Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

Sen anlatamasan da o kadar iyi biliyoruz ki çektiğin sıkıntıyı...
Umarım benim gibi bahaneler bulup vazgeçmezsşin muayene ve ameliyattan. Eğer kronik hale gelmişse en sonunda ameliyat olmak zorunda kalıyorsun zaten. İşte o erteleme süresince çektiğin sıkıntı ise boşu boşuna hayatını mahvediyor.

1,5 ay önce bende de 2 defa çok çok az miktarda kanama oldu. herhangi bir acı ya da ağrı yoktu. son 2 haftadır oranın arada şiştiğini farkettim. dokununca acıyordu. Ama çok az ve dokununca olan acıydı. Ağrı hiç yok. Bugün doktora gittim. Muayne sırasında hiç canım acımadı. Doktor çok ufak bi çatlak dedi. İlerlemeden gelmişsin ne güzel dedi. ilaç yazdı. %80 ilaçlarla geçeceğini düşünüyorum dedi. :)

yok mu bu işin ilacı ameliyattan başka çaresi emzirmesem saniye durmam

aaahh, ahhh! bu konuda benden muzdaribi yoktur. 6-7 yıldır bu dertle uğraşan biri olarak tek söyleyebileceğim ameliyat da dahil olmak üzere kabızlığı çözmediğiniz sürece bu derdin çaresi yok. ben ameliyat da oldum, bir sürü şeyler de denedim. kabız olmazsanız iyisiniz. ben çok afedersiniz makatımın ne halde olduğunu bilmiyorum, hemoroid de var son zamanlarda sanırım
tek çaresi sabahları aynı saatte kalkıp aynı saatte kahvaltı yapmak. bir arkadaş da bundan bahsetmiş. bu düzeniniz oluştuğunda her gün aynı saatte tuvalete çıkıyorsunuz ve rahat ediyorsunuz. birinci dönem ders programım düzenliydi, bağırsaklarım da düzenliydi. ikinci dönem hergün farklı saatlerde dersim olunca düzenim bozuldu ve tekrar rahatsızım.
bir ara kaju ile acayip rahatlamıştım, her gün yediğim 5-6 kaju çok rahat tuvalete gitmemi sağlamıştı. ama benim bağırsaklarım herşeye alışıyor ve bir süre sonra etkisiz oluyor. şurup, activia, bitkiler, yiyecekler vs.
kronik kabızlığı olan biri olarak her akşam bol salatanın iyi olduğunu belirtiyim. kabak yemeği de çok iyi geliyor bana. kayısıyı dişlerimi ağrıttığı ve bağırsaklarımı guruldattığı için çok fazla yiyemiyorum.
bir de son olarak Allah beterinden korusun diyorum, en büyük derdimin bu olduğunu sanırdım, neler neler yaşadım. bel ağrıları, böbrek ameliyatı derken. anladım ki beterin beteri varmış.

yok mu bu işin ilacı ameliyattan başka çaresi emzirmesem saniye durmam

aynen bebeğim daha 40 günlük ve fissür var bende ne yapacağımı şaşırdım............................................

aynen bebeğim daha 40 günlük ve fissür var bende ne yapacağımı şaşırdım............................................

