Fazla hanimefendisin,boşanalim diyen bir eş ve cinsel uyum..

Iste sızde cok gonulluymus gıbı onun ustune atlayın. O gıdınce arkadaslarıyla mesaj atın gıyının suslenın bı foto atın sensız uyuyamıyorum ozledım kocamı falan gıbısınden ılla kı ılkınde gelmese bıle pes edıp gelecek buna dayanabılen bı erkek olacagını sanmıyorum bende. Hep sız sokulun yanına yenı evlı gıbı gun ıcınde mesajlasın ozledıgınızı arzuladıgınızı hep gosterın o zamanla oturacak bı kere ıkı kerede sonuc almayı beklemeyın yılmadan devam edın evın ıcındede mesela cocuklarınız uyudugunda bıraz yakından alakadar olun. Adamların %99unun tabıatı bu

Erkeklere neyaparsan yap yaranamassin çocuklarla ilgilenmesen ilgisiz anne iş güç yapmasan tembel pis ise gitmesen koca eline bakan hepsini yapsan illaki bı mazaret hayat kısa gerçekten bence senden daha değerli hicbsy yok kimse dört dörtlük olamaz seni olduğun gibi kabullenmiş İsa kaybeden o olur bu devirde sadık insan bulmak çok zor senden ayrılıp istediği gibi birini bulursa kafasında boynuzlara yer açsın yada bı an önce kendine gelsin benim gorusum bu 11 yılını heba eden biri olarak kendini üzme değmez 60 yılda evli kalsan bu sorunlarla yine karsilasacaksin insan oğlu nankör oyuzden kendine bak bakımlı ol nasıl mutluydum öyle yaşa eşim beni red etti deyip depresyon a girmeye değmez

Arkadaslar,
Son olaylari biliyorsunuz... son 3_4 sayfada yazar.
Ama goruyorum ki evliligimizde duzelen birsey yok.. ben oyle sanmisim. gecen gun esim alkol alip gelemicem dedi saat 2 de. Kizdim nerdesin neden evli barkli adamsin diye.. gelmeyecegini anlayinca uyudum.neyse telefonuma msj atmis; hasretine dayanamadim kahve icip geliyorum demis. 20 km yol,araba kullanmis..geldi sarildi yatti yanima.
Neyse ertesi gun aksam gene arkadaslariyla bulustu.bu sefer yine alkol aldi ve araba dabi kullanamicam,sabah gelirim dedi ve oglen 3de geldi..
Kavga kiyamet kopardim tabi bidaha yapmamasi icin...

Gecen hafta yanimda, bi arkadasina evlensem yine esimi secerim dedi ; gecen gun garsona kardesim sakın evlenme bekarsan bak menu de bile anlasamadik diye espri yapti kendince.

Velhasil gelgitlerinden bunaldim. Gecen hafta yeniden aşık olmus gibiydim(onu da degisiyor sanmistim), bu hafta notr. Elini bile surmedi. 4 aydir 4 kere iliskimiz olmustur.

Ve bugun nihayet konu tekrar bosanmaya geldi. Seni kaybetmek istemem , cocuklar nolcak uzulurler mi sen nolcaksin, annem cocuklari nasil gorecek,ölen abim durumumuzu gorse ne derdi..hep bunlar aklimda dedi. Psikologa gidecegim ama cozumu yok durumumuzun dedi.
Ben ask,tutku,sehvet,arzulamak/arzulanmak istiyorum ama sende bunlar yok dedi.. 10 yil daha boyle devam edip aldatmak/aldatilmaktansa bosanalim daha iyi dedi.
Seni acta acikta birakmam,kardeslerinle/ailenle de gorusurum biraraya gelebilirim onlarla da küs olamam dedi. Sen sıkılırsan tatillerinde annemlerin yazliga gidebilirsin cocuklarla dedi.
Hatta evlenecek olsa esinle bile tanismak isterim_cocuklari nasil bir adamla muhatap edeceksin bilmek isterim dedi. Bi taraftan senin kılına zarar gelsin istemem dedi..
Madem bu kdr dusunuyorsun niye bosanalim diyorsun dedim,gozlerim doldu..
Dusundum dedikleri dogru. Onun istedigi gibi olmam mumkun degil. Istifa etsem yine olmaz, o istiyor diye farkli bir kiliga da giremem cok sırıtır ustumde...
Cinsellik yok.ne giysem ne yapsam olmadi.aşk yok nasil yapayim dedi.gidip baskasiyla yapayim diye dusundugumu de sanma sevmedigim/arzulamadigim yabanci birine dokunamam dedi(oyle olsa senle yaparim dedi)
Cok uzgunum. Degisir mi , duzelir mi durumumuz bilmem. Isteklerini azalt ne bekliyorsun ki hayattan dedim.olmasi gereken bu sen normal degilsin/uyumsusuz iste isteklerimiz ortusmuyor dedi.
E peki bosandik. 60 yasina gelsen nolcak ozmn da elini tutacagin,gozlerinin icine bakacagin,sohbet edebilecegin bir es arayacak gozlerin dedim. Evet dogru ama 60 dan sonraki hayat icin 30-40yili mi heba edelim dedi.

