- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
-
- Konu Sahibi Yokuspokus
Eşinizi motive etmek için siz fit olun önce o da yanınızda göbekli gezmeye dayanamaz başlardı sanki. Keşke bırakmasaydınız :)
Sanırım daha da hırslanıp ondan önce göbeğime kasları kondururdum. Evde yapılabilen süper egzersizler var. İlk haftada sıkılaşmaya başlıyor vücut. Sonra sorsun dursun, nasıl ya diye
Bazı konular gerçekten “Birşeyler yazasım var ama acaba ne yazsam, ne yazsam ? Hımmm ne derdim var acaba benim ?” şeklinde düşünlerek yazılıyor kesin.
Bibicim, eşin sana bu süreçte destek olmuştur değil mi?Kocanı bahane etmiş bırakmışsın benceben mide ameliyatından 5 ay sonra başladım spora ki kocam için değil kendim için gidiyorum bana çok iyi geliyor çünkü mesela kocam bu hafta full evdeydi ben gene h.içi hiç aksatmadan gittim sporuma her gören bu sıcakta üşenmiyor musun diyor üseniyorum ama napim gitmem lazım
Eşimden yıllar sonra benden kilolu olma şeysini yaşıyorşu anda oda diyette ama ben rahatsız olduğumdan değil kendisi için uyku apnesi ve kendisi göbeğinden çok şikayetçi bırak gitsin kocan elleme neden dert ettin ki bu kadar
Takım ruhundan değil rekabetten motive oluyodur belki :)
Bir de ben mesela birisi bir şeyi yap dediği zaman yapamıyorum, yapacaksam da hevesim kaçıyor. Belki çok söylediyseniz eşiniz bunalmış olabilir. Siz söylemeyi bıraktığınız anda yapma isteği gelmiş olabilir.
Misal bir çocuğa sürekli ders çalış ders çalış dediğiniz zaman çocukta çalışma isteği varsa da derse karşı soğuma oluyor.
Bence birakmamaliydiniz. Siz sonuc almaya basladiktan sonra eşiniz de baslardi bence spora. Daha vucudunuz toparlanmadan "adam yanima yakismali" diyorsunuz ama daha ortada yaptiginiz basardiginiz birsey yok.
Once bir başarin sonra yaniniza yakismadigini dusunursunuz. Eşiniz kendisi gelse bile sizin devam edemeyeceginizi yarida birakacaginizi dusundugu icin baslamamis gibi geldi bana.
Eşim kilo almaya cok meyilli, ben evlendigimden beri hemen hemen ayni kilodayim 46 civarlarinda gezerim 1 asagi 1 yukari. (Duzenli sporda yapiyorum)
Eşim arada kilo alir ama ben soylemeden kendi farkedip hemen toplar. En son 5 kilo almisti, 1 ayda verdi 5 kiloyu spor salonuna filanda gitmiyor sadece koşarak ve beslenmesine dikkat ederek.
Sizin durumda ikinizde saldiginiz için harekete gecmekte zorlaniyorsunuz ama biriniz sonuç elde ederse digeri başlar bence. Esiniz gitsin once.
Bence gobek espirinize alınacak olsaydı daha onceleri de cok soylemissiniz alinmamis simdi ona alinmamistir usengeclik vardir hani insanin bazi seyleri yapması icin icinden gelmesi gerek siz yaparken hic icinden gelmemis olabilir ama bende acayip gıcık olurdum ama sizin kendi gitme imkaniniz da varmis nie hakkin yandi vs diyor orayi aanlamadim siz tek yapmak istemiyorsunuz o simdi o yola girmis size set yapio anlamadim yani
Ay bu bende de var, bir şey tekrar edile edile inada bindirme haline girebiliyorum bazen. Ay geri mi tepti ki başına çöktüm adamın gamlı baykuş gibi. Ama tekrar ettirmesin kendine de yapsın bir kere denilince, tamam haftaya yarına öbür güne filan diye az savmadı başından. "Hayır" demedi ki, öyle dese daha kolay olurdu. Ben hayır dediğim halde ısrar olur genelde, inatlaşmaya kayar.Takım ruhundan değil rekabetten motive oluyodur belki :)
Bir de ben mesela birisi bir şeyi yap dediği zaman yapamıyorum, yapacaksam da hevesim kaçıyor. Belki çok söylediyseniz eşiniz bunalmış olabilir. Siz söylemeyi bıraktığınız anda yapma isteği gelmiş olabilir.
