Evlilik uyum süreci

Konyada bisanmayi çok normal goruyor aileler.
Aslında bana da dedi arada çok kakıyorum dedi çünkğ onlar beni çok şikayet ediyor anladığım kadarıyla annesi brni çok zorluyor alışacaksın edeceksin damarıma çok basıyor bunlara rağmen eşimi doldurmuyorum ama onlara uymak istemediğim için eşime sürekli laf yapıyorlar o da onalrı değil brni uyarıyor . Çok değişik ya bi insandan 30dan sonra her şeyi değişmesini bekleyemezsiniz diyorum bu beni öldürmek gibi bir şey olur ama bir şekilde sıyrılıyorlar
Siz de soyleyin esinize gerci diyorsunuzdur. Malesef konyayi az biraz biliyirum. Bosanma normal gorulüyor. Hatta cocuk kadinla gidiyor mesela uzulmuyorlar bile torunu goremiyoruz diye. Bi garipler. Samimiyet konusunda biraz kurun bence kotu insan degillerse. Oturmaya gidin onlari cagirin. Ama esasen is bulmaniz lazım. Yogunum dersiniz mecburen halden anlamalari gerekir. Ama aile kafasina koyduysa bosan diyor çocuklarina bilginiz olsun. Orada tanidigim var ne zaman konussak şu bosandi diyor her hafta biri bosaniyor ya da esihinden donüyor diyebilirim

Ailemin yanına bi kaç sefer gittim onda bi sorun yok hatta şu an bile ailemin yanına geleli iki hafta olacak . Bide bana git düşün kendini değiştirecek uyacaksan devam edelim dedi . Hala brnim değişmemi bekliyor değişmekten kastı da şu ben rahat bi aileden geliyorum onlar akraba vs olarak birbirine çok bağlı geleneklere önem veren insanlar brn bunlara uymak istemediğim için hep sorun yaşıyoruz kendini değiştir benim hayatm böyle diyor . Her şeyimize ailesi karar veriyor bir yere gidilecek kalınacak vs ben de bunu hazmedemiyorum kavga çıkıyor bizi bi rahat bırakmıyorlar bıraksalar gayet iyi anlaşıyoruz aslında ama çok dolduruyorlar eşimi
Korkma gerekirse bitir , seni manipüle ediyor, dönme deki oturup konuşmayacaksak boşanalım..

2 ucu da şey … olan her koşulda bana olacak iyi bir işi var evi arabası çevresi her şeyi … ben ise her şeyi yarım bırakıp geldim tekrar bi uyum süreci yaşıcam .
Sakın pes etme , boşanmak kötü bişey değil, düzelmek için çabası yoksa çocuk yokken yol ver yoksa olan sana olur..

Sizi manipule ediyor demekki. Hemen en acilinden iş bulup ortam kurun. Arkadas gezmesi falan yapin sizi kiskanorsa etrafinizda doner bence..sizi hep evde avucunun icinde goruyor sindirmiş ezik diyor sizr muhtemelen. Yoksa insan bu kadar esine kiymet vermezlik yapmaz ustelik yeni evlisiniz daha
Aynen avcunun içine almış, hele bir işe girsin ortamlara aksın görrüm o adamı, konu sahibi uyan ve ayağa kalk , pasif durma , toparlan iş bul çalış ve sakın izin alma ..

Siz de soyleyin esinize gerci diyorsunuzdur. Malesef konyayi az biraz biliyirum. Bosanma normal gorulüyor. Hatta cocuk kadinla gidiyor mesela uzulmuyorlar bile torunu goremiyoruz diye. Bi garipler. Samimiyet konusunda biraz kurun bence kotu insan degillerse. Oturmaya gidin onlari cagirin. Ama esasen is bulmaniz lazım. Yogunum dersiniz mecburen halden anlamalari gerekir. Ama aile kafasina koyduysa bosan diyor çocuklarina bilginiz olsun. Orada tanidigim var ne zaman konussak şu bosandi diyor her hafta biri bosaniyor ya da esihinden donüyor diyebilirim
Ailesinin zerre umrunda olacağını ben de düşünmüyorum öyle olsa oğlunu haksız yere savunmaz doldurmaz bana nasıl evlendiyseniz öyle de boşanın demez ya da eşinle bir şeyler yapın gezin dolaşın bir pazarınızı da bizsiz geçirin der bunun babası her pazar gelmezsen hakkımı helal etmem diyen biri ah ben bunları nişanlıyken farknetseydim asla evlenmezdim

burda maalesef ona çok bağımlıyım bu beni çok üzüyor çünkü 30 yaşına kadar hiçbir insana bağımlı yaşamadım
Konu sahibi böyle aileci erkek konularına yazdığım bir özet var okuduğum konulardan toparladım buraya sa ekliyorum okuyun.
Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi çok büyük konuşmalar ana arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar. Köprüden geçene kadar idare eder sonra tam hanzoya dönüşür. Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir amda çevrenizi bile sildirirler.