Dogru soyluyor aslinda.benim icin de gecerli. 40 yil kendimi ona begendirmeye calismakla gecer mi ömür?

Dusuncem şu "ben nolacagim, beni nasil bir hayat bekleyecek,daha mı mutsuz olurum". Babami 7 yasimda kaybettim,annem 65 yasinda. Bugun var yarin yok.maddi gucu yerinde ama farkli ilde. Ablam ve kardesim evli. Cok arkadas cevresi aramam,gideyim gezeyim, o bar senin bu club benim demem.. esimle ailemle coluk cocugumla huzurlu bicimde yasamakti misyonum. Beni az cok anlamissinizdir.
Iyiki calisiyorum, kafam dagilir 3-5 insan goruyorum bir amacim var...
Peki cocuklar ne olacak? Okul hayatlari,bakimi,bakicisi,istekleri,babasizlik zor kendimden biliyorum.. (ama esim cocuklar isterse arada bulusuruz,gorusuruz,medeni insaniz biz dedi)
Ilk istegim bana yeni bir hayat kurmam icin ev aç demek oldu.6.5 yildir kayinvalidemin evinde kaliyoruz.ozel hayat yok,sosyal hayat yok,ceyizlerim/mutfak esyalarim halen kapali koliler icinde kaldi.. temiz bir sayfa acmak istiyorum madem,bu evde kalamam dedim. (Evlenirsem mal bolumu olmasin diye kira parami odemeyi teklif etti esim)
Neyse kredi ceker ortak oderiz ozmn dedi.
Ayrilsam esimi unutamam. Nerde napio biri var mi hayatinda diye merak ederim.(o da zaten arayip sorma beni demiyor)
Icinde sevgi kirintisi varsa niye bosanmayi dusunuyor...
Kafamda deli sorular..
Ekimde sinavim var, motivasyonumu bozma , dr a git. 2019 da baktik olmadi ayriliriz dedim
Uzuldum,icim acıdı,gozlerim doldu...yasananlar film seridi gibi gozumun onunden gecti.
Aldatilmaktansa bosanmak en mantiklisi. Ama hic mi cikis yolu yol,bosanmasam?

Istanbulda bildiginiz iyi bir terapist/dr var mi?

Bunlar hep simarmaktan işte başına bir iş gelmese eşinin, durumun çok zor canım bu adam boşanınca da sorumluluk almaz hakkında hayirlisi olsun sana mutluluklar eşine pişmanlıklar diliyorum

Aşk/tutku ilişkinin başından beri mi yoktu?
Eşin evlenmek için acele etmiş, hayatını 30-35'ine kadar bekar ve hovarda yaşayıp sonra evlenmeliydi. Sanırım şimdi bunun pişmanlığını yaşıyor. Okuduğum kadarıyla sen elinden geleni yapmışsın ama adamın beklentisi farklı. Herkes kendi penceresinde haklı aslında ama yinede eşinin biraz sağduyulu davranması beklenirdi.
Bundan sonra sen birşey yapma, kendini geri çek belki bu onda bir noluyoruz etkisi yapar ve seni kaybedebileceğini düşündürür.
Ben eşinin boşansanız dahi mutluluğu bulabileceğini sanmıyorum ama sen mutlu olacaksın.

