Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

Bende aynı dertten muzdaribim malesef ilk şöyle başladı bende eskiden çok kabız oluyordum o zaman oldu çatlak ama sonradan çok dikkat ettim. Son zamanlarda hiç kabız olmuyorum ama genelde hep ishalim afedersiniz. en ufak kabızlıkta ki ona kabızlık bile denmez tekrar şişmeye çok hafif kanamaya başlıyor. Sanırım artık kasılıyor ve daraldı sankı o bölge aynı durumda olan varmı ne yapcam ben doktora gidecem izinde artık.

işte benimde aynı şekilde..bende küçklüğümden beri kabızlık sorunu var zaten.yılbaşından sonra tekrar doktora gideceğim eğer çatlaklar geçmemişse ameliyatla dar bölgeyi açacaklarmış :18: çok geçmiş olsun sizede

Merhaba arkadaslar

Benimde 1 ay önce diyete basladiktan sonra asiri sekilde kabiz olup acilar icinde kivranmamla basladi bu illet. Ama simdi okuyorum da siz kasintidan bahsetmissiniz. Benim bu kanamalardan önce makat bölgemde kizariklik ve kasinti olmaya baslamisti doktora gidemeden kendiliginden gecti. Ama görünürde hic bir sey olmadigi gibi agri, kanama hic bir seyde yoktu. Simdi kafam karisti bendeki catlak mi yoksa hemoreid mi?

Nasil basladigini da anlatayim. Cok ciddi kabiz oldum, zorlandim ve inanilmaz agrilar yasadim, ilac alip kabizligimi giderebildim ama kanamam da oldu. Sonrasinda dikkat etmeye özen gösterdiysem de tuvalete ciktigimda catladigini düsündügüm kisimda ince bir aci hissettim en son 2 gün önce yine tuvalette her zamankinden biraz daha cok aci hissettim ve kanadigini gördüm. Cok üzülüyorum, cok korkuyorum. Fissür mü bu hemoreid mi ve baslangic asamasinda miyim sizce, ilacla tedavim mümkün mü?

kızlar bende hemroid başlangıcı olmasından korkuyorum. netten resimlere falan baktım kendim makat bölgesinden muayene ettim. dışarı sarkma yok ama içeride küçük yumurlar var sizce normal mi yoksa bende hemoroid adayı mıyım. kan derken 2 yıl önce bi kaç kez gelmişti bu ayın sonunda doktora gitmeyi düşünüyorum ve çok utanıyorum yardım edermisiniz bana ? acı olmuyor ama kabızlığım var

arkadaşlar bende sizin gibiydim çatlak vardı çok ağırlar oluyordu önceleri doktora gitmeye çekindim daha sonra muayene oldum çatlak olduğunu ameliyat olmam gerektiğini sözyledi ilaç tedavisi denedim oturma banyosu merhem krem ne varsa kullandım hiç bir faydası olmadı bitkisel ilaçlarıda denedim ağrılar çok şiddetli idi dayanamıyordum sonunda özel bir muayenehane buldum muayene oldum doktor hemen sorundan kurtulabileceğimi sözyledi sadece birkaç saniyede, bende yattım lokal anestezi uygularken iyne acısını hissettim sonra bir iki saniyede tüm sorun çözüldü isteyene detaylı olarak doktor bilgilerini verebilirim
geçmiş olsun

mrb benim merak ettiğim başka birşey vardı.ameliyattan sonra rahat oturup kalkabiliyormuyuz,tam olarak sizdeki iyileşme ne kadar sürdü acaba.benim haftaya cuma ameliyatım olacak da,bugün doktora gittim soru sormaya fırsat olmadı acil ameliyata girdi çünkü.çok geçmiş olsun bu arada..

benim bahsettiğim yöntem normal ameliyat değil lazer tedavisi toplam 2-3 saniye sürüyor daha sonra kalkıp normal hayatına devam ediyorsun ne ağrı ne acı hiç bir şey yok ilk dört saat tuvalete gitmemeniz gerekiyor daha sonra istediğinizi yapabilirsiniz
geçmiş olsun

iyi akşamlar bu lazer tedavisi yine kasın kesilmesiyle mi olan bir tedavidir

arkadaslar 2 gün önce ameliyat oldum özellikle ameliyat olmak istedim tamamen kurtulmak için 1 haftadır kabarıklıklar sivilce gibi bide makatımda ağrı vardı bacaklarıma kadar sızlatıyordu oturamaz hale geldim .ameliyattan sonra tabiki ağrınız oluyo arada ağrı kesici iğne oluyorum çok olursa temiz bakmak lazım sıcak suya falan oturmayı kremi fitili ihmal etmemek lazım herkes bir iki gün ağrın olur sonra cok rahatlıycaksın dedi.ben yırtıklardan dolayı ameliyat oldum ama doktorum o bölgeyi temizlemiş hemoroid falan kalmamış pürüzsüz artık kası etkisiz hale getirmiş.bi haftaya kadar daha iyi hissederim umarım