Genelde bunlar ailesi kalabalık olmayan modern insanları bulurlar, kendi memleketinden olmayan çünkü kendi memleketlerinde daha rahat ezebilmek ve kendisine bağımlı bırakmak için bunu planlarlar. Adam evlenmeden ev veya araba alır babasının üstüne, abisinin üstüne ki evlenirse kız ödesin borcu ve hak iddia edemesin.

Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.

Her şekilde aile hayatınızdadır. Sürekli ararlar görüşürler amaç sırf sizi kontrol etmek. Sosyal hayatınızı sıfırlarlar ki gözünüz açılmasın.
Koca denilen eş zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.

Genelde kızın ailesi iyi ise adam çok ezmez, ailesi arkasında değilse edebildiği kadar ezer, şiddet gösterir.

Bazı bölgelerde ise kadının özgürlüğünü kısıtlarlar, çalışan kadınsa maaşına çöker her şeyi sorgularlar.

Restine rest yapıp geri dönmeyin. Eğer gelirse kanmayın terapiye gidin eş terapisi değişmezse ki böyle planlı pisliklerin değişmesi için vicdan lazım.

Son düzenleme:

Ailesinin zerre umrunda olacağını ben de düşünmüyorum öyle olsa oğlunu haksız yere savunmaz doldurmaz bana nasıl evlendiyseniz öyle de boşanın demez ya da eşinle bir şeyler yapın gezin dolaşın bir pazarınızı da bizsiz geçirin der bunun babası her pazar gelmezsen hakkımı helal etmem diyen biri ah ben bunları nişanlıyken farknetseydim asla e
Evlilik öncesinde size şehir dışında olan hayatınızla ilgili hiç mi bir şeyler anlatmadı? Yoksa bunları anlattı bile bile kabul mu ettiniz?
Boşanmak gibi bir yorum istememişsiin o yüzden yapmayacağım 😊
1 yıllık evlilik daha yeni oturmamış çocuk gibi bir düşünce varsa öncelikle erteleyiniz.
Bulunduğunuz ilde iş ilanlarına bakıp kendinize oyalanacak bir şey bulmak istediğinizi konuşun.
Ailesi eşiniz üzerinden oyun çeviriyorsa kartları açık açık oynanacaksın. Ailesine ondan daha iyi davran ve onlar beni istemiyor, sevdiğim adamın ailesi neden sevmeyeyim ki diye azıcık duygu sömürüsü yap.
Hayır tabiki anlatmadı anlatsa evlenmeyeceğimi çok iyi bilir o anlatmadı ama ben kendiliğimden sevmediğim hoşlanmadığım her şeyi anlattım ona bana da düşkündü tanıştığımızdan evliliğin ilk aylarına kadar ama hep akraba aile sorunu yaşadık hep o arada kaldı ama hep onların dediği oldu çok kavga ettik bu yüzden ailesi de bi kere demedi birlikte vakit geçirin zaten uzak ilişki yürüttünüz birbirnzle gezin dolaşın çocuk yokken diyen hiç olmadı ben de bunlara gıcık oluyorım

Konu sahibi böyle aileci erkek konularına yazdığım bir özet var okuduğum konulardan toparladım buraya sa ekliyorum okuyun.
Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi çok büyük konuşmalar ana arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar. Köprüden geçene kadar idare eder sonra tam hanzoya dönüşür. Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir amda çevrenizi bile sildirirler. Akıllı insanmışsınız.

Genelde bunlar ailesi kalabalık olmayan modern insanları bulurlar, kendi memleketinden olmayan çünkü kendi memleketlerinde daha rahat ezebilmek ve kendisine bağımlı bırakmak için bunu planlarlar. Adam evlenmeden ev veya araba alır babasının üstüne, abisinin üstüne ki evlenirse kız ödesin borcu ve hak iddia edemesin.

Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.

Her şekilde aile hayatınızdadır. Sürekli ararlar görüşürler amaç sırf sizi kontrol etmek. Sosyal hayatınızı sıfırlarlar ki gözünüz açılmasın.
Koca denilen eş zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.

