Geçinemeyenler kulübü

Bu kadar güzel tarif edilebilirdi valla şu TV yok bizde diyenlerin övünmesini anlamıyorum iyi kullanılırsa gayet yerinde bir teknolojik eşya hatta müthiş
Bu bir tercih.
Çocuklar olmadan önce ‘aman ekran mı’ deyip tüm mesleki bilgimi sayfalarca yazardım.
Yok arkadaşım, öyle olmuyor.
Belirli bir yaştan sonra çizgifilmden öğrenebildikleri çok güzel şeyler de var.
Ha şahsi olarak ben ekransız evde yaşayamam, malum rumuzum belli.
Hatta en büyük hayalim sinema odasıydı eşimle, ailemin evinde sağlam dvd koleksiyonum da vardı.

Tercihler tartışılmaz ama ekran hayatımızın her alanında mevcut olacak, eğitimde bile öyle.

bizimki de orada ne guzel oyuncaklariyla oynuyordu icinde kamp yapip piknik yapiyorduk, çadir geldi büyü bozuldu

Oyuncak konusunda biz çok müsrifiz bu konuda bilmiyorum da nasıl önüne geçeriz ne yapmak lazım biraz geç çocuk sahibi olduk sürekli bişeyler alıyoruz evde bisiklet akülü sallanan at kızım arabalarla oynar koca sepet araba bunun önüne geçemiyoruz bunun için destek almamız gerekiyor bir uzmandan ileride şımarık bir çocuk olmasından korkuyorum israf çok var kıyafette kendimi durdurmayı başardım darısı oyuncakta inşallah

O ekonomi programlarını ben de anlamadım inanın.
Saati çok uzun acaba ondan mı farketmiyor, bilemiyorum.
Her gün çamaşır çalıştırmasanız, biraz bekletseniz?
Bulaşık beklemez elbet de, çamaşır tam hınca hınç dolana kadar beklemeli bence.

5 liraya balık bile karnını doyuramaz orası neresiymiş çok merak ettim

Ben çok TV izlemem ama çocuklar için çok faydalı yayınlar var belgesel izlemeyi severim o da akıllı telefonlardan sonra pek izleyemez oldum ama TV siz evet zor çocuk olmadan evvel biz de çok film izlerdik nasıl bu hale geldik bilmiyorum her haftasonu film izlerdik şimdi akşam yemeğinde çizgi filmi zor kapatır olduk

uzmanlar da çok oyuncak önermiyor aslinda ve dönüsümlü kullanilmasindan yanalar ama bizim kızın elinden oyuncakları alamiyoruz,
oyuncak tencere tava bile ögrenci oluyor,
kitap okuyormus gibi yapip soru soruyo beni taklit ediyor kisaca
bebekleri kardesiymis renkleri ogretiyor
arada kızıyor hayir mavi degil o sarı sarı diyor

şımarık olmuyorlar kızım olmadı ama israf oluyor o konuda haklısın .benim kız oyuncaklara aşırı düşkün tek çocuk olduğundan sıkılıyor evde ve evde annannede var ben ve babaya aldıramazsa direkt annanneye yapışıyor 3 aylığından harçlık alıyor hoppp oyuncakçıya.maalesef pandemide de alıyor çünkü migros oyuncak dolu atıyor market arabasına hemen

Ben grafik tasarimciyim, 10 yildir bilgisayar basinda olunca inanin artik ekran görmekten midem bulaniyor. O bilgisayarı kapatip tekrardan kocaman baska bir ekrana bakmak gerçekten yorabiliyor. Ama mesela bu haber izlemiyoruz degil, veya film dizi izlemiyoruz degil. Esimin kardesinin netflix uyeligi var bizde kullaniyoruz. Aksamlari esimle cocuk uyuduktan sonra izliyoruz birseyler. Veya haftasonu kahvalti da aciyoruz gibi. Bu aslinda entellikten degil. Cok entel dantelim diyemem de. Esim zaten oldu olası tv meraki yok. Kitap okusun ya da uzansın dinlensin oyle bir kafa da. Kizima da gunde yarim saat kadar ingilizce izledigi müzikli cizgi filmi var. Ve bu konuda faydasi olmaya basladi. Zaten daha küçük aman aman bi yararlı veya zararlida diyemem. Ama butun gun açık olacak bir tv yi gormesede olur. Birsey kaybetmez. Zaten anane, babane de yeterince görüyor.

