Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

merhaba zozraa, biliyorum ameliyat olmak istemiyorsun ama inan bunun tek çözümü ameliyatmış,çünkü kas yırtıldığından orada spazım oluşuyor ve kan akışı sağlanamadığından yara hiç iyileşmiyor.gliserin trinitratıda bu yüzden veriyorlar orada ki kası gevşetmek amaçlı ama haklısın o da bir işe yaramıyor. İnternette gördüğün bitkisel hapı ben kullandım dıştan kremler işe yaramıyor bunu vücut kendisi içten halletmeli demiştim ama bir işe yaramadı, insanların vakitlerini ve umutlarını sömürüyorlar, bu işten para kazanıyorlar, söyliyecek çok şey var ama..
benim ameliyatım başarısız geçmişti, çünkü kası yeteri kadar kesmemiş doktor ama önceden de söylemiştim bu konunun uzmanı ayrı oluyor her genel cerrah yapamıyor, ameliyat sonrası bir 9 ay daha çektim. 13 gün oluyor botox yaptırdım, şimdi biraz daha iyiyim, 2 ay sonra kontro gidicem. botoxu da yırtığın boyutuna göre yapıyorlar benim ameliyat sonrası yırtık küçüldüğü için botox yapıldı. Buna doktor karar veriyor şayet botox değilde ameliyat daha uygun ise senin için, lütfen doktora şu soruyu sor "BASINÇ KONTROL ALETİ KULLANIYORMUSUNUZ" eğer hayır yok kullanmıyoruz buna gerekte yok derse o doktora ameliyat olma.

kızlar bende fissür bulunalı 8 ay falan oluyo şimdi de ağrı var biraz, sert yere oturamama, bi de şişlik var, meme değil dolgunluk denebilir.kanama da sadece en başında oldu bir kere.
doktora gitsem cerrahi müdahale mi der ?ilaçla tedavi için geç mi kalındı? bi ara fitil kullandım ağrıyı artırdığı için geri bıraktım üniversite sınavına hazırlanıyordum o yüzden hep geçiştirdim.. ne dersiniz??

Son düzenleme:

Merhaba esmenur, 8 ay fissür için çok uzun bir süre, 1 ay dan uzun süren fissürler için kronikleşmiş deniyor. Gerçi ben 3 aydır çekiyorum demiştim ve bana kronikleşmemiş denmişti. Bir sürü kremlerle çok uzun süre oyaladılar. Eğer 8 aydır çekiyorsan muhtemelen doktor cerrahi müdahale diyecektir. Hiç boşuna süreyi uzatma çünkü hiçbir krem işe yaramıyor (procto, gliserilli el yapımı krem, rectogesic merhem) ben bunların hepsini denedim Bir sonuç alamadım. Yalnız her genel cerrah bu küçük işlemi beceremiyor, benim gibi mağdur olma, bu konu hakkında hiçbirşey bilmiyordum ve doktora gereken soruları sormadan gözüm kapalı ameliyata girdim. Doktora ilk sorunuz BAŞINÇ KONTROL ALETİ KULLANIYORMUSUNUZ olsun. Göz kararı kesilen kas ya çok kesiliyor gaita kaçırması oluyor ya az kesiliyor benim ki gibi yara hiç iyileşmiyor. Lütfen iyi araştırın. Sağlıklı günler.

kime amelıyat oldun

kronık anal fısurmu benımkı 1 aydır gecmedı cook agrılarım var ..gercekten bogurtlen gecırıyormu

selam nahgi doktora yaptırdın

arkadaşlar ben de muayene olmaya gideceğim. bikini bölgesini temizlemeye gerek var mı? yoksa kan mı alacaklar? lütfen cevaaaapp

merhaba sevilçelik..
muayene oldun mu acaba ?
çok acı çekiliyor mu muayene esnasında ?
bende geçen hafta sağlık ocağına gittim,orda muayene olmadan ilaç ve krem verdi doktor.
hiç kanamam olmamıştı 2 gündür kanamam oluyor,muayene ve kesin teşhis şart

Benim dün gittim tavsiye edilen bir doktora. Haziran ayı gibi özel bir hastaneye gitmiştim direk ameliyat demişti. Hem basur hem fissür vardı. Dün gittiğim ameliyata gerek yok karışım kremle geçer dedi. Ameliyattan da korkma 2 dk lık bi işi var dedi. Doktora şahsen güvendim çünkü özel hastane sonuçta ameliyat diyorlar diğerleri. Bu kremle geçiririz boşver ameliyatı demişti.

maviask hangi ildesin ve hangi doktora gittin özelden atabilir misin.ben ankaradayım.....

arkadaslar merhaba

Muayeneye gidenler hangi bölümden randevu alıyorsunuz:18:

Merhaba, anal fissür şüphesi söz konusu ama emin olamıyoruz. doktora gitmeden bunu anlamanın bir yolu var mı ve yazdıklarınızın haricinde (iyice okudum yazdıklarınızı, paylaşarak ışık tuttuğunuz için çok teşekkür ederim) önerileriniz var mı. Elbette doktora gitmek gerektiğini biliyorum sadece şuan bilmek için. Eminim yaşayan biri olarak anlıyorsunuzdur. Makat deliğinin bir yanında hafif şişlik oluşuyor bazen tuvalet sonrası yada ayakta uzun süre durulunca gibi. Acıyor. İçeride hassasiyet var, özellikle dışkı bir noktaya temas edince çok acıtıyor. Şimdiden teşekkür ederim. İnternetteki hemorod ve anal fissür resimlerine benzemediği için emin olamıyorum.