Genelde kızın ailesi iyi ise adam çok ezmez, ailesi arkasında değilse edebildiği kadar ezer, şiddet gösterir.

Bazı bölgelerde ise kadının özgürlüğünü kısıtlarlar, çalışan kadınsa maaşına çöker her şeyi sorgularlar.

Restine rest yapıp geri dönmeyin. Eğer gelirse kanmayın terapiye gidin eş terapisi değişmezse ki böyle planlı pisliklerin değişmesi için vicdan lazım.
Ne güzel yazmışsın ben bu hale nasıl geldim nasıl yine de bu kadar sindirildim hiç anlamadım başta korkuyordu bırakıp gitmemden şimdi korkusu yok gbi gerçekten çok narsist biriymiş.

Yaşadıklarınız için çok üzüldüm bulunduğunuz durum çok zor sizi anlayan kimse yok görünen o ki. Her şeyden önce eşiniz sizi insan olarak vicdanen anlaması gerek. Onun tüm hayatı orada ve siz sevdiğiniz için kendi rızanızla evlenip hiç bilmediğiniz şehire gidiyorsunuz. Sizin resmen özgürlüğünüzü kısıtlamaya çalışıyor ailesinin lafına gidip sizi koruyup kollamayan ailenizden uzaktasınız sevgi şevkat daha çok ilgi göstereceği yer de size psikolojik şiddet uyguluyor çok ayıp gerçekten nedir bu kadınların çektiği…. Sizin enerjinizi tüketiyor bu durum anlıyorum sizi ama sert bir şekilde sınır çizmeniz gerekiyor son bi şans verin düzelmezse yolunuza bakın derim. En doğru karar sizin tabikii ailenizle konuştunuz mu yaşadıklarınızı destekler mi size

Ne güzel yazmışsın ben bu hale nasıl geldim nasıl yine de bu kadar sindirildim hiç anlamadım başta korkuyordu bırakıp gitmemden şimdi korkusu yok gbi gerçekten çok narsist biriymiş.

Bu sizin gibi konuları okuya okuya yaptığım özet. İçindeyken inanılmaz geliyor ama erkek arkadaş, flört, nişan, evlilik ve boşanma gibi bir sürü aşaması ile ilgili konular açıldı. Artık ortak özellikleri görebiliyoruz. Yöresel farklılıklar da oluyor. Adam karaktersiz. Siz kurbansınız. İstanbul’da iseniz hiç dönmek için acele etmeyin. Terapist bulun, görüşün. 1 sene önce çalışıyor muydunuz? İş ayarlayın veya eski işinizle görüşün.

Biz neler okuduk kızın ailesinin evine ailecek taşınmaya çalışan, aile apartmanında oturan, aynı mahallede, nişanlısını annesiyle yaşaması için zorlayan, düğünde altınlara çökenler, kadına ailenden ekmeğin yok, artık bizimsin diyenler neler neler var.
Sizin değerli biri olduğunuz gerçeğini değiştirmez. Kendinizi daha fazla yıpratmayın. Size eş olamamış.
Çalıştırmamasının nedeni de sizin ona bağlı olmanız.
Tekrar şans vermeseniz daha iyi olur ama verirseniz de adamdan korkmayın, işe girin, ailesi ile görüşmeyin, çift terapisi olmadan kesinlikle şans vermeyin. Aldığınız maaşı kesinlikle adama vermeyin. Düğün altınlarını banka kasası kiralayıp oraya koyun kanunen tüm altın ve paralar sizin

Yaşadıklarınız için çok üzüldüm bulunduğunuz durum çok zor sizi anlayan kimse yok görünen o ki. Her şeyden önce eşiniz sizi insan olarak vicdanen anlaması gerek. Onun tüm hayatı orada ve siz sevdiğiniz için kendi rızanızla evlenip hiç bilmediğiniz şehire gidiyorsunuz. Sizin resmen özgürlüğünüzü kısıtlamaya çalışıyor ailesinin lafına gidip sizi koruyup kollamayan ailenizden uzaktasınız sevgi şevkat daha çok ilgi göstereceği yer de size psikolojik şiddet uyguluyor çok ayıp gerçekten nedir bu kadınların çektiği…. Sizin enerjinizi tüketiyor bu durum anlıyorum sizi ama sert bir şekilde sınır çizmeniz gerekiyor son bi şans verin düzelmezse yolunuza bakın derim. En doğru karar sizin tabikii ailenizle konuştunuz mu yaşadıklarınızı destekler mi size
Annem biraz farkında tamamen bana bırakıyor tabi bu konuda bana baskı yapmazlar sanırım ben de son bir şans kaldı çünkü sabrım tükendi artık

