• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para sorunu ?

benim esimin evlenmeden bir arabasi vardi
40milyarlık babasinin ustuneymis
neyse evlendikten sonra benim bayagi borcum vardi ceyiz paramin yarisi krediye gidiyordu eve yarisi zar zor kaliyordu
neyse esim6aysonra arabayı yeniledi
suan arabasi 110ediyor bende hemen esime üstüne yapiyosun dedim
olsen kalsan o araba babanin ustune kardeşlerin hak.sahibi olacak dedim
benim paraya ihtiyacim yok biliyorsun dedim
ama karnimdakinin senin malina ihtiyaci var dedim onun hakkini yedirmem dedim şimdi ustunde araba.
kimsenin parasina ihtiyacım yok hamdolsun
maasim var.ama çocuğumun rizkini yedirmem ;)
sizin durumda sizin paranizla alinan arabada hakkinizi asla yedirmeyin.

Kocanız hödük.Arabayı ben ödüyorum demiş.Acaba siz maaşınızı göndermeseniz de aynı rahatlıkla ,sıkışmadan,hiçbir şeyden kısmadan ödeyebilir miydi o krediyi.Ben olsam artık maaşımı göndermezdim.Buyur kendi maaşınla hem kredini öde hem de evin erkeği olarak bu evi geçindir derdim.Tabi bu büyük bir rest olacağından sonu kötü yerlere gidebilir.Siz napmalısınız bilemedim.Hakkınızda hayırlısı.

arabayı ailesi almış olsa borcu falan olmamış olsa yani %70 80 ini ödemiş olsalar birde durumları iyi olmasa (iyi olmasa bu kadar para veremezler zaten ya) o zaman sana güzel dille bunu dese ne iyi ne doğru derim ama sizin anlattığınız gibi ise gerçekten çok tuhaf buldum bu durumu

Ben ödüyorum ne demekmiş? TV yi eşim aldı. Pc yi ben aldım. Biri benim biri onun mu oldu şimdi? Sonuçta birileri bir şeylere para veriyor. Yarısını sen yarısını o verse ne değişecek sanki? Eve giren paradan iki taraf da sorumlu. O nasıl çirkin bir düşünce?

Nedir bu salak kocalardan cektigimiz. Ayni syi esim yapti. Abisinin ustune almis neymis yasi buyukmus daha az vergisi sigortasini oduyormus bas bas bagirdim her kavgaa cimrisiniz yarini dusundunuz sirf mal ayrimi olmasin diye yaptiniz. Normalde kotu niyetli dgilim ama sendende abindende bekliyorum dedim acik acik. Gercekten beni bu raddeye kendileri getrdi. Dugun cd sini nisan cd sini aldim. Dedim madem bunun ölümü var ayriligi var siz kendinizi garantiye aldiniz dur bunuda ben sakliyayim benimde garanim bu dedim cekildim kenara. Cunku bilirkisi nisan dugun cdsini izlese bunlarin donu kalmaz. Herseyi ailem takti. Bir sene sonra baska araba aldi onu kendi ustune aldi. Umrumda degil. Araba ev mal mulk. Bunlarin isguzarligi beni yoruyo

malesef karsi tarafi üzen, beklentileri cok olan daha degerli oluyor. kendim de dahil ne kadar orta yolu bulan, karsi tarafin isini kolaylastiran varsa anlasilmadigini dusunuyorum.

esiniz araba kardesimin demekle cok buyuk hata yapiyor. ailenize catlak olusturuyor. siz 'biz' olamamissiniz. 'aile' olamamissiniz. cocuk yapmayin bu adamdan bir seyler oturmadan.

bizim apartmanda da vardı bunlardan ev araba hep bu şekilde alıyorlar ama engelli asla o arabaya binmiyor evde oturmuyor memur kardeşini oturuyor kulllanıyor.vergilerim haram olsun bu tip insanlara sonuna dek.
Yapan çok var ama denetleyen yok , herkes şikayet etse korkarlar yapmaya

Normalde buna karşıyım ama sen ayrı para biriktir. Maddi olarak senin hakkını gözetecek biri olmadığı belli

Resmen devletı kerız yerıne koyuyor arabayı nerdeyse yarı yarıya almış. Engellı statusunde nasıl alıyor ya başkasının uzerıne hem denetıme gırse boku yer şikayet edılır umarım
Denetimde nasıl oluyor bilmiyorum açıkçası, bnm kv yatalak eşim onun için almıştı hastane işleri için onu bile süresi gelince sattırdim ben istemem öyle şeyler şimdi kendi üzerine aldı. Ama ona sorsalar annesi sonucda durumu belli yabancının üzerine ne cesaret alıyorlar anlamıyorum bnm amcamda babaannemin üzerine almış memleketteler bende hicbir bilgileri yok bende şikayet etm3k ıstiyorum onları

