Evlilik uyum süreci

Hayatta ekonomik özgürlükten daha önemli bir şey yok. Hiçbir erkek ekonomik özgürlüğünüze ve işinizi bırakıp şehir değiştirmenize değmez. Ülkenin erkek kalitesi ortada aile kurmayı beceremeyen, bu sorumluluğu alamayan, ana-baba asalağı, ana kuzusu tipler işte. Bari farkettiniz, kendinizi koruyun artık.

Benim Kv bir kere böyle eşimi savunmuştu. İkinci tartışmayı duymadı. Neden bana söylemedin dedi bende neden size söyleyeyim ki siz oğlunuzu zaten savunacaktınız her halükarda dedim.

Siz sustukça ezilen taraf olmuşsunuz. Artık bir yerden değişime başlayın. Hiç bir şey için değmez. Önce siz sonra diğerleri olmalı. Mutlu olmak için elinizden ne geliyorsa onu yapın.

Allah yardımcınız olsun 🤲🏻
Canım ben anlatmıyorum ben ailelerin girmedi taraftarı asla değildim eşim kendi anlatıyor maalesef

1 yıldır evliyim . Eşim için şehir değiştirdim onların yaşadığı şehre geldim. Özet geçmek gerekirse evlendiğimiz günden beri eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü oldu ailesi de ona karşı öyle sanki ellerinden alıp götürecekmişim gibi davranıyorlar . Görümcem evli fakat sürekli abisine hediye göndermeler ofisine gitmeler ben hastayken bile tek evine yemeğe çağırmalar .. çok değişik şeylere şahit oluyorum eşimle aramızda hiç sıcaklık vs oluşmuyor bunlar böyle yaptıkça ben daha çok soğup eşimden uzaklaşıyorum çünkü eşim beni hiç görmüyor varsa yoksa onlar . İşimi ailemi bırakıp onun iÇinşehir değiştirdim psikolojim alt üst beni zerre anlamıyor ve değişik adetlerine uymamı bekliyor. Annesi ailesi sürekli onu dolduruyor eşin bizi sevmiyor bize uymak istemiyor vs diye . Ne yapacağımı çok şaşırdım bunların böyle yapması beni her şeyden soğutuyor . Bulunduğun şehre de alışamadım aklım İstanbul’da hala … işe de girmemi istemiyor eşim. bütün gün tek başıma evdeyim. Eşim işi gereği çok yoğun bulduğu ilk vakitte de ya arkadaşları ile vakit geçiriyor ya da ailesine gidiyoruz aşırı mutsuzum sorunlarımı anlatınca de kendini haklı görüyor sadece sen geldin sen hep bize uyacaksın Sen alışacaksın diyor hiç beni düşünecek bi tavrı yok. Nasıl bir hayattan yaşantıdan geldiğimi unutuyor hiç bu kadar değişeceğini ummamıştım . Fikirlerinize ihtiyacım var
Bu sorunları bende yaşıyorum.Hemde nişanlı konumundayim nikahim var.En son raddem ben ailemi sildim sende sil dedi.Herseye katlanirdim da sen aileni sil dedi ya.Orada bitti benim için seviyorum onsuz yapamam bensiz ne yapar diyordum zamanla sevgimin gittiğini farkettim hep 2 aydır baskı ve tehdit.

Bu sorunları bende yaşıyorum.Hemde nişanlı konumundayim nikahim var.En son raddem ben ailemi sildim sende sil dedi.Herseye katlanirdim da sen aileni sil dedi ya.Orada bitti benim için seviyorum onsuz yapamam bensiz ne yapar diyordum zamanla sevgimin gittiğini farkettim hep 2 aydır baskı ve tehdit.
Tehdit derken ayrılmaman iÇin mi ?sana tek kelime söylüyorum hemen bırak hiç ardına bakma yolun çok başındasın. Aileni sil ne demej ya sakın böyle bir şeyi kabul etme sakın Evlenince aileni öyle bi arıyorsun ki dünyada yapayalnız kalma hissine kapılıyorsun çünkü . Bunca haksızlığa o kalan sevgi de soğuyarak kayboluyor

Canım ben anlatmıyorum ben ailelerin girmedi taraftarı asla değildim eşim kendi anlatıyor maalesef
Anladım anladım eşiniz anlatıyor. Madem esşin anlatıyor bende diyorum ki o oğlunu savununca ver ağzının payını. Sessizlik her adamda ise yaramıyor. Sen sustukça eziyorlar baksana.