Siz elinizden geleni yaptiniz üzülmeyin.Eşinizin bu doyumsuzluğu onu hicbir zaman mutlu etmeyecek ama siz çok mutlu olacaksiniz.İşiniz var,size ev de tutacakmis gayet güzel hayat kurarsiniz kendinize.Sınavinin falan beklemez bosardim ben.Bana aşkinin bittiğini,devam ederse aldatacağini söyleyen,yillarca o sinav bu sinav diye beklediğim desteklediğim,ama onun tutku yok diye yuvasini yikmayi göze alan birini sinavi kötü etkilenmesin diye beklemezdim.Uğraşsin dursun bosanma işleriyle sinavi da kötü gecsin.Böyle istekleri bitmeyen memnuniyetsiz egolu biriyle ömür gecmez doğru.Karsiniza ruhunuzu doyuran birileri çikar elbet.O da kariyer para sex kovalasin hayat boyu.

He kadar ağır konuşmuş eşiniz. Belli ki her şeyi kafasında bitirmiş zaten. Hiç yorulmayın daha fazla. Tamam deyin, ne hali varsa görsün. Allah yolunuzu açık etsin. Evlatlarınızla huzurlu bir hayat nasip etsin.

Bir de adam evlenince eşinle de gelebilirsin falan diye konusuyor.Kafada bitirmis resmen rahatliğa bak.Salin gitsin.Ben o evde dakika durmazdim.Sizi gazliyor gibip oluyorum ama cidden çok sinir bozucu hadsiz biri eşiniz.Ben burda sinirlendim.

Of arkadaslar cok uzuluyorum.sen haklisin dedikce daha da uzuluyorum yorumlara..
Evet ben mutlu olurum.
Biz erken evlendik 30u beklemeliydik diyor. Ben yanlis adam sectigimi dusunmuyorum,kabullenmistim. Sıkmamak,bunaltmamak,kariyerine engel olmamak istemistim.
Evlilik beklentimiz cok farkli cikti. O para, hirs, kariyer ,bekar hayati istiyor, sehvetli tutkulu iliski istiyor. Ama biliyorum evlense baskasindan da sıkılır(o zaman umurumda olmaz ama biliyorum huyunu)
Sen hastasin normal degilsin diyorum.biliyorum cogu arkadasim boyle diyor dedi..
Dr a gitse duzelmez bence. Ama olen abisini de unutamamis,aklinda hep o var. 20 yaşinda kendi elimle topraga verdim diyor. Benim icin hayat orada bitti ,ölsem gam yemem diyor(annesi de oyle)
Hastalikli dusunce bunlar.yasananlar kolay degil ama ölenle de ölünmüyor. Kendine de yazik. Cozumu var mi bilmiyorum. Cikis bulamiyorum

Çözüm boşanmak aslinda ama tereddütünüzü tam anlamis degilim.Burdan ekonomik özgürlüğü olan ayaklari yere basan biri olarak duruyorsunuz.Size bu kadar ağır konusan,aşık değilim diyen,baya sizin baska biriyle evlenmenizi bile konusan kisiyle nasil evli kalacaksiniz ki.Gururlu birisiniz bence.Çekinceniz çocuklar mi?Bosanmaniz, esinizle cocuklarinizin iliskisine pek darbe vurmaz eğer iyi babaysa.Zaten bu para kariyer hirsindan şu an siz evliyken bile çocuklarinizla çok ilgilendiğini düşünmüyorum.Çocuğun tek ihtiyaci olan seyin para olduğunu düşünüp sadece bunun için çabalayan babalara benziyor.Bilmiyorum ağir olduysa kusura bakmayin ama o adama yillarinizi vermissiniz daha fazla heba etmeyin.

Yok yok aynen oyle.. zaten dostca gorusuruz senle kotu ayrilmam dedi.parayla herseyin olacagini sanir. Cocuklarla pek ilgili degildi ama cocuklar konusmaya baslayinca daha yeni tadina variyor babaligin.