1 yıldır evliyim . Eşim için şehir değiştirdim onların yaşadığı şehre geldim. Özet geçmek gerekirse evlendiğimiz günden beri eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü oldu ailesi de ona karşı öyle sanki ellerinden alıp götürecekmişim gibi davranıyorlar . Görümcem evli fakat sürekli abisine hediye göndermeler ofisine gitmeler ben hastayken bile tek evine yemeğe çağırmalar .. çok değişik şeylere şahit oluyorum eşimle aramızda hiç sıcaklık vs oluşmuyor bunlar böyle yaptıkça ben daha çok soğup eşimden uzaklaşıyorum çünkü eşim beni hiç görmüyor varsa yoksa onlar . İşimi ailemi bırakıp onun iÇinşehir değiştirdim psikolojim alt üst beni zerre anlamıyor ve değişik adetlerine uymamı bekliyor. Annesi ailesi sürekli onu dolduruyor eşin bizi sevmiyor bize uymak istemiyor vs diye . Ne yapacağımı çok şaşırdım bunların böyle yapması beni her şeyden soğutuyor . Bulunduğun şehre de alışamadım aklım İstanbul’da hala … işe de girmemi istemiyor eşim. bütün gün tek başıma evdeyim. Eşim işi gereği çok yoğun bulduğu ilk vakitte de ya arkadaşları ile vakit geçiriyor ya da ailesine gidiyoruz aşırı mutsuzum sorunlarımı anlatınca de kendini haklı görüyor sadece sen geldin sen hep bize uyacaksın Sen alışacaksın diyor hiç beni düşünecek bi tavrı yok. Nasıl bir hayattan yaşantıdan geldiğimi unutuyor hiç bu kadar değişeceğini ummamıştım . Fikirlerinize ihtiyacım var
E siz evlenmemişsiniz ki kendi kendinize yaşıyorsunuz …
Çok üzüldüm adınıza . Ama ben olsam işe girerdim asla dinlemezdim kocayı .
Ne o öyle emrivakiler alışacaksınlar falan .
Düzelir diyip bebek falan dusunmeyın sakın hatta evliliğinizi gözden geçirin . Pek umut yok gibi ama bişeyler deneyin hiç değilse .
Kocam çalışmamı istemiyor bahane geliyor bana .
Bakın ben hala açıktan okumaya devam ediyorum bebeklerim büyüyene kadar boş geçmesin vaktim istiyorum . Benim eşimde istemiyor ama karışamıyorda . Çünkü sınırlarımı çok iyi biliyor .
Çocuklar büyüsün biraz daha çalışacağım diyorum ihtiyacın mı var ben istemiyorum ama yine de kendin bilirsin diyor .

Demem o ki kendizi kimsenin vicdanına bırakmayın . Benım için büyük bir fedakarlık mesela yaşadığı şehri terkedip eşin yaşadığı yerde yasamak ki siz bunu kabul edip gelmişsiniz . Ama beyfendı sizinle vakit bile geçirmiyor . Aileniz kv görümce konularına girmek bile istemiyorum. Kendize bunu yapmayın …

E siz evlenmemişsiniz ki kendi kendinize yaşıyorsunuz …
Çok üzüldüm adınıza . Ama ben olsam işe girerdim asla dinlemezdim kocayı .
Ne o öyle emrivakiler alışacaksınlar falan .
Düzelir diyip bebek falan dusunmeyın sakın hatta evliliğinizi gözden geçirin . Pek umut yok gibi ama bişeyler deneyin hiç değilse .
Kocam çalışmamı istemiyor bahane geliyor bana .
Bakın ben hala açıktan okumaya devam ediyorum bebeklerim büyüyene kadar boş geçmesin vaktim istiyorum . Benim eşimde istemiyor ama karışamıyorda . Çünkü sınırlarımı çok iyi biliyor .
Çocuklar büyüsün biraz daha çalışacağım diyorum ihtiyacın mı var ben istemiyorum ama yine de kendin bilirsin diyor .