Zaten eşin ha var ha yok gibi bir şey.

Anladım anladım eşiniz anlatıyor. Madem esşin anlatıyor bende diyorum ki o oğlunu savununca ver ağzının payını. Sessizlik her adamda ise yaramıyor. Sen sustukça eziyorlar baksana.

Zaten eşin ha var ha yok gibi bir şey.
Yok susmuyorum öylr olunca ama ne fayda kafaları pırıl pırıl

Hanımefendi adam size "düşün taşın ailemin uydusu gibi yaşayacaksan dön, yasamayacaksan dönme" demiş resmen siz hala son şansı olduğundan falan bahsediyosunuz. Adam sizden şans istemiyor ki. Bosanmayacaksaniz hiç şans falan kandırmayın kendinizi direkt dönün ailesi nasıl istiyorsa öyle yaşayın olsun bitsin.

Hanımefendi adam size "düşün taşın ailemin uydusu gibi yaşayacaksan dön, yasamayacaksan dönme" demiş resmen siz hala son şansı olduğundan falan bahsediyosunuz. Adam sizden şans istemiyor ki. Bosanmayacaksaniz hiç şans falan kandırmayın kendinizi direkt dönün ailesi nasıl istiyorsa öyle yaşayın olsun bitsin.
Gerçekten de öyle brn değişecem demiyor sen değiş ben de senin değiştiğini görünce elimden geleni yapıcam diyor ben hiçbir şey anlamıyorum artık

1 yıldır evliyim . Eşim için şehir değiştirdim onların yaşadığı şehre geldim. Özet geçmek gerekirse evlendiğimiz günden beri eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü oldu ailesi de ona karşı öyle sanki ellerinden alıp götürecekmişim gibi davranıyorlar . Görümcem evli fakat sürekli abisine hediye göndermeler ofisine gitmeler ben hastayken bile tek evine yemeğe çağırmalar .. çok değişik şeylere şahit oluyorum eşimle aramızda hiç sıcaklık vs oluşmuyor bunlar böyle yaptıkça ben daha çok soğup eşimden uzaklaşıyorum çünkü eşim beni hiç görmüyor varsa yoksa onlar . İşimi ailemi bırakıp onun iÇinşehir değiştirdim psikolojim alt üst beni zerre anlamıyor ve değişik adetlerine uymamı bekliyor. Annesi ailesi sürekli onu dolduruyor eşin bizi sevmiyor bize uymak istemiyor vs diye . Ne yapacağımı çok şaşırdım bunların böyle yapması beni her şeyden soğutuyor . Bulunduğun şehre de alışamadım aklım İstanbul’da hala … işe de girmemi istemiyor eşim. bütün gün tek başıma evdeyim. Eşim işi gereği çok yoğun bulduğu ilk vakitte de ya arkadaşları ile vakit geçiriyor ya da ailesine gidiyoruz aşırı mutsuzum sorunlarımı anlatınca de kendini haklı görüyor sadece sen geldin sen hep bize uyacaksın Sen alışacaksın diyor hiç beni düşünecek bi tavrı yok. Nasıl bir hayattan yaşantıdan geldiğimi unutuyor hiç bu kadar değişeceğini ummamıştım . Fikirlerinize ihtiyacım var
Niye evlendirmişler ve niye evlenmiş eşin ya bu insanlara akil erdiremiyorum bir insanin hayatiyla niye oynuyorsunuz belki sis başka biriyle mutlu yuvaniz olcakti eger evlenmeseydiniz insanlarin alip veremedigi ne yazik sana ya cocuk yoksa bosver gitsin bununlami ugrascan

Keşke buraya daha önce yazabilseydiniz. Bir cok fikir çıkardı. Artık bıçak kemiğe dayanmış.

Bu sitede çok görüyorum ben onun için şehir değiştirdim muhabbetini ve bunun bir lütuf olduğunu düşünmüyorum. Kendi isteğinizle başka bir şehirde yaşamayı seçmişsiniz, bunun getirilerini de göze almış olmalısınız. Hiçbir yeri bilmiyorum demişsiniz ama öğrenin. Kaç yaşında kadınsınız çocuk gibi eşiniz sizi gezdirsin diye beklemeyin. İkiniz de bence evliliğe alışamamışsınız. Sizin aklınız da eşiniz gibi ailenizde kalmış. Eşiniz bekar hayatına aynen devam ediyor sadece yanında siz varsınız ek olarak. Çalışmaya izin vermemek ne demek ayrıca, neden izin istiyorsunuz? Bu karakterde bir adamın evlendiği an değiştiğini düşünmüyorum. En baştan konuşmadınız mı bu çalışma mevzusunu? Mutlaka ama mutlaka işe girin. Hem sosyal çevre edinirsiniz hem bir meşguliyetiniz olur. Olmuyorsa da yol yakınken uzatmadan bitirin bu evliliği
30 kaşında kazık kadar adamlar, kadınlar neden ailesine doyamaz çok gıcık gerçekten.biz aileden bıkıp, yetişkin gibi hissedelim, hayatımizı yaşayalım diye atanırken özellikle başka şehir tercih ediyoruz.millet 10 yasında çocuk gibi davranıyor.

