• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para sorunu ?

Bana vermeyecek. Arabasi bir akrabasinin uzerine engelli statusunden indirimle alindi. İnanin araba umrumda degil arabasi olmayadabilirdi. Ya bana guvenmiyor ya ailesini benden degerli goruyor beni ailesi saymiyor ona kirildim
Şikayet edin , ödemediği ötv 'yi devlet alsin bir güzel kendisinden akli başına gelsin.
Devlet memuru bile vergiden ötv den muaf olmak için devlete kazik atıyor vay arkadas

Merhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor. 🙄

Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Evin giderlerini karsilamayin ve esinize maddi olarakta yardimci olmayin. Sizden boyle bir talebi olmamistir zaten talep etmedilerse ve siz yapiyorsanizda zamani gelince yapmasaydin oluyor. Evde bütçemiz ortak ama para kendi hesaplarimizda duruyor zaten giderlerimiz kira faturalar derken Londra gibi bir yerde maasimizi astigi için ucu ucuna geciniyoruz. Benimde maddi bir talebim olmadi ekonomik anlamda cok rahat yetistim ama herseyi kendimiz yaptik ve hersey ikimize ait ailelerden birsey istemedik. Maddi manevi birseyler araya girince evlilikler catlamaya basliyor. Esinizle oturun sakin bir sekilde konusun. Sadece araba icin degil ama hayatinizin genelini birlikte degerlendirin

Sizin adınıza üzüldüm. Ben ev hanımıyım daha 3 yıla yakın evliyiz az miktar kredi çektik araba için. Eşim her ay düzenli ödemelerini yapıyor sonra bazen maaş kartı bende duruyor aramızda hiç senin paran benim param olmadı eşimden Allah bin kere razı olsun.

Merhaba herkese. Esimle maddi konular yuzunden cok tartisiyoruz. Ben calisan bir kadinim. Esim araba almak icin kredi cekmis benden once ,hala odemeye devam ediyor borcu. Sakasina acilan bir konu tartismayla bitti velhasil ölursem arabam kardesimin dedi. Hesaplarimiz ortak, maas kartim bende. Maas yattiginda ben kendime biraz para ayirip gerisini esimin hesabina gonderiyorum. Ona dedigim de şu; kredi borcu bizim araba da bizim. O inatla kredi borcunu ben oduyorum diyor. Araba icin ailesi biraz para yardimi yapmis bundan dolayi arabada ailesinin de hakki varmis. Benim umrumda degil araba vs zaten paraya deger veren biri olsaydim kredi borcu olan biriyle evlenmezdim. Malesef maddi ve manevi bir guvensizlik var demek ki aramizda.
Doguda memuruz. Evlenirken esya bile istemedim gecici olarak burda oldugumuz icin. Benim esyalarim vardi onun da birkac parca esyasi. Bunlar bize yeter dedim. Ama gercekten kiz tarafi , kadin ne kadar şey isterse o kadar degerli oluyor galiba.Cirkin bi ifade ama kendini agirdan satmak karsi tarafin gozunde kisiyi daha degerli kiliyor. 🙄

Calisan kadinlara soruyorum ozellikle sizler evde ekonomiyi nasil yonetiyorsunuz ,kendinize ait butceniz birikiminiz var mi ?
Biz hiç para konuşmayız neredeyse. Ama bu konuda aramızda bir güven var. İkimizin ödediği şeyler var. Mesela kredi kartının birini ben birini eşim öder. Kirayı o öder kreşi ben öderim gibi. Onun dışında benim maaş kartım bendedir ve ortak ödenecek miktar dışındakini ben kafama göre harcarım. Para konuşmanın ve para konusundaki güvensizliğin ilişkiyi yıprattığına inanırım. Ama benim de ödemeye devam ettiğim bir kredi olsa ben de sorun ederdim çünkü karşı taraf bu durumda benim hakkımı göz ardı ediyor diye düşünürdüm. Bi arkadaşım şöyle derdi sen eve 5 koyarsan ben de 5 koyarım. Bizim ilişkimiz için böyle değil durum ama senin durumunu yaşasam rahatsız olurdum ve krediyi ödemek istemezdim açıkçası.

Bende yillarca calistim yeri geldi 20 tl aldim kendime yeri geldi aylarca maas vermedim yedim evi evlendikten sonra aldik ortak olarak simdi araba aldim 1 sene olacak alacagi gun benim ustume yapsana dedim gulerek ama arabayi esim odedi hep 5 senedir calismiyorum tmm dedi ertesi gun birlikte gittik ustume yapti beklemiyordum hic ama malin konusunu asla yapmaz ortagiz herseyde aileme kalicak dese eger ozaman yallah ailenle yasa derim 3 kurus yardim ettiler diye benim yillarca calisip eline saydigim tutari ode ozaman derim !!sonucta bir erkek karisi calisacak gozuyle evlenemez calisip yardim ediyosak coluk cocuk ev isi arasinda bu bir nimettir bilmeleri lazim.

