Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

bende üç yıldır bu hastalığı çekiyorum.ama bununla yaşamayı öğrendim.büyük oranda iyileşti ama en ufak zorlamada yırtık tekrarlıyor.arkadaşlar lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorum.herhangi bir zararı var mıdır bilen var mi

lazer epilasyon konusunda fikri olan var mı?

Yazmadn gecemicm zaten kisa sure oncede agrilarm cokken yazmstm az cok catlagi iyilesms biru olark onerilr verecm butun sayfalari okudm herkz bisey soyluyordu ne denedysem olmadi aktrdn bitki ve krem karisimi aldm tatlari cok kotydu ise yaramadi diyemicm cunku kulanmadm ayni cerraha 3 kez gittim artk dayanamiyrdm agrilara 2 bucuk ay olmstu ve hicbirsekilde iyilesmedi ama dojtr akut deyip sicak suya otur diyp gonderdi ama ben kararliydm ameliyt olacktm cok sukur cerrah degsti onunlada gorustm oda akutu biraz gecms ama kurtarabilir dedi gecmzse iki hafta sonra ameliyt edeckti neyse uzatmiyim herkez diyordu inanmiyordm ama beslenmenizi duzeltmedn gercktn duzelmiyo bide en onemlisi nitroglisernli krem bu krem olmadn iyilesmiyo bir hafta diski yumusatici ve bu kremi kullanin yara kapanack ondn sonrada kabiz,olmamaya ozen gosterecksinz ne yazikki kucuk bir zorlamada tekrarliyo bugun benimki yine kotu gibi agri yok ama batma var iki gundr tualette kendmi zorladm bugum a cisi cikti kabiz olsam demkki tekrarlickameliytsz zor gibi iyilesmk ne yazikki

Kimse okuyo mu bilmem ama ben yazaym ne yazikki fissurm tekrarladi diyete dikkat etmedkte hafif bir zorlama sonucu tekrar yirtiliyo ameliyt olacm yeter diyorm olmuyo riskleri beni korkutuyo napacm sasirdm ameliyt olan varsa okuyp cvp yazsn lutfen

Zozra tekrar giren misn bilmem ama dr atilla kaya var ona sor istersn o lazeri onermiyo

Kimse okuyo mu bilmem ama ben yazaym ne yazikki fissurm tekrarladi diyete dikkat etmedkte hafif bir zorlama sonucu tekrar yirtiliyo ameliyt olacm yeter diyorm olmuyo riskleri beni korkutuyo napacm sasirdm ameliyt olan varsa okuyp cvp yazsn lutfen

ameliyat oldun mu?:26:

dr bana da ameliyatlık değilsin demişti, ama iki ay oldu muayene olalı.
artık, ilaç da sıcak su da hiçbir şekilde fayda vermiyor.
şimdi tekrar gidicem, artık bu ağrılara dayanamıyorum ben

şükür bir giren olmus hayır canm ameliyat olmadm ilcede oturuyorm ve suan burada cerrah yok bide iyilesp tekrar acılıyo hiç iyilesmeyeni ameliyt ediyolr galiba eger ameliyt olacksan agrılarını azaltack tavsiye vereym nitroglisernli krem cok işe yarıyo kullnmanı tavsiye ederm

Kızlar bögürtlen kökü işe yarıyor mu?Kabız oldugum dönemde böyle bir sorunum vardı.1 yıldır bir şikayet yasamadım.Wc ye tuvalet ihtiyacı oldugu halde giremedim.2 gündür acı ve kanama var.Dr.gitmedim,muayene ile hemen belli oluyor demişsiniz.Bayan dr.bulmam lazım..

güzelimm kadın cerrah bulmk gercektn zor ankara yada istanbuldaysn gerci bulursn cok zor bir rahatszlık 3bucuk aydr anamdan emdıgım süt burnumdn geldı ameliyt olamıyorm cünkü içerde yırtık yani fistülüm var onun için botox olacm en yakın zamanda nitroglisernli krem a kurtul ilerlerse ameliyt olursn bögürtln kökünü bilmemede hepsi gecici çözüm sen benim dedigim kremi al bide kabız olma gecer

Erkek dr gitcem herhalde Forumları dolaşınca korktum.Kremin adı ne canım?

