Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

evet gerçekten çok zor bi hastalık ağrısı dayanılmaz bide kan görüyosunuz sürekli sinir sisteminizide etkiliyo siz şu an ne durumdasın doktora gittiniz mi?

Aynen öyle,ben ameliyat olalı 35 gün oldu tam,doktor 1 ayda tam iyileşirsin demişti fakat benim ara ara agrılarım ve hafif kanamalarım devam ediyor,10 günlükken kontrole gitmiştim,her şey yolundaymış,20 gün sonra tekrar kontrole çağırdı cuma günü gitmem gerekiyordu fakat hala gitmemekte direniyorum,siz de kontrole gidiyor musunuz bu sıklıkta?

benim 12 ocakta bir ay oldu bana bir ay öncesinde kontrole çağırmadı 1 ay sonra gel dedi ben tam gidecektim işte bu tekrar ağrım ve elime şişlik geldi gittim doktorum bana ara ara ağrılarımın olacağını söyledi 2 ay kadar daha acılı yeme dedi ama 2 ay sonra ne istersen ye dedi ağrılarınız ameliyat öncesindeki gibimi yoksa daha mı az benim ameliyat sonrası ağrılarım daha azdı öncesine göre eğer azsa normal olabilir bence kontrole gitmelisiniz... en azından iyileşmiş derse moralinizde düzelir...

Ameliyat öncesiyle kıyaslanamaz asla agrılarım çok fazlaydı ameliyat öncesi şimdi dikiş yerlerim sızlıyor ara ara ve tuvaletimi yaparken zorlanıyorum biraz onun da normal oldugunu düşünüyorum
Benim doktorum perhiz falan vermedi biliyor musun?Ben internetten araştırdıgım kadarıyla acıdan ekşiden uzak duruyorum,sıcak tutuyorum o bölgeyi falan..Ameliyat tarihlerimiz de aynıymış ben de 11 inde olmuştum

kızlar bende 1 ay kadar önce bu sorunu yaşşadım genel cerrahide fissür çatlak teşhisi koydu ben hemoroid sanmıştım.neyse travazol ve çinko kremi yazdı günde 2 şer kere kullandım 1 haftada geçti şükür. bu arada çinko kremi yara iyileştirtici imiş hızlı iyileştiriyo sgk karşılamadı 6 lira fiyatı

Ah canımm sende mi bu dertten muzdariptin?Neyse geçmiş Allahtan,benimki kronikleşmişti kremle falan geçmedi malesef,opeerasyon şarttı yani.

Benimde doğumdan sonra oldu fissür Allah'ım çok kötü bir şey Allah düşman başına vermesin..
Neyse bir süre geçmeyince korkarakda olsa genel cerraha gittim. Anal fissür teşhisi konuldu. Doktor bebanthen, anestol pomat ve ultralan diye 3 kremi karıştırıp dolaba koymamı ve günde 2 kez uygulamamı söyledi.. birde fırsat buldukça günde 2 - 3 kez sıcak suya oturmamı söyledi. Aynen uyguladım ve Allah'a şükür ilk uygulamadan itibran hızlı bir şekilde geçti..Zaten anestol pomat hissizleştirici etkisi olduğu için sürdüğünüzde acıyı kesio..ameliyat olmadan önce bu karşımı uygulamalısınız kronikleşmemişse mutlaka geçecektir.. şimdiden herkese çok geçmiş olsun..

