Fit olma savaşları

Eşinizi motive etmek için siz fit olun önce o da yanınızda göbekli gezmeye dayanamaz başlardı sanki. Keşke bırakmasaydınız :)
Sanırım daha da hırslanıp ondan önce göbeğime kasları kondururdum. Evde yapılabilen süper egzersizler var. İlk haftada sıkılaşmaya başlıyor vücut. Sonra sorsun dursun, nasıl ya diye 😊

Keşke hiç takmamayı başarabilseydim Onu.
Ceza, ceza diyorum onu açayım bana neresi dokundu:

Ben eşimi hep ileri taşımak istedim bu konuda, hep birlikte daha iyi olalım, takım gibi gidelim, benim pes ettiğim yerde sen gazla, senin pes ettiğin yerde ben gazlayayım. Karı koca olarak birbirimizi iyileştiren faktörler olalım, bıktıran, yoran, dibe çeken, uzaklaştıran, yarışan değil.

İşte şimdi bu battı bana. Onun spora gitmesi, devam etmesi değil, beni niye uzaklaştırıyorsun, niye "Şimdi gör bak" diyorsun? Bu biraz incitti..

Evde programlı olamıyorum maalesef bir süre onu da denemiştim. Leslie yapıyordum ama devamı gelmedi. Gerçi şimdi eşimin tutumu ile ne olur bilmiyorum. Hırs değil, tuhaf, küçük bir incinme var.

Bazı konular gerçekten “Birşeyler yazasım var ama acaba ne yazsam, ne yazsam ? Hımmm ne derdim var acaba benim ?” şeklinde düşünlerek yazılıyor kesin. :işsiz:

Bazı yorumlar da gerçekten "Bir şeyler yazasım var, acaba ne yazsam ne yazsam? Hımmm, canım sıkıldı, şu konuya gidip dert yereyim de polemik çıkarayım, ya da en kötü ihtimalle ne kadar cool olduğumu gösteririm" şeklinde düşünülerek yazılıyor kesin. :kahve:

Ama polemik çıkmayacak :)

Kocanı bahane etmiş bırakmışsın bence :KK53: ben mide ameliyatından 5 ay sonra başladım spora ki kocam için değil kendim için gidiyorum bana çok iyi geliyor çünkü :KK66: mesela kocam bu hafta full evdeydi ben gene h.içi hiç aksatmadan gittim sporuma her gören bu sıcakta üşenmiyor musun diyor üseniyorum ama napim gitmem lazım :deli:
Eşimden yıllar sonra benden kilolu olma şeysini yaşıyor :KK70: şu anda oda diyette ama ben rahatsız olduğumdan değil kendisi için uyku apnesi ve kendisi göbeğinden çok şikayetçi bırak gitsin kocan elleme neden dert ettin ki bu kadar :110:
Bibicim, eşin sana bu süreçte destek olmuştur değil mi?
Ben sağlıklı yaşam'a geçiyorum dediğim zaman, en sevdiğim abur cuburları alıp, dolaba doldurup "O kapağı açma hea" diyen, kapağı açınca (ki açarsın yani böyle dense sana) kafama poşet poşet cips çikolata vb yağmasına sebep olan adam bu.
Konuda ondan belirttim "Beni gıcık ederek sevme anlayışı var ve ara ara yapıyor bunu, buna da eyvallah" diye ama sen, eşini "Spor salonu hakkını kaybettin, gör bak spor nasıl yapılırmış" diye kendinden ayırır mısın?
Birlikte iyileşmek istemez misin?

Ben bunu istedim, ara yorumlarıma bakabilirsin, tekrarlamış olmayayım. Ama benim adam niye bunu yaptı, incinir oldum işte. Neden beni yıldırdıktan, ektikten sonra harekete geçti ve neden yarışmayı tercih ediyor, takım olmayı değil?

İlginç.
Bana ne ben anlamam diyor geçiyor, ben bunu bir daha konuşayım bari. Duygularımı çok açmadım, daha sitemkar davrandım, duygularımı daha mı açık etsem ki?
Ya da diyorum işte dokunmayayım nasıl olsa benim istediğim de harekete geçtiğini görmekti, bozmayalım madem bu konuda böyle, böyle mi gitsin?

