1 aylık bebeğim çok ağlıyor hiç uyumuyor ne yapacağım?

Almanyadayım zamana biraktim umarim düzelir
Kıyamam size o kadar iyi anlıyorum ki sizi. Benim doğumum kolaydı ama ben de benzer süreçleri yaşadım. İlk 3 gün boş memeyi emzirmeye çalıştım hastanede. Sonra bir gece ağlayarak ebeyi çağırdım o geldi yardım etti meğer ben memeyi bile tutturamıyormuşum.
Ebe çok önemli şansınıza sizin ebe biraz boş çıkmış. Dil engeliniz var mı? Eğer varsa ebe geldiğinde komşunuzdan yardım isteyebilirsiniz belki iletişim daha efektif olursa daha çok yardımcı olabilir. Bebeğin dil bağını kontrol etti mi ebe? Bir de bazen doğum sırasında bebeklerin kasları zorlandığı için emmeye pek istekli olmayabilirlermiş. Bazı arkadaşlarımı osteopata yönlendirdi ebeleri hem emme problemleri için hem de kolik problemi için fayda görenler oldu. Bunu bir araştırın olur mu? Hiçbir şey olmasa da bir şekilde besleniyor bu çocuk üzülmeyin canınızı sıkmayın.
Sling ya da babytrage alın bağlayın çocuğu kendinize öyle takılın. Her gün mutlaka yürüyüşe çıkın korkmayın doğru giydirdiğiniz sürece hiçbir şey olmaz. Benim bebeğim kasımda doğdu her gün dışardayız.
Komşunuzu davet edin yardım isteyin korkmayın lütfen. Sizin stresinizi hissediyorlar. Belki komşunuz daha rahat olduğu için o rahatlıkla uyumuştur bebeğiniz aklınıza kötü şeyler getirmeyin ama bebeği kimseyle yalnız da bırakmayın. Benim bebeğim bende desteksiz uyumuyor ama babasında uyuyor mesela. İlk etapta buna bile ağladım. Ben beceremiyorum diye ama muhtemelen çocuk benim stresimi hissediyordu.
Geçecek bugünler gün geçtikte hem işler kolaylaşıyor hem siz daha güçlü oluyorsunuz. Korkmayın lütfen.

Back