Ben bu basınç kontrol aletini bilmiyordum ve sormadım

Merhaba, umarım ameliyatınız başarılı geçmiştir. ameliyattan sonra iyileşmesi için 1 ay veriyorlar evet ama ben ameliyattan sonra hiç iyileşememiştim. Hatta ameliyattan 4 5 ay sonra iyileşmediği için tekrar gittiğimde muayeneden sonra iyileştiğini söyledi. Üstelik ben kendimde yırtığı görebiliyordum. İddia etmem hiçbir işe yaramadı. ÇÜNKÜ O BİR DOKTORDU.
Sizin fissür ve hemoroid birliktemiydi. Çünkü sadece fissür ameliyatında dikiş atılmıyor. Spazmı önlemek adına yeterli miktarda kas kesiliyor . Spazım önlendiğinde o bölgede kan akışı sağlanıyor ve bu 1 aylık süreçte vücut yarayı iyileştiriyor.

açık ameliyat olmayın riskleri çok fazla ağrısı da ben lazerle oldum 1 yıl oldu nerdeyse hiçbir sıkıntım yok 15 gün acı oldu ama o dinmek bilmeyen acılar bitti çok şükür Allah'ıma

tekrar merhaba... geçmiş olsun gerçekten çok küçük fakat çok zor bir hastalık.. Acil şifa diliyorum.. Biliyorum eminim ki benim kadar bıkmışsınızdır doktora gitmekten ama eğer 2 aydan sonrada devam ederse ağrılar acılar bi doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Bende; ameliyat sırasında kesilen yer yırtığın tam karşısıydı. Öyle ki ameliyat sırasında kesilen yer kendi yırtığımın önüne geçmişti. 10 boyunca hissetim o acıyı. Sonra ameliyat yeri iyileşti fakat yırtık iyileşmedi ve aynı acılar devam ediyordu. Yani ameliyatım başarısız geçmiş boşuna ameliyat stresi ve sonrası acılı süreci boşuna çekmiştim. Dikiş olması çok garip, çünkü sadece fissür için yapılan ameliyatlar dikişsiz yapılıyor diye biliyorum.

Merhaba, umarım ameliyatınız başarılı geçmiştir. Botox olmak için gittiğim gün Bülent Menteşe fissür ameliyatı olan biriyle tanışmıştım. Ameliyat olalı 2 yıl oldu ve hiçbir sorun yok demişti. Haberlerinizi bekliyorum. Çok geçmiş olsun.

ben de 6 ay önce sez.oldum sanırım bende defissür var sizin şikayetleriniz nasıldı bir de doktora gitmekten korkuyorum nasıl muayene edior?

ben de 6 ay önce sez.oldum sanırım bende defissür var sizin şikayetleriniz nasıldı bir de doktora gitmekten korkuyorum nasıl muayene edior?

Canım... Lütfen çekinme muayeneden, yoksa benimki gibi ilerler rahatsızlığın. Tedavisi zor hale gelir.
Muayene için farklı bir muayene masası var (en azından benim gittiğim genel cerrahi kiliniklerinde öyleydi). Basamak gibi bir kısım var, oraya dizlerini koyuyorsun ve öne doğru eğilerek yatabileceğin bir kısım var. Muayene elle yapılıyor ve 3-5 saniye sürüyor. Lütfen benim gibi çekinerek büyük bir hataya düşme

Merhabalar...
Sorun fistül mü acaba?
Bende de analsiffür oluştu doğumda..
Salak gibi dört ay çektim, milleti dinledim, ne akılsızlık YaRabbim...
Kanamalar, 11-12 saat sancılar, ağlamalar, kahroldum yaa..
Devlet hastanesindeki genel cerrah ameliyat olmam için genel anestezi almam gerektiğini,
bu durumun da emzirmeyi bırakmama sebep olacağını söyledi..
Özel hastaneye gittim, spinalde anlaştık, 400 tl'ye ameliyatımı oldum..
Üstelik kızımla gittik, benimle kaldı -4 aylıktı- ameliyata gidip odama çıkmam 20 dakika oldu olmadı..
Çıktığımda kızım uyanmıştı emzirdim..
2010 ocak 25'te olmuştum ameliyatı, hamdolsun Rabbime hiçbir sorunum yok..