Ben hırstan ziyade, üzülerek bırakmaya meylediyorum bazen konu eşimse, yine başlıyor, yine pes ediyorum.
Sen de "Adamı değiştirmeye çalışma" tarzı konuşuyorsun genelde konularımda ama üzerine basıyorum "Biz bu değildik, böyle değildik, tuhaflaştık"

Falan filan.

Bence birakmamaliydiniz. Siz sonuc almaya basladiktan sonra eşiniz de baslardi bence spora. Daha vucudunuz toparlanmadan "adam yanima yakismali" diyorsunuz ama daha ortada yaptiginiz basardiginiz birsey yok.
Once bir başarin sonra yaniniza yakismadigini dusunursunuz. Eşiniz kendisi gelse bile sizin devam edemeyeceginizi yarida birakacaginizi dusundugu icin baslamamis gibi geldi bana.

Eşim kilo almaya cok meyilli, ben evlendigimden beri hemen hemen ayni kilodayim 46 civarlarinda gezerim 1 asagi 1 yukari. (Duzenli sporda yapiyorum)
Eşim arada kilo alir ama ben soylemeden kendi farkedip hemen toplar. En son 5 kilo almisti, 1 ayda verdi 5 kiloyu spor salonuna filanda gitmiyor sadece koşarak ve beslenmesine dikkat ederek.

Sizin durumda ikinizde saldiginiz için harekete gecmekte zorlaniyorsunuz ama biriniz sonuç elde ederse digeri başlar bence. Esiniz gitsin once.

Takım ruhundan değil rekabetten motive oluyodur belki :)
Bir de ben mesela birisi bir şeyi yap dediği zaman yapamıyorum, yapacaksam da hevesim kaçıyor. Belki çok söylediyseniz eşiniz bunalmış olabilir. Siz söylemeyi bıraktığınız anda yapma isteği gelmiş olabilir.
Misal bir çocuğa sürekli ders çalış ders çalış dediğiniz zaman çocukta çalışma isteği varsa da derse karşı soğuma oluyor.

Ben de benimkinin spor yapmasına sinir oluyorum ağırlıklar kaldırıyo bişeyler yapıyo nerdeyse her gün 1 saat
Ben de 20.dklık cardio yapmaya başladım artık o yaparken gidip yanında yapıyorum napiyim. Siz de beraber yaparsınız ya o hele bi heveslenmişken başlasın

Başlamışken bulaşma:)
Sen de salona gitme.
Yürüyüş, koşu, bisiklet,
Evde pilates, Yada nike training indir, 15-30 dakikalık güzel programlar var.
Takıl biraz :)

Ben de 4.kiloluk çocuğa hamileyken bile erisemedigim kiloya, kızı emzirirken aman ac kalacak korkusu ile erişmiş oldum.
77!
Ek gıdaya başladım 3 hafta önce.
Beraberinde de diyete ve spora 🤦🏻‍♀️
Diyetim çok katı değil, sağlıklı beslenme.
3 haftada 73 u gördüm.
Ama sorun şu ki eylulde ise dönmeyi planlıyorum.
Hem fit görünmek zorundayım, hem de antrenmanlı olmak.
170 boyum,58-60 arasi gider gelirdim, 13-15 kilo fazlam var 🤦🏻‍♀️😓
Ahhhhh
Neyse
Gideyim de yürüyüşe falan cikayim.

Esini kendine biraz bahane etmissin gibi ... bosver sen kendin bir bireysin o isterse zayiflamasin sen istiyorsan zayifla fit ol yani neden illa ikiniz birlikte olsun istiyorsun

Bir de ben mesela birisi bir şeyi yap dediği zaman yapamıyorum, yapacaksam da hevesim kaçıyor. Belki çok söylediyseniz eşiniz bunalmış olabilir. Siz söylemeyi bıraktığınız anda yapma isteği gelmiş olabilir.
Misal bir çocuğa sürekli ders çalış ders çalış dediğiniz zaman çocukta çalışma isteği varsa da derse karşı soğuma oluyor.

