• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Ay evet bende onun havasını yapayım😂😂😂 böyle şeylerde genetik faktörler gerçekten çok önemli bizde de herkes şişerdi ablam babamın 44 numara terligiyle gitmişti doğuma 35 kilo almıştı 😂😂 ben onlara göre iyiyim en baştan beri dikkat etmiş halim bu işte aman napim sağlıkla doğsunlar da inşallah😊😊
Aman olsun canım sağlıklı olsun bebislerde en önemlisi o tabi çok kilo almamakta lazım 30 35 Kilo alanları duydum bende hep diyordum kesin alırım iştahım çok açılır diye 😂😂😂 bende şişlik yok ama normal demi daha olmaz heralde

Ödemim olaydı da bu kadar kendime kilo almayaydım diyorum bende şimdi 😅 bakalım artık ne kadar dikkat edebilirim meçhul

Yiyorum ama aşırı değil, öyle tatlı abur cubura falan düşmedim şuan zaten yapmaya vaktim de yok aç kalamıyorum sadece. Emzirmenin bu kadar acıktırdığını bilmiyordum, bebeğin her memeyi çekişinde midem gurulduyor resmen 😅 hamilelikte aşermedim emzirirken aşeriyorum öyle garip bir durum. 68im şuan
Hiç dert etme zamanla o kiloların hepsi gidiyor.Ben doğum öncesi 49'la hamile kalıp emzirme sonrası 47 kiloya düşmüştüm.Bebekler üç aylık olduklarında kilo vermeye başlamıştım

Hiç dert etme zamanla o kiloların hepsi gidiyor.Ben doğum öncesi 49'la hamile kalıp emzirme sonrası 47 kiloya düşmüştüm.Bebekler üç aylık olduklarında kilo vermeye başlamıştım
Evet ben de 6.ayımda 30 kilo vermiştim emzirerek ...hamile kaldigim kilonun 20 kilo altına düşmüştüm.80 le hamile kaldım 96 ile doğuma girdim.60 a düştüm hem de sadece yediklerime dikkat ederek...
Nasılsın canım semptomlarin ne durumda?

Ödemim olaydı da bu kadar kendime kilo almayaydım diyorum bende şimdi 😅 bakalım artık ne kadar dikkat edebilirim meçhul
Tamam o da doğru bı zaman sonra ödemin gidiyor ama zayıf hamilelik bitirmek istiyorum ya cok mu zor ,😂😂Bu sabah tuz ayarına dikkat ettim. Yemek dışında tuzsuz yemeye karar verdim artık. Haftada 1 canim çekerse tatlı yicem. Düzene sokmak istiyorum artık. Çok kilo almış gibiyim. Hiç mutlu degilim

Neleri neleri yiyesim varda su kilo almalarda olmasaydı 😂
Valla senn yine kendini frenliyosun ama ben canım ne istese hemen yaptırıyorum. 😂 Burası bana iyi geldi. Sizleri takipteyim. Bende abur cubur tatlı aşırı yememeye karar verdim. 😅🙈

Evet ben de 6.ayımda 30 kilo vermiştim emzirerek ...hamile kaldigim kilonun 20 kilo altına düşmüştüm.80 le hamile kaldım 96 ile doğuma girdim.60 a düştüm hem de sadece yediklerime dikkat ederek...
Bugün daha iyiyim.Sesim değişti grip gibi.Ateşim düştü.Öksürük tam gaz devam.Bir de ayakta duramıyorum o kadar yorgunum ki.Bacagim kalçam belim sızlıyor.Ama en azından baş ağrısı,tat koku kaybı yok şükür.Atlatirim ben bunu😅

Bu hafta hep 62 lerde gezdim. Dün o kadar iyi yedim ki bugün 63.1 çıktım. Neyse istemeden yaptığım kilo koruma döneminden çıkmış bulunmaktayım 🤣

Tamam o da doğru bı zaman sonra ödemin gidiyor ama zayıf hamilelik bitirmek istiyorum ya cok mu zor ,😂😂Bu sabah tuz ayarına dikkat ettim. Yemek dışında tuzsuz yemeye karar verdim artık. Haftada 1 canim çekerse tatlı yicem. Düzene sokmak istiyorum artık. Çok kilo almış gibiyim. Hiç mutlu degilim
Daha bismillah çok başındasın, ben 16. haftaya kadar 3 kilo vermiştim sonra almaya başladım. Tuza da hiç dikkat etmedim ama zaten şişersen de son aylarda şişiyorsun. Herkeste aynı olmaz ama başta iştah gidiyor. Şuan zayıfsan zaten çokta kasma, bebeğini sağlıkla kucağına al yeter ki kilolar verilir elbet. Bende lafta vermek istiyorum ama icraatte pek umrumda değil 😁