mrb arkadaşlar bende de devamlı bir kabızlık vardı gecen yıl daha kötü oldum kabızlık cok kötüydü 3 veya 4 günde zor gidiyordum wc ye ama hep canım acıyacak diye erteliyordum daha kötü oluyordu sonra hamile kaldım ve dahada kötü oldum üstelik ıkınmak dahada zarar verici ve bir süre sonra kabızlığım gecti ne zamanki doğum yaptım tekrar başladı ve galiba doğumda cok ıkınmak tan daha kötü olmuştum wc ye gitmek daha istemiyordum cünkü cam kesiği gibi bir acı vardı ve kabızlığım gecmiyordu sonra araştırmaya başladım ncr diye bir ilaç şipariş ettim internet ten ismini tam yazmıyorum reklama girmesin diye son carem bu dedim 2 kutu kullandım ama faydası oldumu acıkcası cok az belkide hiç bilmiyorum bence önce beslenmeye dikkat etmeliyiz ameliyat sız cözümü yokmu diye sormuş arkadaşlar o zaman yazmak istedim... acıyı yemedim ve baharatları cok aza indirdim yemeklerde sonra sabahları ac karnına 3-4 malatya kaysısı yedim üzerine de ılık su içtim ama mutlaka gün içerisinde de suyu 2 litreye cıkardım unutmayalım ki içtiğimiz su hep ılık olacak...gece de kayısı yedim yatarken ve tuvalet ihtiyacım geldiğinde önce vazelin kullandım vazelin mi demeyin arkadaşlar ben cok krem kullandım ama hiç faydasını görmedim dediğim gibi önce veya sonra devamlı vazelin kullandım ama tek başına vazelin yeterli olmaz cünkü önce kabızlık sorunu cözülmeliydi akşamları otururken tuzsuz kabak cekirdeği yedim faydasını bilmeyerek meger vucutta suyu tutuyormuş ve kabızlığa cok iyi geliyormuş farkında olmadan resmen kurtuldum her wc ye gitmek bana işkence gibi geliyordu ve aglıyordum ama ameliyat olmak istemiyordum son carem dedim ameliyat olmak ama ALLAHIMA ŞÜKÜR gecti korkarak wc ye gittim ve ne bir acı nede kabızlığım kalmıştı o kadar mutlu oldum ki :) şimdi 1 aydır cok iyiyim ve hiç agrım kalmadı benim gibi kabızlık yaşayan arkadaşlar için paylaşmak istedim çünkü bunu ceken bilir bu arada ben hiç doktora gitmediğim için fissürmüydüm bilmiyorum ama cam kesiği gibi hep bir acı oluyordu doğum bile bundan iyi... biraz uzun oldu ama denemekte fayda var arkadaşlar kabak cekirdeği ama abartmadan yani kücük bir kase ve kayısı ılık su içmek, gün içerisinde bol su, baharat, acı yok ben bunları yaptım ve 5 ay süren acılarım resmen bitti göz değmesin :) böyle benim gibi olanlar varsa inşallah gecer...

merhabalar,geçmişte yazılanları pek okuyamadan yazıyorum..3 yaşında kızım var ve kabızlık problemi yaşıyor.çocuk gastroentroloji böl.ne götürdüm yapılan tahliller hepsi normal kızım çatlağı olduğu için korkudan tutuyor.ve enson gittiğimde dr.çatlağında iyileşme var dedi.bunun için 3 ayrı kremi karıştırıp makata sürüyordum.ilaç olarakta 2 tane şurup kullanıyorduk.çörek otu yağı,yer fıstığı ve beslenmesinede dikkat ediyorum ama kızım hala korkudan acıyacak diye wc ye oturmak istemiyor.saatlerce ağlıyor inanın bende artık onunla ağlamaya başlıyorum.ne yapacağımı şaşırdım.bana önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.özellikle çatlağı için ne yapabilirim?

canım öncellikle miniğe çok geçmiş olsun öpüyorum onu totosundan

şimdii bence ilk başta başka doktorlara da gidin,bu işin peşini bırakmayın.kızınız tam tuvalet eğitimi zamanında bu sorun ne kadar hızlı çözülürse o kadar az hasar görür.o yüzden ertelemeden başka bikaç doktorla görüşmek de fayda var en yakın zamanda..
sizin de bildiğiniz gibi kızınız korkudan tuvaletini yapmadıkça sorun büyüyor..bu yüzden bi süre öncelikle bazı bitkilerden faydalanarak dışkısını yumuşatmalısınız..ve çatlak iyileşene kadar bunu yapmaya devam etmelisiniz ama burada ne vereceğiniz önemli..yumuşak dışkı çatlağı hem daha kötü yapmaz iyileşmesine yardımcı olur hem de kızınızın acısı azalır ya da geçerse kısır döngüyü kırarsınız.daha iyi yönlendirecektir ama rezene çayını deneyebilirsiniz sabah yarım akşam yarım şeklinde..bebeklerde de gaz çıkartmak için kullanılıyor bilirsiniz önermeyen bazı kişiler olsa da bir bardaktan kimseye bişeye olmaz bu amaçla ilaç kullanmaktan iyidir diye düşünüyorum..kuru kayısı yedirebilirsiniz ayrıca sabah aç karnına önce ılık su sonra kuru kayısı bikaç tane.yerse tabi olmadı yogurtla karışıtırın minik minik yapıp marketten aldıgınız renkli minik bi yogurt kabına koyun öyle verin eline