İnan içimi rahatlattın bu konuda hep korkum var bu konuda şımarık bir çocuk olmasını hiç istemem

aha bu ben ya.
tedaviyle çocuk sahibi oldum hunharca bir şekilde yetistirme derdindeyim
aman gozu kalmasin aman herseyi olsun aman istesin yeterki diye agzinin icine bakiyoruz.
ailelerinde ilk torunu onlarda ayri şımartiyorlar
bu ara istedigi bi kac seyi almadim,
dun bana dedemi goruntulu ararmisin dedi aradim,
konusma aynen soyle,
meraba dede napiyosun annem bana sunu almadi sen alırmisin,
dedeside gelince getiririm söz dedi,
yok yok kargoylada yollayabilirsin hadi görusuruz bay bay

Benim oğlum biraz çok oyuncakla büyüdü. İki teyzesi bir de yurtdışında yaşayan dayı, anneanne dede de yağdırmayı seven insanlar. Biz almasak bile alan çoktu. Ama hiç şımarık yada doyumsuz değil. Şimdi mesela bir oyuncak beğensin, ben aybaşında bakarız diyim asla ağlamaz tutturmaz. Bekler. Ben markette fln tutturduğunj görmedim bile. Hatta doğumgünü hediyesini üç ay gık demeden beklemişliği de var.
Ki biz ciddi anlamda abarttık. Akülü arabası, scooterı, denge bisikleti, legolar, kamyon kepçe takımları, arabalar bir sürü ıvır zıvırı var. Ama tatminsiz bir çocuk değil. Paylaşmayı bilir.
Çok da öyle kesin sebep sonuçlar yok sanırım çocuk işinde

Benim kizim icin suan hersey mavi renk lila diye bebegi var oturtup bak lila mavi kuuusss diyor. ama aslinda sari

anladım.biz haftaiçi borsa oynadığımız için 2 pc ekranı açık devamlı bak bak takip et baş dönmesi yapıyor aynen mide bile bulanıyor.tv rahatlatıyor beni ayrıca çoğu zaman sadece dinliyorum tv ekranına bakmıyorum şu anda yaptığım gibi mesela .borsa kapanmaya yakın eşim yemekteyiz izler mesela ben sevmem adam seviyor gibi gibi.size özel yazmadım zaten genel olarak ayy tv mi aslaaaa evime sokmaam diye gereksiz duyar kasanlara lafım size değil.güle güle büyütün bebeğinizi

Grafik tasarımcıysanız gerçekten kolay değil kardeşimden biliyorum insan hakikaten TV yi görmek istemez o kadar kafa yoran bir meslek ama kardeşim laptopta film izler haftasonları yine de

İnan içimi rahatlattın bu konuda hep korkum var bu konuda şımarık bir çocuk olmasını hiç istemem
Bizim ev oyuncaktan geçilmiyor.
Öyle böyle değil.
Evde 2 bisiklet, 1 akülü araba, 2 market sepeti, 2 akülü araba büyüklüğünde kamyon, bilimum kocaman bayağı temizlik kovasından büyük itfaiye, polis arabası falan var.
Küçükleri söylemiyorum bile.
Herhalde sadece 200 tane küçük araba, 100 küsür meyve falan vardır.
Alabildiğine oyuncak ve sağlam bir şey yok.

Hepsini biliyor sıpalar, kaldırsak ‘aaa onlay neydee’ diye dolanıp duruyorlar.
Offfff, oyuncaklara ayrı ev tutmak lazım...

benim kizimda ayni boyle anlattiginiz gibi bir ortamda şuan,
genel anlamda yoktan anliyor aslinda maaş alinca bunu alirmisin diyor mesela,
veya su gun dediysem ses etmiyor ama almam dendiyse ozaman dedem alsin anneannem alsin halam alsin dayim alsin vs gidiyor muhabbet

Tesekkur ederim

iştee aramızdakii zenginn sensin bülent ersoy da kıyafetleri için ayrı ev tutmuştu.şaka bir yana oynamadıklarını 2. el uygulamalarından sat istediklerini al yerine ben öyle yapıyorum.hem de alanlar çok mutlu uygun fiyata oyuncaklara erişebildikleri için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…