- 13 Mayıs 2020
- 2.419
- 2.958
- 83
- Konu Sahibi slvlovehmt
- #3.261
P Pelusyastik Nerelerdesin? Bildirim yapacak misin?Tam gebelik haftanı da yazar misin canım listede düzenleme yapıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallahGeçmiş olsun canım.Sifa ile taburcu olacak inşallah.
Amin, Evet maalesefCanım benim rabbim iyilik versin üzüldüm kovid mi çıktı
Bende sizle ayni durumdayim 28+2 iki deyim şeker diyeti ayrıca aksam 1 tane insülin kullaniyorm nerdeyse hep aç geziyorm diye bilirim kilo almiyor. Ama çok zor hele şu kış günleri sîcacık kahve kurabiye yemek varken sıcak poğaçalar varken yumurta sebzeyle gün geçiriyomarchimom Selamlar ben de grubunuza katılmak istiyorum. Uzaktan takipteydim şimdiye kadar 28+3 teyim boyum 1.65. Gebeliğe 65 kg ile başladım bu sabah 71.5 çıktım. Gebeliğe başladığımdan beri hiç kilo vermedim bulantım oldu ama hiç çıkarmadım ve o dönemde canım hep poğaça börek istedi malesef. Şimdi şeker diyeti yapmam gerekiyor bir arkadaş demiş normalde tuketmedigim şeyleri canım istiyor diye benim için de aynı şey geçerli maalesef. Hedefim kalan süreyi en sağlıklı şekilde ve az kilo alarak tamamlamak.
Wallahi ben spor yapamamıştım pek.Sanirim emzirmek tek başına bile etki ediyor.Spor da olursa yanında muhteşem olurValla bebe bütün gün memede ama sabit oturuyoruz sürekli yat kalk emzir alt değiştir döngüsünde yaşadığım için şuan oturduğum yerde acıkıyorum sadece burdaki püf nokta emzirmek mi yoksa çocukların peşinde koşmak mı anlayamadım. Sadece emzirmeyle olmuyor sanki. 3 ay geçsin dikişlerim iyileşsin hafiften spora da başlarım, inşallah gider yavaş yavaş
Nereden kaptım hiç bilmiyorum.Eşim sağlam benim aksimeDemek olacağı varsa oluyorsun.Tahminimce ben bu virüsü yüzeylerden aldım.Ya da hastane randevumda kapmış olabilirim.Özel hastane güya o kadar kalabalıktı ki ve yaklaşık iki saat sıra beklemiştim.Canım tuzu kesmene gerek yok.Gerek yoktan ziyade kesme..Şekeri ve karbonhidratı kes.Tuz hamilelikte gerekli.Sismeler ödemler hamileliğin sonlarında olur o zaman doktorun onay verirse tuzu kesersin.Daha çok başındasın.Şekerli gıdalardan,hamurislerinden uzak dur.Gunde 5 dilimden fazla ekmek yeme o da tam buğday ekmegi olsun beyaz ekmek yeme pilav makarna tüketme.80.sayfada gebeler için sağlıklı beslenme programları paylaşmıştım onlara da bir göz at istersen
Atlatırsın canım..Bir de sen bilinçli bir insansın.Anlamadigim çoğumuz dışarı çıkmıyoruz evden çalışıyoruz nasıl oluyor bu is? Eşler mi getiriyor ?