Fistüller daha içerideki hemoroid gibi iltihaplı oluşumlar olduğu için farklı bir tedavisi var da ondan mı pahalı acaba diye düşündüm de..
O yüzden anlattım hikaye gibi :))

Bendede fissur ve 4aylik bebegim var durumumuz nerdeyse ayni arkadasim nasil emzirdin peki? Kizim noolur die ameliyati erteliyorum

ayyy çok mu canın yandı ya offf nasıl gidicem ben bu doktora yaaa aman of of hepte beni bulur zaten

allegracım saol canım allah kimseye vermesin

pzt gunu bu amelıyatı oldum sureklı kabızık ve ıkınmak yuzunden oluyor muayenesı cok zor degıl ama ınsan cekınıyor kendını kasıyor konu acacagım bununla ılgılı oku canım detayları oradan

Bendede fissur ve 4aylik bebegim var durumumuz nerdeyse ayni arkadasim nasil emzirdin peki? Kizim noolur die ameliyati erteliyorum

Devlet hastanesine gittiğimde doktorum genel anestezi olacağı için "Emziremezsin, bıraktırmak zorunda kalırsın. Sabret." dedi..
Birkaç gün sonrası, Avrupa kanallarında sağlık merkezlerinin reklamları çıkıyor ya, ona denk geldim..
Analfissür ve spinalle ameliyatını anlatıyordu..
Hemen Bursa Bahar Hastanesi'nden randevu aldım.. Muayenemi oldum, ücreti yatırdık... O gün yapmam için lavman vermişti dr..
Ertesi gün sabahtan gittik, bir lavman da orda yaptım.. Ama nasıl canım yanıyor, hala yırtıklar var çünkü.
Akşam kızımı emzirdim ve 5:30 gibi ameliyata girdim, kızımı uyutmuş annem ve kv.. İkisi kaldı benimle..
Saat 5:50 gibi odamdaydım ve kızım yarım saat sonrası uyandı, emzirdim..
Sadece o gece tampon çok ağrı yapar dediler, hissetmedim bile açıkçası..
Gece yarısına kadar durması gerekiyordu ama benim bağırsaklar çok şükür fazlasıyla çalıştığı için 11 gibi wc kalktım..
Bir kaç saat yine ağrı çektin, iğne yapıldı..
Sonra sabah bitmişti, Allahıma şükürler olsun bitti
Migrenim olduğu için spinalin etkisi uzun sürdü, bir hafta oturamadım baş ağrılarımdan, kustum...
Wc sorunum yoktu, korkuyordum çünkü.. Ama hiiiç zorlanmadım çünkü ilaçlar ve verilen 4 serum bir hafta yetti iyi çıkmama
Şükürler olsun Rabbime, bir daha ne ağrı ne sızı...
Tüm maliyeti, ilaçlar vs, 500 lira tuttu, tam üç sene öncesi...
Rabbim size de şifa verir inşallah..
Sakın ertelemeyin, sakın!
Milleti dinledim, hemoroiddir, geçer. Zeytinyağı sıcak su... Toprakselin dediği gibi wc sorunu değil ki, yırtık bunlar..
Neler yaptım yaa, günde 4 litre su içmeler, kayısı içmeler..
Çıkabiliyorum kabız değilim, ama korktukça da kısır döngüye giriyor insan açıkçası...
Korkuyorsun, kabızlık oluyor, daha çok ağrı, tekrar korku....
Rabbim kimseye yaşatmasın ama tek kötü yanı spinalin etkileri oldu..
Ama inan tekrar olsa tekrar beklemeden olurum aynı ameliyatı.. Allah düşürmesin o duruma tekrar..

ladyıngray beslenme listeni bana gönderirsen çok sevinirim.bir de ameliyat için ankarada tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı.....