Katiliyorum. Kesinlikle sizin soylemelerinizi motive edici degil de sanki sucluluk hissiyle anliyordu bence. Kocalarin garip huylari oluyor bence takmayin :KK70: Ondan dolayi takim calismasini bosverip kendinize odaklanmak en mantiklisi. :)

Bastan yanlış düşünmüşsün. Sen fit o göbekli olunca ona ödül gibi olur diye sporu bakımını birakman yanlış. Sanki zaten istemiyordun, bırakmaya bahane arıyor gibi durmuş. Hem neden enerjini düşürsün ki. Seni engellememis birsey yapmamış. Bence abartmissin biraz. Tabi simdi güzelce hırslı hırslı spor yap kendini toparla göster ona spor nasıl yapılır

Bence birakmamaliydiniz. Siz sonuc almaya basladiktan sonra eşiniz de baslardi bence spora. Daha vucudunuz toparlanmadan "adam yanima yakismali" diyorsunuz ama daha ortada yaptiginiz basardiginiz birsey yok.
Once bir başarin sonra yaniniza yakismadigini dusunursunuz. Eşiniz kendisi gelse bile sizin devam edemeyeceginizi yarida birakacaginizi dusundugu icin baslamamis gibi geldi bana.

Eşim kilo almaya cok meyilli, ben evlendigimden beri hemen hemen ayni kilodayim 46 civarlarinda gezerim 1 asagi 1 yukari. (Duzenli sporda yapiyorum)
Eşim arada kilo alir ama ben soylemeden kendi farkedip hemen toplar. En son 5 kilo almisti, 1 ayda verdi 5 kiloyu spor salonuna filanda gitmiyor sadece koşarak ve beslenmesine dikkat ederek.

Sizin durumda ikinizde saldiginiz için harekete gecmekte zorlaniyorsunuz ama biriniz sonuç elde ederse digeri başlar bence. Esiniz gitsin once.

Sonuç aldım, daha eski bir maceramız hatta bu. Hamilelik sürecimde, 30 küsur kilo aldım ve eşim de ilginç bir psikoloji eşliğinde benle beraber neredeyse 20 kilo kadar aldı.

O sıra fitnessa ayrı gittim ve dişe dokunur kilo verdim, eşimin ise pek umurunda olmadı ama kendinden rahatsız olduğunu seziyordum nitekim diline vurmadığı ama benim ardımdan tartılma ihtiyacı hissettiği zamanlardı.

Gel zaman git zaman iş temposu, arada yediklerine basitçe dikkat ederek, fark edilecek şekilde kilo verdi.
Ben zaten seneye yaymış, kilo vermeye devam ediyordum.
Ancak o yine kilo aldı, geçen senenin üzerine. (yanlış yere bastım düzeltemedim tel takıldı, ortalayip yazıyorum gerisini)

Bende kilo sorunu yok, ideal kilomdayim ama onda şu an fazla kilo da var. Yanıma yakışsin derken altı bununla dolu, yani arayı iyice açınca hayalini ister istemez spora başlarken kurdum, motivasyonumu da onun umursamaz davranışları ile gün geçtikçe kırmış oldum.
O görünüşünden hem memnun hem değil, boyuna güveniyor 185-189 arası bir şey işte tam bilmiyorum yalan olmasın ama hem yakınıyor hem de "Boyum kaldırıyor, senin de boyun kaldırıyor" muhabbetine filan giriyor öyle şeyler işte.

Çok ayrıntı var, şimdi işte gaza geldi. Devamını tekrar etmeyeyim Riva, yorumlarda diğer ayrıntılara da girdim.

Belki ben süreklilik sağlasaydım o da katılırdı bilmiyorum haklı olabilirsin ama eşim benim kafamın nasıl çalıştığını da az buçuk biliyor ya, onu gördükçe pes etmeye meylim olacağını, düşüncelerimin odağından kayacagini biliyor.