Valla bebe bütün gün memede ama sabit oturuyoruz sürekli yat kalk emzir alt değiştir döngüsünde yaşadığım için şuan oturduğum yerde acıkıyorum sadece 😅 burdaki püf nokta emzirmek mi yoksa çocukların peşinde koşmak mı anlayamadım. Sadece emzirmeyle olmuyor sanki. 3 ay geçsin dikişlerim iyileşsin hafiften spora da başlarım, inşallah gider yavaş yavaş 🤗

Yaa ne güzel maşallah umarım bu defa ben de başarabilirim bu durumu. İlk kızımda emzirince kilo veriliyor dedikleri için hiç dikkat etmedim ve çok acıkıyordum. Yemek yiyordum kızım emince sanki hiçbir şey yememiş gibi oluyordum. Böyle böyle nerdeyse dogum kiloma geri çıkmıştım 😅 bu defa dikkat etmeyi düşünüyorum. Bu sabah ben 71.5 çıktım bu arada önceki haftaki kiloma geri döndüm. Geçen hafta 600 gr aldığımı düşünmüyorum demiştim bu hafta da verdiğimi düşünmüyorum 😅bir öyle bir böyle gidiyoruz bakalım 😊

Günaydın ben yine 63le devam. Dün ve bugün kusmam Geri geldi. Sanırım zeytin tetikliyor. Tuzsuz zeytin aldık yine durum aynı çok fenayım bu sabah.

Aman olsun canım sağlıklı olsun bebislerde en önemlisi o tabi çok kilo almamakta lazım 30 35 Kilo alanları duydum bende hep diyordum kesin alırım iştahım çok açılır diye 😂😂😂 bende şişlik yok ama normal demi daha olmaz heralde
Bu saatten sonra o kadar almayız bence canım şişkinlik olursa da ödemdir doğumdan sonra gider. Bence de daha şişlik dönemi gelmedi benim de ilk gebelik bilmiyorum ki😂😂😂

Canım tuzu kesmene gerek yok.Gerek yoktan ziyade kesme..Şekeri ve karbonhidratı kes.Tuz hamilelikte gerekli.Sismeler ödemler hamileliğin sonlarında olur o zaman doktorun onay verirse tuzu kesersin.Daha çok başındasın.Şekerli gıdalardan,hamurislerinden uzak dur.Gunde 5 dilimden fazla ekmek yeme o da tam buğday ekmegi olsun beyaz ekmek yeme pilav makarna tüketme.80.sayfada gebeler için sağlıklı beslenme programları paylaşmıştım onlara da bir göz at istersen
Valla senn yine kendini frenliyosun ama ben canım ne istese hemen yaptırıyorum. 😂 Burası bana iyi geldi. Sizleri takipteyim. Bende abur cubur tatlı aşırı yememeye karar verdim. 😅🙈
👍
Bugün daha iyiyim.Sesim değişti grip gibi.Ateşim düştü.Öksürük tam gaz devam.Bir de ayakta duramıyorum o kadar yorgunum ki.Bacagim kalçam belim sızlıyor.Ama en azından baş ağrısı,tat koku kaybı yok şükür.Atlatirim ben bunu😅
Atlatırsın canım..Bir de sen bilinçli bir insansın.Anlamadigim çoğumuz dışarı çıkmıyoruz evden çalışıyoruz nasıl oluyor bu is? Eşler mi getiriyor ?
Bu hafta hep 62 lerde gezdim. Dün o kadar iyi yedim ki bugün 63.1 çıktım. Neyse istemeden yaptığım kilo koruma döneminden çıkmış bulunmaktayım 🤣
Geçmiş olsun canım 🤣
Valla bebe bütün gün memede ama sabit oturuyoruz sürekli yat kalk emzir alt değiştir döngüsünde yaşadığım için şuan oturduğum yerde acıkıyorum sadece 😅 burdaki püf nokta emzirmek mi yoksa çocukların peşinde koşmak mı anlayamadım. Sadece emzirmeyle olmuyor sanki. 3 ay geçsin dikişlerim iyileşsin hafiften spora da başlarım, inşallah gider yavaş yavaş 🤗
Camim yediklerine de dikkat etmen lazım sadece emzirmeyle olmaz tabi.Dikkat edersen çocuk peşinde koşmadan da veriliyor sadece emzirerek.Spora başlamadan vereceğine inanıyorum fazla kilon yok zaten
Yaa ne güzel maşallah umarım bu defa ben de başarabilirim bu durumu. İlk kızımda emzirince kilo veriliyor dedikleri için hiç dikkat etmedim ve çok acıkıyordum. Yemek yiyordum kızım emince sanki hiçbir şey yememiş gibi oluyordum. Böyle böyle nerdeyse dogum kiloma geri çıkmıştım 😅 bu defa dikkat etmeyi düşünüyorum. Bu sabah ben 71.5 çıktım bu arada önceki haftaki kiloma geri döndüm. Geçen hafta 600 gr aldığımı düşünmüyorum demiştim bu hafta da verdiğimi düşünmüyorum 😅bir öyle bir böyle gidiyoruz bakalım 😊
Ben hiç acıkmıyordum emzirirken 😯🤔 Fazla yemezdim dikkat ederdim şeker tüketmezdim çok hızlı kilo vermiştim
Günaydın ben yine 63le devam. Dün ve bugün kusmam Geri geldi. Sanırım zeytin tetikliyor. Tuzsuz zeytin aldık yine durum aynı çok fenayım bu sabah.
Yaaa geçmiş olsun 😞 Zeytin dokunmaz aslında ya iyidir bile..ben ilk zamanlar yeşil tuzlu zeytinle ekmek çok yemistim.Tüh
Bu saatten sonra o kadar almayız bence canım şişkinlik olursa da ödemdir doğumdan sonra gider. Bence de daha şişlik dönemi gelmedi benim de ilk gebelik bilmiyorum ki😂😂😂
Bende hiç şişlik ödem olmadı mesela kişiden kişiye değişir o .Onceki gebeligimde de olmadı.Bunda da 33 bitiyor gayet normalim

