Eyalet 10 ///Nordrhein-Westfalen paylaşım alanı(Tanışma)

bilemiyorum ki canimailesinin burda olup olmamasiyla ilgili degil benim elestirilerim
elbette ailesi burda olunca zrluklarida vardir ..ama eksikliklerini hissettiginizde olur eminim ..

ben tamamen burdaki insanlar,hayat tarzlari, bakis acilari
önyargilida olma sözlerimden dolayi yani geldiginde.. ama her zamanda tedbirli ol..burda alay etmek yüceliktir..neredeyse statüyü o belirler... almanyadaki arkadaslarim kizmasin bana ... gencler hep böyle.. bi nevi egolarini tatin ederler

anladım elbetteki zorlancam tecrübe ve bilgin için tesekkürler
peki sen nerde oturuyorsun

inş...güzel dileklerin için tesekkürler...elbette zor bir hayat beni bekliyor bundan emnim biraz zorluk görcez ki büyüyelimmmmm

peki bunu türk gencleri mi yapıyor yoksa almanlarda ölemi

anladım burdada öle tipler var sorun değil :umursamaz:
herkes kendi seviyesini belirliyor
bana yakınmsn peki

ben bonn'da okudum.. cok tatli bi sehir, ama cok kücük ve pek fazla yapilabilecek sey yok.. köln tren ile yarim saat uzakta, hemen carsinin dibinde iniyorsun.. gez gez dur.. :)

hadiya cok merak ediyoru orası için turkiyenn ankarsı diyolar artık gelince bol bol gezerim kısmetse :kedi:

hadiya cok merak ediyoru orası için turkiyenn ankarsı diyolar artık gelince bol bol gezerim kısmetse :kedi:

türkiye'nin ankarasi mi? acaba ne acidan, cok merak ediyorum kaydirigubbakcemile3 ben orda okumaya basladigimda,ve aslinda sadece ben degil tüm arkadaslarim, hayal kirikligina ugramistik.. carsisini 10 dakikada komple gezersin, her taraf sokakta yasayanlarla dolu vs vs, ama yarim sene sonra asik oldum oraya.. gezilecek pek fazla yeri yok, minicik, tatli, sirin bir sehir.. canin birseyler yapmak isteyince eger bin arabaya, trene git köln'e...
yeme icme alisverislerini iyi yapamiyorsun, baska sehirlerde olan komfor yok, ama alisinca sen de degerini anlarsin mini sehrin...
ama büyük ve canli bi sehirden geliyorsan zor olur.. bir iki kafadengi insanla tanisirsin insallah..

hane ankarada memur kısmı ya orda da öleymiş burdaki hocalarımız öle söylüyor.ben istanbulda oturuyorum alısıgım tabi sehir kalabalıgına ama bonna alıscazmı bakalım bilmiyorumkismile artık yasayıp görücem herseyi
turk fazlamı peki

memur kisminin cok olmasi eskidendi... simdi baska sehirlere bakilirsa yine cok memur var, ama cogu memurlar berlin'e gittiler...

orda nrw'ye göre türk sayisi normal.. ne cok ne az.. ama bonn'da 320bin kisi yasiyor zaten, ve hicbiryerde görmedigim kadar cok araplar var... ben almanya'da pek fazla türklerin arasina karismadigim icin aslinda cok fazla bilgi veremem... bilmiyorum yani.. bonn'da ama neredeyse toplam 35.000 üniversiteli var... :) yani genc insan cok.. ve bir sürü de türk üniversiteli var.. benim orda tanistigim türkler trabzonlu, rizeli, istanbul, izmir ve bursaliydilar..ama en cok karadenizliyle tanistim.. ondan önce hic karadenizli tanimiyordum mesela..

alisirsin ve sen de seversin orayi.. ben cok sevdim..
nisanlin nereli?

opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

anladım canımmm turk olmasını suan yüzden sordum almancamı birazda daha geliştirmek istiyorum nisanlımda bilmiyor almancayı..
ben rizeliyim a.s nisanlımda kastamonulu
sevcegimden eminim nisanlım yeni evimizin videosunu falanda gösterdi sesssiz sakin tam kafayı dinlemek için biyer
bilgiler için cok tesekkürler Şeniz

ben de rize'deyim su an... esimin tayinini beklyioruz burdan gitmek icin.. ve evet, bence kendini iyice almanca ögrenmeye ver en basta.. bu cok önemli... ben de bu ara almanca ögretmeniyim kaydirigubbakcemile3 rize'de olsan ben sana ders verirdim sen de beni gezdirirdin kaydirigubbakcemile3

hadiya benm kızkardeşim suanda orda üni okuyor....evet bende birini bulsam diyordum :jeyyar: almanca konuscak benm seviyem A1 seviyesinde :1no2: neden olmasın yazısabiliriz tabi sende istersen vala güzel olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…