bunları yaparken de öncelikle yedirdim tamam tuvalete oturtuyum demeyin nasılsa gelecek o tuvalet biraz durun kendisi gitsin tuvalete eğer denediğiniz şeyler işe yararsa zaten kendisi gidicek bi süre sonra..

bi de en önemlisi kızmayın yada tepki vermeyin..bu herşeyi daha da kötü yapar bebişimizin psikolojisini de kötü etkiler..sizi cezalandırmak amaçlı daha çok tutabilir..

inşallah kısa zamanda geçer sorununuz tekrar çok geçmiş olsun diyorum

sevgili leee.kızının beslenme alışkanlığı nasıl?neler yiyor içiyor....naçizane,kırmızı erik kompostosu öneririm.bir de yemeklerinde rivyera ve ona verdiğin salata domates gibi yiyeceklerde sızma zeytinyağı kullan derim.biz denizde hiç problem yaşamadık şükür.yalnız;hiç asitli içecek vermedim(misafir getirip te gördüğünde yarısından fazlası sulandırılmışın dışında)hazır meyve suyu da...yazdan kompostolar hazırladm kavanozlara her kahvaltıda verdim.o da sevdi şükür.

çörek otunun ben kendimde zararını görmüştüm.yağı da çocuğa dokunurmu acaba?
bir de geçmiş zaman ki tedavimde yemek yapma şeklimi değiştirmişti dr.herşey çiğden olarak pişecek.soğan bile kavrulmayacak.inşallah çabuk iyileşir yavrum.

arkadaşlar benimde derdim anal fissür, aslında hiç böyle derdim yoktu nasıl olduysa 2 ay önce olmaya başladı hayatımda hiç kabız olmadım tuvalet düzenim çok iyidir ama bende anal darlık varmış biraz genetik olarak o yüzden çatlak oluyomuş, 6 hafta önce doktora gittim bana ameliyat gerek dedi ama ondan önce botoks tedavisi deneyelim dedi tedavi şöyle oraya iğneyle ilac veriyor ve kasları gevşetip bölgeyi bollaştırıyor, neyse uzatmayayım 6 haftadır süperdim çok iyiydim ama dün sabah yine acımaya başladı. benim durumumdaki arkadaşlar ANTALYADA bildiğiniz bu işin en iyi doktoru kim tavsiye edermisiniz? ya da benim gibi olup sonra düzelen var mı?

doktorun verdiği tedavi sıcak suya oturma ve bepanten merhem sürme

botoks yaptıran arkadaşlar işlem ne kadar sürüyo o bölgeye igne mi yapıyor işlem cok acı veriyo mu

doktorun verdiği tedavi sıcak suya oturma ve bepanten merhem sürme

botoks yaptıran arkadaşlar işlem ne kadar sürüyo o bölgeye igne mi yapıyor işlem cok acı veriyo mu