Merhaba,arkadaşlar aranıza ameliyat hakkında yazı yazmak için yeni katıldım.
Ben 15 yıldır bu hastalığı çekiyordum.Hiç doktora gitmemiştim.Kendimce hemoroid zannettim.Yıllarca eczaneden aldığım krem,fitil ve ilaçla bir süre hastalığı atlattım zannediyordum ve her ay yine tekrarlıyordu.Regl dönemlerinde daha da şiddetli oluyordu.Tuvalete her girişim işkence gibiydi.
1ay önce artık dayanılmaz ağrı,yanma ve tuvalette kan boşalması olması sebebiyle üniversite hastanesine gittim.Bana hemoroid olmadığını makatta çatlaklarım olduğu ve bu çatlaklar sebebiyle makat daralması olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi.
Ameliyat günü gelene kadar milyon tane yazı okudum.Okuduğum yazılardan o kadar çok korktum ki neredeyse vazgeçecektim ameliyattan.
Güç bela 4 gün önce ameliyatımı,genel anestezi ile oldum.ilk gün ve ikinci gün öğleden sonraya kadar hastane de kaldım.Hastanede serum ve ağrı kesici verildi.Taburcu işlemleri sırasında doktorum;2 antibiyotik,2 barsak düzenleyici,ağrı kesici ve oturma banyosu reçete etti ve hiçbir diyet önermedi.
2 gün tuvalete çıkamadım stres yaptım kendime ama çıktığımda da çok zorluk yaşamadım zaten diare olduğum için ağrı yapmadı.10 gün diare olacakmışım.Bugün gece pek uyuyamadım sanırım korktum.
Ameliyattan lütfen korkmayın yazılanlar çok ürkütücü;evet ameliyat zor bir şey fakat şimdiye kadar çektiğim acılara bakınca ameliyat acısı hafif kalıyor,çünkü ben o tuvallette o kadar çok ağlıyordum ki o dönemlerde.
Şimdilik kendimi iyi hissediyorum umarım herkes iyi olur. Allah herkese şifa versin...

nitroglisernli kremin bir ismi var mı?

kızlar nitroglisernli kremin bir ismi yok ismi bu ama hazır bir krem degil eczane yapıyo istanbul ankarada sorun bulursunz bulamasanz dr atilla kayanın sitesine girin bütün bilgilere ulasrsımz bu krem kası gevsettigi için agrınz kesilip yara kapanıyo tabi kabız olmazsanz kremi bulamazsanz nitrogliserinli krem yazın googleye bişeylr cıkar istanbulda aslı eczanesi istedignz adrese gönderiyo reklam degil ben bikere aldm cok etkili ama benmki kronik galiba artk sürekli tekrarlıyo ameliyt olmk en mantklısı bakalım herkeze gecms olsn

Son düzenleme:

Kizlar bende ameliyat olmak istiyorum kastamonuda yasiyorum ama ankara yada istanbulda olmak istiyirum burda bir isim onerecek olan vat miiii

Kizlar bende ameliyat olmak istiyorum kastamonuda yasiyorum ama ankara yada istanbulda olmak istiyirum burda bir isim onerecek olan vat miiii