Guclu dururum evet. Tek basina yaslanmak koyuyor bana.o benim en iyi arkadasimdi,dostumdu.. yine gorusuruz diyor bir telefonla gelirim yanina diyor ama ileride birini bulursa hazmedemeyebilirim. Biranda hayatimdan kesip atmak zor,beni yinede seviyor ve dusunuyor.. ama onun kisiliginde derin yaralar var.ben gozumu onunla actim,kaybetmek gucume gidiyor

Ben sizi güzel ,güçlü ,Özgüvenli bir kadın olarak hayal ediyorum kusura bakmayın ama eşiniz bencil,egoist bir insan siz çalışıp çabalayın ailesine ev alınsın ,kariyeri yukselsin ve mükafatı bu davranışlar .ne demek aldatmadan ayrilalim .siz ayrilsanizda kaliteli kendiniz gibi seveceginiz bir insanla mutlu yuva kurarsiniz bence burası kesin .boşanin yada boşanmayın ama su adama sizsiz bir hayatı hissettirin bunu çok ciddi söylüyorum çünkü çok pisman olacak bence başka bir adama aşık olurum mutlu olurum.duygusunu tatsin yani hissetsin siz bence daha iyi bilirsiniz nasıl yapacağınızı eşinizi enniyi siz taniyorsunuz .ve çocukların tüm sorumluluğunu almayın ayrilsanizda.insan hayal.ettiği cinsel.yaşamı yasicam diye karisindan hadi karısını geçtim 2 tane çocuğundan ayrı kalmayi istememeli .evliliginizde hiç cinsel yaşam olmasa anlarım ama hicbiseye yardimci olmayıp kendide hiç cabalamadan sizden beklediği şeyler ağır şeyler .umarım çok mutlu olursunuz eşinizle cocuklarinizla ama nolur şu adama bi ders verin burnu sürtülsün

Sizi sevmiyor mu da başka bir adamla hayal edebiliyor evkenirsin şu bu diyor insan seviyorum ayağı yaptığı kadını başka bir erkeğin kollarında nasıl düşünür ya cok sinir oldum eşinize çok özür dilerim.amacım gaza getirmek falan değil ki tekrar tekrar söylüyorum ailenizle çok çok mutlu olun ayrılıklar yaşamadan. Ama bir düşünsün o herseyi bilen eşiniz sizi başkasıyla sarilirken yaşarken bir düşünsün .ama bence sevgisi bitmiş kendine eglenmelik bir hayat arıyor durulunca dönmeyi umut ediyodur Allah bilir .nasılsa fedakâr güzel ikizlarine layigiyla bakan bir kadın var . Ve ailesinden de kurtulun bu noktalara gelmenizde onların da payı var bence sürekli birlikte yaşamak ne demek yaşasın anasiyla babasıyla .umarım çok pişman olur eşiniz

Adamın yaptığı resmen şimariklik.sifir empatiye sahip.yok cilvesizmiste bilmem neymiş.ulan sen ol karının yerininde de senin kuşunu görelim.
Spordan geliyor sorumluluk sıfır keyfine bakıyor..
Konunun okurken çok sinirlendim
Allasen kendini suçlamayı bırak bu değer kadir bilmez adamida affetme.

Son düzenleme:
Tek basina yaslanmak koyuyor bana

Bu tarz düşünme hatta öyle düşündüğünü ona belli bile etme.
O okadar şehvet planları yaparken sen niye tek başına yaşlancağını söylüyorsun ki, belki sen bulacaksın hemen birbirinize uyumlu birini aşık olacaksınız. Kim bilebilir ki?
Aranızdaki şehvet eksikliği sadece senden kaynaklı değil, senden birşey bekliyorsa karşılığını da veriyor olmalı. Senin önceliğinin farklı olması onun seni tatmin ettiği anlamına gelmiyor. Bunu sende dile getirmelisin çünkü güçlü olabilirsin ama ondan başkasıyla olmayacağını söylemen onun seni hep cepte görmesi demek. Senin aşık olabileceğini, içindeki arzuyu/ateşi çıkartabilecek bir adam bulabileceğini hatta bulmak istediğini göster eşine.

O da diyor.. sana simdi biri iltifat edip yakin dursa gonlun kayacak dedi. Ya benden ilgi goremeyen sen, yada senden tutku goremeyen ben..birbirimizi 2_3yil sonra aldatacagimiza ayrilmak en mantiklisi diyor.

