Geçinemeyenler kulübü

Hepsini kendim yapıyorum ve inanın zor değil.
Niye beceremeyeceksiniz?
Hele iple almak?
Açın videolara bakın, uzun bir ip koparıp iki ucu birleşerek düğüm, sonra iki avuca geçirip döndürülüyor.
Çok acıdığım bir ücret kaş bıyık olayı, 10 dk mı almaz ya😂
pandemi bitince sendeyim .

Hepsini kendim yapıyorum ve inanın zor değil.
Niye beceremeyeceksiniz?
Hele iple almak?
Açın videolara bakın, uzun bir ip koparıp iki ucu birleşerek düğüm, sonra iki avuca geçirip döndürülüyor.
Çok acıdığım bir ücret kaş bıyık olayı, 10 dk mı almaz ya😂
Ne güzel ya görümcem de kendi alıyor ben kendime boşuna beceriksizim demiyorum 😁videolara bi bakayım ben yarın

ben bir de evimde tv yok demeyi entellik sayanları anlamıyorum tv faydalı kullanılırsa mucize bir alet .kızım çok şey öğrendi tv den.biz de ekonomiden siyasetten tut yurdum insanının yaşam tarzından tut belgesellerden tut dünyada insanlar nasıl yaşıyordan tut.her gün bir şeyler öğreniyoruz.şu an mesela hem buraya yazıyorum hem de habertürk izliyorum .haberleri her gün izlemeyen insan nasıl olur hiç bilmiyorum.net var takip ediyorum diyenlere de inanmıyorumm.dünyadan ülkeden kopuk yaşamak demek tv sizlik bana göre
Ben bebemi uyutup bir bölüm film dizi açmazsam kendime gelemiyorum. Kendime kalan ender saatlerim. O da ihtiyaç. Ben insanların kendini sıkmalarını anlamıyorum en temelde. Kitap da okurum film dizi de izlerim, masrerchef de izlerim. Mühim olan keyifli olmak.

Oyuncakların katkısı inanılmaz. Oğlum artık oyuncak konuşturup tuhaf tuhaf olay örgüsü yaratıyor. Dinazorlar bir yerde mahsur kalıyor onları kurtarmaya patates adam gidiyor falan. Her kuruşu helal.
bende kizima çok oyuncak alirdim
oynamayan tay at oaz mantigiyla,
en son gecen ay sandalyelerin uzerine carsaf gerdirip cadir yapiyor diye uzuldum cadir aldim,yuzune bakmiyor.
hayal dunyasinda ki o çadir daha kiymetliymis meğer.
her seyin hazirini sunmamak lazim mış sanirim

katılıyorum o adı sanı duyulmamış sözde kolejlere uygun fiyatlı diye aileler gönderiyor çocuklarını ama benim ve öğretmen arkadaşlarımın gözlemleri oralarda daha düşük puanla öğretmenlik kazanmış sonra kpss kazanamamış kendini geliştirmemiş ve çok az kazandığı için mutsuz öğretmenler çalışıyor ve okuldan öğrenci ayrılmasın diye de şişirme notlar veriyorlar çocuklara.ya kaliteli bir kolej ya da devlet okulu derim o yüzden ben
Kesinlikle. Bizde bunun çok farkındaydık. Bütçemiz daha fazlasına yetemeyeceği düz devlet lisesine geçemediği için mecbur kaldık. Bir de çok istedi karşı durmak istemedik. Madem öyle sen calisacaksın dedik. O sözle gönderdik. Sonuç pandemiye kadar bütün gün okulda tik tok falan çekiyorlardı 😂

Burada denge kurmak önemli değil mi?
Mesela legoların çocuklarda parça bütün ilişkisi, hayal gücü ve ince motor gelişimine katkısı sunduğu biliniyor.
Benim oğlum 1,5 yaşında duployla başladı şu an classic ve city oynuyor. İnanın gelişimi şaşırtıcı. Tuhaf aletler, robotlar, arabalar yapıyor. Kesinlikle katkısı var.
Elbette sonsuz oyuncak yığmak da doğru değil ama çok kısıtlı oyuncak da iyi değil. Hayal gücünü kullandığı, kendini geliştirdiği bir alan.
Emin olun bunu bir anda boyle olacak olmali diye yapmadik :) Bende kızımın gelişimini takip ederek böyle bir sey yapmaya başladım. Sürekli etrafında oldugu zaman ilgisini kaybettigini görünce dönüşümlü olarak vermeye basladim ve boyle cok daha etkili oldu. Legolariyla 2 gun cok iyiyse 3. Gun oynamak istemiyor veya 10 saniye anca bakip baska seye geciyor. Daha cok ilgisi dağılmaya basladi. Ama simdi bu şekilde daha cok verimli oyun oynuyor. Gelisimine katkisi olacak oyuncak ve kitaplari ayrica almaya dikkat ediyoruz. Her çocuğun ilgisi, yeteneği bir olmuyor elbette. 😊