Denetimde nasıl oluyor bilmiyorum açıkçası, bnm kv yatalak eşim onun için almıştı hastane işleri için onu bile süresi gelince sattırdim ben istemem öyle şeyler şimdi kendi üzerine aldı. Ama ona sorsalar annesi sonucda durumu belli yabancının üzerine ne cesaret alıyorlar anlamıyorum bnm amcamda babaannemin üzerine almış memleketteler bende hicbir bilgileri yok bende şikayet etm3k ıstiyorum onları
ihtiyacı olan tabiki alsın .engellilere uygun fiyata ev veriyor devlet helal olsun hepsine güle güle otursunlar.mesela bugün tv de izledim adamın 7 çocuğu var istanbul gibi yerde 7 si de öğrenci.evde tablet pc yokmuş çocuklar canlı derslere katılamıyormuş diye tv yi kendi aramış gelip çeksinler diye.yeminle zerre acımadım 7 çocuğun özrü mü olur.ben 1 çocuğumun sonu ne olacak diye kara kara düşünüyorum orta halli bir aile olmama rağmen.2 3 yapaydın alaydın tablet pc banane der geçerim böylelerine

ihtiyacı olan tabiki alsın .engellilere uygun fiyata ev veriyor devlet helal olsun hepsine güle güle otursunlar.mesela bugün tv de izledim adamın 7 çocuğu var istanbul gibi yerde 7 si de öğrenci.evde tablet pc yokmuş çocuklar canlı derslere katılamıyormuş diye tv yi kendi aramış gelip çeksinler diye.yeminle zerre acımadım 7 çocuğun özrü mü olur.ben 1 çocuğumun sonu ne olacak diye kara kara düşünüyorum orta halli bir aile olmama rağmen.2 3 yapaydın alaydın tablet pc banane der geçerim böylelerine

Bnm amcamın durumu çok çok iyi ihtiyacı yok ama ucuz mal cazip gelmiş işte. Devletin bunları denetlemesi lazım kadın 80 kusur yaşında niye 0 arabası olsun kendimi sürecek devletin ambulansi var hastanesi var gereken hizmeti yapıyolar zaten vermemesi gerekiyor.

Bnm amcamın durumu çok çok iyi ihtiyacı yok ama ucuz mal cazip gelmiş işte. Devletin bunları denetlemesi lazım kadın 80 kusur yaşında niye 0 arabası olsun kendimi sürecek devletin ambulansi var hastanesi var gereken hizmeti yapıyolar zaten vermemesi gerekiyor.
eskiler tüyü bitmedik yetim hakkı derlerdi.ben korkarım valla resmi hısızlıktan da başka şekilde kat be kat benden evladımdan çıkmasından da korkarım.istesem ben de annem adına alırım kendime tek çocuğum ama 2012 araca biniyorum hile hurdayla 0 a binmek istemem

Sizin ki normal devlet sıze bu hakkı vermış yanı engellı yakının için alıyorsun bu demek değil ki bır tek o kişiyle bınıcen kendınde kullanabılırsın amaç engellınin ihtiyacı hallerınde vasisi onun ıcın o aracı kullanıcak. Ama vasıden başka kımse suremez öyle akrabaya arkadaşa bır sureliğine vereyım durumunyok vasi kullanır

eskiler tüyü bitmedik yetim hakkı derlerdi.ben korkarım valla resmi hısızlıktan da başka şekilde kat be kat benden evladımdan çıkmasından da korkarım.istesem ben de annem adına alırım kendime tek çocuğum ama 2012 araca biniyorum hile hurdayla 0 a binmek istemem
Şuan istesek bizde alırız ama almadık 2.el aldık. Zaten o araba benden önce alınmıştı bu sene 5 yılı doldu ve satıldı. Bence de hiç gerek yok emek vermeden alınanseyler içimesinmiyor

Sizin ki normal devlet sıze bu hakkı vermış yanı engellı yakının için alıyorsun bu demek değil ki bır tek o kişiyle bınıcen kendınde kullanabılırsın amaç engellınin ihtiyacı hallerınde vasisi onun ıcın o aracı kullanıcak. Ama vasıden başka kımse suremez öyle akrabaya arkadaşa bır sureliğine vereyım durumunyok vasi kullanır
bizim komşu ankarada engelli kardeşi başka şehirde yaşıyor evi de arabaları da böyle alıyorlar ama asıl kullanması gereken ortada yokk :KK53:

Back