Tek tarafli degil dogru. Sen ozverilisin,fedakarsin,cocuklarla ilgileniyorsun,isinde gucunfesin goruyorum diyor.

L Lotus_034 egosu tavan sorumsuz bir eşiniz var bana göre.
Normalde bir konu içeriğini bu kadar fazla okumam, ancak yazdıklarınızı bir bir okudum.
Çıkardığım sonuç şu: büyüyememiş eşiniz!

Yuva kolay kurulmuyor ve insan kolay sevmiyor ki herşeyden hemen bir çırpıda vazgeçsin.
Ben de 6 senelik evliyim ve 2 erkek çocuğum var.
Cinsellik hayatımız bizim de çok zor, hem 2 azman çocuktan dolayı hem de iş hayatlarımızdan dolayı.
Malesef, insan belli bir noktadan sonra tükeniyor ve koşuşturmaktan kendi özeline vakit ayıramıyor.
Yeri geliyor duş bile alamadığım oluyor inanın, hayat özellikle de İstanbul'da hayat insanı zorluyor.

Bizim farklı sorunlarımız, farklı dertlerimiz olduğu için bir kaç sefer boşanma mevzusunu konuştuk.
Ancak benim eşim çok anlayışlı bir insan, görüyor halimi, o yüzden cinsel anlamda beni hiç zorlamadı.

Ben de bir gün birşeyler tak dediğinde, bıraktım eşimi.
Eve almadım 3 gün, madem böyle, o zaman ayrılalım dedim net bir kararla.
Bana birşey olmaz ama sen hayatını düşün diyerek, uzaklaştırdım kendimden.
Aramadım sormadım, o çocukları sordu.
1 gece ailesinde kalmış, yetmiş zaten o bir gece ona bence.
Çünkü diğer 2 gece arabada uyumuş, kapımızın önünde.
Sonra özürler, farkındalıklar, vs. derken düzeldik çok şükür.

Benim size tavsiyem kararlı olun.
Eşinizin söylemleri ve hareketleri karşısında etkilenmiyorsunuz durumu sergileyin.
Ne kadar üzülseniz de, ne kadar bocalasanızda bunu eşinize fark ettirmeyin.
Dik ve güçlü durun, o gidince hayatınızda birşey değişmeyeceği izlenimi verin.
"Muhtaç, ihtiyacı olan" şeklinde bir profil sergilemeyin sakın.
Blöf yapıyor veya gerçekten böyle düşünüyor, fark etmez, ona "sensizliği" tattırın.

Ayrılın, en kısa zamanda, fiziki olarak ayrılın.
Boşanmadan önce bu şekilde bir deneme yapın hem kendiniz hem eşiniz için.
Bakalım ne oluyor sonucunda?

Tabii ki bir insan neyse odur, kolay kolay değişmez muhakkak.
Ancak, bir evlilik nasıl 6 sene ilerlediyse, bir 40 sene daha ilerler hiç merak etmeyin.
Siz kozunuzu sağlam tutun elinizde önemli olan bu.

Bir de son eklemek istediğim, eşinizi fazlasıyla vermeden almaya alıştırmışsınız bence.
O yüzden talepkar her konuda, ancak verici değil.
Ne yazık ki herşey karşılıklı.

Eşimin tuhaf ama hoşuma giden bir lafı vardır ve der ki her zaman:
"Kadın fesleğen gibidir, nasıl fesleğene dokununca güzel kokar, ama ellemezsen yeşil bir bitkidir sadece, kadın da öyledir. Tenine, ruhuna dokundukça kokusunu salar, yoksa yeşil bir bitkidir!"

Eşiniz de keşke böyle bakabilse biraz.
Belki sizin için birşeyler daha da kolaylaşırdı.