Geçmiş olsun canım
Camim yediklerine de dikkat etmen lazım sadece emzirmeyle olmaz tabi.Dikkat edersen çocuk peşinde koşmadan da veriliyor sadece emzirerek.Spora başlamadan vereceğine inanıyorum fazla kilon yok zaten
Ben hiç acıkmıyordum emzirirken Fazla yemezdim dikkat ederdim şeker tüketmezdim çok hızlı kilo vermiştim
Yaaa geçmiş olsun Zeytin dokunmaz aslında ya iyidir bile..ben ilk zamanlar yeşil tuzlu zeytinle ekmek çok yemistim.Tüh
Bende hiç şişlik ödem olmadı mesela kişiden kişiye değişir o .Onceki gebeligimde de olmadı.Bunda da 33 bitiyor gayet normalim
Ah inşallah almayız canım ama bebisler alacak asıl bundan sonra belkide şişmeyiz ödem olmaz ama ödem olmayınca doğumda giden kiloda az oluyormuş neyse yasayalım görelimBu saatten sonra o kadar almayız bence canım şişkinlik olursa da ödemdir doğumdan sonra gider. Bence de daha şişlik dönemi gelmedi benim de ilk gebelik bilmiyorum ki
Merhaba ben 33.haftamdayim.24.hafta ile 28 hafta arasini diyetle idare ettim. 28.haftadan beri 8 er doz günde 4 kez insulin iğnesi yapıyorum.Toplam 5 kilo aldım.O kiloyu da şeker olayından önce aldım zaten.Ac gezmiyorum ama zorlaniyorum.Size de kolaylıklar dilerim.Toplam kaç kilo aldınız?Bende sizle ayni durumdayim 28+2 iki deyim şeker diyeti ayrıca aksam 1 tane insülin kullaniyorm nerdeyse hep aç geziyorm diye bilirim kilo almiyor. Ama çok zor hele şu kış günleri sîcacık kahve kurabiye yemek varken sıcak poğaçalar varken yumurta sebzeyle gün geçiriyom
Ben de diyetle devam ediyorum Optima Kan şekeri ölçüm cihazı aldım onu kullanıyorum ama kan şekerim düşük çıkıyor genelde nedense. Cihazda bozukluk mu var anlamadım. Sabah açlık kan şekerim 57'ydi mesela. Tokluk maksimum 120 gördüm 90-100 aralığı oluyor genelde. Hastanede yapılan açlık kan şekerim 70 çıkmıştı. 50'lere kadar düşmesi normal mi yoksa cihaz mi bozuk bilemedim Tatlı yeme isteği bende de çok oluyor. Yani diyetten önce daha az aklıma geliyordu diyebilirim. Arada tadımlık bişeyler kaçırıyor olabilirim ama kötü örnek olmamak adına yazmıyorumBende sizle ayni durumdayim 28+2 iki deyim şeker diyeti ayrıca aksam 1 tane insülin kullaniyorm nerdeyse hep aç geziyorm diye bilirim kilo almiyor. Ama çok zor hele şu kış günleri sîcacık kahve kurabiye yemek varken sıcak poğaçalar varken yumurta sebzeyle gün geçiriyom
Sanki cihazinda problemin var gibi ama yani bu değerlerle şeker olmaz ki bence başka bir cihaz varsa etrafindakiler de teyit et kan çubuklarinin kodunun doğru okundundan da emin ol valla ben dün 1 çatalçık revani aldim sonuç korkunç du 150 deydi hemde 2. SaatlikBen de diyetle devam ediyorum Optima Kan şekeri ölçüm cihazı aldım onu kullanıyorum ama kan şekerim düşük çıkıyor genelde nedense. Cihazda bozukluk mu var anlamadım. Sabah açlık kan şekerim 57'ydi mesela. Tokluk maksimum 120 gördüm 90-100 aralığı oluyor genelde. Hastanede yapılan açlık kan şekerim 70 çıkmıştı. 50'lere kadar düşmesi normal mi yoksa cihaz mi bozuk bilemedim Tatlı yeme isteği bende de çok oluyor. Yani diyetten önce daha az aklıma geliyordu diyebilirim. Arada tadımlık bişeyler kaçırıyor olabilirim ama kötü örnek olmamak adına yazmıyorum
Eczanede kalibre ettirdim ama tekrar bi baktirmayi düşünüyorum alalı çok olmadı sıkıntı varsa iade talep edeyimSanki cihazinda problemin var gibi ama yani bu değerlerle şeker olmaz ki bence başka bir cihaz varsa etrafindakiler de teyit et kan çubuklarinin kodunun doğru okundundan da emin ol valla ben dün 1 çatalçık revani aldim sonuç korkunç du 150 deydi hemde 2. Saatlik