Misal bir çocuğa sürekli ders çalış ders çalış dediğiniz zaman çocukta çalışma isteği varsa da derse karşı soğuma oluyor.
Adamı değiştirme tarzında konuşmuyorum aslında ben değiştirmeye çalışmıyorum çünkü buna hakkım yol herifim beni 13 yıl obez sevmiş şimdi kilo aldı diye konuşma hakkı görmüyorum kendimde ben kendisi için istiyorum zayıflasın çünkü gece ciddi nefessiz kalıyor ve hep uyku hali oluyor düzenli uyuyamıyor çünküBibicim, eşin sana bu süreçte destek olmuştur değil mi?
Ben sağlıklı yaşam'a geçiyorum dediğim zaman, en sevdiğim abur cuburları alıp, dolaba doldurup "O kapağı açma hea" diyen, kapağı açınca (ki açarsın yani böyle dense sana) kafama poşet poşet cips çikolata vb yağmasına sebep olan adam bu.
Konuda ondan belirttim "Beni gıcık ederek sevme anlayışı var ve ara ara yapıyor bunu, buna da eyvallah" diye ama sen, eşini "Spor salonu hakkını kaybettin, gör bak spor nasıl yapılırmış" diye kendinden ayırır mısın?
Birlikte iyileşmek istemez misin?
Ben bunu istedim, ara yorumlarıma bakabilirsin, tekrarlamış olmayayım. Ama benim adam niye bunu yaptı, incinir oldum işte. Neden beni yıldırdıktan, ektikten sonra harekete geçti ve neden yarışmayı tercih ediyor, takım olmayı değil?
İlginç.
Bana ne ben anlamam diyor geçiyor, ben bunu bir daha konuşayım bari. Duygularımı çok açmadım, daha sitemkar davrandım, duygularımı daha mı açık etsem ki?
Ya da diyorum işte dokunmayayım nasıl olsa benim istediğim de harekete geçtiğini görmekti, bozmayalım madem bu konuda böyle, böyle mi gitsin?
Ben hırstan ziyade, üzülerek bırakmaya meylediyorum bazen konu eşimse, yine başlıyor, yine pes ediyorum.
Sen de "Adamı değiştirmeye çalışma" tarzı konuşuyorsun genelde konularımda ama üzerine basıyorum "Biz bu değildik, böyle değildik, tuhaflaştık"
Falan filan.
Ben de benimkinin spor yapmasına sinir oluyorum ağırlıklar kaldırıyo bişeyler yapıyo nerdeyse her gün 1 saat
Ben de 20.dklık cardio yapmaya başladım artık o yaparken gidip yanında yapıyorum napiyim. Siz de beraber yaparsınız ya o hele bi heveslenmişken başlasın
Başlamışken bulaşma:)
Sen de salona gitme.
Yürüyüş, koşu, bisiklet,
Evde pilates, Yada nike training indir, 15-30 dakikalık güzel programlar var.
Takıl biraz :)
Ben de 4.kiloluk çocuğa hamileyken bile erisemedigim kiloya, kızı emzirirken aman ac kalacak korkusu ile erişmiş oldum.
77!
Ek gıdaya başladım 3 hafta önce.
Beraberinde de diyete ve spora
Diyetim çok katı değil, sağlıklı beslenme.
3 haftada 73 u gördüm.
Ama sorun şu ki eylulde ise dönmeyi planlıyorum.
Hem fit görünmek zorundayım, hem de antrenmanlı olmak.
170 boyum,58-60 arasi gider gelirdim, 13-15 kilo fazlam var
Ahhhhh
Neyse
Gideyim de yürüyüşe falan cikayim.
Kızlar bebekleri kim bakıyor siz fitness parçalarken
Adamı değiştirme tarzında konuşmuyorum aslında ben değiştirmeye çalışmıyorum çünkü buna hakkım yol herifim beni 13 yıl obez sevmiş şimdi kilo aldı diye konuşma hakkı görmüyorum kendimde ben kendisi için istiyorum zayıflasın çünkü gece ciddi nefessiz kalıyor ve hep uyku hali oluyor düzenli uyuyamıyor çünkü
Cips çikolataya gelirsek bizim de bakkal çekmecemiz var naparsın büyümuyor bu bebelerçok düşünme boşa çünkü bunlar düz mantık yaratıklar spora onsuz git hatta sende de bak ben nasıl spor yapıyorum yarış mı istiyorsun al sana yarış