerdeki 1+1 leri ve maksimum 4 senelik olmasını değerlendiriyoruz ki kiralar 2 bin ve üzeri.

Bu paraya kocaman daire de alınır ama kira getirisi o kadar yüksek olmaz, giderek katlamaz.

Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olup kendimize masraf kapısı çıkardık bugün.

Mutfak evye bataryasını değiştirdik sıcak su geç geliyor diye, ana banyodakinin üzerine zarar veren bir kimyasal döküp paslandırdım zamanında.
Mutfaktan çıkanı ebeveyne, oradakini ana banyoya takalım dedik ama ana banyodaki her şeye rağmen çıkmadı, olmadı ve lavabo da kırıldı

Yahu ne pahalıymış lavabo ve batarya, cinlik yapacağız diye oturduğumuz yerde masraf sahibi olduk

Anaaa yeni birsey alınacak param olmadığı halde en bi sevdiğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…