- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.023
-
- Konu Sahibi chamallows
Bu bir tercih.Bu kadar güzel tarif edilebilirdi vallaşu TV yok bizde diyenlerin övünmesini anlamıyorum iyi kullanılırsa gayet yerinde bir teknolojik eşya hatta müthiş
bizimki de orada ne guzel oyuncaklariyla oynuyordu icinde kamp yapip piknik yapiyorduk, çadir geldi büyü bozulduBiz her gün evde minderlerden çadır yapıyoruz.
Tüm oturma odası minderleri salona taşınıyor, salon masası sandalyelerinden destek alıp minderler falan, üzerine battaniye örtüyorlar.
Fener istediler, fener aldık.
Hatta işi büyütüp 2 ayrı ev gibi yapıyoruz, orada en az yarım saat sohbet ediyor sıpalar.
Ve evet, çadırımız vardı 1 sene önce attık
Oyuncak konusunda biz çok müsrifiz bu konuda bilmiyorum da nasıl önüne geçeriz ne yapmak lazım biraz geç çocuk sahibi olduk sürekli bişeyler alıyoruz evde bisiklet akülü sallanan at kızım arabalarla oynar koca sepet araba bunun önüne geçemiyoruz bunun için destek almamız gerekiyor bir uzmandan ileride şımarık bir çocuk olmasından korkuyorum israf çok var kıyafette kendimi durdurmayı başardım darısı oyuncakta inşallahbende kizima çok oyuncak alirdim
oynamayan tay at oaz mantigiyla,
en son gecen ay sandalyelerin uzerine carsaf gerdirip cadir yapiyor diye uzuldum cadir aldim,yuzune bakmiyor.
hayal dunyasinda ki o çadir daha kiymetliymis meğer.
her seyin hazirini sunmamak lazim mış sanirim
O ekonomi programlarını ben de anlamadım inanın.Ve ben her ay faturalarımı not alıyorum. Son 2 aydır oğluş ek gıdaya geçtiğinden çamaşır bulaşık makinası her gün çalışıyor ve bulaşık makinasında hep kullandığım ekonomik programı artık kullanmıyorum. Su da elektrik de neredeyse aynı geliyor anlamadım bu işi.
5 liraya balık bile karnını doyuramaz orası neresiymiş çok merak ettim3000 lira mı ne aylık gelirleri var, 2 çocukları varmış. Ama haftada iki kere dışarda külbastı iskender yerlermiş. Bir de haftada iki kere kilosu 5 tlden balık bulup yiyorlarmış.
Çünkü coğrafya kadermiş, küçük ilçede böyleymiş hayat.
Ben çok TV izlemem ama çocuklar için çok faydalı yayınlar var belgesel izlemeyi severim o da akıllı telefonlardan sonra pek izleyemez oldum ama TV siz evet zor çocuk olmadan evvel biz de çok film izlerdik nasıl bu hale geldik bilmiyorumBu bür tercih.
Çocuklar olmadan önce ‘aman ekran mı’ deyip tüm mesleki bildimi sayfalarca yazardım.
Yok arkadaşım, öyle olmuyor.
Belirli bir yaştan sonra çizgifilmden öğrenebildikleri çok güzel şeyler de var.
Ha şahsi olarak ben ekransız evde yaşayamam, malum rumuzum belli.
Hatta en büyük hayalim sinema odasıydı eşimle, ailemin evinde sağlam dvd koleksiyonum da vardı.
Tercihler tartışılmaz ama ekran hayatımızın her alanında mevcut olacak, eğitimde bile öyle.
uzmanlar da çok oyuncak önermiyor aslinda ve dönüsümlü kullanilmasindan yanalar ama bizim kızın elinden oyuncakları alamiyoruz,Emin olun bunu bir anda boyle olacak olmali diye yapmadik :) Bende kızımın gelişimini takip ederek böyle bir sey yapmaya başladım. Sürekli etrafında oldugu zaman ilgisini kaybettigini görünce dönüşümlü olarak vermeye basladim ve boyle cok daha etkili oldu. Legolariyla 2 gun cok iyiyse 3. Gun oynamak istemiyor veya 10 saniye anca bakip baska seye geciyor. Daha cok ilgisi dağılmaya basladi. Ama simdi bu şekilde daha cok verimli oyun oynuyor. Gelisimine katkisi olacak oyuncak ve kitaplari ayrica almaya dikkat ediyoruz. Her çocuğun ilgisi, yeteneği bir olmuyor elbette.