Dogru. Dun arkadasimda kaldim. O nerde kaldi bilmiyorum. Ben olmasam eve zaten gelmiyor. Bekar arkadaslarinda kaliyor.
Dun kendi istegimle onsuz uyudum ve onu ozledim, 3sefer uyandim uykudan.bu konu aklima geldi uyku tutmadi..uyudum uyandim..yine ayni.
Kafama cok takiyorum.moralim sifir. Vermeden almaya alismis,ailesi annesi alistirdi.bir dedigi ikilenmez,evin reisi odur.son sozu o soyler,babasinin esamesi okunmaz cunku annesi de babasini salak diyerek ezer..
Annesi hamur acar ekmek yapar manti yapar..4 cesit yemegi daimdir.guclu kadindir.köy insani,karadeniz kadini.. annesiyle beni kiyasladigi bile oldu.
Iyi de ben ev hanimi degilim, 21 yaşindan beri bankada calisiyorum.kaldi ki karadeniz kadini degilim_caliskan/hamarat/kosturan biri olmak zorunda degilim..
Herkesin ailesi,yasam kosullari farkli.benim ailem beni oyle yetistirmedi. Ben calismayi sectim...
Ama ben de tukendim,ezildim,yoruldum,nefes alamiyorum,sorumsuz_bir eli yagda bir eli balda poh pohlanip simartilmis bir es..
Simdi ben cekiyorum boyle bir kisiligi olani...

Esim buarada gucludur,ben olmasam kalacak cok yer bulur.cevresi genistir.alkole de basladi beyni uyusuyor.. ev ne kadar umurundadir bilemem. Konusurken dun onun da gozleri doldu..

Ailem evi ayir.ayri yaşa,nikahini birakma dedi. Sana esyali ev tutalim dedi.tutsam cocuklar 3yasinda.onlara kim bakacak,kres nasil olacak,bakici nasil olacak,bizimle kim kalacak.annem baska ilde 65 yasinda.bugun var yarin yok. 10 yil sonra 2cocukla tek basima napcam.ablam annemin yaninda,evli.dogdugum yere bosanmis olarak donmek istemem,laf soz dedikodu olsun moralim bozulsun istemem,yasayamam.istanbuldayim.
Evin su tesisati bozulsa isci bile cagiramam eve.erkek olmadan zor.haftasonu napacagim 2 cocuk tekbasima.istedigin kadar gez toz insan iki kelime edecek birini ariyor yaninda. Duzgun birini bulsam 2cocukla beni ister mi,istese ailesi iyi olur mu? Onda daha da yipranirsam.belki aldatilirim da,insanlara da guvenemiyorum... cocuklar ve baska adam nasil olur.cocuklar kucuk.. cok dusunuyorum ve suan ki halimden daha da mutsuz olacagima inaniyorum.cunku babasiz buyudum.yasadim,annemi gordum gozumun onunde. Annem evlenmedi 3cocugu icin.suan annem yalniz.. hayat zor. Maddi anlamda hic tereddutum yok ama ruhsal olarak cok bosluga duserim,cocuklari uzmek istemem.

Bi taraftan diyorum adami is guc sahibi yaptim,kariyer sahibi yaptim,ailesine ev aldirttim,o ailesinden ayrilmasin tek cocuk yaziktir diye ailesinin evine gelin olarak geldim. Onun sinavlarinin bitmesini bekledim,duzelecegimiz hayata baslayacagimiz gunleri hayal ettim.. yeni bir alma sirasi bizde deyip kendime ait evim olacagini hayal edip sabrettim ben..
6bucuk yilim gecti,elde avucta birsey yok. Bosa gecti evet,bundan sonraya sakladim herseyi .ama bu sefer de adam diyorki 6bucuk yili at gitsin cope, simdiden boyleysek 10 yil sonra noluruz kim bilir dedi. Ya sen beni ya ben seni aldatirim bu gidisle diyor...
Oysaki biz 40 yasindan sonra emekli olup/istifa edip gelirlerimizi yiyecektik gezip tozacaktik.
Bana da yazik degil mi,kendime aciyorum,uzuluyorum.. o istedi diye yuz ustu kalacagim.ama o parasiyla mevki ve kariyeriyle 40 kisiyi bulabilir. Cocuklarda bende kalacak.. onun icin kesip atmasi kolay.bu hayati ben gogusleyecegim ama 2 cocukla. Yine bencilce dusunuyor. Ama bi taraftan da gururlu olayim diyorum ama cok da seviyorum onu. Duysalar siz manyak misiniz derler,nasil olur diye sasiran arkadaslarim var. Ne badireler atlatip beraber olan ciftler var. Bu kadar basit olmamali hersey. Ona gore sorun buyuk.