Bizde maaş ortak kullanımdadır. Birlestirir öyle fatura ile fatura çocuklar ise çocuklara gezme ise gezme diye harcanır.
Ama onun arabasının borcunu ben ödemedim benim de arabamın borcunu o ödemedi reis

Araba engelli birinin üzerine alınmış ise ÖTV indiriminden yararlanılmıştır. Bu durumda birinci derece yakınları dışında ve belli sayı dışında arabayı kimse kullanamaz. Trafikte cezası var. Mesela araba kayınpederinizin üzerine ise sadece eşi ve çocukları kullanabilir. Kusaca siz zaten kullanamazsınız

Evlilikten öncesi ne kadar aldıysa ödesin kardeşine. Evin geçimini size bırakıp ailesine yatırım yapamaz.... O ne kadar ortaya para koyuyorsa sizde o kadar koyun bu güne kadar araba için harcadığı parayı hesaplayın isteyin... Sizde aynı oranda para ayırın altın alın, yatırım yapın.... Sizin yerinizde olsam onun kredi borcunun aylık ödemesinin üç katını ayırırım kendime... Ne kadar süredir evliyseniz yatırımınızı hesaplayın.. Sizi ortada bırakacak biriyle bu işler yürümez... Maalesef biz kadınlara erkekler gibi çapkın olmak öğretilmiyor. Bazı uyanık kadınlar erkek parası yemeyi iyi biliyor sadece.. Bizim gibi saflar ilk gördüğü sevgi pıtırcığında tüm keseyi açıyoruz.. Bende aynı aptallığı yaptım aylardır.. Bir defa gelip görme zahmetine girmeyen birine harcadığım para miktarı ev peşinatı olurdu.. Mart ayından beri ne ihtiyacı bitti ne şu aileye yardım bu aileye yardım diye diye benden tırtıkladıkları bitti.. Kendime kızıyorum bunca yıl sevgiyi bilmemişim ilk gördüğüm beni sevdi sandım.. Meğer nitelikli dolandırıcılıkmış bu... İki aydır uyandım da bıraktım asker falan diye güven veren birine inanmak en büyük aptallıkmış... Bende artık borç sayar oldum.. Cidden de emek emek biriktirdiğim paramda bitti.. Yeğenlerim bile ev aldı bu süreçte ben bu adama yedirdim... Benim salaklığım oldu buda... Öğrendim ki başka isimde başka biri.... Artık Allah'a havale ettim ama ona itiraf ettirip paramı almadan peşini bırakmam O da bunu anladı... Sana da tavsiyem kocana seni ailesi olarak görüp görmediğini sor... Senden çok kardeşini düşünen adamdan hayır gelmez......

Yalnız arabayı istiyorsanız da siz o ailenin verdiği parayı da onlara ödemeniz gerekir.Adamın parası yokken ailesinin ona yaptığı yardımı unutamıyordur.Vefa olarak görüyordur.

covid_19 süphesi ile 21 09 2020 de test alındı sonuclar dun sabah cıkdı negatif ama 2 gün bana 2 asır gibi geldi mart/2020 den berı onume dunyayı serseler umrum değil once sağlık eşiniz çok yanlıs konusmus dünya malı dunyada kalır , sakin bir zamanda konusun derim içinize çok dert oldugunu anlatın

Hele bi sen öl de bakarız deseydin :KK70:
😂
İlk doğum öncesi duygusal stresle eşime demiştim "ben ölürsem sen nasıl bakacaksın kuzuma🥺?" cevap verdi, asıl sen cevap ver "eğer ölmezsen, sen nasıl bakacaksın kuzuma🤭?"
9 yıl önceki anımı hatırlatıp, tebessüm ettirdiniz bana🤗

Maddi konular için eşini üzen insanları asla anlamıyorum. Borcu beraber ödemeseniz bile artık evlisiniz aynı ekmeği paylaşıp aynı hayatı paylaşırken nasıl ben ölürsem araba kardeşimin diyecek kadar derin düşüncelere dalıyor? Yaptığı çok çirkin bir davranış maddiyat bu kadar değerliyse mal ayrılığı sözleşmesi hazırlasaydı en azından gerçek yüzünü evlenmeden önce görmüş olurdun. Bu davranışı sadece çirkin değil ayrıca gerçekten kurnazlık çünkü başına bir şey geldiğinde bile arabasına ne olacağını düşünüyor sizden arabayı sakınıyor. Bir evlilikte olmaması gereken düşünceler bunlar

Evlendikten sonra senin paran benim param olmaz bir borç varsa bu borç ortaktır eve giren kazanctan kisilarak odenir birikim yapiliyorsada ortaktir sizin durumunuz cok farklı bu sekilde olmaz siz kendi paranizi ayri biriktirin garantiye alin o zaman kendinizi

Esinizin hesabına para göndermeyin, faturalar ve mutfak için para ayırın gerisi sizde kalsın. Eşiniz senin benim hesabı yapıyor evlilikte hoş değil böyle seyler. Oyle düşündüğü için kesinlikle paranızı vermeyin.
Bu nasil pahalı bi araba anlamadim, aracı alırken eş ailesi maddi yardim ediyor ve borcumuz var diye düğün masraflarına karışmıyor. Keske ev alsaydıda boş boş sizi olmayan arabanin kredisine yardımcı olmasaydınız bari.

Herkes kendi parasıyla geçiniyor herkes kendi borç batağında :KK53: :KK70:
Maaşınızı ayırarak işe başlayabilirsiniz.

Back