Fit olma savaşları

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.557
Selam kızlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat?

Bizim buralarda bir yarış var ve hatta yarış demeyeyim de bir harekete geçme halleri.

Konuyu gereksiz uzatabilirim, sesli düşünüp yazasım var, okuyanlara da şimdiden teşekkür ederim.
(Telden yazıyorum, otomatik kelime hatası olursa kusuruma bakmayın lütfen)

Ya benim eski konuların birinde bunun bahsi geçti, ben baya kendimi vücut olarak saldığım bir dönem yaşadım. (Ruhen de saldığım hatta, komple bi saldımdı bir ara işte) Kilo olarak kendimi ideale çeksem de, artık yapısal mıdır, yaştan mıdır yoksa sporu ani bırakmaktan mıdır, benim etler kendini saldı, bıngıl bıngıl oldu. Bu da bir dönem beni rahatsız etmişti annemin uyarmaları ile.
O sıralarda ve daha öncesinde de eşime "Birlikte spor yapalım, birlikte kendimizi bi tazeleyelim, eskidik, çok bakımsız olduk çocuktan sonra bi saldık, toparlayalım, gençleşelim, tipimiz kaydı iyice. Bak ben de seni gördükçe bırakıyorum, geç önüme, kaldır totonu" vb. diyor, bir miktar beynini yiyordum bu konuda. Yine de adam sallamıyordu, bugün yarın derken biz yayılmalara alıştık...

Sonra kuzenlerin de gazı ile organize olup, tekrar fitnessa başladım ki adamın umuru değildi. "Sen de gel, bak göbeği salıyorsun, kendine biraz bak, kendin de memnun değilsin işte" vb. yine bir çekiştirip ayağa kaldırma çabası... Yine "Siz başlayın bakalım, belki gelirim, yarın, öbür hafta, önümüzdeki ay" filan süreci.

Hayir kendisi de rahatsız olup arada söyleniyor üstelik "Bu göbeği ne yapacağım, insan bir senede göbek salar mı, baba göbeği oldu, kelleştim iyice" falan filan, dediğim gibi o da bu durumdan pek memnun değildi ancak harekete geçmiyor, beni de ayağımdan tutup aşağı çekiyor, enerjimi emiyordu.

Şunu bile söyledim "Eşli gitmek istemezsen, arkadaşlarınla git, birlikte başlayın, ya da spor yapan varsa katıl yanına" diye. Onu da istemedi, umursamadı ve hatta "Ya senle bile gitmiyorsam, arkadaş beni açmaz" da dedi.

Özetle, böyle bir süreç yaşadık hayatımıza sporu dahil edip, düzenli hale getirme çabasında. Eşim tamamen çabasız, öylesine şikayetçi, halinden memnuniyetli memnuniyetsiz, haline alışmış...

Ben de bir süre sonra spordan bıktım, yapasım gelmedi, açıkçası biraz da "Ya ok kendim için yapıyorum da eşim gtü göbeği salarken ben niye yapayım, ben niye kasayım? Adam yanımda dayıya bağlarken ödül gibi fit karısı ile niye takılsın? Amaan" dedim, motivasyonum bozuldu, kaçtım, salona ödediğim ücreti de yaktım. Bu hissi doğru ve açık ifade edememiş olabilirim ama anladınız diye umuyorum, eşim hevesimi yine söndürmeyi başardı işte.

Neyse, aradan zaman geçti. Benim sabit adama nereden estiler, ne gördü ne oldu, bugün "Spora başlayacağım bizimkilerle" aydınlanması geldi. Dedim "Başla, oh şükür, şöyle güzel bi alış veriş yapalım seni donatalım öyle bakkal eşofmanlarınla takılma kendini çok bıraktın, ben de gelirim hem"... Dedi "Sen hakkını kaybettin, her seferinde yarım bıraktın kaçtın, sen şimdi gör baklava nasıl oluyormuş karında."

Sinirim bozuldu, çaktırmadım. Ok, motivasyonumu hiç bozmadan hırsla hedef koyup, eşimi sallamadan devam edebilirdim, belki zor geldi bırakmak için bahanem eşim oldu ama dilimde tüy biterken, enerjimi emcüklerken neredeydin be adam, şimdi bir de kendince ceza mı veriyorsun bana, manası ne bunun?

