• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan nasıl bu kadar tembel olabilir?

Hanımlar öncelikle merhaba, uzatmadan konuma geçiyorum 😊 Yıllardır devam eden tembellik ve erteleme alışkanlığından muzdaribim bir insan benim kadar tembel olabilir mi ya bazen yemek hazırlamaya bile üşeniyorum o kadar tembelim 😊 Daha 25 yaşındayım yapacak onca şeyim varken ben günlerimi bir odada televizyon ve bilgisayar başında geçiriyorum 🥹 Okulum biteli 3 sene olacak kendime hiçbir şey katamadım o kadar boş vaktim var ki verimli bir şekilde harcayabileceğim, ama yapmıyorum uğraşmıyorum çabalamıyorum ya hiç içimden gelmiyor çok sıkılıyorum bomboş ot gibi yaşıyor gibiyim. Bir gün hevesle plan yapıyorum artık rutinlerim değişecek diyorum ertesi gün yine aynı kendime bir türlü engel olamıyorum nefret ediyorum bu halimden ama aksini de yapamıyorum hiçbir şekilde adım atamıyorum. Uykumu soracak olursanız berbat! Sabahlıyorum, artık gözlerim ve başım da ağrır oldu. O kadar evde tıkılı kaldım ki dışarıya çıkınca gözüm başım midem ağrıyor o derece 😂 Çevremdekiler bunu değiştirmek senin elinde diyorlar ama ben kesinlikle bunu tek başıma yapacağıma inanmıyorum kendime bir motivasyon kaynağı bulmam lazım birilerinin beni zorlaması lazım. Sanki birilerine hesap vermeliyim bugün bunu yaptın mı yapacaktın diye kontrol edilmeliyim biri beni dürtmeli yönlendirmeli gibi... Sizce psikolog ile bu sorun çözülebilir mi istediğimi bana verebilir mi veya böyle bir döngü yaşayıp bunu kıranınız oldu mu yardımlarınızı bekliyorum🌸
Planı rutini bir kenara bırak. Ufak ufak çık odandan. Önce kapının önüne çık, sonra beş dk dışarda yürü, balkona çık. Laptop başındaysan kapatıp komşuna ver 10 saatliğine… belki de sana iyi gelecek yöntem azar azar ilerlemektir

Evet bazen kendimce onlarda da suç buluyorum beni hiç zorlamadılar diye evde en küçük ve tek kız çocuk benim kıyamadılar mı diyeyim şımarttılar mı diyeyim bilemedim yapamıyorsan zorlama bırak modunda oldular hep rahatlığa alıştım rahatlık da tembellik getirdi
Mesela daha b
Herkesin terapi yöntemi farklı herkesin derdi de ayrı, bunları farketmemiz bilinçli olduğumuz anlamına gelir , kimisi hastalığını (varsa) ya da sorunlarını kabullenmez ben kendimde psikolojik olarak tuhaf şeyler olduğunu fark edip psikiyatriste gittim ilaç kullanmak istemiyorum iyileşmek için çabalıyorum
Kesinlikle ben de ilaç kullanmak istemiyorum zamanında kullandım bırakmak o kadar zor oldu ki halbuki hiç gerek yoktu ilaca nasıl pişmanım anlatamam kendimi bildim bileli zayıf biriyim genetik olarak böyleyim kimi zaman ideal kiloma erişirim kimi zaman altına düşerim hiçbir zaman kilolu olmadım. Lise son sınıfta sınav stresi o bu derken kilo vermiştim, sürekli çevremden sen çok zayıfladın belin kopacak bu ne zayıflık hasta mısın tarzında tepkiler alınca artık takıntı haline geldi ve en kısa yoldan kilo alma yolunu ilaçlarda buldum insanlar çok acımasız yoktan yere çocuk yaşımda sayılırım, beni ilaçlara mahkum ettiler kiloluysan dalga geçiyorlar zayıfsan hastalıklı olarak bakıyorlar çok tuhaflar 😏

Ben de yüzde 90 dehb var o yüzden genelde başladığım işler hiç bitmez.. böyle bir sorun olabilir ama her şeyi aynı anda değiştiremezsin.
Öncelikle uykunu düzene sok bu çok önemli. Ve günlük 1 saat yürüyüşe başla. Bir süre bunu yap değişmeler başlayacak
Siz bu dehb konusuna taktınız.her yorumunuz birie dehblisin demek.