Vb.. Ya da bilmiyor, unuttu, denk gele bir adam olmaya başladı. Üzüm üzüme baka baka hangi ara karardıysa işte, aslında Haticeye değil neticeye bakıp geçmek lazım da altı yine dolu olduğu için biraz daha takıldım.

Bence gobek espirinize alınacak olsaydı daha onceleri de cok soylemissiniz alinmamis simdi ona alinmamistir usengeclik vardir hani insanin bazi seyleri yapması icin icinden gelmesi gerek siz yaparken hic icinden gelmemis olabilir ama bende acayip gıcık olurdum ama sizin kendi gitme imkaniniz da varmis nie hakkin yandi vs diyor orayi aanlamadim siz tek yapmak istemiyorsunuz o simdi o yola girmis size set yapio anlamadim yani:110:

İşte beni sabote etti durdu, söylerken yıldırdı, derken kendi başlıyor bir de ceza getirdi. Yav ergen gibi haller. Amaan.

Ay bu bende de var, bir şey tekrar edile edile inada bindirme haline girebiliyorum bazen. Ay geri mi tepti ki başına çöktüm adamın gamlı baykuş gibi. Ama tekrar ettirmesin kendine de yapsın bir kere denilince, tamam haftaya yarına öbür güne filan diye az savmadı başından. "Hayır" demedi ki, öyle dese daha kolay olurdu. Ben hayır dediğim halde ısrar olur genelde, inatlaşmaya kayar.

Ama olabilir ya evet, lafımla adamı yedim bir miktar :/

Bibicim, eşin sana bu süreçte destek olmuştur değil mi?
Ben sağlıklı yaşam'a geçiyorum dediğim zaman, en sevdiğim abur cuburları alıp, dolaba doldurup "O kapağı açma hea" diyen, kapağı açınca (ki açarsın yani böyle dense sana) kafama poşet poşet cips çikolata vb yağmasına sebep olan adam bu.
Konuda ondan belirttim "Beni gıcık ederek sevme anlayışı var ve ara ara yapıyor bunu, buna da eyvallah" diye ama sen, eşini "Spor salonu hakkını kaybettin, gör bak spor nasıl yapılırmış" diye kendinden ayırır mısın?
Birlikte iyileşmek istemez misin?

Ben bunu istedim, ara yorumlarıma bakabilirsin, tekrarlamış olmayayım. Ama benim adam niye bunu yaptı, incinir oldum işte. Neden beni yıldırdıktan, ektikten sonra harekete geçti ve neden yarışmayı tercih ediyor, takım olmayı değil?

İlginç.
Bana ne ben anlamam diyor geçiyor, ben bunu bir daha konuşayım bari. Duygularımı çok açmadım, daha sitemkar davrandım, duygularımı daha mı açık etsem ki?
Ya da diyorum işte dokunmayayım nasıl olsa benim istediğim de harekete geçtiğini görmekti, bozmayalım madem bu konuda böyle, böyle mi gitsin?

Ben hırstan ziyade, üzülerek bırakmaya meylediyorum bazen konu eşimse, yine başlıyor, yine pes ediyorum.
Sen de "Adamı değiştirmeye çalışma" tarzı konuşuyorsun genelde konularımda ama üzerine basıyorum "Biz bu değildik, böyle değildik, tuhaflaştık"

Falan filan.
Adamı değiştirme tarzında konuşmuyorum aslında ben değiştirmeye çalışmıyorum çünkü buna hakkım yol herifim beni 13 yıl obez sevmiş şimdi kilo aldı diye konuşma hakkı görmüyorum kendimde ben kendisi için istiyorum zayıflasın çünkü gece ciddi nefessiz kalıyor ve hep uyku hali oluyor düzenli uyuyamıyor çünkü 😏
Cips çikolataya gelirsek bizim de bakkal çekmecemiz var naparsın büyümuyor bu bebeler :KK70: çok düşünme boşa çünkü bunlar düz mantık yaratıklar :deli: spora onsuz git hatta sende de bak ben nasıl spor yapıyorum yarış mı istiyorsun al sana yarış :KK59:

Ben de benimkinin spor yapmasına sinir oluyorum ağırlıklar kaldırıyo bişeyler yapıyo nerdeyse her gün 1 saat
Ben de 20.dklık cardio yapmaya başladım artık o yaparken gidip yanında yapıyorum napiyim. Siz de beraber yaparsınız ya o hele bi heveslenmişken başlasın

Şimdi ben cezalıyım, takmazsam "Ben de yapmıyorum" diyebilir mi ki? Demez ya o kadar da çocuk değil ama hiç bulaşmama kararı aldım, yapsın sporunu bakalım ne olacak,yeter ki yapsın.

Dediğin gibi sonradan ufak ufak kaynak yaparım. Ceza niyeyse işte. :/

Başlamışken bulaşma:)
Sen de salona gitme.
Yürüyüş, koşu, bisiklet,
Evde pilates, Yada nike training indir, 15-30 dakikalık güzel programlar var.
Takıl biraz :)

Ben de 4.kiloluk çocuğa hamileyken bile erisemedigim kiloya, kızı emzirirken aman ac kalacak korkusu ile erişmiş oldum.
77!
Ek gıdaya başladım 3 hafta önce.
Beraberinde de diyete ve spora 🤦🏻‍♀️
Diyetim çok katı değil, sağlıklı beslenme.
3 haftada 73 u gördüm.
Ama sorun şu ki eylulde ise dönmeyi planlıyorum.
Hem fit görünmek zorundayım, hem de antrenmanlı olmak.
170 boyum,58-60 arasi gider gelirdim, 13-15 kilo fazlam var 🤦🏻‍♀️😓
Ahhhhh
Neyse
Gideyim de yürüyüşe falan cikayim.

Evet hiç bulaşmayayım, havaya girmiş zaten bi hallerde. Dışarıdan geldik, üzerini değiştirirken kollarını kasıp duruyordu "Bende aslında dövüşçü vücudu var, altyapım iyi" filan, çenemi tuttum hiç bozmadım. Ya ergenlik çağımız bi bitmedi, bi ben giriyorum ergenliğe, sonra çıkıyorum o giriyor aynı anda iki yetişkin olamadık bir türlü :/

77 bir şey mi, ben 97yi gördüm vaktinde. Verirsin kilo bir şey değil. Aman hareketsiz hayata alışma da, sonra beter oluyor insan, şekil bir a: Ben.

Kızlar bebekleri kim bakıyor siz fitness parçalarken

Anneanne ile günlük, kimi zaman haftalık paslaşıyoruz. Eşimle aynı anda gitmem sorun olmaz yani, ayrı ayrı gitsek de sorun olmaz zaten haftanın 3 gününden fazla tavsiye etmiyorlar ilk 2 ay, aşırı yüklenip kendinizi bıktırmayın diye ve pazar hariç, her gün 12ye kadar salon açık. İlk salonumda çocuk getirmek serbestti ve onlar için bakıcısı başında ayrı alan vardı (Tabi full time değil, belli saatler arası), ikinci salonumda ise çocuk getirmek yasaktı. Değişiyor yani, gitmek isteyene, şartına göre salon var.

Adamı değiştirme tarzında konuşmuyorum aslında ben değiştirmeye çalışmıyorum çünkü buna hakkım yol herifim beni 13 yıl obez sevmiş şimdi kilo aldı diye konuşma hakkı görmüyorum kendimde ben kendisi için istiyorum zayıflasın çünkü gece ciddi nefessiz kalıyor ve hep uyku hali oluyor düzenli uyuyamıyor çünkü 😏
Cips çikolataya gelirsek bizim de bakkal çekmecemiz var naparsın büyümuyor bu bebeler :KK70: çok düşünme boşa çünkü bunlar düz mantık yaratıklar :deli: spora onsuz git hatta sende de bak ben nasıl spor yapıyorum yarış mı istiyorsun al sana yarış :KK59:

Biz de kilo, salmış vücut ve hareketsizlik sorunu olmayan iki tip olarak bir birimizi beğendik (Eşim samimi bir erkek arkadaşı ile düzenli akşam koşusuna çıkan adamdı) ki bak 30 kilo aldım hamilelikte, adam "Ne bu halin, çabuk zayıfla, berbat görünüyorsun" demedi. Ama benim iki fikrim vardı o 30 kiloyu geri verirken, ilki "Alıştığım kilo bu değil, kendimi kötü hissediyorum, kilo vermeliyim, nefesim, eklemlerim vücudum bu olamaz", ikincisi "Böyle olmamı eşim hak etmiyor, kendini çocuk sonrası bırakan kadınlardan olmayacağım, eşime hep güzel görüneceğim".. Konu sapmasın da zaten adam ne hallerimi görmüş, bunu da görmek tesir etmezdi yani ama ben bu çizgiyi çektim.

Aynısını beklemedim, tıpatıp, çocuk öncesi haline dön, ben seni böyle beğenmiyorum demedim. Ama kendi görüntüsünü eskisi kadar umursamıyor olmasını da ister istemez bir miktar kendime bağladım, "Bana daha hoş görünmeyi niye istemiyor, takmıyor, beni bu halimle ne kadar hak ediyor" da dedim. Ya hep böyle değildik diye diye kendimden bıktım da yine dönüp dolaşıp geldiğim yer, eşimle klasik bir evliliğin içine sıkıştığım, eşimin yaş aldıkça klasik evli bir adama dönüştüğü gerçeği oluyor aslında.

Böyle ters köşe yapınca da düşüncelere salıyorum kendimi "Ulen kendi kendini -birlikte- diye yırtıp duruyorsun, bak adam kendine çalıp kendine oyuyor"

Bu bugün spor olayı oldu, aylar önce tatil olayıydı, ondan önce evlilik terapisi ödevleri idi vs vs...

Göbek bağınız birlikte kesilmemiş sonuçta . Gidiyorsanız kendiniz için gitmeliydiniz.
Neden bir başkasının şarjına ihtiyacınız var ki

Diğer konularinizda da bu var hep birinin enerjisinin sizi düşürdüğünü söyleyip kararınız hakkında bir başkasını sucluyorsunuz.

Yanlış gozlemlediysem lütfen söyleyin ve kusuruma bakmayın , bende böyle bir izlenim biraktiniz ; kendi kararlarinizin yapamadiklarinizin bir suçlusu var gibi hep.

Siz nasıl birden gaza gelip gittiyseniz , onunda zamanı bu zamanmış demek ki.

Bibibella Bibibella bi de benim açtığım konular genelde sonuç olarak "Olduğu gibi kabul et, takma, umut etme" ye bağlanıyor.

Ben umudu söndürdüm, - bu adam bu-dedim oturdum ama harekete geçti işte şimdi de. Bana da bir yandan umut oluyor "Eskisi gibi hareketli hayata dönüyor" diye. Adam beni bi salmıyor ki kabullendiğim yerde :KK70:

Tatil olayı oluyor, ertele, ertele umursama sallama... Sonra ben bozuluyorum tek gideyim diyorum, hooop aa o da nesi işleri hemen bitmiş yok olmuş full bana fokus.

O geçiyor, adam yine salmış kendi relaks halinde. Ben kabullenmişim bu adam değişti yani kızım Gangsta arama eski hallerini, evlilik adamını bozdu, giyimi kuşamı saldı, konuştun bi halta yaramadı bırak. Sonra bakıyorum "Ben nooolmuşum ya, şunu şunu alalım"...

Bu ne yav, ben hangi birini kabullenip hangi birinden umudumu kesip kesmemeyi şaşmayayım karışmayayım da napim? :/
Hayır zekası da normal yani tövbest. Bilerek gıcık etme halini hayatıma mı yaydı ne yaptı, kedi fare oyunu gibi hissediyorum bazen.

Hatta sonunu planlamayan adam planlamış gelmiş "Hangi dağda kurt öldü" deme, sus dedim dinliyorum.

Anaaum dolmuşum yine :KK70:

X