Merhaba, anal fissür şüphesi söz konusu ama emin olamıyoruz. doktora gitmeden bunu anlamanın bir yolu var mı ve yazdıklarınızın haricinde (iyice okudum yazdıklarınızı, paylaşarak ışık tuttuğunuz için çok teşekkür ederim) önerileriniz var mı. Elbette doktora gitmek gerektiğini biliyorum sadece şuan bilmek için. Eminim yaşayan biri olarak anlıyorsunuzdur. Makat deliğinin bir yanında hafif şişlik oluşuyor bazen tuvalet sonrası yada ayakta uzun süre durulunca gibi. Acıyor. İçeride hassasiyet var, özellikle dışkı bir noktaya temas edince çok acıtıyor. Şimdiden teşekkür ederim. İnternetteki hemorod ve anal fissür resimlerine benzemediği için emin olamıyorum.

fissüre sıcak oturma banyosu çok iyi geliyor. bir de kabız olmamaya dikkat etmek lazım.

Son düzenleme:
Aynı sorun bendede vardı önce kanama şeklinde başladı devamlı olmadığından önemsemedim birde doktora görünme korkusu tabi..1yıl çektim öyleki hayatım zehir olmuştu tuvalete girmek ölümden beterdi oturamıyordum bile çoğu zaman batmadan acıdan bu noktada beslenme alışkanlığı ve doktora görünmek çok önemli kızlar sakın ha sakın çok çok zor durumda kalmadan her yöntemi denediğinizden emin olmadan ameliyat olmayın ilk gittiğim doktor bir fitil ve 2 merhem verdi resmen boşa umut bağladım o ilaçlara bir faydası olmadı bir kaç ay sonra tekrar gittim doktora ameliyat dedi biraz araştırdım ve şöyle bir şey buldum kolay denildiğine bakmayın ameliyatla kaslar kesiliyor ve gazınızı artık ömür boyu tutamıyorsunuz son bir çare özel bir hastanede uzman bir doktora göründüm hayatımı kurtardı diyebilirim bana önerilerini olduğu gibi yazıyorum inşallah herkes kurtulur bu illetten:
Sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir çay bardağı ılık su içiyorsunuz ve tuvalete giriyorsunuz tuvaletiniz yoksa bile birde sakın ha klozet kullanmayın yeterli açılma sağlamadığından acıyı arttırır.Daha sonra kahvaltıdan önce 3 tane zeytini yedikten sonra çekirdeğini yutuyorsunuz ve bana bir fitil ve vazelin benzeri karışım yazmıştı "Ultraproct Supozituvar (Fitil)" isteyen olursa karışımıda yazarım buradan ha birde geçmeme ihtimaline karşılık ozon tedavisi yazdı ama gerek kalmadı mutlaka sebze ve meyvenin her türlüsünü yeyin sporu ihmal etmeyin çünkü en büyük etken devamlı oturmak ben yüzüyorum mesela yaz kış geçmiş olsun şimdiden

5 aylık bir süreçten geçtim ben de doktor doktor gezdim hatta bir doktor da sizinkine yakın bir şeyler söyledi sabahları aç karnına ılık su iç zeytinyagı iç tuvalete otur falan...Malesef hepsi boş bunların çatlağınız kronikleşmişse(benimki gibi)ne tür tedaviler denerseniz deneyin ameliyat olmadan geçmiyor kesinlikle.Bir gün iyileştiğinizi zannediyorsunuz ertesi gün bir bakıyorsunuz başa dönmüşsünüz.
Ben ameliyat oldum,gaz tutamama kaka tutamama gibi bir problemim olmadı,emin ellerde oldugunuzdan emin olun sadece,güvenilir bir doktor çok önemli bu konuda.Sebze meyve konusuna ben de katılıyorum,lifli yiyecekler,bol su,bitki çayları çok önemli,dünyanın en zor şeyini atlattım diyebilirim,ameliyat ve sonrası agrılı ve zor bir dönem ama şimdi şükrediyorum sağlıklı günlerime

merhaba arkadaşlar ben sizinle tecrübemi paylaşmak istedim ben bir ay önce sezeryanla doğum yaptım doğumdan bir hafta sonra popomda ağrı hissetmeye başladım bi yandan o bi yandan dikişlerim üstelik göğüslerimde yaraydı düşünün ne zor durumda olduğumu girip çıkıp ağlıyodum sonra bi baktım bunun sezaryenle bi alakası yok hemeroid oldum galiba diye eşimle ağlaya ağlaya genel cerraha gittim çatlak hakkında hiç bi bilgim yoktu doktor muayene etti çatlak var ameliyat olmalısın dedi ertesi gün ben ne olduğumu anlamadan kendimi ameliyathanede buldum sonrasında ağrım olcak diye çok korktum ama inanın hiç ağrım sızım olmadı ama tabi bir ay boyunca zaman zaman kanamalarım hafif ağrılarım oldu dün elime bi et parçası geldi taharetlenirken ve canımda yanıyodu tekrarladı çatlağım diye bugün tekrar doktoruma gittim ama çok şükür ki tekrar etmemiş sadece kan birikmiş onu patlattı şu anda canım yanıyo sıcak suya oturcam bir ay sonrasında hiç bişeyim kalmayacak inşallah bence çekmektense doktora gitmekten çekinmeyim korkmayın....

Ne kadar zor dimi insan bir kere yaşayınca sanki hep aynı şeyi yaşayacakmış gibi oluyor..Allah yardımcın olsun,ben de aynı süreçlerden geçiyorum.

evet gerçekten çok zor bi hastalık ağrısı dayanılmaz bide kan görüyosunuz sürekli sinir sisteminizide etkiliyo siz şu an ne durumdasın doktora gittiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…