şımarık olmuyorlar kızım olmadı ama israf oluyor o konuda haklısın .benim kız oyuncaklara aşırı düşkün tek çocuk olduğundan sıkılıyor evde ve evde annannede var ben ve babaya aldıramazsa direkt annanneye yapışıyor 3 aylığından harçlık alıyor hoppp oyuncakçıya.maalesef pandemide de alıyor çünkü migros oyuncak dolu atıyor market arabasına hemenOyuncak konusunda biz çok müsrifiz bu konuda bilmiyorum da nasıl önüne geçeriz ne yapmak lazım biraz geç çocuk sahibi olduk sürekli bişeyler alıyoruz evde bisiklet akülü sallanan at kızım arabalarla oynar koca sepet araba bunun önüne geçemiyoruz bunun için destek almamız gerekiyor bir uzmandan ileride şımarık bir çocuk olmasından korkuyorum israf çok var kıyafette kendimi durdurmayı başardım darısı oyuncakta inşallah
Ben grafik tasarimciyim, 10 yildir bilgisayar basinda olunca inanin artik ekran görmekten midem bulaniyor. O bilgisayarı kapatip tekrardan kocaman baska bir ekrana bakmak gerçekten yorabiliyor. Ama mesela bu haber izlemiyoruz degil, veya film dizi izlemiyoruz degil. Esimin kardesinin netflix uyeligi var bizde kullaniyoruz. Aksamlari esimle cocuk uyuduktan sonra izliyoruz birseyler. Veya haftasonu kahvalti da aciyoruz gibi. Bu aslinda entellikten degil. Cok entel dantelim diyemem de. Esim zaten oldu olası tv meraki yok. Kitap okusun ya da uzansın dinlensin oyle bir kafa da. Kizima da gunde yarim saat kadar ingilizce izledigi müzikli cizgi filmi var. Ve bu konuda faydasi olmaya basladi. Zaten daha küçük aman aman bi yararlı veya zararlida diyemem. Ama butun gun açık olacak bir tv yi gormesede olur. Birsey kaybetmez. Zaten anane, babane de yeterince görüyor.ben bir de evimde tv yok demeyi entellik sayanları anlamıyorum tv faydalı kullanılırsa mucize bir alet .kızım çok şey öğrendi tv den.biz de ekonomiden siyasetten tut yurdum insanının yaşam tarzından tut belgesellerden tut dünyada insanlar nasıl yaşıyordan tut.her gün bir şeyler öğreniyoruz.şu an mesela hem buraya yazıyorum hem de habertürk izliyorum .haberleri her gün izlemeyen insan nasıl olur hiç bilmiyorum.net var takip ediyorum diyenlere de inanmıyorumm.dünyadan ülkeden kopuk yaşamak demek tv sizlik bana göre
İnan içimi rahatlattın bu konuda hep korkum var bu konuda şımarık bir çocuk olmasını hiç istememşımarık olmuyorlar kızım olmadı ama israf oluyor o konuda haklısın .benim kız oyuncaklara aşırı düşkün tek çocuk olduğundan sıkılıyor evde ve evde annannede var ben ve babaya aldıramazsa direkt annanneye yapışıyor 3 aylığından harçlık alıyor hoppp oyuncakçıya.maalesef pandemide de alıyor çünkü migros oyuncak dolu atıyor market arabasına hemen