Tabi "Neden ya?" dedim, senden ötürü diye direkt suçlamadım ama biraz yakınıp, buraya yazdığım gibi kendisine düşük doz sitem ettim. "Bana ne ben anlamam, bırakmayacaktın, sen şimdi gör spor nasıl yapılır" a bağladı yine.

Ya bu adam benle yarışıyor mu?
Yarışıyor desem, neden ben spor yaparken umurunda olmadı da şimdi umurunda?
İlave edeyim, beni gıcık ederek sevmeye bayılıyor, öyle bi sevgi gösterme anlayışı var ve arada açığa çıkıyor ona da eyvallah ama durdu durdu, şimdi bir anda neyin gazıyla spora başlama kararı aldı ve beni cezalandırarak güya?

Ya geçen denizde biraz sataşmıştım, ona mı alındı da hırslandı acep? Kırdım da söylemedi mi? ☹ Biraz takılmıştım "Bu yaz, geçen yazın göbek rekorunu egale etmişsin" demiştim. "Sen kendi göbeğine bak" demişti ve "Ya eritelim işte beraber, hiç mi kendini umursamıyorsun?" vb yine demiştim.

Belirteyim, sürekli dış görünüş-göbek konuşmuyorum, bu konu altında toplamak için konuşulan anları vermeye çalıştım.
İstiyorum ki birbirimizi, ruhen, bedenen tembelliğe sürüklemeyelim çünkü ikimiz de yaşımızdan büyük gösterir olduk, çok saldık kızlar.

Neyse, işte bana ceza verdi öyle çocuk gibi.
Gitsem yine giderim, maddi bir sorun olmaz, kendime ait gelirim de var ama anlamadım bu adamı. Nereden çıktı şimdi bu? Bir senedir dilimde tüy biterken neredeydin be adam?

Seviniyorum "Oh sonunda kçını kaldırıyor" diye, orası ayrı da işte anladınız takıldığım noktaları.

Bu da dert mi oldu demeyin, biz bir anda çöktük, durulduk tuhaflaştık. Her şeyimiz dert...

Ne yapayım sizce, birlikte gitmeye ikna mı edeyim, şimdi kendince gaza gelmişken hiç dokunup bozmayayım da bi göreyim mi napıyor?
Bana ceza verdi ya. Bu ne ya?

NOT:
Konunun ayrıntılarını sayfa sayfa yazdım, okuyabilirsiniz. Her yorumda tekrar tekrar açıklamayayım.

Son düzenleme:
Tamda birilerinden gaza gelen eş tipi. Madem fit koca istiyorsunuz bırakın başlasın

Sizin en baştan sorununuz zayıflamayı fit ve seksi olmayı kendiniz için istemiyor olmanız. Öyle olsa onun keyfini beklemez ve sporunuzu yarım bırakmazdınız.
Ben bekarım sevgilim zaten yok olmaz da ama spor her gün yapıyorum yeterli ruhum fızıgım sağlıklı olsun gerisi de ne ederse etsın

Dokunma , hazir gaza gelmis birak gitsin
Eminim 1 ay sonra bikacak ve gitmeyi birakacak , o zaman dersin kalk beraber gidelim birbirimizi motive edelim diye

Ya kendini şu çukurdan çıkarsın da istiyorum Milana, gittikçe dedeye bağlıyor, delirtti ya.
Evet, bırakırsa ben girerim devreye.
Ama şunu dedi "Bir başlarsam kaptırırım, sonra şikayet etme" diye. Eskiden günlük sporunu yapan bir gençti, biliyorum abartır da. "Toz moz işine girme de istediğin kadar abartabilirsin" de dedim.

