aaahh, ahhh! bu konuda benden muzdaribi yoktur. 6-7 yıldır bu dertle uğraşan biri olarak tek söyleyebileceğim ameliyat da dahil olmak üzere kabızlığı çözmediğiniz sürece bu derdin çaresi yok. ben ameliyat da oldum, bir sürü şeyler de denedim. kabız olmazsanız iyisiniz. ben çok afedersiniz makatımın ne halde olduğunu bilmiyorum, hemoroid de var son zamanlarda sanırım
tek çaresi sabahları aynı saatte kalkıp aynı saatte kahvaltı yapmak. bir arkadaş da bundan bahsetmiş. bu düzeniniz oluştuğunda her gün aynı saatte tuvalete çıkıyorsunuz ve rahat ediyorsunuz. birinci dönem ders programım düzenliydi, bağırsaklarım da düzenliydi. ikinci dönem hergün farklı saatlerde dersim olunca düzenim bozuldu ve tekrar rahatsızım.
bir ara kaju ile acayip rahatlamıştım, her gün yediğim 5-6 kaju çok rahat tuvalete gitmemi sağlamıştı. ama benim bağırsaklarım herşeye alışıyor ve bir süre sonra etkisiz oluyor. şurup, activia, bitkiler, yiyecekler vs.
kronik kabızlığı olan biri olarak her akşam bol salatanın iyi olduğunu belirtiyim. kabak yemeği de çok iyi geliyor bana. kayısıyı dişlerimi ağrıttığı ve bağırsaklarımı guruldattığı için çok fazla yiyemiyorum.
bir de son olarak Allah beterinden korusun diyorum, en büyük derdimin bu olduğunu sanırdım, neler neler yaşadım. bel ağrıları, böbrek ameliyatı derken. anladım ki beterin beteri varmış.