Ben zaten çok sosyal bi insandım İstanbul’da .. burda maalesef ona çok bağımlıyım bu beni çok üzüyor çünkü 30 yaşına kadar hiçbir insana bağımlı yaşamadım şu an kendi yaşadığım şehirde olsam asla bunlara müsaade etmezdim burda çok yalnızım . Onunla bu sğreçleri aşarız diye konuşuyorduk bekarken. Şimdi annesi bile sen her şeyi eşinleyapmak istiyorsun bizimle değil gibi garip cümleler kuruyor evet diyorum çünkü onunla evlendim ben. Hayır diyor eşinle ve ailesi ile evlendin. Brn onları yoksaymıyprım ama eşim için geldiğim bu şehri onunla keşfetmemde ne gibi bi sakınca olabilir ki ?şimdi bunu empoze etmişler eşimde aynı şeyi diyor sadece benimle evlenmedin diye
Eşiniz sütten kesilince evlenmeyi tekrar denesin ama şuan olmaz.

Konu sahibi böyle aileci erkek konularına yazdığım bir özet var okuduğum konulardan toparladım buraya sa ekliyorum okuyun.
Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi çok büyük konuşmalar ana arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar. Köprüden geçene kadar idare eder sonra tam hanzoya dönüşür. Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir amda çevrenizi bile sildirirler.

Genelde bunlar ailesi kalabalık olmayan modern insanları bulurlar, kendi memleketinden olmayan çünkü kendi memleketlerinde daha rahat ezebilmek ve kendisine bağımlı bırakmak için bunu planlarlar. Adam evlenmeden ev veya araba alır babasının üstüne, abisinin üstüne ki evlenirse kız ödesin borcu ve hak iddia edemesin.

Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.

Her şekilde aile hayatınızdadır. Sürekli ararlar görüşürler amaç sırf sizi kontrol etmek. Sosyal hayatınızı sıfırlarlar ki gözünüz açılmasın.
Koca denilen eş zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.

Genelde kızın ailesi iyi ise adam çok ezmez, ailesi arkasında değilse edebildiği kadar ezer, şiddet gösterir.

Bazı bölgelerde ise kadının özgürlüğünü kısıtlarlar, çalışan kadınsa maaşına çöker her şeyi sorgularlar.

Restine rest yapıp geri dönmeyin. Eğer gelirse kanmayın terapiye gidin eş terapisi değişmezse ki böyle planlı pisliklerin değişmesi için vicdan lazım.
Şimdiye kadarki en iyi tesbit bence👌

Allah size sabır versin okurken daraldım resmen, ben olsam dayanamayıp eşimin ailesinin evinde ailesiyle tartışırdım bizi bi rahat bırakın sizin yüzünüzden evliliğimi yaşayamıyorum diye. Ailesiyle hiç büyük tartışman oldu mu?
Benzer olayı ben yaşadım. Hatta eşim her şeyimizi hemen annesine ablasina anlatirdi. Kayınvalide de kayinbabayi alıp evime baskin ederdi. Oğlumla niye kavga ettin niye laf söyledin diye. Ben ağlar ve sinirli şekilde onlara kendimi açıklamayla uğraşırken bulurdum. Gerizekalı da bekar kız kardesi ile mutfakta keyif çayı hazırlardı. Ben dahada sinir olurdum. Bu olay çok kez tekrarlandi. Kadına bağırdım artık ben oğlunla kavga edince arasa bile gelme biz anlaşamıyoruz biraz bize fırsat verin bız bı aile olamıyoruz diye. Ama bu seferde kadın cinnet geçirdi elleri kolları titredi oğlumu elimden aldın sen bize ne yaptın. Babası zaten çıbanın başı hiç birşeye karışmıyor görünüyor herşeye katı şekilde bir anda iletişimi kesiyor. Eşim bile diyemiycem hiç sesini bile çıkarmazdi ailesinin yanında agraz gibi aynı. Ama bana gelince boğazimi sıkar tokat atardı ben karşılık verincede odaya bile kitledi. Ahh ahh benim gibi kendinize etmeyin. Tam 1 yıl 1 aydır boşanmadim bu insanlardan. Boşanıp önüme bakmak istiyorum ama boşanmaya gelmiyor mahkeme olmadan sürekli erteleniyor. 😒