Eğer açlık şekeriniz doğruysa tatlı yeme isteği çok normal çünkü ciddi şekilde düşük.Tokluk normal.Ben de diyetle devam ediyorum Optima Kan şekeri ölçüm cihazı aldım onu kullanıyorum ama kan şekerim düşük çıkıyor genelde nedense. Cihazda bozukluk mu var anlamadım. Sabah açlık kan şekerim 57'ydi mesela. Tokluk maksimum 120 gördüm 90-100 aralığı oluyor genelde. Hastanede yapılan açlık kan şekerim 70 çıkmıştı. 50'lere kadar düşmesi normal mi yoksa cihaz mi bozuk bilemedim Tatlı yeme isteği bende de çok oluyor. Yani diyetten önce daha az aklıma geliyordu diyebilirim. Arada tadımlık bişeyler kaçırıyor olabilirim ama kötü örnek olmamak adına yazmıyorum
Insulin neden günde 1 kez sizin? Benim 4 kere her yemekten hemen önce ve akşam 22.00 deSanki cihazinda problemin var gibi ama yani bu değerlerle şeker olmaz ki bence başka bir cihaz varsa etrafindakiler de teyit et kan çubuklarinin kodunun doğru okundundan da emin ol valla ben dün 1 çatalçık revani aldim sonuç korkunç du 150 deydi hemde 2. Saatlik
Çok haklısın, şeker tehlikeli ve boşlamamak gerek. Şuan karantinada olduğum için durumu sadece kendi doktoruma bilgi verdim. Şekerimin durumunu biliyor şuan. Şekerimin düşmesi için şuan meyveden kısmam gerek ama meyveye de en çok ihtiyacım olan dönem ne yaparım bilemedim. Bir iki gün daha takip edip son durumdan doktorumu haberdar ederim. Suyum fazla değil aksine azdı bile doktor su iç önemli hatta su içmeyi ilaç gibi düşün o kadar önmli demişti. Rabbim yavrularımızı korusunCanım iyi olmaya çalışıyorum.Tokluk şekerin yüksek...Diyet yapmana rağmen düşmüyorsa insulin başlanması lazım..Dahiliye ile görüş istersen..Gerçi koronadan ötürü nasıl yapacaksın bilmiyorum ama şekeri düşüremezsen bebeğe zararlı biliyorsun... Gebelik şekerini çok önemsiyorlar...Pekçok sıkıntıya yol açıyor....Suyun fazla ise plesantanın erken ayrılmasına kadar gidiyor.Seni telaşlandırmak istemiyorum ama o şekerle gezme...Bebek doğduğunda da sıkıntılar olabiliyor burda tek tek saymak istemediğim pek çok şey..İnsulinden korkma..Biraz açlık yapıyor ama
Maşallah canım 10 kilo ile tamamlıyorsun hamileliği..Ben de 6 kilo ile falan tamamlarım herhalde
Meyveyi mutlaka süt ve yoğurtla birlikte tüketeceksin canım o şekilde dengeleniyor asla tek yemeyeceksin. Glisemik indeksi düşük sebze ve meyveler tercih et. Mesela haşlanmış havuç şekeri uçuruyor bunlara dikkat etÇok haklısın, şeker tehlikeli ve boşlamamak gerek. Şuan karantinada olduğum için durumu sadece kendi doktoruma bilgi verdim. Şekerimin durumunu biliyor şuan. Şekerimin düşmesi için şuan meyveden kısmam gerek ama meyveye de en çok ihtiyacım olan dönem ne yaparım bilemedim. Bir iki gün daha takip edip son durumdan doktorumu haberdar ederim. Suyum fazla değil aksine azdı bile doktor su iç önemli hatta su içmeyi ilaç gibi düşün o kadar önmli demişti. Rabbim yavrularımızı korusun
Evet ilk zamanlar yoğurtla yiyordum meyveyi şu sıra ihmal de ettim o da hatam oldu. Havucun yükselttiğini bilmiyordum. Yemeklerime koyuyorum o da etkiler miMeyveyi mutlaka süt ve yoğurtla birlikte tüketeceksin canım o şekilde dengeleniyor asla tek yemeyeceksin. Glisemik indeksi düşük sebze ve meyveler tercih et. Mesela haşlanmış havuç şekeri uçuruyor bunlara dikkat et
Bilmiyorum ki doktor kontrol altina aldik dedi o yüzden olsa gerekInsulin neden günde 1 kez sizin? Benim 4 kere her yemekten hemen önce ve akşam 22.00 de
Benimde öyle şeker den önce 7 kilo aldım 2 sini verdim şimdi 5 kilom var sizin değerleriniz kaçtı ki ünsüle gerek duyduMerhaba ben 33.haftamdayim.24.hafta ile 28 hafta arasini diyetle idare ettim. 28.haftadan beri 8 er doz günde 4 kez insulin iğnesi yapıyorum.Toplam 5 kilo aldım.O kiloyu da şeker olayından önce aldım zaten.Ac gezmiyorum ama zorlaniyorum.Size de kolaylıklar dilerim.Toplam kaç kilo aldınız?