Merhaba ben tam bir yıl önce oldum bu ameliyatı. Bana özel mesaj atmışsınız, ona cevap verdim ama burdan da yazayım çünkü bu acının insanı nasıl mahvettiğini çok iyi biliyorum... Ankara Üniversitesi İbni Sina hastanesi genel cerrahi'ye gittim, muayene oldum. Muayene olmaktan kaçındığım için 4 yıldır idare ediyorum, yuh bana! Muayeneden sonra ameliyat günü verdiler, Cihangir Akyol yapacak ameliyatı dediler. Cihangir Akyol'u ameliyat için ameliyathaneye götürülüp, spinal anestezi verdiklerinde gördüm :) Koyun gibi gidiyor insan, yazık valla. Çok büyük korku, tedirginlik yaşadım bu süreçte ama bitti çok şükür!!! Doğru kişiyi bulduktan sonra hiç kafanıza takmayın bu ameliyatı. Gerçekten çok basit bir operasyon. Cihangir Akyol da bu iş için doğru doktor. Her şey Allah'tan tabi, her şey kısmet. Ben %100 iyileştim. Allah bu dertten muzdarip olanlara devasını versin... Çok zor.

özel mesaj attığım ve bana bilgi veren tüm arkadaslarımdan Allah razı olsun.en sonunda ameliyat olmaya karar vermiştim ki;artık ilk zamanlar gibi acı çekmiyorum.tamam eskisi gibi de değilim.ama o kadar az ki acı zamanla geçecek diyorum.bol su içiyorum.beslenme tarzımı değiştirdim.hatta 2 gün önce çiğköfte bile yedim korka korka..posalı ürünler tüketiyorum.diyelim ki fazla kuru beslendim hemen akşam elma krom çayı içiyorum.
tüm yorumları okudugumda o kadar çaresizdim ki..bana özellikle beslenme önerilerinde bulunan arkadaslara çok teşekkür ederim.bundan sonra çok dikkat edicem yediklerime ve tuvalet esnasına.klozetteki tazyikli su vs..herşeye..
yaşayan herkese şifa diliyorum..

Ben 10 yıl bu hastalıkla yaşadım. Gerçekten anüs hastalıkları arasında en acılısı. En belirgin belirtiler , wc de dışkılama sırasında bıcak ,jilet keser tarzda acı . Wc sonrası geçmek bilmeyem saatlerce süren azap gibi bir acı ağrı.. Yanma ve kaşıntı... Ben 10 yıl çektim ! Ama sonunda bu sorunu çözdüm. Kabızlık tetikliyor , bunu düzeltirseniz fissür de rahatsız etmiyor. Benim uyguladıgım ve size tavsiyem ; keten tohumu , kudret narı yağı . Her gece yatarken taze cekilmiş keten tohumunu toz halinde 2 tatlı kaşıgı kayısı suyuna karıştırıp için. Bu her sabah düzenli dışkılamanızı sağlıyor. Ve wc öncesi ve sonrası anüsünüze kudret narı yağı sürün. Bu yumuşatır , dışkılamayo kolaştırır . Ve yara iyileştirici etkisi ile tedavi eder. Sarı kantoran yagıda olabilir. Her wc sonrası üşünmeden , duşa girip oraya fıskıye ile sıcak su tutun. Bu sfenkter kasındaki spazmı çözüp acınızı geçirir. Bu dediklerimi bir ay uygulayın. Sonhnda bana teşekkür ediceksiniz. Ben kurtuldum , Rabbim sizede şifa versin. Bu hastalıktan artık prof gibi oldum.. Dr arayanlar varsa çok iyi bir dr da tavsiye edebilirim Bursa ' dan...

Ayrıca bende rektosel de var. Ameliyat sonrası nüks ediyor bu arkadaşlar... Çözüm bagırsak alışkanlıgını düzenlemek ve wc olayını ertelemeden her sabah düzenli yapmak. Ben iyileştim.lütfen dediklerimi deneyin.

Muayenesi cok ağrılı diyenler olmuş. Bu sekilde konusup insanları korkutmayın lütfen . Bana el muayenesi ile birlikte endoanal ultrasonla dahi bakıldı anestezi olmadan. Kendşnizi kasmadıgınız sürece acı falan hissetmiyorsunuz. Rahat olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…