aha bu ben ya.Oyuncak konusunda biz çok müsrifiz bu konuda bilmiyorum da nasıl önüne geçeriz ne yapmak lazım biraz geç çocuk sahibi olduk sürekli bişeyler alıyoruz evde bisiklet akülü sallanan at kızım arabalarla oynar koca sepet araba bunun önüne geçemiyoruz bunun için destek almamız gerekiyor bir uzmandan ileride şımarık bir çocuk olmasından korkuyorum israf çok var kıyafette kendimi durdurmayı başardım darısı oyuncakta inşallah
Benim oğlum biraz çok oyuncakla büyüdü. İki teyzesi bir de yurtdışında yaşayan dayı, anneanne dede de yağdırmayı seven insanlar. Biz almasak bile alan çoktu. Ama hiç şımarık yada doyumsuz değil. Şimdi mesela bir oyuncak beğensin, ben aybaşında bakarız diyim asla ağlamaz tutturmaz. Bekler. Ben markette fln tutturduğunj görmedim bile. Hatta doğumgünü hediyesini üç ay gık demeden beklemişliği de var.uzmanlar da çok oyuncak önermiyor aslinda ve dönüsümlü kullanilmasindan yanalar ama bizim kızın elinden oyuncakları alamiyoruz,
oyuncak tencere tava bile ögrenci oluyor,
kitap okuyormus gibi yapip soru soruyo beni taklit ediyor kisaca
bebekleri kardesiymis renkleri ogretiyor
arada kızıyor hayir mavi degil o sarı sarı diyor
Benim kizim icin suan hersey mavi renkuzmanlar da çok oyuncak önermiyor aslinda ve dönüsümlü kullanilmasindan yanalar ama bizim kızın elinden oyuncakları alamiyoruz,
oyuncak tencere tava bile ögrenci oluyor,
kitap okuyormus gibi yapip soru soruyo beni taklit ediyor kisaca
bebekleri kardesiymis renkleri ogretiyor
arada kızıyor hayir mavi degil o sarı sarı diyor
anladım.biz haftaiçi borsa oynadığımız için 2 pc ekranı açık devamlı bak bak takip et baş dönmesi yapıyor aynen mide bile bulanıyor.tv rahatlatıyor beni ayrıca çoğu zaman sadece dinliyorum tv ekranına bakmıyorum şu anda yaptığım gibi mesela .borsa kapanmaya yakın eşim yemekteyiz izler mesela ben sevmem adam seviyor gibi gibi.size özel yazmadım zaten genel olarak ayy tv mi aslaaaa evime sokmaam diye gereksiz duyar kasanlara lafım size değil.güle güle büyütün bebeğiniziBen grafik tasarimciyim, 10 yildir bilgisayar basinda olunca inanin artik ekran görmekten midem bulaniyor. O bilgisayarı kapatip tekrardan kocaman baska bir ekrana bakmak gerçekten yorabiliyor. Ama mesela bu haber izlemiyoruz degil, veya film dizi izlemiyoruz degil. Esimin kardesinin netflix uyeligi var bizde kullaniyoruz. Aksamlari esimle cocuk uyuduktan sonra izliyoruz birseyler. Veya haftasonu kahvalti da aciyoruz gibi. Bu aslinda entellikten degil. Cok entel dantelim diyemem de. Esim zaten oldu olası tv meraki yok. Kitap okusun ya da uzansın dinlensin oyle bir kafa da. Kizima da gunde yarim saat kadar ingilizce izledigi müzikli cizgi filmi var. Ve bu konuda faydasi olmaya basladi. Zaten daha küçük aman aman bi yararlı veya zararlida diyemem. Ama butun gun açık olacak bir tv yi gormesede olur. Birsey kaybetmez. Zaten anane, babane de yeterince görüyor.