Fazla hevesli şimdi de :/
Ayarımız yok ya, vallahi ortamız yok. Tövbeler olsun.

sporu bırakmanız yanlış bence. adam kel göbekliyse onu bağlar siz kendinize bakın.

bence kendiniz için spor yapmalısınız göbek ve görünüş için değil enerji hafiflik ve fitlik için.

o ister başlasın ister bıraksın motivasyonunuz dış bağımlı olmasın. hevesle başlayan çabuk söner.

türk gibi başla diye bi deyim var işte bi gaz başlıyoruz ama alman gibi bitir de derler disiplinle devam etmek lazım çünkü alışkanlığı devam ettirmek başlamaktan daha kolay

Bakalım başlasın da. Bana ceza veriyor "Sana salon yok, hep kaçtın, o hakkı kaybettin" diyor.
Kendimi evin ergeni gibi hissettirdi bana ya :/

Allah'ın belası merkür ya yine mi merkür
Hhaaha hatirladin mi
Size merkür gerilemesinde geliyor gelen
Dur bakalım belki şaşırtır yinede belli olmaz tabi ☺

Zayıflama derdim yok, seksilik de değil, kilom ideal ama vücudum sıkı değil, bıngıl bıngıl. Fit değil, sağlıklı taze görüntü yok ve enerjimi aşağı çekiyor.

Kendim için başladım ben, yoksa hiç başlamazdım, adamın benim görünüşüm ile bir derdi yok ve iltifat da eder arada. Kendim için başladığım şeyde bile, motivasyon kanalım, sevdiğim biri ile beraber götürmek olabiliyor benim, tamamen tek düşünemiyorum bu tarz konularda. Yanında durduğumda adamım da yanıma yakışsın istiyorum ki bunu böyle belirtmem itici gelebilir, hak veririm. Beni etkiliyor işte adamın kendini salışı ruhen.

Bekar olsaydım da motivasyonum yine kendim için olurdu ama hayatımda biri olmadığı için beni dibe çekemezdi, tüm bekar fit erkekler heyecan kaynağım olurdu
Anlatabildim mi bilmiyorum.

Ahhaa erkek milleti yavrucum hangisinin ayari var ki

Kocanı bahane etmiş bırakmışsın bence ben mide ameliyatından 5 ay sonra başladım spora ki kocam için değil kendim için gidiyorum bana çok iyi geliyor çünkü mesela kocam bu hafta full evdeydi ben gene h.içi hiç aksatmadan gittim sporuma her gören bu sıcakta üşenmiyor musun diyor üseniyorum ama napim gitmem lazım
Eşimden yıllar sonra benden kilolu olma şeysini yaşıyor şu anda oda diyette ama ben rahatsız olduğumdan değil kendisi için uyku apnesi ve kendisi göbeğinden çok şikayetçi bırak gitsin kocan elleme neden dert ettin ki bu kadar

Yukarıda kalan kısımları tekrar açıklamayayım, diğer arkadaşa ekstra yorum olarak açıkladım. Konumu üstü kapalı da vermedim aslında öyle mi anlaşılıyor? Neyse.

Ama disiplin ve süreklilik eksiği olduğu doğru, biz tembelliğe sürdükledik birbirimizi, kendimiz için yaptığımız şeylerde. Aslında bu kadar değildik, niye böyle olduysak :/

Boşver. O da bırakır yakında.
Yahu boşver kocanı sen yine fit ol :)

Bırakmasın bırakmasın, göreyim bakayım baklava tabaktan başka yerinde nasıl duracak

Yani ben derken neredeydin be adam?
Beni bıktırdı, oturttu, kendi şahlandı.
Bir de "Salon hakkını kaybettin" diyor ya.
Ne vardı işte beni yıldırmasa...

Hhaaha hatirladin mi
Size merkür gerilemesinde geliyor gelen
Dur bakalım belki şaşırtır yinede belli olmaz tabi ☺

Hatırlamam mı ya Merkür dedin yine ifrit oldum burada. Ateşlere gelesice Merkür.

Bence gobek espirinize alınacak olsaydı daha onceleri de cok soylemissiniz alinmamis simdi ona alinmamistir usengeclik vardir hani insanin bazi seyleri yapması icin icinden gelmesi gerek siz yaparken hic icinden gelmemis olabilir ama bende acayip gıcık olurdum ama sizin kendi gitme imkaniniz da varmis nie hakkin yandi vs diyor orayi aanlamadim siz tek yapmak istemiyorsunuz o simdi o yola girmis size set yapio anlamadim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…