Demem o ki kendizi kimsenin vicdanına bırakmayın . Benım için büyük bir fedakarlık mesela yaşadığı şehri terkedip eşin yaşadığı yerde yasamak ki siz bunu kabul edip gelmişsiniz . Ama beyfendı sizinle vakit bile geçirmiyor . Aileniz kv görümce konularına girmek bile istemiyorum. Kendize bunu yapmayın …
Tabiki büyük bir şey şehir değiştirmek kendisi bunu asla yaramazmış ben hiç bu kadar aile düşkünü olduğunu da fark etmemiştim . Evli olduğunu yeni hayatı olduğunun ne ailesi ne kendi farkında değil kendimi karın tokluğunun bir evde bekçilik yapıyor gibi hissediyorum zaten. Özgüvenim gitti 10 kilo verdim şu yazdan beri

Allah size sabır versin okurken daraldım resmen, ben olsam dayanamayıp eşimin ailesinin evinde ailesiyle tartışırdım bizi bi rahat bırakın sizin yüzünüzden evliliğimi yaşayamıyorum diye. Ailesiyle hiç büyük tartışman oldu mu?

1 yıldır evliyim . Eşim için şehir değiştirdim onların yaşadığı şehre geldim. Özet geçmek gerekirse evlendiğimiz günden beri eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü oldu ailesi de ona karşı öyle sanki ellerinden alıp götürecekmişim gibi davranıyorlar . Görümcem evli fakat sürekli abisine hediye göndermeler ofisine gitmeler ben hastayken bile tek evine yemeğe çağırmalar .. çok değişik şeylere şahit oluyorum eşimle aramızda hiç sıcaklık vs oluşmuyor bunlar böyle yaptıkça ben daha çok soğup eşimden uzaklaşıyorum çünkü eşim beni hiç görmüyor varsa yoksa onlar . İşimi ailemi bırakıp onun iÇinşehir değiştirdim psikolojim alt üst beni zerre anlamıyor ve değişik adetlerine uymamı bekliyor. Annesi ailesi sürekli onu dolduruyor eşin bizi sevmiyor bize uymak istemiyor vs diye . Ne yapacağımı çok şaşırdım bunların böyle yapması beni her şeyden soğutuyor . Bulunduğun şehre de alışamadım aklım İstanbul’da hala … işe de girmemi istemiyor eşim. bütün gün tek başıma evdeyim. Eşim işi gereği çok yoğun bulduğu ilk vakitte de ya arkadaşları ile vakit geçiriyor ya da ailesine gidiyoruz aşırı mutsuzum sorunlarımı anlatınca de kendini haklı görüyor sadece sen geldin sen hep bize uyacaksın Sen alışacaksın diyor hiç beni düşünecek bi tavrı yok. Nasıl bir hayattan yaşantıdan geldiğimi unutuyor hiç bu kadar değişeceğini ummamıştım . Fikirlerinize ihtiyacım var
Benzer seyler yasıyorum yaklasık 1 senedir evliyiz.Eşimin olduğu sehre taşındım ben de.Ben calısıyorum mesleğimi yapıyorum..Benim eşim de ailesine aşırı düskün.Gecen 3 gün gitmedik ailesine sitem ediyorlar bana 3 gün oğlumuzj görmedik öldük özlemdem diye..Ben de üzülüyorum diyorum ben aileöi bıraktım binlerce km uzaktalar aylarca göremiyorum,bari benim yanımda yapmayın bunu..Malesef nerede o hassasiyet.Biz de cok uzun süre her gün yemeğe vs gittik,evimiz otel gibiydi bizim icin.Baktım birbirmize ısınamıyoruz bu yüzden,evlilik oturmuyoe böyle,ve düsündüm ben bu insanlara 5.6. Olmaya gelmedim ki,kendime aile kurmaya ,eşimle yeni bir hayat kurmaya geldim.Mesafe koydum kırmadan,bilmesem de yemek yapmaya başladım,kötü de olsa yorgun argın geldim,çabaladım,eşimdem yardım istedim.Baktım böyle böyle kesiliyor,biz de ev oluyoruz aile oluyoruz,ilk defa kendimi bu sehre alışmış hissettim,evime ait hissettim..Aslında aileler bunun bilincinde olup gencleri kendi hallerine bıraksalar,her sey cok daha güzel olacak ama yapamıyorlar..Bizimkiler aşırı baskıdan vazgeçti,eşim yine 4 gün gitmesek 5.gün gitmek istiyor,kırmak istemiyorum,ogün de yemek yapmayıp dinleniyorum.Böyle böyle aşacağız sanırım,yani inşallah .Aynı seyleri yasıyoruz dertlesmem isterseniz özelden de yazabilirsiniz..