Tek isteğim bu atanmak kendi kendime yetebilmek
Konfor alanından çıkman lazım bende de dehb var bu arada ve çok zor bir çocuktum hala öyleyim. Bir mağazaya part time girebilirsin güzelik salonuna kasaya bakabilirsin diş hekimi vs de olabilir illa mesleğini yapman şart değil ki zor yani özel okullar pek tarihçi almıyor daha çok hem coğrafya hem tarih anlatacak alırlarmış. En kötü çocuk gelişimi kursları alıp özelde bu alanda çalış. Ailenin çevresi yok mu? Eğer para derdin yoksa kurslara git. Evde durma. 2. Plan yap bir meslek edin

Okul bitmiş ama çalışmayı düşünmüyorsunuz sanırım.Şu an bu yaşadığıız büyük lüks çalışmadan etmeden 3 sene boyunca evde oturmak.İhtiyaçlarınızı da aileniz mi karşılıyor? Onlara söyleyin size para vermeyi kessinler paşa paşa işe girmek zorunda kalırsınız tembellik falan kalmaz.
Bu çok yargılayıcı bir yorum olmuş 😊

Konfor alanından çıkman lazım bende de dehb var bu arada ve çok zor bir çocuktum hala öyleyim. Bir mağazaya part time girebilirsin güzelik salonuna kasaya bakabilirsin diş hekimi vs de olabilir illa mesleğini yapman şart değil ki zor yani özel okullar pek tarihçi almıyor daha çok hem coğrafya hem tarih anlatacak alırlarmış. En kötü çocuk gelişimi kursları alıp özelde bu alanda çalış. Ailenin çevresi yok mu? Eğer para derdin yoksa kurslara git. Evde durma. 2. Plan yap bir meslek edin
Dil kurslarına gidiyorum şu an için. Çalışmak bana iyi gelecek inanıyorum hatta biliyorum sabah erken uyanmak için bir sebebim olacak bir amacım olacak. Çalışmayı gerçekten çok istiyorum hatta kendi mesleğim haricinde farklı işler için de başvuru yaptım zamanında görüşmeye de çağrıldım ama cesaret edemiyorum sanki elimden hiçbir şey gelmeyecek gibi çalıştığım yerde başarısız olacağım herkes çok iyiyken bir ben kötüyüm yetemeyeceğim gibi.

Hayır yargılayıcı değil hayatın gerçeklerinden bahsediyorum çalışmıyorsunuz birikim yoksa aileden geçiniyorsunuzdur.Onlara söyleyin para akışını kessinler sizin kendinizi bir şeylere sınırlandırmanız lazım .

İstemekle de olmuyor herkes atanmak istiyor ama gecesini gündüzüne katan kazanıyor bu tembellikle devam ederseniz 2026 daki sınavdan da boş geçersiniz.

Dil kurslarına gidiyorum şu an için. Çalışmak bana iyi gelecek inanıyorum hatta biliyorum sabah erken uyanmak için bir sebebim olacak bir amacım olacak. Çalışmayı gerçekten çok istiyorum hatta kendi mesleğim haricinde farklı işler için de başvuru yaptım zamanında görüşmeye de çağrıldım ama cesaret edemiyorum sanki elimden hiçbir şey gelmeyecek gibi çalıştığım yerde başarısız olacağım herkes çok iyiyken bir ben kötüyüm yetemeyeceğim gibi.
Hiç böyle düşünme bir sürü insan çalışıyor zaman öyle bir geçer ki çoook pişman olursun. Puanı 2 kere sordum ama muhtemelen az olduğu için söylemiyorsun katiplik için başvuruda bile min 70 isterler polislik vs deneyemez misin? Bir de tarih gibi bir bölüm. Atanmak çok zor alınma ama bu tembellikle nasıl yapacaksın. 3 sene evde yatmışsın hiç mi sers çalışmadın

Part time işlere de girebilirsin kendine güven ,herkes mükemmel değil sende yaparsın.Dışarıda hayat akıyor ama sen evde zaman öldürüyorsun yapma böyle kendin için kalk.

Çok tatlısınız ☺️ gerçekten burada içimi döktükten sonra ufak da olsa bir değişime gittim gibi hissediyorum gece film izlerken birden saate baktım, bilgisayarı kapadım uyumaya çalış dedim ve uyudum. Uykum gelince bile uyumuyorum kendimi zorluyorum sonra uykum kaçıyor uyu uyuyabilirsen
Böyle küçük adımlarla kocaman yollar bitiyor.