• Beğen
Reactions: Z P
Günaydın kızlaaarrr 🖐🖐 ne kadar sayfa birikmiş oku oku bitmedi 😁😁 kilo bildirimimi yapayım öncelikle 61 kg bu hafta da. Sabit kalmışım.
Valla bu gebelik şekeri çıkmasa pilate topuna dönerdim ben yemelerimin önüne geçemiyordum çünkü. Mecburi diyet olunca dizginledim kendimi. Ama canım çok şey çekiyor yiyememek acı. Tatlıyı özledim mesela 😓😓

Günaydın kızlaaarrr 🖐🖐 ne kadar sayfa birikmiş oku oku bitmedi 😁😁 kilo bildirimimi yapayım öncelikle 61 kg bu hafta da. Sabit kalmışım.
Valla bu gebelik şekeri çıkmasa pilate topuna dönerdim ben yemelerimin önüne geçemiyordum çünkü. Mecburi diyet olunca dizginledim kendimi. Ama canım çok şey çekiyor yiyememek acı. Tatlıyı özledim mesela 😓😓
Günaydın 😊😊😊 Nasıl gidiyor peki şeker takibi? Bir de diğer sıkıntılar ne durumda?

Günaydın 😊😊😊 Nasıl gidiyor peki şeker takibi? Bir de diğer sıkıntılar ne durumda?
Şekerim şuan biraz yükselişte. Diyet listeme tam uymama rağmen covidden önceki değerlerim çıkmıyor. Tokluklarım 150-180 aralığında çıkıyor hep. Şimdi anlamış oldum kronik hastalıkları olanları neden daha çok etkilediğini. Dikkat etsen de dengeni bozuyor bu hastalık. Onun dışında sıkıntım yok canım şükür. Bi burnum tıkalı sinüslerim ağrıyor başka bir şeyim yok atlatıcaz kızımla biz bunu da 🌸🌸
Sen iyi misin biraz diyeti kaçırdığını ve yorgun hissettiğini okudum. Son haftalara yaklaşıyoruz aslında normaldir bu duygu dönüşümleri. Ama diyetini çok zorlama bozma 🙏🙏🙏

Hayırlı mutlu günler herkese.
archimom archimom canım.
37+1 güncel kilom 85.8 kg.
Biraz rahatladım şükür. Ödemim azaldı. Bağırsaklarım düzene girmeye başladı.

Back