merhaba, daha fazla beklemediğinize sevindim, umarım sonuçları iyi olur iyileşir.. bir daha yaşatmaz Allah bu rahatsızlığı..
Ben botox yaptırmıştım Bülent Menteş e. Operasyon dememe rağmen bir kez ameliyat olmuşsn yırtıklar küçülmüş botox yapalım demişti 1 sene önce. 2 ay sonra kontrole gitmiştim, acı azalmıştı ama hala iyileşmemişti. Muayenede eskisinden iyi demişti. Sonra emin olmak için rectosigmoidoscopi yapıldı. Onun sonucuda iyi çıktı.
Fakat ben botoxtan sonrada bu hastalıkla hiç tanışmamış gibi wc ye çıkamıyorum. Hala biraz sert olsa o yırtığı hissediyorum. Yani botox ta çok işe yaramadı. Ama şükretmeliyim gün boyu sızladığını biliyorum. Şimdi o sızı yok sadece wc de yaşıyorum ve derinleşir diye de çok korkuyorum. Şehir dışında çalışıyorum. Ve Ankaraya çok sık gidemiyorum. Çok yoruldum, bir kez daha ameliyat ya da botox... çok zor geliyor. Sonuç olarak 2,5 senedir rahatsızım.. İdare sürecim bittiğinde tekrar ameliyat düşünüyorum..

Diyet listesini veriyim..
Sabah aç karnına bir bardak ılık su ile meyve tabağı, kahvaltı sırasında bardak altına zeytinyağı(isterseniz kekik eklenebilir)
Öğle yemeği için bir kase yoğurt ve bir tabak sebze yemeği
Akşam da marul salatası ve istediğiniz bir yemek çeşidi.
Akşam oturuken kabak çekirdeği ..
Bunu düzenli ve atlatmadan yaptığınızda gerçekten bağırsaklarınızı düzene sokabiliyorsunuz..

ladyıngray beslenme listeni bana gönderirsen çok sevinirim.bir de ameliyat için ankarada tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı.....

Ben ameliyatı Ankara Üni. Hastanesi doktoru Uzm. Dr. Cihangir Akyol'a oldum. Şu ana kadar her şey yolunda gitti çok şükür. 2-3 hafta içinde ameliyatın tam anlamıyla başarılı olup olmadığı çıkar ortaya. O zaman size tavsiye edebilirim. Ama eğer muayene için 350 TL, ameliyat için 4700 TL verebilecekseniz Prof. Dr. Bülent Menteş'i herkes tavsiye ediyor. Zaten bu beslenme düzeni de Bülent Menteş tarafından verildi bana. Bir üstteki mesajda da arkadaş yazmış ama ben tekrar yazayım. Bir şunu ekjlemek istiyorum. Her gün sabah 7'de kahvaltı yapmış olmanız lazım, sanırım işin sırrı bu. H.sonu bile olsa kalkıp kahvaltı yapılmalı. İsterseniz tekrar yatar uyursunuz. Ben hemen hemen 3 haftadır bu düzeni uyguluyorum ve artık sabah ayağa kalkar kalkmaz tuvaletim geliyor! O kadar mutlu oluyorum ki, tuvaletim geldi diye göbek atıyorum... Neyse. İşte liste:

Sabah 1 dilim tam buğday ekmeğini 2-3 kaşık zeytinyağına banarak yiyoruz. Yanına da 3-4 çeşitten oluşan meyve salatası. İçinde bir adet kabuklu elma mutlaka olsun. Ananası da tavsye ederim. Bir tane ananas bana 5-6 gün gidiyor. Ben de bir smoothie makinesi var, blendır gibi ama onun kadar püreleştirmiyor. Ben o makinenin içine çekirdeklerini alıp 4'e böldüğüm bir elma, çeyrek portakal, 1 parça ananas, bir tane kuru kayısı koyup biraz su ekliyorum. Bu karışımları sürekli değiştiriyorum, elma hariç.

Öğlen sebze yemeği+1 dilim tam buğday+yoğurt

Akşam tavuk, balık ya da et ızgara+büyük bir kase marul salata

teşekkürler kızlar......şu an ne kadar ağrım var anlatamam.tuvaletten sonra ağrım başlıyor akşam 7-8 gibi ağrı hafifliyor.ertesi gün tekrar baştan....inanın yürümekte bile zorlanıyorum......şuan çalışıyorum ama yazın ameliyat olucam işallah bıktım iyice.......3 yıldır aynı şeyler.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…