Hipnoterapi vs..teeapist uzman.. istanbulda bildiginiz biri var mi arkadaslar,guvenebilecegim?

Konunuzu takip ediyorum ama hiç yorum yapmamıştım. Çekincelerinizi anlıyorum, yaşadıklarınız hiç kolay değil 2 çocukla ne yaparım diyorsunuz ama yazık değil mi size böyle bir adamla ömür geçer mi? Sürekli acabalarla, mutsuzlukla geçen bir ömürü hakediyor musunuz? Aynı zamanda böyle bencil , egosit bir baba ile yaşamak zorunda bırakacağınız 2 çocuk sizin mutsuz olduğunuz o evde çocuklarınız çok mu mutlu büyüyecekler?

Çekersiniz, sorumsuz annelerin yarattıkları sorumsuz çocukların ceremesini biz çekiyor malesef.
Benim eşim de, ayak tırnaklarına kadar annesi kesermiş, gerisini siz düşünün.
Zamanla törpüleye törpüleye alıştı.
Benim kayınvalidem İstanbul kadını, zengin varlıklı değil, ancak zahmet ve eziyet çekerekte yaşamamış.
Yine de dediğini yaptıran, bencil, sorumsuz bir kadındır, ben merkezlidir.
Çocuklarını da öyle yetiştirmiş, ben merkezli, ve çocuklarının meyvelerini lokmalık dilimleyerek vermiş hep 30 küsür yaşına kadar...

Benim eşim 2. çocuktan sonra çok değişti, çünkü hayatımızın maratonu farklı bir depar aldı.
Tek çocuk farklı, iki çocuk farklı.
Ben zamanla eşime kabullendirdim, ev hanımı olmadığımı, diğer ev kadınlarının yaptıklarını yapamayacağımı.
Benden her akşam yatak fantezisi bekleyemeyeceğini, hep zamanla öğrendi.
Hayatın sadece ona odaklı olmadığını, benim de onun gibi çalışıp aynı koşullar altında, hatta daha fazla efor sarf ettiğimi göstere göstere, yaşata yaşata öğrettim.
Gün geldi anlamadı yaptığım fedakarlıkları, saldım kendimi.
Her anlamda saldım, evi temizlemedim, çocukları başı boş bıraktım.
Çamaşır yıkamadım, ütüsünü yapmadım.
Yetemiyorum, yetenini bul o zaman dedim...

Zor yolla anladı, ama anladı!
Hayatımızın annesinin sunduğu konforda devam edemeyeceğini beni yorsa da anladı...

Esim buarada gucludur,ben olmasam kalacak cok yer bulur.cevresi genistir.alkole de basladi beyni uyusuyor.. ev ne kadar umurundadir bilemem. Konusurken dun onun da gozleri doldu..

Öyle demeyin.
Erkekler kolay düzene oturamaz, düzeni de hep ararlar aslında.
Bırakın, ne istiyorsa öyle yaşasın.
Alın karşınıza, ben böyle aile olamayacağımızı anladım, o yüzden ayrı yaşayalım.
Kafanda netleştir boşanmayı ve ona göre hareket et diyerek net tavrını koy.
Bir uzaklaşın bakalım.

Kaybetmeden elindekini bilemeyecek.
Alkol hayatını yaşamak istiyorsa bırakın yaşasın.
Hata yapıyorsa dönülmez, bırakın yapsın! Herkes kendi seçimlerini yaşar.
İnanın siz daha güçlüsünüz, sadece şu an beklemediğiniz yerden alıyorsunuz darbeyi o kadar.
Kadınlar erkeklerden çok daha güçlüler hem duygusal hem de bedenen inanın buna.
Sadece biraz cesarete ihtiyacınız var, çok teslim etmişsiniz kendinizi.
Kendinizi unutacak kadar çok hemde....