Son düzenleme:
kızlar benimde anüs bölgemde nar taneleri büyüklüğünde şişmeler vardı acı falan yoktu doktora gittim .. parmağıyla kontrol etti. bir tane çatlak var ama ileri düzeyde değil dedi. krem ve duphalac verdi.. şuan anüs bölgemdeki şişler eridi gitti.. tekrardan gelir mii ilaç bitince geri dönerler mi merak ediyoummm.. 25 yaşındayım

Bu günlerde antibiyotik kullanıyorum dişimden dolayı oda biraz kabızlık yapıyor offf az kaldı yakında gidiceğim izine bir tane bayan genel cerrah buldum ona gideyim diyorum

Kızlar bu konuda uzman Ankarada tavsiye edeceğiniz bir profosör var mı?

Kızlar bu konuda uzman Ankarada tavsiye edeceğiniz bir profosör var mı?

Bu alanda ülkede en uzman doktor Ankara'da zaten arkadaşım.Mevlüt Topbaş diye bi doktor,ben henüz ameliyat olmadım ama yazın için randevumu alıcam yakında,adını google a yazıp biraz araştırırsan ne kadar başarılı oldugunu anlarsın sende.Kocatepe camisinin ordaymış muayenehanesi.

herkese merhaba,
24 yaşındayım, 2011 hediyesini aldım 14 aydır fissür rahatsızlığım var ve bu süreçte neler yaşadığımı paylaşmak istiyorum
3 ayın sonunda ancak doktora gidebilmiştim, sadece 2 kere açık renkli kan görüp ayna yardımıyla baktığımda oradaki yırtığı bende görebiliyordum. Bir daha hiç kanama olmadı. Zaten bir daha hiç kabız olmadım. Fark ettiğimde hemen sıcak su oturmalarına başlamıştım. Tabi bu arada wc sırasında o bıçak kesiği hissi dayanılmazdı ama ilk zamanlar wc sırasında yaşadığım o his daha sonra gün boyu sızıya bırakmıştı.

Utana sıkıla doktora gittim ve durumumu anlattığımda, -ah çok küçük bir yırtık kronikleşmemiş kendiliğinden geçer dedi. Hatta bir krem yazmıyacakmısınız sorum üzerine iki adet krem yazmıştı. Fakat o kremler sıcak su banyoları işe yaramadı. 4. ayın sonunda başka bir doktora gittim. Bana yine kronikleşmemiş dedi ve elyapımı bir krem verdi. Fakat o da bir işe yaramadı. Yani ameliyat olmamak için elimden gelen her şeyi yaptım. 6. ayın sonunda doktorumunun şu lafı üzerine ameliyat oldum. --şu çektiğin ızdırapla kalıcaksın çok küçük bir ameliyat iyileşmesi 2 ya da 3 haftadır, sosyal hayatını hiçbir şekilde etkilemez dedi. Kesinlikle dedikleri kadar hafif bir ameliyat olmadı benim için. Bu arada 5 kilo vermiştim.

Ameliyat sonrası 20 gün her wc sırası kasın kesildiği yerde canımdan can gidiyordu. 1 ay sonra biraz biraz iyileşiyor diyordum kendime. Gün boyu orada bir şey vardı oraya ait olmayan bir şey. Derken ameliyat olalı 4 ay olmuştu ve ben hala eski sağlığıma kavuşamamıştım. Ameliyat olduğum doktora gittim. Uzun süre oturduğumda bir sızı başladığını wc sırasında eskiye göre iyi ama hala normal olmadığını söyledim. Muayene sonucunda ne iç ne dış hemoroid ne de çatlağın olmadığını iyileştiğini söyledi.

Ameliyat olalı 8 ay oluyor ve bende kısmen bir rahatlama oldu. Bu arada 15 20 gün önce dışkıda şerit halinde, yarayı hissettiğim tarafta beyaz renkte bir şey gördüm. Akıntı yok ama bazen hafifte olsa iltihap zonklaması gibi bir şey yaşıyorum. Tekrar doktora girdeceğim, sizden ricam Ankara da bayan genel cerrahi uzamanı tavsiye etmeniz.