Haklı. Ne düşündün ki yanlarına giderken? Ben senin için... diye başlayan cümleler kurma. Gelmeseydin! diyecek.
Kurmuyorum sadece kendi söylüyor sen geldin diye .. neden hakı sizce ? Ben evde onu bekleyip sürekli annesine gitmek için mi evlendim sizce?

Ben zaten çok sosyal bi insandım İstanbul’da .. burda maalesef ona çok bağımlıyım bu beni çok üzüyor çünkü 30 yaşına kadar hiçbir insana bağımlı yaşamadım şu an kendi yaşadığım şehirde olsam asla bunlara müsaade etmezdim burda çok yalnızım . Onunla bu sğreçleri aşarız diye konuşuyorduk bekarken. Şimdi annesi bile sen her şeyi eşinleyapmak istiyorsun bizimle değil gibi garip cümleler kuruyor evet diyorum çünkü onunla evlendim ben. Hayır diyor eşinle ve ailesi ile evlendin. Brn onları yoksaymıyprım ama eşim için geldiğim bu şehri onunla keşfetmemde ne gibi bi sakınca olabilir ki ?şimdi bunu empoze etmişler eşimde aynı şeyi diyor sadece benimle evlenmedin diye
Kocan neden sadece seninle evli? Anne ve babana da müdahale edebiliyor mu sizle de evliyim diye? Bacım ne işin var orada senin hakikaten! Kalk git evine, bu sefer de o gelsin senin için. Gelmiyorsa da kalsın annesinin yanında.

Haklı. Ne düşündün ki yanlarına giderken? Ben senin için... diye başlayan cümleler kurma. Gelmeseydin! diyecek.
Kurmuyorum sadece kendi söylüyor sen geldin diye .. neden hakı sizce ? Ben evde onu bekleyip sürekli annesine gitmek için mi evlendim sizce
Benzer seyler yasıyorum yaklasık 1 senedir evliyiz.Eşimin olduğu sehre taşındım ben de.Ben calısıyorum mesleğimi yapıyorum..Benim eşim de ailesine aşırı düskün.Gecen 3 gün gitmedik ailesine sitem ediyorlar bana 3 gün oğlumuzj görmedik öldük özlemdem diye..Ben de üzülüyorum diyorum ben aileöi bıraktım binlerce km uzaktalar aylarca göremiyorum,bari benim yanımda yapmayın bunu..Malesef nerede o hassasiyet.Biz de cok uzun süre her gün yemeğe vs gittik,evimiz otel gibiydi bizim icin.Baktım birbirmize ısınamıyoruz bu yüzden,evlilik oturmuyoe böyle,ve düsündüm ben bu insanlara 5.6. Olmaya gelmedim ki,kendime aile kurmaya ,eşimle yeni bir hayat kurmaya geldim.Mesafe koydum kırmadan,bilmesem de yemek yapmaya başladım,kötü de olsa yorgun argın geldim,çabaladım,eşimdem yardım istedim.Baktım böyle böyle kesiliyor,biz de ev oluyoruz aile oluyoruz,ilk defa kendimi bu sehre alışmış hissettim,evime ait hissettim..Aslında aileler bunun bilincinde olup gencleri kendi hallerine bıraksalar,her sey cok daha güzel olacak ama yapamıyorlar..Bizimkiler aşırı baskıdan vazgeçti,eşim yine 4 gün gitmesek 5.gün gitmek istiyor,kırmak istemiyorum,ogün de yemek yapmayıp dinleniyorum.Böyle böyle aşacağız sanırım,yani inşallah .Aynı seyleri yasıyoruz dertlesmem isterseniz özelden de yazabilirsiniz..
bizi bize bıraksalar eşim gitmese ben rahat edemem gidelim derim zaten vicdansız bi insan asla değilim ama bazı şeyler karşılıklı olunca güzel oluyor işte tek taraflı değişimle değil bunu anlatamıyorum kimseye

Kocan neden sadece seninle evli? Anne ve babana da müdahale edebiliyor mu sizle de evliyim diye? Bacım ne işin var orada senin hakikaten! Kalk git evine, bu sefer de o gelsin senin için. Gelmiyorsa da kalsın annesinin yanında.
Benim ailemle hiçbir sorunu yok ayda yılda bir görüyor zaten ve brnim ailem hiç onunkiler gibi bencil asla değil eşime asla baskı vs bi söz bile söylemezler . Sıkıntı şurda brni bile bile alıp değiştirmeye çalışmaları üstelik ben küçük yaşta da evlenmedim ysni

X