Yapmayın bunu kendinize!
Lütfen yapmayın... Varolmak için bir erkeğe ihtiyacınız yok!
Sizi bu kadar ezen, bu kadar duygularınızı sömüren, psikolojik şiddete maruz bırakan birine hemde hiç ihtiyacınız yok.
Almadan vermek Allah'a mahsustur, unutmayın lütfen.
Bir kadının çocuklarının mutlu olabilmesi için, önce kadının mutlu olabilmesi gerekir.
Sevmek ve sevilmek herkesin hakkı bu hayatta. Sevgiyi ucundan gösterip bu kadar yeter denilmesi ile yetinilmemeli.
Verilen emeklerin sonucu bu şekilde olmamalı!
Onca geçen yılın karşılığı bu mu sizce?
Hem de iki evlat vermiş iken, sizin değeriniz bu mu?
Lütfen kendinize yapmayın!

Aileniz haklı, tutsunlar bir ev.
Eğer maddi imkanları müsaitse, size bir destek çıksınlar.
Ama dediğiniz gibi dönmeyin ailenizin yanına.
Tek başına gayette var olabilirsin! Daha önce vardın unutma!
Yatılı bir bakıcı bulabilirsin, eşin de buna destek verebilir.
Çok iyi bakıcılar var, yeterki doğru yere bakmayı bil.
Haftasonu çocuklarınla gayet güzel vakit geçirebilirsin.
Bu kadar kendini niye dibe vurmuş durumdasın onu da anlayamıyorum açıkçası.
Bu kadar özgüvensiz olamazsın!

Bu noktada keşkeleri boşvereceksiniz, yoksa önünüzü göremezsiniz.
Evet sen bir adamı aldın, tam bir adam ettin.
Zaten bütün hatan bu! Adam ettiğin için şu anda sana "boşanalım" fikri ile geliniyor.
İnsan elindeyken birşeylerin kıymetini bilmez, farkına varmaz olanların.
Bırakın varmasın, siz de kendinizi bunlarla üzüp yemeyin.
Affetmeyin! Asla affetmeyin, ama ne intikam için uğraşın, ne de "bekledim de olmadı"lar ile yiyin içinizi.
Çocuklarınıza odaklanın. 2 tane pırlanta gibi evladınız var, onlar için ne yapabilirim düşüncesine odaklanın.
Sizi mutlu edebilecek şeylere odaklanın.
Anlık yaşayın, bugün bir kahve içmeye gidin arkadaşınıza, canınız sıkıldı çıkın bir dışarı hava alın, sebepsiz.

Hala "öyle dedi, böyle dedi"lerdesin.
Bırak onun düşüncelerini ve diktelerini.
Sen ne düşünüyorsun? Bu hayat senin, onun değil!
Önce bunu idrak et, sen yaşıyorsun bu hayatı, senin yerine kimse karar vermemeli.
Sen ne istiyorsun? Sen devam edebilir misin bu şekilde?

Para ve mevki ile birilerini elbette bulabilir.
Ama bir sen bulamaz ve asla kaybettiklerini geri alamaz.
Para ve mevki ile malesef ki huzuru asla satın alamaz.
İnan, senin mutlu olacağın kadar o mutlu olamayacaktır.

Etrafımda örnekleri çok.
Çok para, mevki ve hatta üne sahip bir kaç arkadaşım eşlerini bıraktılar.
Netice: kocaları şu anda acınacak haldeler!
İflas edeni de oldu.

Boşanan arkadaşlarım: gayet mutlular.
Çünkü kendilerine değer vermeyi öğrendiler.
Çocuklarına odaklılar. İnan çok daha genç görünüyorlar!
Bazen gıpta ediyorum onlara, yaşantılarına, ancak ben şu an evliliğimden ve hayatımdan memnunum.
Ama bir gün onlar ve sen gibi bir duruma düşecek olursam, bir saniye tutmam yanımdaki adamı.

Adam dediğin eşine sahip çıkar.
2 çocuklu bir kadını geceleri evde yalnız bırakmaz.
Ben yalnız ne yapacağım diyorsun, ancak eşin hayatının neresinde desem nasıl gösterebileceksin?
Hele ki son bahsettiklerine göre, hangi aklı başında evli bir erkek bekar arkadaşının evinde kalır?

İyi düşün,
yazdıklarıma kulak ver nolur.
bu davada, en az hasarla sen ve çocukların çıkmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…