Yükseltiyor canım. Internetten glisemik indeks değerlerine biraz göz gezdir istersenEvet ilk zamanlar yoğurtla yiyordum meyveyi şu sıra ihmal de ettim o da hatam oldu. Havucun yükselttiğini bilmiyordum. Yemeklerime koyuyorum o da etkiler mi
Yani söylediğiniz değerlere göre kontrol altında değil şu anBilmiyorum ki doktor kontrol altina aldik dedi o yüzden olsa gerek
Benim şeker yüklemesinde çıkan değerlerim çok yüksek değildi diyetle başladık takip ediyordum..Sonra yükselmeye başladı diyete rağmen her hafta hem açlık hem tokluk tırmanmaya devam etti.Sonra hastaneye yatışım yapıldı takip için orda da hastanede verilen diyete rağmen yüksek çıkmaya devam edince başlandı.Aclik 140 ı tokluk 200 görüyordum.Hastanede 160 i görüyordum.Ama bu değerler bizim için çok yüksek.Siz 2.saatte 150 deyince sordum neden tek doz insulin diye.1 catal revaniyle bu olmamali...Kaclik yapıyorsunuz?Benimde öyle şeker den önce 7 kilo aldım 2 sini verdim şimdi 5 kilom var sizin değerleriniz kaçtı ki ünsüle gerek duydu
Aynen canım sen diyince baktım glisemik indeksli sebze ve meyvelere onlara uygun ilerleyeyim en iyisiYükseltiyor canım. Internetten glisemik indeks değerlerine biraz göz gezdir istersen
Yani söylediğiniz değerlere göre kontrol altında değil şu an
Benim şeker yüklemesinde çıkan değerlerim çok yüksek değildi diyetle başladık takip ediyordum..Sonra yükselmeye başladı diyete rağmen her hafta hem açlık hem tokluk tırmanmaya devam etti.Sonra hastaneye yatışım yapıldı takip için orda da hastanede verilen diyete rağmen yüksek çıkmaya devam edince başlandı.Aclik 140 ı tokluk 200 görüyordum.Hastanede 160 i görüyordum.Ama bu değerler bizim için çok yüksek.Siz 180 deyince sordum neden tek doz insulin diye.Kaclik yapıyorsunuz?
12 doz yapıyorum bazi sabah 108 ,93,99,95 falan tokluk genelde 1. Saat 120 altı oluyorYükseltiyor canım. Internetten glisemik indeks değerlerine biraz göz gezdir istersen
Yani söylediğiniz değerlere göre kontrol altında değil şu an
Benim şeker yüklemesinde çıkan değerlerim çok yüksek değildi diyetle başladık takip ediyordum..Sonra yükselmeye başladı diyete rağmen her hafta hem açlık hem tokluk tırmanmaya devam etti.Sonra hastaneye yatışım yapıldı takip için orda da hastanede verilen diyete rağmen yüksek çıkmaya devam edince başlandı.Aclik 140 ı tokluk 200 görüyordum.Hastanede 160 i görüyordum.Ama bu değerler bizim için çok yüksek.Siz 2.saatte 150 deyince sordum neden tek doz insulin diye.1 catal revaniyle bu olmamali...Kaclik yapıyorsunuz?