canım ben botoks tedavisi oldum 30 martta sadece o bölgeye iki iğne vuruyor acı fazla değil yani koluna vurulan iğne gibi işte farkı yok doktorum bana 6-8 haftada ilacın etkisi geçer o zaman acı geçerse iyileşme olmuş demektir demişti tam 6. haftamda kabus yine başladı doktora sordum ameliyat dedi ama ben pes etmedim ve şu an çok iyiyim NASIL MI? öncelikle allahıma bin şükür rabbim şifa verdi sonra şu yolu izledim yeme düzeni olarak sabah kalkar kalkmaz 2 bardak suyu içtim üstüne 2-3 kayısı yada salatalık yada biraz kavun yeyip 1 bardak daha su içtim ama bunlar kalkar kalkmaz olcak ayrıca her yemekten önce su içtim gün içinde 2 litreye tamamladım, onun haricinde özel bi diet yapmadım, sabah tuvaletten önce SAF VAZELİN ama saf olucak içinde esans falan olmayacak renkli olmayacak ,onu masaj yaparak makatın içine doğruda ittirerek iyice sürdüm sonra tuvalete gittikten sonra 10-15 dk sıcak suya oturdum sudan kalkıp hemen bepanthene krem yada merkem sürdüm ayrıca akşamda sıcak suya oturdum ve yine saf vazelinle masaj yapıp yattım çok şükür 1 haftada ağrı acı kalmadı şimdi oturma banyolarını bıraktım sadece sabahları azbiraz vazelini tuvaletten önce sürüyorum o da bazen..... çok mutluyum canım arkadaşlarım derdinize çare vazelinide deneyin ayrıca bu saydıklarımla beraber dışkının yumuşamasıda önemli beslenmeyede azcık dikkat edin

Antalya'da bu konuda uzman bir proktolog var, ismi Ahmet Fatin Karahaliloğlu internette aratırsanız çalıştığı kurumu bulursunuz, buradan söylemem doğru olmayabilir. Kendisi iyi bir doktordur benim tedavimi yaparken ben taşındım ve yarım kaldı, şu anda 2 fissür var bende oldukça sıkıntılıyım fakat iyi bir doktor arıyorum. Taşındığım yer İzmire yakın, bende İzmir de iyi bir proktolog, makat hastalıkları uzmanı bildiğiniz var mı diye soracaktım? yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
ben kabızlık problemini çok önceleri çözdüm fakat kronikleştiği için normalde olsa geçmiyor benim fissürler birde kronik nonspesifik kolitim var onunda etkisi var. ama size kabızlık konusunda yardımcı olabilirim tecrübelerimi paylaşabilirim. sabahları kalktığımda 1 büyük su bardağı ılık su içiyorum, gün içerisinde yediğim ekmekler ya kepekli ya da tam buğday, bol bol zeytinyağlı sebze yemeği yiyorum ve yoğurt. kırmızı eti ve tavuk etini çok nadir, balık etini ise haftada 3-4 gün tüketiyorum. ve bol meyve tabi ki. inanın hem kabızlık kalmayacak hem de sağlıklı beslenmiş olacaksınız. ayrıca fissürden oluşan ödem ve şişlikler denize girdiğinizde geçiyor, fissürü iyileştirmiyor fakat rahatlattığı tecrübe ile sabittir, yaz aylarını değerlendirin mutlaka kışa bu şansımız olmuyor çünkü. birde uyarıda bulunmak istiyorum, zeytinyağı kantoran yağı vb. ürünleri ben de ilk haftalarda kullanmıştım, mutlaka olumlu etkisi olmuştur fakat bu ürünler oldukça akışkan olduğu için siz fark etmeden vajinit olabilirsiniz, bu da maalesef tecrübe ile sabittir, dikkatli kullanılmaları lazım. Şimdilik benden bu kadar İzmir de iyi bir doktor biliyorsanız bana iletirseniz çok sevinirim.

arkadaşlar merhaba
ankaradayım ve benimde ameliyat olmam gerekiyor
ve kaçıyorum ameliyattan ama sürekli acı çekiyorum ,
bu böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum

hiç ameliyat olupta tamamen iyileştim diyen yokmu ?
okuduklarımdan sonra daha çok korkuyorum

merhabalar.bende bir sağlıkçı olarak bu konudan muzdaribim..allahım yardımcınız olsun çok kötü bir ağrısı var hemde dayanılmayacak derecede.kesin çözüm yolu maalesef ameliyat arkadaşım..ama rahatlaman için sana önerilerim var..SEMİZ OTU.. mucizevi bir bitki...ister salatasını tüket ister çorbasını istersen de öyle ye...ama hergün yemelisin..tabi oturma banyosunu da ihmal etme( günde 3 defa 10 nar dk ) ve en önemlisi 2.5-3 lt su içmelisin....bak nasıl etki göreceksin...ben allaha şükür çok iyiyim şimdi ama kabız olmamalısın yoksa sürekli tekrarlıyor...dediğim gibi kesin çözüm ameliyat....geçmiş olsun