Durumumu güncelliyorum eşimin yanına geri döndüm ite kalka devam etti eşim aile konusunda tabiki hiç değişmedi . Yine hiçbir şeyde benim yanımda olmadı evde yalnız yaşamaya devam etti. İki önce annem yanıma geldi ve annem varken bana boşanalım iyi değilim dedi .çağırdı annesini konuşulması için annesi yine bnei suçladı hiçbir şeyini kabul etmedi oğlunun. Sonra ben boşanmayı kabul ettim eşyalarımı toplamaya başladım . Ertesi günü pişman oldu ben iyi değiliyim ne yaptığımı bilmiyorum vs diye . Kabul etmedim . Annesi ile babası geldi her şeylerini yüzlerine vurdum sen oğlunu hep doldurdun vs diye bu sefer sesi pek çıkamadı. Her neyse son geleceğim gün elinde çiçekler ağlayarak geldi .iki senede ilk defa bana birlikte başarabiliriz ben çekirdek ailemin olduğunu fark edemedim seni çok yalnız bıraktım iyi değilim psikoloğa da gidicem dedi ama kabul etmedim şu an ailemin yanındayım . Sürekli mesaj atıp af diliyor . Kafamı dinlemek istiyorum dedim . Süreç ne olacak bilmiyorum psikolojik olarakta çöktüm . Fikirlerinize ihtiyacım var

Durumumu güncelliyorum eşimin yanına geri döndüm ite kalka devam etti eşim aile konusunda tabiki hiç değişmedi . Yine hiçbir şeyde benim yanımda olmadı evde yalnız yaşamaya devam etti. İki önce annem yanıma geldi ve annem varken bana boşanalım iyi değilim dedi .çağırdı annesini konuşulması için annesi yine bnei suçladı hiçbir şeyini kabul etmedi oğlunun. Sonra ben boşanmayı kabul ettim eşyalarımı toplamaya başladım . Ertesi günü pişman oldu ben iyi değiliyim ne yaptığımı bilmiyorum vs diye . Kabul etmedim . Annesi ile babası geldi her şeylerini yüzlerine vurdum sen oğlunu hep doldurdun vs diye bu sefer sesi pek çıkamadı. Her neyse son geleceğim gün elinde çiçekler ağlayarak geldi .iki senede ilk defa bana birlikte başarabiliriz ben çekirdek ailemin olduğunu fark edemedim seni çok yalnız bıraktım iyi değilim psikoloğa da gidicem dedi ama kabul etmedim şu an ailemin yanındayım . Sürekli mesaj atıp af diliyor . Kafamı dinlemek istiyorum dedim . Süreç ne olacak bilmiyorum psikolojik olarakta çöktüm . Fikirlerinize ihtiyacım var
Değişeceğini sanmıyorum. Kendine daha mutlu olacağın bir hayat kurmanı tavsiye ederim. :KK43:

Bosan kurtul hala neyin tereddudu yav bu kadar mi sevmiyorsunuz kendinizi. Tabiki simdi yalandan terk edilme psikolojisini kaldiramadigindan yalvaracak ama ilk firsatta da acisini on kat cikaracak. Gormuyor musunuz? Degisir mi saniyorsunuz? Hadi o degisti siz yaaadiklarinizi silebilecek misiniz? Inceldigi yerden kopmali bence zorlamayin. Telefonunu bir sure engelleyin, zirt oirt yazip kafanizi bulandirmasin.

Bosan kurtul hala neyin tereddudu yav bu kadar mi sevmiyorsunuz kendinizi. Tabiki simdi yalandan terk edilme psikolojisini kaldiramadigindan yalvaracak ama ilk firsatta da acisini on kat cikaracak. Gormuyor musunuz? Degisir mi saniyorsunuz? Hadi o degisti siz yaaadiklarinizi silebilecek misiniz? Inceldigi yerden kopmali bence zorlamayin. Telefonunu bir sure engelleyin, zirt oirt yazip kafanizi bulandir

X