Sonuç olarak ameliyatım başarısız geçti, bu kadar basit diye nitelendirilen bir ameliyatın emin ve tecrübeli ellerde yapılması gerekir.
Ameliyatı Ankara da tanınmış özel bir hastane de oldum lis yöntemiyle.
Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Bu günlerde antibiyotik kullanıyorum dişimden dolayı oda biraz kabızlık yapıyor offf az kaldı yakında gidiceğim izine bir tane bayan genel cerrah buldum ona gideyim diyorum

merhaba, acaba nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, bende bayan genel cerrahi uzmanı arıyorum.

ben devlet hastanesine gittim aynı sebepten.acayip kaşınıyordu.kanama vardı.zorlama esnasında oluyor bu çatlaklar.ihtiyaç hissettiğinde uzun süre içeride bekleyeceksin zorlamayacaksın.yada en güzeli daha fazla sıvı alıp bekleyeceksin.ve biraz heyecanlı biri olmayacaksın .stresten uzak dur.bir süre ılık su üstünde oturdum.kısa bir süre için rahatlatıyordu.sonra ameliyat dedi doktor.duydumki sonra yine çatlıyormuş.ilk tedavide öyle kısa baktı doktor.ameliyat derse içeriden zorluormuş gıcıkmış biraz.ameliyat kolaymış sanırı.ben olmadım.hala yatkınım ama yemekten sonra ara ara su içerek rahatladım.şu an iyi sayılırım.bir kaç yıl oldu.geçmiş olsun..

kızlar bu fissür ağrısı öne vurur mu ya ?

tekrar merhaba,
şu an bu rahatsızlığı devam eden kimse yok mu acaba, bir kaç gün içinde Prof. Bülent menteş e muayeneye gideceğim. Bir başka sitede Bülent menteş i videosunda botox tedavisinden bahsetmiş. Eğer gerekirse bu 2. anal fissür ameliyatım olucak. Sanırım bana ilk olarak botox tedavisi önericek. Botox la tedavi olup memnun kalan iyileşen var mı? Ben botox u deneyip eğer olmazsa da ameliyat olurum gibi süreci uzatıcak bir şey istemiyorum. Kesin çözüm istiyorum.
Ankara'da ameliyat olan ve memnun kalan doktor tavsiye edicek arkadaşlar var mı? Lütfen acil cevap

konuya ilgi yok ama benden sonra bakacak arkadaşlara belki bir yardımı olur
daha öncede yazmıştım, 9 ay önce ameliyat oldum ve iyileşmedi fissür, bir hafta önce prof. bülent menteşe gittim, (bu konunun uzmanı doktor) muayene sonrasında küçük fissürlerin var tekrar bir ameliyata gerek yok dedi,ameliyat olduğum hastaneyi söylediğimde orada basınç ölçer aleti kullanmıyorlar, göz kararı kesiyorlar dedi kası yeteri kadar kesmediklerinde yara iyileşmiyor ama çok kesmelerinden daha iyi çok kesitklerinde gaita kaçırması olabiliyor ve tedavisi daha zor dedi. bu arada da bir diyet verdi, çok kolay çıkıyorum wc ye.
benim için botoxun uygun olduğunu söyledi ve geçen haftasonu botox u yaptırdım, 10 dakika bile sürmedi hemen eve geldim. düne kadar biraz ağrım vardı ama bugün daha iyiyim. İnanın ameliyat sonrası çektiğiniz sıkınların onda biri bile değil. 2 ay sonra kontrole gideceğim, umuyorum bütün sıkıntılarım da biticek.
Arkadaşlar son olarak şunu belirteyim bu hastalıkla uğraşan bölüme proktoloji deniyormuş. Ve her hastanede genel cerrahi bölümü olduğu halde proktoloji bölümü yok. Dolayısıyla bu konuda uzman doktor da yok, bir diğeri de basınç ölçer aletleri yok.. Ve bu alet bu kadar önemliyken neden yok anlamıyorum, insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bu örnektede görebiliyoruz. Madem uzman değilsin yapmayacaksın ameliyatı, resmen denek gibi kullanıyorlar insanları.
Bayan genel cerrah diye ısrar etmiştim ama aldım sonuçlarını, lütfen arkadaşlar bunu takıntı yapmayın. Doktorumun bana yaklaşımı çok iyiydi. Umuyorum kısa zamanda sonucunu alırım da sizede tavsiye ederim.
Ve tekrar söylüyorum, proktoji dalında uzman olan bir genel cerraha gidin lütfen.

kızlar deli oluyorum ya.......tam bir buçuk yıl oldu.devamlı krem kullanıyorum tamamen lifli gıdalarla besleniyorum.ama bir türlü iyileşemiyorum.çözüm ameliyat dedi doktor.nitrogliserinli krem de kullandım.en son verilebilecek kremde oymuş.olmuyor olmuyor.psikolojim bozuldu.ameliyattan memnun olmayanlarda var.çözüm olsa bi dakka düşünmicem utanma falan eskidendi hemen ameliyat masasına yatcam.internette ..............marka bitkisel haplar gördüm(marka adı yaılabiliyor mu bilmiyorum)onu mu denesem bilmiyorum........küçük bi yara iyileşmiyo...iyileşmiyo.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…