selam
öncelikle ben diğerleri gibi düşünmüyorum 4gün önce ameliyat oldum çok araştırdım artık dayanılmaz ağrılar sancılar çekiyordum ve rahmime doğru şişlikler oluştu.
Reklam olur mu bilmiyorum ama Dr. Tarık Cevher'i uzun araştırmalar sonucu buldum ve kesinlikle bu konuda uzman şiddetle de tavsiye ediyorum
bende hemen hemen herkes gibi ameliyata karşıydım ama ileride çocuk sahibi olmayı düşünüyorum ve bu hastalıkla nasıl hamileliğimi geçirebilirdim.. doktorum da bu doğrultuda yönlendirdi beni %90 iyileşme ve nüks etmeme durumu var yani başarı oranı fazlaca ayrıca iyi ellerde yapılırsa hiç bir sorun çıkmıyormuş.
şu an hamdolsun çok iyiyim bazı sıkıntılarım var elbet geçecek onları bekliyorum ve işe bile hemen döndüm.
ameliyatım 1 saat sürdü tam uyutuldum 1 gece hastanede konakladım ödem oluştu o noktada ki bu gayet normal.. ödeme bağlı ağrılarım var dikişlerimi de hissedebiliyorum. uçakla gittim bir gece kaldım ve döndüm yani hiç bir şeyde kısıtlanmadım.
bir de dışkı kaçırmak korkusu vardı bende dr a sordum ve bunun %1 ihtimali olduğunu ayrıca titiz çalışılmış durumlarda asla olmayacağını belirtti. sadece normal doğum esnasında çok zorlanırsam o zaman sıkıntılarım başlayabilirmiş kadar kısacası şu an gazımı da tutabiliyorum dışkıyı da :)
Not: öncesinde denemediğim ot çöp kalmadı ilaç krem de dahil.. benim son şansımdı ve mecburdum

Bu sayfayi belki 100 kez okudm 4 ay once norml dogum yaptm ve ne yazikki bu hastalik bulasti resmen yakami birakmiyor ahhhh o kabiz olupta zorladigm gun olmasaydi keske ogun bugindr anamdn emdigm sut burnumdn geliyor 2 aydr arada duzelp tekrar kotu oluyorm en son bayramdn once gittm doktora fitil verdi hemn etkisni gosyerdi sandmki kurtuldm bosa sevinmism ne yazikki biter bitmz tekrar basladi artk dayanamyorm hergn bugun nasil tualetw gidecm diye dusunmk istemiyorm kabizligimn ilk gunundn beri agrim saatlerce suruyo ozamn kronok oluyoms ama zayen en bastn beri agrim hep oldu bi hasyalik nasil olurda akut olmadn kronk olur anlamadm en son nitroglisernli krem kaldi onuda deneyecm olmzsa ameliyt olavm sonucu me olur bilmiyorm ama hergun bu aciyi cekmrktnse bikete cekkurtlmk istiyorm keske bir cozum sunabilsenz

Ah cnm.gecmis.olsun
Bem dogimdan sonra birkac kez yasasim.ay nasil bir acidir ole fena yani
Kabiz olmamak sart canim
Benim dr um.kullandigim.kan hapimi kesti sorun bitti com.sukur
Insalla tez zamanda sizde kurtulursunuz

Yaren canm sagol ne sanslisn cok kokay kurtulmussn ben iki aydr cektm cekiyorm bugun yine gittmdoktora elke muayene etti bende baska bir oneri sunack baska fitik krem vereck sandm vermedi ameliytta etmiyo ustune oturamiyorm suan en son agladm agridn ve moral bozuklugndn baska doktr yok merkeze gitsm cocuk var gidemiyorm napacm sasrdm allahm yardm et dayanamiyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…