ben bir de evimde tv yok demeyi entellik sayanları anlamıyorum tv faydalı kullanılırsa mucize bir alet .kızım çok şey öğrendi tv den.biz de ekonomiden siyasetten tut yurdum insanının yaşam tarzından tut belgesellerden tut dünyada insanlar nasıl yaşıyordan tut.her gün bir şeyler öğreniyoruz.şu an mesela hem buraya yazıyorum hem de habertürk izliyorum .haberleri her gün izlemeyen insan nasıl olur hiç bilmiyorum.net var takip ediyorum diyenlere de inanmıyorumm.dünyadan ülkeden kopuk yaşamak demek tv sizlik bana göre
Bu kadar güzel tarif edilebilirdi valla 👏🏻👏🏻şu TV yok bizde diyenlerin övünmesini anlamıyorum iyi kullanılırsa gayet yerinde bir teknolojik eşya hatta müthiş

en son gecen ay sandalyelerin uzerine carsaf gerdirip cadir yapiyor diye uzuldum cadir aldim,yuzune bakmiyor.
Çocukların hepsi farklı.
Benimki oyuncaklarını çok sever, özenlidir ve ciddi ciddi oynar. Tc tablet ortada sadece belli saatlerde ister. O da sabah kahvaltıya kadar olan zamanda ister, sonra kapar kendi gider oynar. Seviyor. Birini kapar birini açar. Biz de o unutturma saklama tutmaz. Anne şuraya koyduğunu hotwhees ları ver diyor. Bi ay geçse canı isterse hatırlar.

Biz her gün evde minderlerden çadır yapıyoruz.
Tüm oturma odası minderleri salona taşınıyor, salon masası sandalyelerinden destek alıp minderler falan, üzerine battaniye örtüyorlar.
Fener istediler, fener aldık.
Hatta işi büyütüp 2 ayrı ev gibi yapıyoruz, orada en az yarım saat sohbet ediyor sıpalar.
Ve evet, çadırımız vardı 1 sene önce attık😂

Ben bebemi uyutup bir bölüm film dizi açmazsam kendime gelemiyorum. Kendime kalan ender saatlerim. O da ihtiyaç. Ben insanların kendini sıkmalarını anlamıyorum en temelde. Kitap da okurum film dizi de izlerim, masrerchef de izlerim. Mühim olan keyifli olmak.
aynen ben de.okumaya düşkünüm dünya klasiklerinden populer kitaplara kişisel gelişimden yakın uzak tarihe kadar herşeyi okudum okuyorum .Ama eğlenmek için doya doya moda da izliyorum mutfakda yemek yaparken arada esra erol da izliyorum evlilik programı izlemişliğimde var az da olsa.gece çocuk uyuyunca da tudors hanedanlığından tut nazi lere neyi beğendiysem netflixden izliyorum uykum gelene dek.hiçç kasmam entel ve bilgili görüneceğim diyeeee

Çocukların hepsi farklı.
Benimki oyuncaklarını çok sever, özenlidir ve ciddi ciddi oynar. Tc tablet ortada sadece belli saatlerde ister. O da sabah kahvaltıya kadar olan zamanda ister, sonra kapar kendi gider oynar. Seviyor. Birini kapar birini açar. Biz de o unutturma saklama tutmaz. Anne şuraya koyduğunu hotwhees ları ver diyor. Bi ay geçse canı isterse hatırlar.
benim kizim da oyuncaklariyla yap bozlariyla legolariyla oynar vs ama cadir olayi kafami cok karistirdi.
mesela bir ara eline bir cubuk alip pesimden ev supuruyordu oyuncak supurge aldim vileda aldim yuzune bakmadi.

Bizim de ortalama elektrik 80
Su ortalama 40
İnternet 70
Benim telefon 35
Eşimin telefon 40
Toplam 265 yapıyor. Doğalgazla birlikte 300 oluyor.
Merkezi ısınmada sabit 400 ödüyoruz toplam faturamız 700’ü nadir aşıyor.
👀
Ve ben her ay faturalarımı not alıyorum. Son 2 aydır oğluş ek gıdaya geçtiğinden çamaşır bulaşık makinası her gün çalışıyor ve bulaşık makinasında hep kullandığım ekonomik programı artık kullanmıyorum. Su da elektrik de neredeyse aynı geliyor anlamadım bu işi.

X