Birde hayal kurun nasıl bir insan olmak isterdiniz.
Madde madde yazın.
Sonra bunu şuanki hayatınıza dahil edebileceğiniz şekilde küçültüp yapmaya başlayın.
Bence bu çok işe yarıyor 🥰

Atanmak şuan için zor gibi duruyor kaç puan aldınız ki yeterli mi evde ders çalışıyor musunuz
Maalesef yeterli olmadı. Artık yeni bir sistem geldi öğretmenlik için henüz sınava hazırlanmaya başlamadım, şu an önceliğimi katipliğe veriyorum onun sınavını atlatınca sonuca göre bir yol çizeceğim olur da sınavı kazanırsam öğretmenliği kafamdan çıkarırım fazlasıyla boşta kaldım

Maalesef yeterli olmadı. Artık yeni bir sistem geldi öğretmenlik için henüz sınava hazırlanmaya başlamadım, şu an önceliğimi katipliğe veriyorum onun sınavını atlatınca sonuca göre bir yol çizeceğim olur da sınavı kazanırsam öğretmenliği kafamdan çıkarırım fazlasıyla boşta kaldım
Klavye çalışıyor musun

Hiç böyle düşünme bir sürü insan çalışıyor zaman öyle bir geçer ki çoook pişman olursun. Puanı 2 kere sordum ama muhtemelen az olduğu için söylemiyorsun katiplik için başvuruda bile min 70 isterler polislik vs deneyemez misin? Bir de tarih gibi bir bölüm. Atanmak çok zor alınma ama bu tembellikle nasıl yapacaksın. 3 sene evde yatmışsın hiç mi sers çalışmadın
Pardon yazdım sandım puanım 78 katiplik için yeterli de öğretmenlik için imkansız ama yeni sistemle kpss kaldırıldı şu anki sistem sınavı nasıl olacak bekliyoruz biz de. Polislik için boyum yetmiyor 🤭 hem yetse bile polisliğin benim harcım olduğunu düşünmüyorum o kadar cesaretli ve atik değilim maalesef. Ders çalıştım tabiki ama verimli çalışamamışım anladığım o. Gecemi gündüzüme katmadım hep bir boşvermişlik vardı aman her şey olacağına varır diye diye hep kendimi erteledim.

Planı rutini bir kenara bırak. Ufak ufak çık odandan. Önce kapının önüne çık, sonra beş dk dışarda yürü, balkona çık. Laptop başındaysan kapatıp komşuna ver 10 saatliğine… belki de sana iyi gelecek yöntem azar azar ilerlemektir
Her sabah yürüyüş yapacağım kafasıyla uyuyorum sabah olunca tembellik beni esir alıyor eve çivilenmişim sanki 🙄

Part time işlere de girebilirsin kendine güven ,herkes mükemmel değil sende yaparsın.Dışarıda hayat akıyor ama sen evde zaman öldürüyorsun yapma böyle kendin için kalk.
Gerçekten hayat akıyor ben evde zaman öldürüyorum gerçekten de öldürüyorum. Ne kadar kötü bir durum farkındayım bunu değiştirmek benim elimde ama değiştirmiyorum öyle bir isteksizlik var ki elim kolum bağlanmış gibi

Evet onu yapabiliyorum 😊 yazmayı seviyorum yazdıkça belli bir seviyenin üzerine çıkmak beni motive ediyor ama çalışmamı yetersiz buluyorum ve sınavda stres yapacağımı düşünüyorum çok çabuk dikkatim dağılıyor
Bu işler biraz da torpil canım malesef inşallah olur kursa git klavye için alım ne zaman? Yakın zamanda mı?

Ee ama sen demedin ki " beni kendime getirecek yorumlara ihtiyacım var" diye. Gerçekler suratına çarpsın ki kendine gel. Bir 3 sene daha evde boş boş oturma. Çünkü bu sefer istediğin yerde iş bulamazsın, cunku deneyimsiz birini kimse istemez. Ancak ayak işleri yapacağın yerler seni işe alır. Ne yazık ki hayat bu kadar acımasız.

Ee ama sen demedin ki " beni kendime getirecek yorumlara ihtiyacım var" diye. Gerçekler suratına çarpsın ki kendine gel. Bir 3 sene daha evde boş boş oturma. Çünkü bu sefer istediğin yerde iş bulamazsın, cunku deneyimsiz birini kimse istemez. Ancak ayak işleri yapacağın yerler seni işe alır. Ne yazık ki hayat bu kadar acımasız.
Kendime getirecek yorumlara gerçeklere ihtiyacım var evet, yargılanmaya değil😊 Yorum gerçeklerden ziyade hafif yargılayıcı geldi bana

Back
X