Grafik tasarımcıysanız gerçekten kolay değil kardeşimden biliyorum insan hakikaten TV yi görmek istemez o kadar kafa yoran bir meslek ama kardeşim laptopta film izler haftasonları yine deBen grafik tasarimciyim, 10 yildir bilgisayar basinda olunca inanin artik ekran görmekten midem bulaniyor. O bilgisayarı kapatip tekrardan kocaman baska bir ekrana bakmak gerçekten yorabiliyor. Ama mesela bu haber izlemiyoruz degil, veya film dizi izlemiyoruz degil. Esimin kardesinin netflix uyeligi var bizde kullaniyoruz. Aksamlari esimle cocuk uyuduktan sonra izliyoruz birseyler. Veya haftasonu kahvalti da aciyoruz gibi. Bu aslinda entellikten degil. Cok entel dantelim diyemem de. Esim zaten oldu olası tv meraki yok. Kitap okusun ya da uzansın dinlensin oyle bir kafa da. Kizima da gunde yarim saat kadar ingilizce izledigi müzikli cizgi filmi var. Ve bu konuda faydasi olmaya basladi. Zaten daha küçük aman aman bi yararlı veya zararlida diyemem. Ama butun gun açık olacak bir tv yi gormesede olur. Birsey kaybetmez. Zaten anane, babane de yeterince görüyor.
Bizim ev oyuncaktan geçilmiyor.İnan içimi rahatlattın bu konuda hep korkum var bu konuda şımarık bir çocuk olmasını hiç istemem
benim kizimda ayni boyle anlattiginiz gibi bir ortamda şuan,Benim oğlum biraz çok oyuncakla büyüdü. İki teyzesi bir de yurtdışında yaşayan dayı, anneanne dede de yağdırmayı seven insanlar. Biz almasak bile alan çoktu. Ama hiç şımarık yada doyumsuz değil. Şimdi mesela bir oyuncak beğensin, ben aybaşında bakarız diyim asla ağlamaz tutturmaz. Bekler. Ben markette fln tutturduğunj görmedim bile. Hatta doğumgünü hediyesini üç ay gık demeden beklemişliği de var.
Ki biz ciddi anlamda abarttık. Akülü arabası, scooterı, denge bisikleti, legolar, kamyon kepçe takımları, arabalar bir sürü ıvır zıvırı var. Ama tatminsiz bir çocuk değil. Paylaşmayı bilir.
Çok da öyle kesin sebep sonuçlar yok sanırım çocuk işinde
Bizimki sarıya yellow diyor kızım Türkçesini de söyle annem sarı diyorum erken mi başladım öğretmeye bilmiyorum yellow araba diyor YarabbimBenim kizim icin suan hersey mavi renklila diye bebegi var oturtup bak lila mavi kuuusss diyor. ama aslinda sari
Tesekkur ederimanladım.biz haftaiçi borsa oynadığımız için 2 pc ekranı açık devamlı bak bak takip et baş dönmesi yapıyor aynen mide bile bulanıyor.tv rahatlatıyor beni ayrıca çoğu zaman sadece dinliyorum tv ekranına bakmıyorum şu anda yaptığım gibi mesela .borsa kapanmaya yakın eşim yemekteyiz izler mesela ben sevmem adam seviyor gibi gibi.size özel yazmadım zaten genel olarak ayy tv mi aslaaaa evime sokmaam diye gereksiz duyar kasanlara lafım size değil.güle güle büyütün bebeğinizi
iştee aramızdakii zenginn sensin bülent ersoy da kıyafetleri için ayrı ev tutmuştu.şaka bir yana oynamadıklarını 2. el uygulamalarından sat istediklerini al yerine ben öyle yapıyorum.hem de alanlar çok mutlu uygun fiyata oyuncaklara erişebildikleri içinBizim ev oyuncaktan geçilmiyor.
Öyle böyle değil.
Evde 2 bisiklet, 1 akülü araba, 2 market sepeti, 2 akülü araba büyüklüğünde kamyon, bilumum Kocaman bayağı temizlik kovasından büyük itfaiye, polis arabası falan var.
Küçükleri söylemiyorum bile.
Herhalde sadece 200 tane küçük araba, 100 küsür meyve falan vardır.
Alabildiğine oyuncak ve sağlam bir şey yok.
Hepsini biliyor sıpalar, kaldırsak ‘aaa onlay neydee’ diye dolanıp duruyorlar.
Offfff, oyuncaklara ayrı ev tutmak lazım...